جنگ جهانی دوم

این مقاله ترجمه‌ی محتوای ویدئوی ۴ قسمتی کانال Alternate History Pub درباره‌ی این موضوع است. 

جنگ جهانی دوم سرنوشت بشر را دگرگون کرد.

در خونین‌ترین نبرد تاریخ بشریت، ایدئولوژی‌ها و گروه‌هایی که از چند قرن پیش در حال پرورش یافتن بودند، به شدیدترین شکل ممکن با هم درگیر شدند. در خط زمانی‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم، رایش سوم پس از چند سال نبرد فرسایشی نابود شد؛ هیتلر خودکشی کرد و این ایدئولوژی خونبار هم همراه با مرگ او قدرتش را از دست داد.

پس از پایان جنگ، متفقین، جناح پیروز، سعی کردند دنیا را طوری بازسازی کنند که در آن دیگر وقوع اتفاقی چون جنگ جهانی دوم ممکن نباشد. آن‌ها با تکیه بر عقاید خود آینده‌ی جدیدی برای بشریت ترسیم کردند. امروزه ما در دنیایی گلوبالیستی زندگی می‌کنیم و کشورها از لحاظ اجتماعی و اقتصادی به هم متصل هستند. اینترنت به شکل امروزی‌اش و نفوذ آمریکا در سرتاسر دنیا هردو از اثرات تصمیمات جناح پیروز جنگ هستند.

دلیل این‌که این حرف‌ها را می‌زنم این است که بیشتر مردم فکر می‌کنند بشر به صورت تصاعدی در حال پیشرفت است و به‌عبارتی «پیشرفت» سیر عادی تاریخ بشر است، اما چنین دیدگاهی حقیقت ندارد. اگر نتیجه‌ی جنگ چیز دیگری می‌شد، تمام جنبه‌های زندگی در تمدن غرب دگرگون می‌شد.

سوالی که می‌خواهم در این مقاله به آن پاسخ دهم این است: اگر متفقین آلمان نازی را شکست نمی‌دادند، چه می‌شد؟ اگر در دنیایی موازی رایش سوم موفق می‌شد با قدرت نظامی و کشورگشایی اروپا را فتح کند و فاتح جنگ جهانی دوم شود، چه اتفاقی می‌افتاد؟ قصد دارم تاثیرات پیروزی نازی‌ها را در مقیاسی انسانی و جهانی بررسی کنم و به این سوال پاسخ دهم: این پیروزی انسان قرن بیستم و بیست‌ویکم را به چه شکل تغییر می‌داد؟

در مدارس آمریکایی، عقاید نازی‌ها و سمبل‌هایشان به اختصار و با توسل به کلی‌گویی توضیح داده می‌شود. همه می‌دانیم سیاست‌های نازی‌ها یهودستیزانه، نژادپرستانه و اقتدارگرایانه بودند، ولی به‌ندرت تحلیلی از ایدئولوژی نازیسم ارائه می‌شود. من در این مقاله قصد ندارم توضیح دهم آلمانی‌ها باید برای پیروزی در جنگ چه کارهایی انجام می‌دادند و از چه اشتباهاتی پرهیز می‌کردند. تاریخ‌دانان بسیاری به این موضوع پرداخته‌اند. تمرکز من در این مقاله دنیایی است که در صورت اجرای موفقیت‌آمیز نقشه‌ها و طرح‌های هیتلر در آن زندگی می‌کردیم.

تبعات پیروزی نازی‌ها در جنگ

کلیت سناریویی که قصد دارم به آن بپردازم از این قرار است: در این دنیای موازی، آلمان نازی اروپا را تسخیر کرده است. بریتانیا، فرانسه، لهستان، شوروی و کشورهای متعدد دیگر همه تحت اشغال نیروهای آلمانی هستند. آلمان موفق شد به بریتانیا حمله کند و با وجود شانس کم برای پیروزی،‌ با وجود این‌که چرچیل تعهد کرده بود بریتانیا هیچ‌گاه تسلیم نخواهد شد، بریتانیایی‌ها باید بین تسلیم شدن یا نابودی یک گزینه را انتخاب کنند. در این دنیای موازی رایش سوم کنترل خود را روی سرزمین‌های جدیدی که در سرتاسر قاره تصاحب کرده تثبیت می‌کند و بدین ترتیب،‌ جلوی هرگونه دخالت موثر از جانب آمریکا را می‌گیرد.

در ابتدا نیروهای مقاومت در برابر آلمانی‌ها و دولت‌های دست‌نشانده‌ی فاشیست مثل فرانسه‌ی ویشی (Vichy France) و دولت دست‌نشانده‌ی بریتانیا ایستادگی می‌کنند، اما رایش سوم پس از چند سال تلاش برای تقویت کنترل روی راه‌های تجاری و منابع موجود، کاری می‌کند نیروهای مقاومت عملاً از گرسنگی بمیرند. در این دنیای موازی هرگاه شورشی علیه آلمانی‌ها صورت بگیرد، آن‌ها شهروندان بی‌گناه را سلاخی می‌کنند (البته این اتفاقی بود که در دنیای ما هم افتاد). به لطف این تاکتیک، و کمبود منابع، نیروهای مقاومت راهی از پیش نخواهند برد و همه‌یشان دیر یا زود قلع‌وقمع می‌شوند.

1 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

در شوروی، جنگ بین روس‌ها و آلمانی‌ها به جنگی فرسایشی تبدیل می‌شود و همچنان که روس‌ها تا رشته‌کوه‌های اورال عقب رانده می‌شوند، در نهایت به یک نهضت مقاومتی تقلیل پیدا می‌کند، . قصد ندارم پروسه‌ی این اتفاق را به طور دقیق شرح دهم، ولی اگر نقشه‌ی نازی‌ها موفقیت‌آمیز باشد، دولت شوروی تا سیبری عقب رانده خواهد شد، اما بیشتر مردم روس تحت سلطه‌ی آلمان‌ها درخواهند آمد.

با تفکر سنتی‌ای که امروزه نسبت به جناح‌های سیاسی داریم نازیسم را نمی‌توان درک کرد؛ نازیسم کلاً جنسش با ایدئولوژی‌های دیگر فرق دارد، چون هم از جناح چپ و هم از جناح راست عناصری را وام می‌گیرد تا جامعه را از نو تعریف کند. هیتلر قصد داشت تمدنی بسازد که چیزی از آموخته‌های کهن غرب به ارث نبرده بود. در تمدن آرمانی هیتلر آرمان‌های پشت انقلاب فرانسه، عصر روشنگری و مسیحیت همه اعتبار خود را از دست می‌دادند؛ پایه و اساس این تمدن یک چیز بود: گسترش و تسلط یک گروه خاص: نژاد آریایی.

طبقه‌بندی نژادی در نازیسم

برای درک دنیایی که در آن نازی‌ها پیروز جنگ شده‌اند، باید اول نازیسم را درک کنیم و به ایده‌های وحشتناک آن‌ها درباره‌ی برتری نژادی و طبقه‌بندی نژادی بپردازیم. اگر آلمان در جنگ پیروز می‌شد، آن‌ها اروپا را بر اساس سلسله‌مراتب نژادی طبقه‌بندی می‌کردند. در آن دوره به‌نژادی (Eugenics) پرطرفدار بود، برای همین نازی‌ها سیاست‌هایشان را بر اساس ژنتیک می‌چیدند و مردم را بر اساس مفاهیمی چون «ژن خوب» و «ژن بد» طبقه‌بندی می‌کردند.

در راس این هرم نژاد آریایی قرار داشت. در نظر نازی‌ها آریایی‌ها مردمی بودند که رگ‌وریشه‌ی ژرمانیک داشتند. در جامعه‌ی نازی‌ها کسانی که جد اندر جد آلمانی بودند از بالاترین جایگاه برخوردار بودند. جایگاه بعدی پس از آریایی‌ها به مردم غرب اروپا تعلق داشت؛ یعنی بریتانیایی‌ها، مردم شمال فرانسه، ایرلندی‌ها و هلندی‌ها. چینی‌ها و ژاپنی‌ها نیز به این دسته تعلق داشتند، چون هیتلر آن‌ها را «آریایی‌های افتخاری» خطاب کرده بود.

پس از مردم غرب اروپا و چین و ژاپن جایگاه بعدی به نژاد مدیترانه‌ای تعلق دارد. مردم جنوب اروپا، که پوست برنزه‌ای داشتند، مثل ایتالیایی‌ها، مردم جنوب فرانسه، اسپانیایی‌ها و یونانی‌ها به این دسته تعلق داشتند. هیتلر معتقد بود مردم جنوب اروپا از مردم شمال ذاتاً تنبل‌ترند. ایده‌ی مادون بودن ایتالیایی‌ها نسبت به آلمانی‌ها تنش زیادی بین موسولینی و هیتلر ایجاد کرد. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهم پرداخت.

پس از سه طبقه‌بندی دیگر، در انتهای این فهرست، مادون انسان‌ها (Untermensch) قرار داشتند. مادون انسان‌ها گروهی از مردم بودند که در نظر نازی‌ها پست‌تر یا خطرناک‌تر از آن بودند که بشود زنده‌یشان گذاشت. اسلاوها (لهستانی‌ها، روس‌ها، اوکراینی‌ها، سرب‌ها و…)، یهودی‌ها، کولی‌ها، هم‌جنس‌گرایان، کمونیست‌ها و… مادون انسان حساب می‌شدند.

2 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

سرنوشت مردم شرق اروپا تحت سلطه‌ی نازی‌ها

در این دنیای موازی، اگر آلمان نازی موفق شود سیاست لبنسراوم (Lebensraum) را به مرحله‌ی اجرا برساند، پس از چند دهه لهستانی‌ها، روس‌ها و اسلاوهای شرقی منقرض خواهند شد. نسل‌کشی مردم اسلاو اروپای شرقی از هولوکاست دنیای ما ده برابر مرگبارتر خواهد بود. ده‌ها میلیون اسلاو کشته خواهند شد. هیتلر ازطرفداران سیاست‌های آمریکا نسبت به بومیان آمریکا بود و در نظرش تلاش موفقیت‌آمیز آن‌ها در نسل‌کشی بومیان و عقب راندن آن‌ها تحسین‌آمیز بود. برای همین می‌خواست این طرح را در قبال اسلاوها اجرا کند.

در این دنیای موازی،‌ پس از پیروزی آلمانی‌ها، مرز کشورها تغییر می‌کند و در کشورهایی که قبلاً لهستان، اوکراین و روسیه نام داشتند، دولتی جدید با رهبران آلمانی تشکیل می‌شود. اسلاوها به‌تدریج حقوق‌شان را از دست می‌دهند، هرگونه مقاومت یا شورشی با قتل عام مردم بی‌گناه پاسخ داده می‌شود و یهودی‌ها بلافاصله به اردوگاه‌های کار اجباری فرستاده می‌شوند تا در آنجا به‌تدریج شرایط کشتنشان فراهم شود.

نازی‌ها قصد داشتند اسلاوها را به بردگی بگیرند و به چرخ‌دنده‌هایی در ماشین جنگی نازیسم تبدیل کنند و اگر لازم شد، آن‌ها را وادار به زراعت کنند، اما پیش از اجرای این نقشه لازم بود که اکثریت اسلاوها بمیرند. برای رسیدن به این مهم، در این دنیای موازی قوانینی مشابه به سیاست‌های استالین وضع می‌شوند که باعث ایجاد قحطی در مقیاس وسیع می‌شوند و میلیون‌ها نفر را به کشتن می‌دهند. در دنیای ما تصمیم هیتلر این بود که پیش از شروع استعمار اسلاوها حداقل پنجاه میلیون نفرشان کشته شوند.

پس از از بین رفتن هویت اسلاوها به‌عنوان یک ملیت، استعمارگرهای نازی وارد سرزمین آن‌ها می‌شوند و فرایند تصاحب آن را آغاز می‌کنند. اندازه‌ی کشور آلمان چهار برابر می‌شود و مرز آن از فرانسه تا مرکز روسیه امتداد پیدا می‌کند.

از اسلاوهای باقی‌مانده، کسانی که لایق وارد شدن به جامعه‌ی آلمان شناخته شوند، فقط حق تولید مثل با یک فرد آلمانی را خواهند داشت تا بدین طریق ژن اسلاو به‌تدریج از بین برود. فرهنگ این کشورها به کل نابود می‌شود و به خاطر نسل‌کشی نازی‌ها تاریخچه‌ی مردم به دست فراموشی سپرده می‌شود. با توجه به قدرت صنعتی رایش سوم و شکست نیروهای مقاومتی، نسل‌کشی در چنین مقیاسی برای آن‌ها مقدور است.

در مدارس آلمانی پست بودن اسلاوها به کودکان آموزش داده می‌شود و بدین طریق تفرقه‌ی نژادی بین آریایی‌های آلمانی و برده‌های اسلاو رنگ و بوی رسمی‌تری پیدا می‌کند. این وضعیت مشابه با آپارتاید آفریقای جنوبی است.

در مستعمره‌های اوکراین تفکیک نژادی بین اربابان استعمارگر آلمانی و اسلاوهای به استعمار گرفته شده اتفاق می‌افتد و نسل‌کشی نیز ادامه پیدا می‌کند. اسلاوها حق تولید مثل نخواهند داشت مگر به قصد به وجود آوردن برده‌های جدید. در واقع در سرتاسر آلمان نازی سقط جنین برای نژادهای غیرآریایی نه‌تنها قانونی بلکه الزامی‌ست. ولی سقط جنین برای مادرهای آریایی اکیداً قدغن است، چون از آن‌ها انتظار می‌رود تا جایی که امکان دارد تولید مثل کنند. پدر یا مادرهایی که بچه‌ی ناسالم، عقب‌افتاده یا مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی به دنیا بیاورند، عقیم می‌شوند.

آلمان نازی؛ ارباب جدید اروپا

استعمارگران آلمانی زمین‌های حاصلخیز اوکراین را کشت می‌کنند و با غذای تولیدشده جمعیت رو به رشد آلمان را سیر می‌کند. اگر این نقشه عملی شود، آلمان نازی دموگرافی اروپا را دگرگون خواهد کرد و در عرض چند دهه، بیشتر جمعیت اروپای شرقی رگ و ریشه‌ی آلمانی خواهند داشت. نظام جدید (The New Order) سعی دارد مفهوم اروپایی بودن و تمدن غرب را از نو تعریف کند.

آلمان نازی به قدرتمندترین کشور اروپا تبدیل می‌شود و دولت‌های فاشیست دست‌نشانده در بریتانیا، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا را هدایت می‌کند. با این وجود، نازی‌ها در قالب پروپاگاندا برابری بین ملت‌های اروپایی را ترویج می کند، اما در عمل بعضی کشورها – حتی کشورهای فاشیست – از بعضی دیگر پست‌تر خواهند بود.

طبقه‌بندی نژادی هیتلر تعیین‌کننده‌ی رابطه‌ی کشورهای دیگر با آلمان نازی است. بنابراین کشورهای آریایی مثل فرانسه و بریتانیا از حق امتیاز بالاتری در مقایسه با کشورهای مدیترانه‌ای مثل اسپانیا و ایتالیا برخوردار خواهند بود. در این دنیای موازی، پس از پایان جنگ، نازی‌ها با سرعت هرچه تمام‌تر بریتانیا را بازسازی می‌کنند و بریتانیای فاشیست به دست راست رایش تبدیل خواهد شد.

موسولینی از دیدگاه تحقیرآمیز هیتلر نسبت به مردم جنوب اروپا آگاه بود و این مساله روی رابطه‌ی این دو نفر اثر منفی گذاشته بود. در این دنیای موازی، درخواست موسولینی برای اتحاد بین مردم نوردیک و مدیترانه‌ای مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد، ولی هیتلر برای جلوگیری از آشوب و دردسرهای بی‌مورد به مردم جنوب اروپا کاری نخواهد داشت، ولی به مردم بریتانیا و شمال فرانسه امتیازاتی عطا خواهد کرد که مدیترانه‌ای‌ها از آن بی‌بهره خواهند بود. این تفرقه طی دهه‌های متمادی شدیدتر و به درگیری فرهنگی منجر خواهد شد.

در دنیای ما، هولوکاست قرار بود فاز اول نظام جدید باشد و هدف آن نسل‌کشی اقلیت‌های ناخواسته‌ای بود که داخل مرز آلمان زندگی می‌کردند. با این وجود، قربانیان هولوکاست تنها کسانی نبودند که آلمانی‌ها قصد از بین بردنشان را داشتند. هدف غایی نازیسم خلق نژادی بود که عامل اتحادشان وفاداری بی‌قید و شرط‌‌شان به دولت باشد.

از شهروندان انتظار می‌رود به ارتش و نهادهای تولید فناوری خدمت کنند تا نژاد آریایی پیشرفت کند. در نظر هیتلر و رایش سوم هر ایده‌ای – تاکید می‌کنم، هر ایده‌ای – که قدرت دولت را به چالش بکشد خطرناک بود.

3 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

نازیسم؛ خبری بد برای واتیکان

حل کردن مساله‌ی یهودیت (The Jewish Question) اولین فاز نظام جدید بود. بعد نوبت اسلاوها بود و بعد از آن نوبت مذهب کاتولیک، یا مساله‌ی کلیسا (The Church Question). هیتلر فردی کاتولیک به دنیا آمد، اما به مرور زمان از مذهبش زده شد. بی‌علاقگی او به مذهب با ایدئولوژی نازیسم همسو بود.

از دید نازیسم مذهب کاتولیک نه‌تنها یک مانع به شمار می‌آمد، بلکه تهدیدی برای پیشرفت دولت آلمان بود. آن‌ها از این‌که نیرویی غیردولتی چنین نفوذ عمیقی روی مرد اروپا و آریایی‌ها داشته باشد بیزار بودند.

پیش از آغاز جنگ، نازی‌ها نهادهای کاتولیک را تعطیل کردند، از پخش پیام‌های کاتولیک جلوگیری کردند و بسیاری از روحانیون مسیحی را دستگیر کردند. با این حال، با توجه به این‌که ایتالیا یکی از متحدین آلمان بود و حمله‌ی مستقیم به کلیسای کاتولیک آشوب زیادی به پا می‌کرد، هیتلر با واتیکان به توافق رسید تا به نهادها و تشکیلات کاتولیک احترام بگذارد.

با این وجود، کلیسای کاتولیک همچنان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای آلمان نازی به شمار می‌آمد. در دنیای موازی، پس از پایان جنگ، نازی‌ها بدون معطلی تمام توافق‌هایشان را با کلیسای کاتولیک زیر پا می‌گذارند و در سرتاسر قلمروی رایش تشکیلات کاتولیک تعطیل و روحانیون کاتولیک دستگیر می‌شوند.

در نظر هیتلر، مذهب اساساً مانعی سر راه پیشرفت اروپا بود و عنصری خطرناک به شمار می‌آمد. حتی یک بار او افراد مذهبی را «برده» خطاب کرد. پیش از آغاز جنگ، نازی‌ها مجبور بودند برای حفظ ظاهر ادای مسیحی‌های پروتستان را دربیاورند، اما در خفا نازی‌های عالی‌رتبه مثل گوبلز از مذهب و علی‌الخصوص کلیسای کاتولیک متنفر بودند. با این حال، آن‌ها تصمیم گرفتند تا جنگ تمام نشده، اقدامی علیه مذهبیون انجام ندهند.

در نظر نازی‌ها مسیحیت عنصری بیگانه بود که یهودیت را تبلیغ می‌کرد و اروپایی‌ها را ضعیف و بیش از حد بخشایش‌گر کرده بود. از هاینریش هیملر نقل است: «ما در دوره‌ی درگیری نهایی با مسیحیت زندگی می‌کنیم. یکی از اهداف اس‌اس این است که طی نیم‌قرن آینده ایدئولوژی غیرمسیحی‌ای برای مردم آلمان بنا نهد که با توسل به آن زندگی‌شان را نو تعریف کنند. این هدف صرفاً به شکست دادن حریفی ایدئولوژیک محدود نمی‌شود، بلکه در هر قدم باید با انگیزه‌ای مثبت همراه باشد: در این مورد خاص این انگیزه بازسازی هویت آلمانی به گسترده‌ترین و عمیق‌ترین شکل ممکن است.»

در این دنیای موازی، رایش سوم از تمام قوای خود استفاده می‌کند تا مسیحیت را به‌تدریج داخل مرزهایش ریشه‌کن کند. نازی‌ها از طریق پروپاگاندا کاتولیک‌ها را دشمن آریایی‌ها و آلمانی‌ها به تصویر می‌کشند و حتی به شکل مخفیانه رهبران کاتولیک را ترور یا وادار به سکوت کردن می‌کنند. نازی‌ها از همان تاکتیک‌هایی که علیه اسلاوها استفاده کردند علیه کلیسای کاتولیک نیز استفاده می‌کنند.

پس از چند دهه، ردپایی از کلیسای کاتولیک در آلمان نازی به جا نخواهد ماند. بیشتر لهستانی‌های کاتولیک در قحطی‌های برنامه‌ریزی‌شده کشته می‌شوند و در نواحی کاتولیک‌نشین آلمان، نازی‌ها سعی می‌کنند با استفاده از پروپاگاندا این مذهب را ریشه‌کن کنند. قوانینی در راستای قدغن کردن تعلیمات و انتشارات کاتولیک وضع و اعمال می‌شوند. پس از ریشه‌کن کردن مذهب کاتولیک، رایش سوم به ریشه‌کن کردن خود مسیحیت می‌پردازد. اگر چند دهه پروپاگاندا جواب دهد، آن‌ها نسلی از آلمانی‌های وفادار و غیرمسیحی پرورش خواهند داد.

چیزی که نازی‌ها به مردم آلمان آموزش می‌دهند این است که مذهب نیرویی مخرب و یهودی‌ست که مغز را شستشو می‌دهد و باعث ضعف اروپایی‌ها شده است. بعضی از نازی‌ها امیدوار بودند بتوانند مسیحیت را با نئو-پاگانیسم جایگزین کنند، اما در این دنیای موازی، مذهب با وفاداری به نظام نازی و نژاد آریایی جایگزین می‌شود. سرتاسر آلمان صلیب معمولی با صلیب شکسته (Swastika) جایگزین می‌شود.

همان‌طور که در ابتدای متن اشاره شد، جنگ جهانی دوم لحظه‌ی سرنوشت‌ساز در تاریخ بشریت بود و آینده‌ی تمدن غرب را دگرگون کرد. پس از پیروزی متفقین نازیسم نابود شد و دیگر هیچ‌گاه به قدرت بازنگشت، ولی اگر آلمانی‌ها به پیروزی می‌رسیدند، دنیای مدرن به شکلی بسیار متفاوت و تاریک‌تر شکل می‌گرفت.

آموزه‌های تحصیلی نازی‌ها

اروپا تحت سلطه‌ی آلمان درآمده است. متفقین شکست خورده‌اند. سرزمین‌هایی که در گذشته به مردم اسلاو تعلق داشتند، اکنون به سکونت‌گاه نژاد آریایی تبدیل شده‌اند.

پیش‌تر اشاره کردیم که اروپا نه‌تنها به اشغال نازی‌ها درآمده، بلکه مغلوب فاشیسم نیز شده است. در دنیای ما جنبشی ضدفرهنگ (Counter-Culture) شکافی عمیق بین نسل‌ها ایجاد کرد. در این دنیای موازی این شکاف عمیق بین نسل‌ها وجود دارد، اما این شکاف فرهنگی بین والدین و کودکان متعصب‌شان وجود دارد. نسل قدیمی همچنان حامی دولت‌های فاشیست است، اما نسل جدید وابستگی احساسی‌ای نسبت به فاشیسم دارد که شاید در نظر قدیمی‌ترها افراطی به نظر برسد.

حزب نازی نه تنها به کودکان دشمن‌شان را نشان می‌دهد، بلکه کودکان را تشویق می‌کند از خشونت علیه این دشمنان استفاده کنند. هر نسل که جلوتر می‌رویم، کودکان خشن‌تر و متعصب‌تر می‌شوند و وابستگی‌شان به ایدئولوژی نازیسم شدیدتر می‌شود.

دولت اعلام می‌کند همه ملزوم به تحصیل هستند، اما هدف از تحصیل صرفاً محکم کردن جای پای ایدئولوژی نازیسم در ذهن مردم است. همین و بس. تاریخ، علوم تخصصی و علوم انسانی با هدف تثبیت برتری نژاد آریایی و ترسیم سرنوشت آریایی تدریس می‌شوند.

نازی‌ها خشونت علیه نژاد‌ها و اقلیت‌های پست را جایز می‌شمارند و خدمت سربازی را کاری والا و مقدس جلوه می‌دهند.در آلمان نازی شاخصه‌ی مرد واقعی به پایان رساندن خدمت سربازی و شاخصه‌ی زن واقعی ازدواج کردن و بچه‌دار شدن است. بسیاری از کودکان آلمانی حس می‌کنند در جامعه‌ای به دنیا آمده‌اند که مردمش آن‌ها را صرفاً به خاطر به دنیا آمدن روی سرشان حلوا حلوا می‌کنند. این کودکان شاهد فجایع و وحشی‌گری نخواهند بود، چون سرزمین پدری‌شان پیش از آن‌که به دنیا بیایند از وجود اقلیت‌های ناخواسته پاک شد. در پروپاگاندا این گذشته‌ی تاریک رنگ‌وبویی افسانه‌ای به خود می‌گیرد و از کسانی که در شکل‌گیری آن نقش داشتند قهرمان‌سازی می‌شود. اما شدت هولوکاست و شیوه‌های دردناک شکنجه که در آن به کار گرفته شد، یک راز باقی می‌ماند و دولت تمام تلاش خود را می‌کند تا از برملا شدن آن جلوگیری کند.

خطر شورش و جنگ داخلی

شاید همچنان که دارید این مطلب را می‌خوانید این سوال برایتان ایجاد شود: آیا روزی مردم علیه فاشیست‌ها قیام نخواهند کرد؟ آیا آن‌ها متوجه این سیاست‌های ظالمانه نخواهند شد و ضد دولت‌های دست‌نشانده قیام نخواهند کرد؟ آیا خود مردم آلمان نازی علیه هیتلر قیام نخواهند کرد؟

اصلاً چطور می‌شود با پیروزی نظامی چنین واقعیتی را بنا نهاد؟

حتی اگر آلمان در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، خطر آشوب و بلوا و جنگ داخلی، نازی‌ها و دولت‌های فاشیستی دست‌نشانده‌یشان را تهدید می‌کرد. در دنیای ما نازیسم آزمایشی برق‌آسا بود. با سرعت زیادی سوخت و سریع خاموش شد. ما هیچ‌وقت نخواهیم دانست اگر نازی‌ها به پیروزی نظامی دست پیدا می‌کردند، چطور تصمیم داشتند امپراتوری بزرگ‌شان را حفظ کنند. سناریویی که از آن صحبت کردم، بهترین سناریو برای نازی‌ها بود، با این پیش‌فرض که همه‌چیز بر وفق مراد پیش رود.

اگر اوضاع بر وفق مراد نازی‌ها پیش نمی‌رفت، کار هر روزشان این می‌شد که با شورش، انقلاب و جنگ داخلی در نواحی اشغال‌شده دست‌وپنجه نرم کنند. تازه درگیری حزبی بین نازی‌های عالی‌رتبه را نیز باید به معادله اضافه کرد. این موارد همه تهدیدی برای ثبات رایش سوم به حساب می‌آیند. اگر قرار بر این بود که نازیسم به حیات خود ادامه دهد و قدرتی برتر در اروپا باقی بماند، ضروری بود که به قلب و ذهن مردم مغلوب نفوذ کند. پیروزی‌های نظامی به حکومت اعتبار می‌بخشند، اما دو عامل دیگر نیز از اهمیتی حیاتی برخوردار هستند: ثبات اقتصادی و رهبر بااعتبار.

در دنیای موازی، اگر الگوی اقتصادی نازی‌ها جواب دهد و باعث ایجاد اشتغال شود و در دهه‌ی اول پس از پایان جنگ کیفیت زندگی را بهبود ببخشد، مردم اروپا نه‌تنها سلطه‌ی آلمانی‌ها را خواهند پذیرفت، بلکه از حکومت‌های فاشیستی دست‌نشانده حمایت خواهند کرد. موفقیت نازی‌ها به فاشیسم اعتبار می‌بخشد و آن را هم‌سطح ایدئولوژی‌های دیگری چون پادشاهی، دموکراسی و سوسیالیسم بالا می‌کشد.

نازیسم اساساً فرقه‌ای است که در آن حرف هیتلر، پیشوای رژیم، قانون است. اگر در سال‌های اولیه‌ی حکومت رایش هیتلر اعتبارش را از دست دهد، کل سیستم ضعیف خواهد شد. طی گذر چند دهه این مشکل ریسک کمتری خواهد داشت، چون نازیسم با کمک اسطوره‌سازی و افسانه‌سازی جا پای خود را محکم کرده است. بهترین مثال مقایسه‌ای برای درک این موضوع پدران بنیان‌گذار ایالات متحده (The Founding Fathers of the United States) و اسطوره‌سازی از آن‌ها است.

4 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

در اروپای تحت سلطه‌ی فاشیسم خشونت روشی رایج و پرطرفدار برای رقیبان سیاسی و منتقدان رژیم است. هرکس که کوچک‌ترین حرفی بزند، با مرگ یا تبعید وادار به سکوت کردن می‌شود. همچنان که مخالفان سیاسی ماهرانه و به‌سرعت کشته می‌شوند، خطر شورش و انقلاب کاهش پیدا می‌کند.

وضعیت اقتصادی یک شهروند عادی در رایش سوم چگونه خواهد بود؟

در دنیای ما سبک زندگی دنیای غرب کاپیتالیستی و مصرف‌گرایانه است.

در کره‌ی شمالی دولت بر همه چیز احاطه دارد.

در استرالیا دردسرسازهای اصلی نه انسان‌ها و ایدئولوژی‌هایشان، بلکه ایموها و دینگوها هستند!

در این دنیای موازی از جامعه‌ی آلمان نازی چه انتظاراتی می‌توان داشت؟

ایالات موتلفه‌ی آمریکا (The Confederate States) عمر کوتاهی داشتند و نمی‌شود به راحتی تصور کرد این ایالات با حذف شدن ایالات شمالی از معادله چگونه به حیات خود ادامه می‌دادند. وقتی پای دولت‌هایی با عمر کوتاه در میان باشد، گمانه‌زنی دشوار است و به همین دلیل صحبت کردن از سیاست‌های اقتصادی رایش سوم یک یا دو دهه پس از پایان جنگ کار آسانی نیست. همان‌طور که اشاره کردم، نازیسم با سرعت زیاد سوخت و سریع خاموش شد. در دنیای ما نازیسم به بهانه‌ی جنگیدن با دشمن به وجود آمد و حیات آن نیز به دشمن‌تراشی وابسته بود. البته منظورم این نیست که نازیسم بدون دشمن از هم فرو می‌پاشد، ولی برای حکمرانی بر قاره‌ای که در آن دشمنی وجود ندارد، باید سیاست‌هایش را دگرگون کند.

در نازیسم اقتصاد از اهمیتی حیاتی برخوردار نیست. در نظر هیتلر اقتصاد صرفاً راهی بود برای فراهم کردن امکانات برای شروع جنگ و ادامه دادن آن. اولویت اول برای او پرورش ارتشی قوی و اجرای طرح لبنستراوم بود. نمی‌توان به‌راحتی پیش‌بینی کرد پس از پایان جنگ و نابودی روس‌ها رایش سوم قصد داشت چه برنامه‌ی اقتصادی‌ای پیاده کند. نازیسم در بستر زمانی مشخصی به وجود آمد و تلاش برای پیش‌بینی برنامه‌های اقتصادی‌اش مثل این می‌ماند که یک نفر در آن دوره بخواهد سیاست‌های داخلی امروزی آمریکا را با استناد بر اقتصاد در دهه‌ی ۱۹۲۰ پیش‌بینی کند. در این پیش‌بینی‌ها جزئیات مهمی که در طول زمان پدیدار می‌شوند و مسیر تاریخ را عوض می‌کنند نادیده گرفته می‌شوند. برای همین هرگونه پیش‌بینی‌ای درباره‌ی سیاست‌های هیتلر در مواجهه با افول اقتصادی یا بحران نفت دقیق نخواهد بود. من نمی‌توانم به طور دقیق وضعیت اقتصادی رایش سوم را پس از پایان جنگ پیش‌بینی کنم، اما می‌توانم به طور خلاصه و مفید نظرات کلی نسبت به آن بیان کنم.

به نظرم در این دنیای موازی رایش سیاست‌های اقتصادی‌اش را بر پایه‌ی طرح لبنسراوم می‌چیند. جامعه‌ی آلمان از بالا تا پایینش – یعنی بخش‌های اقتصادی، دولتی و مردمی – با یک هدف برنامه‌ریزی شده بودند: منقرض کردن دشمنان رایش. پس از اجرای موفقیت‌آمیز طرح لبنسراوم، حزب نازی اقتصاد را از خدمت انحصاری سیاست‌های جنگ‌طلبانه بیرون می‌آورد و با هدف حفظ سرزمین‌های فتح‌شده سیاست‌های جدیدی طرح‌ریزی می‌کند. ممکن است در این راستا استاندارد زندگی پایین بیاید، تولید محصولات کاهش پیدا کند و قحطی اتفاق بیفتد، اما نازی‌ها به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهند یک سانتی‌متر مربع از قلمرویشان دست دشمن بیفتد.

رایش حاضر نیست با کشورهایی خارج از دامنه‌ی نفوذش مبادله کند. البته این سیاست مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند، چون منابع بریتانیا، فرانسه و ایتالیا جوابگوی نیازهای رایش خواهند بود. برده‌های فعال در مستعمره‌های روسی نیز منابع خام مورد نیاز رایش را فراهم می‌کنند.

در این دنیای موازی آلمان یا به ثروت بسیار دست پیدا می‌کند یا در فقر و قحطی به سر می‌برد. اما سرنوشت مردم آلمان هرچه که باشد، همه چیز به ماجراجویی‌های نظامی رایش بستگی خواهد داشت. همه‌ی مردم به مرور زمان خواهند پذیرفت که کشورگشایی و حفظ قلمروی موجود از رضایت فردی مهم‌تر است.

نظامی‌گری نازی‌ها پس از پایان جنگ

در دنیای ما،‌ یکی از ویژگی‌های برجسته‌ی آلمان نازی (به جز مهارت بالا در کشورگشایی و نسل‌کشی)، پیشرفت‌های چشم‌گیر در زمینه‌ی فناوری نظامی بود. اگر رایش سوم فرو نمی‌پاشید، فناوری نظامی تا کجا پیشرفت می‌کرد؟

در آن روزها به‌نژادی، داروینیسم اجتماعی و تعریف هویت نژادی بر پایه‌ی ژن‌های مرغوب و نامرغوب همه ایده‌هایی پرطرفدار بودند، اما آلمان نازی از این ایده‌ها برای رسمیت بخشیدن به اهداف خود برای نژاد آریایی استفاده کرد. این ایده‌ها ساخته و پرداخته‌ی ذهن هیتلر نبودند، بلکه حوزه‌هایی در دنیای آکادمی بودند که نازی‌ها برای ایدئولوژی خودشان ازشان استفاده کردند. در دنیای ما، نازی‌ها کاری کردند به‌نژادی و داروینیسم اجتماعی به ایده‌هایی منفور تبدیل شوند، اما اگر در جنگ پیروز می‌شدند، این ایده‌ها و پژوهش درباره‌ی آن‌ها در سطح اروپا و دنیا به‌مراتب پرطرفدارتر می‌شد. در این دنیای موازی، با حمایت دولت، آزمایش‌های انسانی (یا بهتر است بگویم غیرانسانی) روی اقلیت‌های مادون انسان ادامه پیدا می‌کند. سیاست روی پیشرفت علمی تاثیرگذار است.

در دنیای ما نیمی از آلمانی‌ها در دانشگاه در حوزه‌ی دارو و پزشکی مشغول به تحصیل بودند. دولت توجه ویژه‌ای به مطالعات پزشکی نشان می‌داد، چون در نظرش پیشرفت علم پزشکی برای پرورش نسلی سالم و قدرتمند از نژاد آریایی ضروری بود. به زن‌ها توصیه می‌شد از تحصیل در رشته‌هایی که به مادر شدنشان کمکی نمی‌کند پرهیز کنند.

دولت فقط از پیشرفت تکنولوژی‌ای که برایش مفید باشد حمایت می‌کند. اگر پیشرفت فناوری‌ای برای رایش کوچک‌ترین ضرری داشته باشد، از پیشرفت آن جلوگیری می‌شود. ابزار ارتباطی مثل گوشی همراه، اینترنت و هر ابزار دیگری که ارتباط بین انسان‌ها و به اشتراک گذاشتن ایده را تسهیل کند، توقیف می‌شود و هیچ‌گاه در دسترس عموم قرار داده نمی‌شود.

نسل اندر نسل وکیل، پژوهش‌گر، دانشمند و مهندس تحت تاثیر پروپاگاندای رژیم پرورش می‌یابند. اگر پروپاگاندای نازیسم با موفقیت اجرا شود، روشن‌فکران آلمان نازی قلباً به ایدئولوژی‌های خشونت‌باری که بهشان آموزش داده می‌شود ایمان خواهند آورد. اگر ابزار ارتباطی پیشرفت کنند، تحت کنترل دولت باقی می‌مانند. هر فناوری‌ای که به اشتراک‌گذاری ایده را آسان کند،‌ به‌شدت تحت کنترل و محدودیت دولت قرار خواهد گرفت. تلویزیون و رادیو نیز مثل گذشته تحت کنترل دولت باقی می‌مانند.

آلمان نازی تمرکز ویژه‌ای روی نظامی‌گری دارد، بنابراین در صورت پیروزی رایش سوم فناوری نظامی در دنیای موازی به‌مراتب سریع‌تر از دنیای ما پیشرفت می‌کند. فرض کنید کل فکر و ذکر امپراتوری‌ای به بزرگی یک قاره برتری داشتن نسبت به دشمنانش باشد؛ مسلماً چنین امپراتوری‌ای همه‌ی منابع موجودش را صرف این هدف می‌کند.

انشعابات فاشیسم و نازیسم

در این دنیای موازی فاشیسم یک ایدئولوژی واحد و منسجم نیست. هر کشور فاشیسم را با هویت ملی خود منطبق می‌کند. به‌عنوان مثال، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا مذهب کاتولیک را به‌عنوان مذهب ملی خود به دنیا معرفی می‌کنند.

برای افزایش مقبولیت فاشیسم نزد مردم، باید آن را به ایده‌هایی که از گذشته به ارث رسیده متصل کرد. در دنیای ما فرانسه‌ی ویشی قوانینی وضع کرد که هدف‌شان خنثی کردن تاثیرات انقلاب فرانسه (که به گسترش لیبرالیسم کمک کرد) بود. در این دنیای موازی، این اتفاقی رایج در اروپای تحت نفوذ نازیسم خواهد بود و باورهای لیبرالیسم و عصر روشنگری به‌مرور از ذهن مردم پاک خواهد شد.

دولت فرانسه کشور را به سمت محافظه‌کاری، اقتدارگرایی و مذهب کاتولیک سوق می‌دهد. این مسیر با مسیری که آلمان طی می‌کند متفاوت است،‌ چون هدف هیتلر ارائه‌ی تعریفی نو از جامعه‌ی آلمان بود. فرانسه‌ی ویشی صرفاً از عناصر محافظه‌کارانه‌ی موجود در جامعه‌ی فرانسه استفاده می‌کند.

با توجه به این‌که نازی‌ها با کاتولیک‌ها و قلمروهای تحت نفوذشان در شرق اروپا میانه‌ی خوبی ندارند، بین آلمانی‌ها و فرانسوی‌ها تنش ایجاد می‌شود. اما با توجه به قدرت بالای آلمانی‌ها فرانسه‌ی ویشی اعتراض خود را علناً اعلام نخواهد کرد و اقدامی مهم علیه آلمان نازی انجام نخواهد داد.

در دنیای ما، زندانی‌های جنگی فرانسوی عملاً گروگان‌های نازی‌ها در اردوگاه‌های کار اجباری بودند. به نظرم در این دنیای موازی نازی‌ها از همین تاکتیک استفاده خواهند کرد تا مطمئن شوند توده‌ی مردم و دولت‌هایشان اقدامی علیه آلمانی‌ها انجام نمی‌دهند.

بریتانیا؛ بزرگ‌ترین رفیق آلمان نازی

بریتانیا به سوگلی آلمانی‌ها تبدیل می‌شود. در این دنیای موازی بریتانیا در نبرد هوایی با لوفت‌وافه (نیروی هوایی آلمان نازی) شکست می‌خورد و نیروهای آلمانی نیز با موفقیت به جزیره‌ی بریتانیا نفوذ می‌کنند و آنجا را تحت اشغال خود درمی‌آورند. خانواده‌ی سلطنتی به کانادا فرار می‌کنند، اما دولت فعلی بریتانیا منحل و با حکومت نظامی موقت جایگزین می‌شود.

5 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

پس از اشغال بریتانیا، نیروهای آلمانی با مردم بریتانیا با مهربانی رفتار می‌کنند و حتی اجناس و خدمات رایگان در اختیارشان قرار می‌دهند. هدف از این کار آماده‌سازی مردم بریتانیا برای پذیرفتن حکومت جدید است. همچنین آلمانی‌ها قصد دارند به مردم بریتانیا نشان دهند آن داستان‌هایی که از جنایات‌شان در لهستان و روسیه شنیده‌اند، در بریتانیا تکرار نمی‌شود. اشغال بریتانیا اشغالی محبت‌آمیز خواهد بود.

با این وجود، پس از چند ماه مهربانی نشان دادن، آلمانی‌ها مخفیانه هر گروه سیاسی یا اجتماعی‌ای را که در نظرشان تهدیدی برای حیات رایش به حساب بیاید، پاک‌سازی می‌کنند.

پس از اشغال بریتانیا برای مدتی نامعلوم، نازی‌ها به دولت دست‌نشانده‌ی بریتانیا اجازه می‌دهند فعالیت خود را از سر بگیرد. تحت نفوذ نگه داشتن بریتانیا از اهمیتی حیاتی برخوردار است،‌ چون به آلمان اجازه می‌دهد به مستعمره‌های آن‌ها را در آفریقا و آسیا نیز دسترسی داشته باشد.

در این دنیای موازی سوییس دیر یا زود سقوط خواهد کرد. هیتلر از سوییس متنفر بود و اگر جنگ با روسیه خوب پیش می‌رفت، به آنجا حمله می‌کرد و در صورت پیروزی در جبهه‌ی شرق و غرب سوییس را تجزیه می‌کرد.

موسولینی: دشمن جدید هیتلر؟‌

به نظر من در این دنیای موازی رابطه بین آلمان و ایتالیا به‌مراتب بدتر می‌شود. پیش‌تر اشاره کردم که نظر هیتلر درباره‌ی فرومایگی نژادی ایتالیایی‌ها نسبت به آلمانی‌ها باعث ایجاد تنش بین او و موسولینی شده بود. ولی مشکلات بین این دو فقط به این مساله ختم نمی‌شد. در دنیای ما شالوده‌ی رابطه‌ی بین ایتالیا و آلمان راحتی و اطمینان خاطر طرفین و ارائه‌ی حمایت نظامی بود. پیمان بین این دو کشور فقط برای ۱۰ سال بسته شده بود.

با این‌که موسولینی دیکتاتور پرمدعایی بود، ولی ایتالیا از منابع و زیرساخت‌های صنعتی لازم برای احیای امپراتوری رم برخوردار نبود. حتی موسولینی به هیتلر گفته بود که حداقل تا سال ۱۹۴۲ برای جنگ آماده نخواهد بود. اما هیتلر به حرف او توجهی نشان نداد و در سال ۱۹۳۹ به لهستان حمله کرد و ایتالیا را نیز خواه ناخواه درگیر جنگ کرد. ایتالیای دهه‌ی ۱۹۳۰ برای جنگی به مقیاس جنگ جهانی دوم آماده نبود. ارتش ایتالیا موفق نشد شمال آفریقا و شبه‌جزیره‌ی بالکان را تصرف کند و برای همین رابطه بین ایتالیا و آلمان شکرآب شد.

پیش‌بینی من این است که این رابطه ممکن بود دو مسیر مختلف را طی کند:

۱. پس از شکست روس‌ها و حذف شدن آخرین دشمن واقعی از معادله، آلمان نازی به متحد پیشین خود حمله می‌کند، چون ایتالیا دیگر فایده‌ای آلمان ندارد. شمال ایتالیا به قلمروی رایش ضمیمه می‌شود و جنوب ایتالیا به کشوری جداگانه و بندری تقلیل می‌یابد. ایتالیایی‌ها قادر نخواهند بود در برابر ماشین جنگی عظیم و قدرتمند آلمان مقاومت کنند.

۲. اگر رابطه‌ی بین دو کشور حفظ شود و آلمان به ایتالیا حمله نکند، سایه‌ی نازی‌ها به مدت چند دهه روی ایتالیا باقی می‌ماند و امپراتوری ایتالیایی موسولینی صرفاً یکی از دست‌نشانده‌های رایش سوم خواهد بود. البته قلمروی ایتالیا تا بالکان، دریای مدیترانه و شمال آفریقا امتداد پیدا می‌کند، ولی برای حفظ کردن و کنترل این قلمروها به آلمان وابسته خواهد بود. پس از پایان جنگ، هزاران نفر بر اثر بی‌توجهی دولت، تجاوز و انتقام‌جویی سر شورش علیه اشغالگران کشته می‌شوند. حتی در کشور یونان، یوگوسلاوی و مناطق دیگری که مثل روسیه قرار نیست جمعیت بومی‌شان پاک‌سازی شود، مرزها طوری تغییر می‌یابند که فقط شامل رژیم‌های وفادار به متفقین باشند. یونان به جمهوری هلنی (Hellenic Republic) تغییر نام می‌دهد، یوگوسلاوی تجزیه می‌شود و بین کشورهای مستقل کرواسی، آلبانی و ایتالیا تقسیم می‌شود.

6 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

در این دنیای موازی،‌ اروپا وارد عصری جدید می‌شود. در این عصر جدید، خشونت و وفاداری بی‌چون و چرا مورد تشویق قرار می‌گیرند و فردگرایی یک ضدارزش به شمار می‌آید. متفکران عصر روشنگری و انقلاب فرانسه به اشخاصی منفور تبدیل می‌شوند و نوشته‌های متفکران لیبرال نابود می‌شود.

هرچقدر تعداد کودکان زاده‌شده در این دنیا بیشتر می‌شود، ترویج و رسمیت بخشیدن به اسطوره‌ی آدولف هیتلر آسان‌تر می‌شود. هرگونه نظر سیاسی صرفاً انشعابی از نازیسم خواهد بود و دغدغه‌ی اصلی متفکران سیاسی جریان اصلی پیشرفت نژاد آریایی خواهد بود.

همچنین دشمن جدیدی به اروپایی‌ها معرفی خواهد شد؛ دشمنی که آن سوی اقیانوس اطلس حضور دارد و به اندازه‌ی یهودی‌ها و کمونیست‌ها بد است: ایالات متحده‌ی آمریکا.

ایالات متحده در برابر آلمان نازی

رایش سوم اروپا را تسخیر کرده است و اکنون نفوذ عمیقی بین مردم اروپا و دولت‌های دست‌نشانده‌یشان دارد. معنی واژه‌ی «اروپایی» به‌سرعت در حال تغییر است و به قیمت از بین رفتن فردیت و حقوق فردی، اتحادی سفت‌وسخت بین مردم ملل مختلف برقرار شده است.

برای نسل جدید آریایی، و متعاقباً اروپایی‌های دیگر، برنامه‌ی تحصیلی جدیدی تنظیم شده است و مهم‌ترین آموزه‌ی این برنامه این است که اروپا دشمنی جدید دارد؛ این دشمن شوروی نیست، چون حکومت شوروی تا توندراهای سیبری عقب رانده شده است؛ این دشمن جدید آن سوی اقیانوس است و تاکنون از دسترس سربازهای نازی دور بوده است. این دشمن ایالات متحده است.

کمی قبل به بررسی تبعات پیروزی نازی‌ها برای مردم اروپا پرداختم. اکنون نوبتی هم باشد، نوبت ایالات متحده است. شاید اروپا سقوط کرده باشد، ولی ایالات متحده و اقتصاد قوی‌اش در آن سوی اقیانوس اطلس به قوت خود باقی‌ست. ایالات متحده از چه لحاظ این دنیای موازی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد؟

سناریوی اول از این قرار است:

آمریکا وارد میدان می‌شود، مشتی قوی به چانه‌ی هیتلر می‌زند، اروپا را بمباران اتمی می‌کند و به داخل اقیانوس شیرجه می‌زند و به کشور خودش برمی‌گردد. پایان!

7 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

البته مزاح می‌کنم. فتح اروپا توسط نازی‌ها مسلماً روی سیاست‌های جهانی تاثیر می‌گذارد، اما کره‌ی زمین را به طور خودکار تحت سلطه‌ی نازی‌ها قرار نمی‌دهد. کشورهایی که تحت سلطه‌ی نازی‌ها درنیامده‌اند، اکنون باید به شیوه‌ی خودشان با رایش سوم تعامل برقرار کنند. برخی از این کشورها ممکن است رابطه‌ی دوستی برقرار کنند،‌ برخی به دشمن درجه‌یک نازی‌ها تبدیل شوند و برخی نیز به قربانی‌های بالقوه. در این ادامه قصد دارم به طور خاص روی دو کشور تمرکز کنم: ایالات متحده و آلمان نازی.

در این دنیای موازی، آلمان نازی موفق شده است اروپا را در برابر دخالت ایالت متحده محفوظ نگه دارد. ارتش و قدرت نظامی ایالات متحده معقول است، ولی حمله‌ی مستقیم به خاک اروپا با عملیات انتحاری تفاوتی ندارد، خصوصاً با توجه به این‌که فاشیست‌ها نقاطی را که تسخیر کرده‌اند تقویت و بازسازی کرده‌اند.

سناریویی‌ها که پیش‌تر مطرح کردم، مقیاس زمانی بررسی‌شده تا چند دهه پس از پایان جنگ را نیز پوشش می‌داد، اما در قسمتی که به آمریکا اختصاص دارد، به گمانه‌زنی درباره‌ی چند سال پس از شکست بریتانیا و عقب رانده شدن روس‌ها بسنده می‌کنم.

امپراتوری ژاپن

در دنیای ما،‌ جبهه‌ی اقیانوس آرام (Pacific Theater) و جبهه‌ی اروپا (European Theater) جدا از یکدیگر اتفاق افتادند. ژاپن و آلمان هدفی مشترک داشتند: افزایش فضای زندگی برای مردم‌شان، اما اتحادشان به خاطر نیاز متقابل و مقطعی اتفاق افتاد، نه شباهت ایدئولوژیک. زمانی که هیتلر به لهستان حمله کرد، ژاپن حمله‌ی وحشیانه‌اش به چین و ایندوچاینای تحت سلطه‌ی فرانسه را آغاز کرده بود. آمریکایی‌ها ژاپنی‌ها را تحریم کردند تا جلوی تاخت‌وتازشان را بگیرند.

تحریم نفت فشار زیادی به ژاپن وارد کرد، چون دستشان از حدود ۹۰٪ ذخایر نفتی‌شان کوتاه شد و بحرانی شدید برایشان ایجاد کرد. آن‌ها می‌توانستند از جنگیدن دست بردارند، اما به جایش تصمیم گرفتند رویکردی تهاجمی اتخاذ کنند. ژاپنی‌ها تصمیم گرفتند منابع طبیعی جنوب شرقی آسیا را تصاحب کنند و به قصد حفظ سرزمین‌های تسخیرشده با آمریکا وارد مذاکره شوند. ژاپنی‌ها می‌دانستند نمی‌توانند در جنگ تمام‌عیار با قدرت اقتصادی عظیمی چون آمریکا به پیروزی برسند، ولی اگر می‌توانستند ناوگان آمریکا را فلج و نیروهای تهاجمی‌شان را سرگردان کنند، مذاکره با ژاپن گزینه‌ای قابل‌قبول به نظر می‌رسید.

در این دنیای موازی، هیتلر چه موفق بشود اروپا را تسخیر کند، چه نشود، ژاپنی‌ها برای دستیابی به مقاصد امپریالیستی خودشان پرل هاربر را بمباران می‌کنند. در این دنیای موازی آمریکا باز هم با ژاپن وارد جنگ می‌شود.

آلمانی‌ها جا پای‌شان در اروپا محکم است و طبیعی‌ست که آمریکا نخواهد با آن‌ها وارد جنگ شود، اما این بدین معنا نیست که آلمانی‌ها نیز تمایل به صلح داشته باشند. در دنیای ما آلمان فرمان جنگ علیه آمریکا را صادر کرد. هیتلر بر اساس آرمان‌های خودش این تصمیم را گرفت و هیچ تعهدی نسبت به ژاپن نداشت.

هیتلر درک اشتباهی از قدرت ژاپن و ضعف آمریکا داشت. در دنیای ما مشاوران هیتلر به او هشدار دادند که جنگ با آمریکا به رایش آسیب خواهد زد. ولی هیتلر (طبق معمول) به هشدارشان توجهی نشان نداد.

 

در این دنیای موازی دو سناریوی متفاوت محتمل است و هر دوی این سناریوها از یک تصمیم انشعاب می‌یابند: آیا آلمان نازی با آمریکا وارد جنگ می‌شود یا نه؟

سناریوی اول: هیتلر تصمیم می‌گیرد با آمریکا وارد جنگ شود

اگر آلمان نازی موفق شود دشمن‌هایش را در اروپا ریشه‌کن کند، در این دنیای موازی جنگ با آمریکا به تهدیدی به‌مراتب خطرناک‌تر تبدیل خواهد شد. وقتی در دنیای ما هیتلر اعلان جنگ کرد، تصمیمش فرصتی برای آمریکایی‌ها بود تا درگیر جنگ شوند. با این‌که اوضاع در سال ۱۹۴۱ قمر در عقرب بود، ولی همچنان می‌شد به پیروزی امید داشت. آلمان در دو جبهه‌ی غرب و شرق درگیر جنگ بود و اعلان جنگ علیه آمریکا مهره‌ی جدیدی را وارد جبهه‌ی اروپا کرد.

رهبران آلمان می‌دانستند آلمان نمی‌تواند به طور مستقیم به آمریکا حمله کند. در این دنیای موازی، آلمانی‌ها برای حمله به آمریکا باید روی بمب‌های دوربرد سرمایه‌گذاری کنند. این ایده در دنیای ما به به طرح ناموفق آمریکا بمبر (AmerikaBomber) معروف است.

در دنیای ما، هیتلر مایل بود ساحل شرقی آمریکا را با بمب اتمی یا بمب‌های معمولی بمباران کند. با این حال تمرکزش را روی سلاح‌هایی گذاشت که به دنیای علمی‌تخیلی تعلق داشتند، نه سلاح‌هایی چون هواپیماهای بمب‌افکن دوربرد که با فناوری معاصر مدیریت‌شان راحت‌تر بود. در این سناریو، حتی اگر آمریکا بمبر اختراع می‌شد، هیچ هواپیمایی نمی‌توانست آن را تا آمریکا ببرد و برگردد. بنابراین باید در قلمروی دشمن فدا می‌شد. یک بمباران ارزشش را نداشت تا به خاطرش یک هواپیما را نابود کرد، بنابراین آسیب واردشده باید خیلی بیشتر می‌بود.چ

8 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

اگر در این دنیای موازی جنگی بین آلمان و آمریکا درگیرد، بعید است که هیچ‌یک از این دو کشور تمایلی داشته باشد وارد خاک دشمن شود و حمله‌ی زمینی انجام دهد، چون هزینه‌ی آن بسیار زیاد است. جنگ بین آمریکا و آلمان در هوا و دریا انجام می‌شود و این دو کشور سر رسیدن به سلاح اتمی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

در این دنیای موازی سلاح اتمی سلاحی نخواهد بود که با پرتاب آن در هیروشیما و ناگازاکی جنگ خاتمه یابد؛ این سلاح صرفاً پرواز هواپیمای بمب‌افکن بر فراز اقیانوس آرام را به‌صرفه خواهد کرد. در این دنیای موازی جناحی که زودتر به بمب اتم دست پیدا کند و آن را در خاک دشمنش بیندازد، به دشمن برتری سیاسی و نظامی خواهد داشت. بنابراین این رقابت بسیار مهم و حیاتی خواهد بود.

نبردهای دریایی چندان تعیین‌کننده نیستند و هدف از انجام‌شان صرفاً دفاع از شهرهای ساحلی در برابر دشمن است. با این‌که ژاپن ابتدا به آمریکا حمله کرد، اما آلمان تهدیدی به‌مراتب بزرگ‌تر و اضطراری‌تر به حساب می‌آید.

آمریکایی‌ها منابع‌شان را در حوزه‌ی فناوری صرف برتری یافتن به آلمان، دفاع از سواحل و آمادگی برای هواپیماهای بمب‌افکن آلمان می‌کنند. با این حال، ژاپن به آمریکا حمله کرده و این خطایی نیست که به‌راحتی بتوان از آن چشم‌پوشی کرد، بنابراین جنگ آمریکا با امپراتوری ژاپن در جبهه‌ی اقیانوس آرام به قوت خودش باقی‌ست.

در هیچ سناریویی ژاپن قادر به شکست آمریکا نیست. ذخایر نفتی ژاپنی‌ها تحت کنترل آمریکایی‌ها بود و هر دو کشور می‌دانستند از لحاظ اقتصادی آمریکا فرسنگ‌ها از ژاپن جلوتر است. ژاپن نمی‌توانست کشتی‌های از دست‌رفته‌اش را بازسازی کند، اما آمریکا می‌توانست. ژاپن خود را وارد بازی‌ای کرده بود که باختش در آن حتمی بود.

جنگ بین آمریکا و ژاپن در این دنیای موازی شباهت زیادی به جنگ معادل در دنیای ما دارد، البته با در نظر گرفتن این‌که آلمان نتواند آسیبی مهلک به آمریکا وارد کند. در دنیای ما، آمریکا به خاطر شرایط سیاسی آن دوره به خودش اجازه داد از بمب اتم استفاده کند؛ متحدین ژاپن شکست خورده بودند، ژاپن به کشوری منزوی تبدیل شده بود و آمریکا هم از جنگ خسته شده بود. کسی نبود تا آمریکا را به خاطر شدت عملش مواخذه کند.

در این دنیای موازی حتی اگر آمریکا به بمب اتم دست پیدا کند،‌ آن را علیه ژاپن استفاده نمی‌کند و فقط اگر فرصتش پیش بیاید، با آن آلمان را بمباران می‌کند. در دنیای ما هم پیش از شکست هیتلر نقشه همین بود. اگر در این سناریوی موازی آمریکا موفق شود ژاپن را عقب براند، تصمیم آمریکا این است که به بمباران ژاپن ادامه دهد و کشور را تحت کنترلش نگه دارد. اما نکته اینجاست که قربانی بمباران‌های پشت سر هم از تعداد قربانی‌های بمب اتم بیشتر است.

با توجه به این‌که در نظر آمریکا ژاپن به‌قدری مهم نیست که بخواهد با بمباران اتمی فلجش کند، به جایش سعی می‌کند اراده‌ی ژاپنی‌ها را ضعیف کند و قدرت اقتصادی آن‌ها را برای جنگیدن مختل کند. به‌عبارتی جنگ فرسایشی.

بدین ترتیب در این سناریوی موازی، آمریکا بسیاری از شهرهای ژاپن را نابود و اقتصاد کشور را فلج می‌کند. پس از ماه‌ها بمباران شدن (به شیوه‌ی بمباران درسدن)، ژاپنی‌ها دیگر قادر به جنگیدن نخواهند بود. اگر ژاپن تسلیم شود، مثل دنیای ما مدتی تحت اشغال آمریکا درخواهد آمد. اگر ژاپن تسلیم نشود، آمریکا وارد کشور می‌شود و تا جایی که مقدور باشد، شهرها و دهکده‌های ژاپنی را نابود خواهد کرد. اراده‌ی مردم هرچقدر هم قوی باشد، قادر نخواهند در برابر تهاجم آمریکا مقاومت کنند. این سناریو فقط در صورتی ممکن است که آمریکا پیش از آلمانی‌ها به بمب اتم دست پیدا کند.

احتمال جنگ اتمی

حالا سوال اینجاست: آیا آلمان می‌توانست پیش از آمریکا به بمب اتم دست پیدا کند؟ جواب: خیر. در دنیای ما، عوامل بسیاری در برتری آمریکا نسبت به آلمان در فیزیک اتمی دخیل بودند. یکی از این برتری‌ها دسترسی آمریکا به دانشمندان بریتانیایی و آلمانی‌ای بود که از نازی‌ها می‌ترسیدند. همچنین آلمان نمی‌توانست به اندازه‌ی آمریکا وقت و هزینه صرف پژوهش در حوزه‌ی فیزیک اتمی کند، چون تمام این وقت و هزینه صرف مدیریت جنگ با شوروی شده بود.

با این حال، حتی با در نظر گرفتن تغییرات جزئی در دنیای موازی، بعید است که آلمانی‌ها می‌توانستند هم قلمروی جدیدشان را حفظ کنند، هم به بمب اتم دست پیدا کنند و هم جنگ (دریایی) با آمریکا را مدیریت کنند. آمریکا فشار داخلی کمتری نسبت به آلمان نازی حس می‌کند و از این لحاظ به دشمنش برتری دارد.

البته دستیابی سریع‌تر آمریکا به بمب اتم بدین معنا نیست که آلمان نمی‌تواند بمبی درست کند. در این دنیای موازی حتی با بمباران اتمی هم نمی‌توان یک کشور را به‌کل مختل کرد. شاید بتوان ضربه‌ی اساسی به آن کشور وارد کرد یا داخل مرزهایش هرج‌ومرج ایجاد کرد، ولی از دید واقع‌گرایانه، دنیا وارد مقطعی می‌شود که در آن جنگ اتمی عادی‌سازی می‌شود.

در این دنیای موازی،‌ حمله‌ی اتمی از طرف هریک از جناح‌ها تبعاتی سنگین به دنبال دارد. این حمله نه‌تنها سهمگین است، بلکه بهانه دست جناح مقابل می‌دهد تا جواب های را با هوی بدهد و حمله‌ی اتمی دیگری را از طرف خودش آغاز کند.

بنابراین نتیجه‌گیری من این است که در این دنیای موازی، اگر آلمان و آمریکا درگیر جنگ مستقیم شوند، جنگ‌شان در نهایت به جنگ اتمی تبدیل خواهد شد. شده حتی جنگ اتمی در مقیاس محدود. در این صورت شهرهای ساحلی مثل نیویورک، بوستون و واشنگتن دی‌سی نابود خواهند شد. با افزایش آسیب‌های واردشده، تظاهرات و راه‌پیمایی‌های ضد جنگ در اروپا و آمریکا از طرف مردمی که نگران جان‌شان هستند بیشتر خواهد شد.

هرچقدر که فناوری‌های مربوط به موشک پیشرفت کند، جنگ اتمی مقیاسی قاره‌ای پیدا خواهد کرد و تمام سناریوهای ترسناک مربوط به جنگ سرد به واقعیت خواهند پیوست. اثر جنگ اتمی در خود رایش سوم هم حس خواهد شد، چون مردم ساکت نخواهند نشست.

سناریوی دوم: هیتلر تصمیم می‌گیرد با آمریکا وارد جنگ نشود

پیش‌تر اشاره کردم که از یک تصمیم مهم دو سناریو منشعب می‌شود: سناریوی اول تصمیم هیتلر برای جنگ با آمریکا بود. سناریوی دوم تصمیم هیتلر مبنی بر پرهیز از جنگیدن است.

در سناریوی دوم هیتلر هشدار ژنرال‌هایش را جدی می‌گیرد و به این نتیجه می‌رسد که نفع آلمان در این نیست که به ژاپن کمک کند و با آمریکا وارد جنگ شود. بنابراین در این سناریوی موازی، آمریکا می‌تواند کل انرژی‌اش را صرف جنگیدن با ژاپن در جبهه‌ی اقیانوس آرام کند (همچنان مشابه با همین جنگ معادل در دنیای واقعی). با این وجود، آمریکایی‌ها از یک موضوع نگران‌اند: نکند هیتلر نظرش را عوض کند و در اقیانوس اطلس به آمریکا حمله کند؟

در دنیای ما، پس از فجایع هولوکاست و کشته شدن میلیون‌ها انسان در جنگ، نازیسم اعتبارش را از دست داد و تسلیم شدن آمریکا در برابر ایده‌های فاشیستی دور از انتظار است. اما پیش از آغاز جنگ، در دوره‌ی پرالتهاب رکود بزرگ (The Great Depression)، فاشیت‌های مغرور و پرچم‌افشان برای عده‌ای از آمریکایی‌ها جذاب به نظر می‌رسیدند، حتی بین کاپیتالیست‌های برجسته.

در دنیای ما، پیش از آغاز جنگ، بسیاری از کارخانه‌دارها هیتلر را به خاطر سخنرانی‌های پرانرژی و افتخاربرانگیزش می‌ستودند. همچنین سیاست‌های او در راستای کاهش دستمزد کار توجه بسیاری از تاجران آمریکایی را جلب کرده بود. دیدگاه هر دو گروه نسبت به کمونیسم و نیروی کار مشابه بود و هر دو گروه به‌شدت از یهودی‌ها متنفر بودند (البته این حس در آن دوران همگانی بود). برای همین ۱۹۳۰ در آلمان به بازاری مناسب برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی تبدیل شد. شرکت‌های آمریکایی به حرف دولت‌شان کاری نداشتند و حتی وسط جنگ با شرکای آلمانی‌شان در ارتباط بودند.

در این دنیای موازی،‌ در صورتی که جنگی اتفاق نیفتد، این رابطه‌ی دوطرفه رونق بیشتری پیدا می‌کند. نازی‌ها در جنگ پیروز شده‌اند و مقاومت بی‌فایده است، برای همین شرکت‌ها اولین نهادهایی هستند که نظام جدید را به چشم بازاری ارزشمند می‌پذیرند.

در دنیای ما نظر هیتلر نسبت به آمریکا پیچیده بود. او متوجه بود که تعداد آمریکایی‌هایی که رگ‌وریشه‌ی آلمانی دارند زیاد است و بیشتر موفقیت‌های آمریکا را به آن‌ها نسبت می‌داد. در عین حال، او از نفوذ بالای یهودی‌ها و سیاه‌پوست‌ها در آمریکا بیزار بود.

او از طرفداران سیاست‌های جداسازی نژادی و به‌نژادی آمریکا در قبال اقلیت‌ها بود. به اعتقاد هیتلر، اکثریت آریایی در ایالات متحده تحت کنترل دولتی یهودی بود. او از رییس‌جمهور وقت روزولت (F.D. Roosevelt) بدش می‌آمد.

با توجه به این‌که عقاید نازی‌ها بین مردم آن زمان رایج بود (جداسازی نژادی، برتری نژاد سفید، ضدیهود بودن)، نازی‌ها به مرور زمان بین مردم مقبولیت بیشتری پیدا می‌کنند، خصوصاً با توجه به این‌که جنگی اتفاق نیفتاده تا باعث ایجاد کینه و نفرت شود. نازی‌ها آلمانی‌اند، برای همین آمریکایی‌ها بیشتر از ژاپنی‌ها باهاشان همذات‌پنداری می‌کنند.

آیا این صحبت‌ها بدین معناست که مردم آمریکا حاضرند نازیسم را بپذیرند؟ با توجه به این‌که فاشیسم به اروپایی‌ها تحمیل شد و از این طریق جا پایش را محکم کرد، آیا امکانش وجود دارد که جو سیاسی آمریکا را نیز تحت‌تاثیر قرار دهد؟

در دهه‌ی ۱۹۳۰ فاشیسم وارد گفتمان سیاسی جریان اصلی آمریکا نشد. سیاستمداران فاشیسم را عنصری ضدآمریکایی می‌دیدند. حتی گروه‌هایی مثل کو کلاکس کلن (KKK) نیز که ایده‌یشان برتری نژاد سفید بود، با اقتدارگرایی هیتلر مخالف بودند. بیشتر آمریکایی‌ها به قانون اساسی کشورشان پایبند بودند.

در این دنیای موازی، موفقیت هیتلر در اروپا الهام‌بخش گروهک‌هایی مشابه در آمریکا خواهد شد، ولی فاشیسم سیاسی و اقتدارگرایانه هیچ‌گاه در آمریکا محبوبیت پیدا نمی‌کند. با این حال، دیدگاه‌ه‌های اجتماعی درباره‌ی جداسازی نژادی و ضدیهود بودن شدت پیدا می‌کنند و آمریکایی‌های سفیدپوست از قانونی‌سازی چنین ایده‌هایی استقبال خواهند کرد.

10 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

در این دنیای موازی، اگر آمریکا و نازی‌ها وارد جنگ نشوند، برخی از آمریکایی‌های سفیدپوست از سیاست‌های اجتماعی آن‌ها تاثیر خواهند پذیرفت، ولی شدت عملشان از نازی‌ها کمتر خواهد بود.

با محبوبیت پیدا کردن جنبش حقوق مدنی (Civil Rights Movement) در دهه‌ی ۶۰، بسیاری از سفیدپوستان به نازی‌ها دل خوش می‌کنند. در این دنیای موازی، اگر نازیسم فرو نپاشد و رایش سوم اقتدارش را حفظ کند، نفوذ و تاثیر نازیسم از مرزهای رایش سوم فراتر خواهد رفت. ممکن است آمریکایی‌ها نازی‌ها را به چشم نابودگران کمونیسم ببینند و به همین خاطر به آن‌ها روی خوش نشان دهند، چون در آن دوره شوروی محبوبیت پایینی بین مردم داشت.

اگر نازیسم موفقیت اقتصادی کسب کند، آمریکایی‌های بیشتری به باورهای نازیسم جذب خواهند شد و پیشرفت جنبش حقوق مدنی چند دهه عقب خواهد افتاد، چون اروپایی‌ها در سرتاسر زمین از نازیسم تاثیر می‌پذیرند.

این دو کشور رسماً دشمنان سرد یکدیگر باقی می‌مانند (مثل آمریکا و شوروی)، اما بسیاری از آمریکایی‌ها قلباً طرفدار نازی‌ها می‌شوند. این افراد رای‌دهنده هستند و برای همین در انتخابات هر سیاستی که در راستای عقاید نازی‌ها باشد، رای بیشتری کسب می‌کند. محوریت بسیاری از سیاست‌های خارجی آمریکا دوستی یا دشمنی با رایش سوم خواهد شد.

با توجه به این‌که در این سناریوی موازی هیتلر تصمیم گرفت با آمریکا وارد جنگ نشود، جنگ اتمی اتفاق نخواهد افتاد. سناریوی صلح شکننده بین آمریکا و رایش سوم پیش‌فرض باقی مقاله خواهد بود. در این شرایط آمریکا باید انتخابی مهم انجام دهد: پذیرش نظام جدید ایجادشده در اروپا یا حمایت از منافع و متحدانش، حتی امپراتوری سابق بریتانیا (که اکنون رهبری آن به دوش خاندان سلطنتی‌ست که در مرزهای کانادا زندگی می‌کند)…

تا به اینجای کار، ماجرا از این قرار بود که در دنیایی موازی، آلمان متفقین را شکست داده، قلمرویش را گسترش داده، تعریف جدیدی از اروپا و هویت اروپایی ارائه کرده است و به قدرتمندترین نهاد قدرت در جهان غرب تبدیل شده است.

ارتش هیتلر بریتانیا و روسیه را تصرف کردند و نسل‌کشی‌ای چند برابر مرگبارتر از هولوکاستی که در دنیای ما اتفاق افتاد راه انداختند. کولی‌ها، هم‌جنس‌گرایان، کمونیست‌ها، معلولین، یهودیان و کلاً هر گروهی که در نظر نازی‌ها مادون‌انسان به شمار می‌آمد، از اروپا پاکسازی شدند. میلیون‌ها روس بر اثر قحطی‌های مدیریت‌شده و انسانی تلف شدند، فرهنگ و ملیت روس نابود شد (تقریباً مشابه با سرنوشت بومیان آمریکا)، و استعمارگران آلمانی در این سرزمین جدید جایشان را گرفتند.

پیروزی‌های نظامی و پیشرفت اقتصادی بر اعتبار نازیسم و انواع دیگر فاشیسم به‌عنوان نوع حکومت افزود. در آلمان ملیت حول محور یک مفهوم می‌چرخد: نژاد آریایی و شکست دادن دشمنان فرضی و واقعی آن. کشورهای فاشیست دیگر نیز به تبعیت آلمان نازی مردم‌شان را تربیت کردند تا از دشمنان خارجی بترسند.

تاکنون به این پرداختیم که آلمان چگونه اروپای این دنیای موازی را از نو تعریف کرد، چگونه فرهنگ آن را شکل داد و چگونه با دیگر نواحی کره‌ی زمین مثل ایالات متحده تعامل برقرار کرد. خط زمانی به دو قسمت تقسیم شد: در خط زمانی اول آمریکا و آلمان با هم درگیر جنگ شدند و در خط زمانی دوم این اتفاق نیفتاد. یکی از این سناریوها به جنگ اتمی منتهی شد (حداقل طبق پیش‌بینی من). حالا وقتش است که به سناریوی دوم بپردازیم. توجه داشته باشید من ادعا نمی‌کنم پیش‌بینی‌های من لزوماً در دنیای واقعی اتفاق می‌افتادند. من صرفاً با استناد بر حقایق و مدارکی که در دنیای خودمان به جا مانده، یک سری پیش‌بینی انجام داده‌ام.

همچنین هرچقدر از وقایع جنگ جهانی دوم دور می‌شویم (مثل دهه‌ی ۵۰ و ۶۰)، بیشتر به سناریویی که در قسمت پیش گمانه‌زنی کردم توسل می‌جویم و کمتر به اتفاقاتی که در دنیای خودمان افتاد توجه می‌کنم. ما هیچ‌وقت نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم چه اتفاقی می‌افتاد و آیا رایش سوم می‌توانست دوام بیاورد یا نه. سناریوی بیان‌شده صرفاً‌ یک مورد از ده‌ها مورد احتمالی دیگر است. در ادامه می‌خواهم بررسی کنم اگر آلمان نازی و آمریکا وارد جنگ تمام‌عیار نمی‌شدند، چگونه می‌توانستند در کنار یکدیگر دوام بیاورند. پیش‌فرض این سناریو این است که آلمان نازی در مقیاسی عظیم به پیروزی دست پیدا کرده است و همه‌چیز بر وفق مراد هیتلر و نقشه‌هایش پیش رفته است. این اتفاق برای قاره‌های دیگر چه تبعاتی در پی خواهد داشت؟

اثرات پیروزی آلمان نازی در دیگر نواحی دنیا

در ابتدا اجازه دهید دوباره به ایالات متحده بپردازیم. در این دنیای موازی رابطه‌ی سیاسی بین دو کشور تا حد زیادی شبیه به چیزی‌ست که در رمان سرزمین پدری (Fatherland) به تصویر کشیده شده است. آمریکا و آلمان نازی دو ابرقدرت‌اند که یک اقیانوس بین‌شان فاصله انداخته است. دولت‌های این کشور از یکدیگر متنفرند و هیچ‌‌کدام‌شان علاقه‌ای به برقراری رابطه‌ی دوستی ندارند. غیر از این، آمریکا در حال کمک‌رسانی به یکی از دشمنان نازی‌ها یعنی خاندان سلطنتی بریتانیاست. اگر یادتان باشد، وقتی آلمان نازی بریتانیا را فتح کرد، خاندان سلطنتی بریتانیا به کانادا فرار کرد و دولت بریتانیا در آنجا به کار خود ادامه می‌دهد. شمال مرزهای آمریکا بقایای دولت بریتانیا همچنان به حیاتش ادامه می‌دهد.

اوضاع آمریکا و بریتانیا قمر در عقرب است، چون نازی‌ها خانه‌ی یک امپراتوری جهانی را تصرف کرده‌اند و حالا مستعمره‌های این امپراتوری سه انتخاب پیش روی خود دارند: ۱. دولت دست‌نشانده‌ی جدید بریتانیا را به‌عنوان رهبر خود بپذیرند. ۲. به خاندان سلطنتی در کانادا وفادار بمانند. ۳. از فرصت پیش‌آمده استفاده کنند و تا وقتی که اوضاع داخلی بریتانیا آشوبناک است‌، برای استقلال خود بجنگند.

11 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

بنابراین با تصرف بریتانیا، در سرتاسر دنیا مستعمره‌های بریتانیا نیز در آشوب فرو می‌روند. در هندوستان، جنبش استقلال‌طلبی (که پیش از جنگ هم جرقه‌های آن زده شده بود) شدت بیشتری می‌یابد و رهبران آن اعلام می‌کنند که کشورشان دیگر تحت سلطه‌ی اربابان استعمارگر پیشین‌شان نیست.

در دنیای ما، وقتی هندوستان استقلالش را از بریتانیا اعلام کرد، بلافاصله خطر جنگ داخلی پیش آمد، چون دو اکثریت مذهبی کشور یعنی هندوها و مسلمان‌ها سر تقسیم‌بندی کشور (یا اصلاً تقسیم‌بندی شدن آن) با هم توافق نداشتند. هندوها می‌خواستند هندوستان متحد بماند، اما رهبران مسلمان می‌ترسیدند زیر یوغ هندوها بروند، برای همین خواستار تشکیل یک کشور اسلامی مستقل بودند.

برای جلوگیری از وقوع جنگ داخلی و تطمیع رهبران مسلمان که در پی تشکیل کشور جدید بودند، بریتانیایی‌ها هندوستان را به دو قسمت تقسیم کردند و دو گروه را به حال خودشان رها کردند تا با هم به توافق برسند. مهاجرت‌هایی که در پی این ماجرا اتفاق افتاد فاجعه‌آمیز بودند، اما از وقوع جنگ داخلی جلوگیری شد (حداقل برای مدتی).

در این دنیای موازی، با توجه به این‌که بریتانیا دیگر قدرتی ندارد، مردم هند باید خودشان قضیه را حل‌وفصل کنند. وضعیت خیلی زود از کنترل خارج می‌شود و در نواحی مختلف خشونت بین هندوها و مسلمان‌ها شدت می‌گیرد. اتفاقی مشابه در آفریقای زیرصحرایی نیز می‌افتد، چون دیگر بریتانیایی وجود ندارد که بخواهد اعمال قدرت کند.

با توجه به این‌که تعداد عوامل دخیل بسیار زیاد است، من قصد ندارم سرنوشت هر مستعمره را به صورت جداگانه بررسی کنم. اما به طور کلی کشورهایی که جمعیت انگلیسی زیادی داشته باشند (مثل فالکند یا حتی کشور مستقلی مثل استرالیا، نیوزلند و آفریقای جنوبی)، به خاندان سلطنتی بریتانیا وفادار خواهند ماند.

حکومت بریتانیا سعی می‌کند بخش‌هایی از امپراتوری در حال فروپاشی‌اش را حفظ کند، ولی بیشتر مستعمره‌ها یا تحت کنترل نازی‌ها درمی‌آیند (مثل مصر)، استقلال خود را اعلام می‌کنند یا با پیوستن به استرالیا و نیوزلند در صدد کمک به متفقین برمی‌آیند. تصرف بریتانیا به دست نازی‌ها به معنای پایان جنگ برای بریتانیا نیست، صرفاً این جنگ به نبردهای جزئی در اقصی‌نقاط کره‌ی زمین تقلیل پیدا خواهد کرد.

در این دنیای موازی آمریکا هرطور که بتواند به بریتانیا کمک می‌کند تا قدرتی را که برایش مانده حفظ کند، اما در عین حال باید به فکر برقراری رابطه‌ی دیپلماتیک با آلمان نازی هم باشد. در بدترین حالت ممکن هیتلر مثل دنیای ما با آمریکا وارد جنگ می‌شود، اما اگر چنین اتفاقی نیفتد، بحث درباره‌ی رابطه‌ی آمریکا با آلمان نازی به یکی از حیاتی‌ترین لحظات تاریخ آمریکا تبدیل خواهد شد. این تصمیم روی سیاست‌های داخلی آمریکا نیز تاثیر خواهد گذاشت و بسیاری از این سیاست‌ها بر پایه‌ی دیپلماسی شکل‌گرفته بین هیتلر و آمریکا طرح‌ریزی خواهد شد. اگر قرار بر ماندگاری رایش سوم باشد، دشمنی با این کشور به نفع آمریکا نخواهد بود. اروپا همچنان یکی از بزرگ‌ترین بازارهای دنیاست و سودی که می‌توان از آن کسب کرد روی سیاستمداران آمریکایی تاثیر خواهد گذاشت.

اساساً در چنین موقعیتی می‌توان دو نگرش اتخاذ کرد: دیپلماسی و دشمنی با رایش سوم. در دنیای ما عده‌ای از چهره‌های سرشناس اصرار داشتند آمریکا با آلمان نازی رابطه‌ی حسنه برقرار کند (مثل هنری فورد)، ولی در بیشتر موارد اصرارشان به خاطر این بود که خودشان هم به آرمان‌های نازی‌ها اعتقاد داشتند. در آن دوره نژادپرستی و به‌نژادی ایده‌هایی فراگیر بودند و آلمانی‌ها و آمریکایی‌های زیادی بهشان اعتقاد داشتند. علاوه‌بر آمریکایی‌های که تحت‌تاثیر نازی‌هایند، سیاستمدارانی که از جنگ تمام‌عیار می‌هراسند، دولت را تشویق به برقرار رابطه‌ی دیپلماتیک با رایش سوم و تاثیرپذیری از نازی‌ها می‌کنند. البته اگر روزولت رییس‌جمهور باشد، به هیچ‌یک از درخواست‌های نازی‌های جواب مثبت نخواهد داد و به حمایت از بریتانیایی‌ها برای حفظ قلمروی در حال فروپاشی‌شان ادامه خواهد داد.

من نمی‌توانم پیش‌بینی کنم سیاست آمریکا در این زمینه به کدام سمت پیش خواهد رفت، چون این موضوع از تاریخ دنیای ما دور است، اما اگر جنگی اتفاق نیفتد، گمانه‌زنی‌های بالا محتمل‌ترین سناریوهای ممکن هستند.

رابطه‌ی آلمان نازی با جهان اسلام

سرنوشت دیگر نواحی دنیا چه تغییری خواهد کرد؟ خصوصاً مردم غیراروپایی یا مردمی که در نزدیکی حوزه‌ی نفوذ رایش سوم قرار ندارند. مثلاً‌ رابطه‌ی آلمان نازی با جهان اسلام چگونه خواهد بود؟

سیاست خارجی آلمان نازی به کل بر اساس باورها و عقاید هیتلر تعیین می‌شد. همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردم،‌ نازی‌ها نژادها را از بهترین به بدترین طبقه‌بندی کرده بودند. یکی از سوءتفاهم‌های رایج این است که اگر نازی‌ها در جنگ پیروز می‌شدند، با مسلمان‌ها رفیق گرمابه‌ و گلستان می‌شدند. در این دنیای موازی نازی‌ها به هیچ عنوان رابطه‌ی دوستی با مسلمان‌ها و عرب‌ها برقرار نمی‌کردند. سیاست خارجی هیتلر به‌کل بر پایه‌ی جنگ آریایی‌ها با غیرآریایی‌ها بنا شده بود. عرب‌ها یهودی نیستند، ولی مردم سامی (Semitic) به حساب می‌آیند و بنابراین در نظر نازی‌ها مادون اروپایی‌ها بودند. با این وجود،  در دنیای ما رنجی که عرب‌ها از استعمارگری آلمان و فرانسه کشیده بودند به نفع نازی‌ها تمام شد.

9 - اگر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، در چه دنیایی زندگی می‌کردیم؟

در دنیای ما آلمان نازی رابطه‌ای کجدار و مریز با مسلمان‌ها برقرار کرده بود. عرب‌ها و مسلمان‌ها پس از سقوط عثمانی تحت سلطه‌ی بریتانیا قرار گرفته بودند و برای همین نازی‌ها و مسلمان‌ها دشمن مشترک داشتند.

همان‌طور که همه می‌دانیم، نازی‌ها استاد پروپاگاندا بودند و اطلاعات موجود را بر اساس نیازهای مقطعی‌شان تغییر می‌دادند. در سال ۱۹۴۱ هیتلر با محمد امین الحسینی مفتی اورشلیم ملاقات کرد. نازی‌ها این ملاقات را در بوق و کرنا کردند تا حمایت عرب‌ها را جلب و زیر پای متفقین را خالی کنند. البته این بدین معنا نیست که نازی‌ها به‌کل از مسلمانان بدشان می‌آمد. هیتلر نظر مثبتی نسبت به اسلام داشت و آن را از مسیحیت جایگزین بهتری برای مردم اروپا می‌دید، چون در نظرش مسیحیت مروج ترحم و تسلیم‌پذیری بود. حتی از او نقل است که دلش می‌خواست اروپایی‌ها در نبرد تور (Battle of Tours) شکست بخورند تا اسلام در اروپا گسترش پیدا کند.

به طور کلی، دیدگاه نازی‌ها درباره‌ی دنیا و مردمش بسته به دشمن مقطعی‌شان تغییر می‌کرد. آن‌ها بنا بر شرایط زمانه به بریتانیایی‌ها دشمن شدند، با کشورهای اسکاندیناوی دشمن شدند و دیر یا زود دشمنی با مردم عرب و استعمارشده هم اتفاق می‌افتاد. اگر گروه یا اقلیتی اسباب زحمت نازی‌ها می‌شد و برایشان مزاحمت ایجاد می‌کرد، به دشمن آن‌ها تبدیل می‌شد. باید این نکته را در نظر داشت که بزرگ‌ترین ذخایر نفتی جهان در خاورمیانه است، بنابراین بعید است که نازی‌ها مردم این ناحیه را به حال خود رها کنند.

در این دنیای موازی خاورمیانه به هدفی مهم برای نازی‌ها تبدیل می‌شود. جنگ سر تصرف ذخایر نفتی بین نازی‌ها و مسلمان‌ها در می‌گیرد و طغیان و شورشی هم در کار نیست، چون نازی‌ها با توسل به بمباران و کشتار جمعی کار هر جنبش مقاومتی را یک‌سره می‌کنند.

نازی‌ها با کشورهایی که پست‌تر از خود می‌دیدند، تجارت نمی‌کردند. حتی با در نظر گرفتن چنین شرطی آن‌ها نگرشی انحصارطلبانه داشتند. در نظر آن‌ها، در صورت موفقیت جامعه و رشد جمعیت آلمان، مردم آلمان به زمین بیشتری برای زندگی احتیاج دارند. حتی در دنیای امروز نیز فرهنگ مصرف‌گرایی به غذا، نیروی کار و حمل‌ونقل عظیمی احتیاج دارد تا جوابگوی چنین جمعیت عظیمی باشد.

شاید نرخ مصرف آلمانی‌ها به اندازه‌ی آمریکایی‌ها نباشد، اما اگر جامعه‌ی آلمان پیشرفت کند و جمعیت افزایش پیدا کند، تنها راه پیشرفت آلمان گسترش یافتن است، وگرنه از هم فرو خواهد پاشید. می‌توان باقی مقاله را صرف گمانه‌زنی درباره‌ی این کنم که اگر در باقی قرن بیستم آلمان نازی درگیر جنگ با فلان کشور شود، چه اتفاقی می‌افتد، اما در احتمالات پیش‌رو تفاوتی ایجاد نمی‌شود. سیاست‌گذاری‌های دنیا در دهه‌ی ۱۹۶۰ ممکن است با دهه‌ی ۱۹۸۰ متفاوت باشد، حتی اگر آلمان نازی موفق به تصرف اروپا شود. پیش‌بینی مسائل جزئی مربوط به جنگ، اقتصاد و سیاست چند دهه پس از خط زمانی‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم تلاشی بی‌فایده است.

جمع‌بندی

معمولاً در سناریوهای گمانه‌زنی درباره‌ی پیروزی نازی‌ها در جنگ جهانی دوم، پیش‌فرض اصلی این است که نازی‌ها کره‌ی زمین را تسخیر کرده‌اند و قرار است تا ابد ماندگار بمانند. اگر شرایط بر وفق مراد بود، شاید چنین سناریویی ممکن می‌شد. ولی همان‌طور که بارها در طول تاریخ مشاهده کرده‌ایم، امپراتوری‌ها و کشورها پس از مدتی افول می‌کنند و فرو می‌پاشند. حتی اگر فرو نپاشند، ایدئولوژی‌شان تغییر می‌کند. نظام‌های سیاسی و اجتماعی در گذر نسل‌ها تغییر و تکامل پیدا می‌کنند. حتی اگر آلمان نازی هم دوام می‌آورد،‌ بدین معنا نیست که ایدئولوژی حاکم بر آن همان ایدئولوژی‌ای باقی می‌ماند که هیتلر تعیین کرده بود. آلمان نازی‌ای که ما از دهه‌ی ۱۹۴۰ سراغ داریم مسلماً نمی‌توانست تا ابد دوام بیاورد.

سوال اصلی اینجاست: بزرگ‌ترین تاثیر پیروزی نازی‌ها در این دنیای موازی چیست؟ جواب: ایدئولوژی. ایدئولوژی افکار، باورها و اخلاقیات مردم را شکل می‌دهد و به‌نوعی نگرش ما را نسبت به جایگاه‌مان در جهان تعیین می‌کند. خدایانی که مردم در گذشته عبادت می‌کردند یا نظام‌های سیاسی دنیای امروز نمونه‌ای از ایدئولوژی هستند و از طریق اثر پروانه‌ای روی بخش زیادی از دنیا اثر می‌گذارند. نوشته‌های کارل مارکس زندگی میلیون‌ها نفر در سرتاسر دنیا را تحت‌تاثیر قرار داد، یا از طریق زور یا با الهام‌بخشی. هر ایده‌ای بر سر تقاطع دوام آوردن یا به دست فراموشی سپرده شدن ایستاده است. فاشیسم هم از این قاعده مستثنی نیست و در این دنیای موازی فاشیسم به‌عنوان یک ایدئولوژی قدرتمند به مردم آن شناخته می‌شود.

وقتی آلمان نازی در دنیای ما شکست خورد، مهم‌ترین پیامد آن مرگ ایدئولوژی‌اش بود. در دادگاه نورمبرگ مدارک زیادی پیرامون جنایات نازی‌ها رو شد و نظر خیلی‌ها را نسبت به آن‌ها تغییر داد. نابودی و آسیبی که آلمان به خاطر ایدئولوژی هیتلر تحمل کرد باعث شد هیچ مقاومت جمعی‌ای برای حفظ میراث هیتلر صورت نگیرد. در این دنیای موازی،‌ چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. در این دنیا نازی‌ها موفق می‌شوند تا مرگ هیتلر کشوری موفق را اداره کنند و بدین ترتیب ایدئولوژی او جاودانه خواهد شد.

در مقام مقایسه می‌توان به پدران بنیان‌گذار ایالات متحده اشاره کرد. در آمریکا اختلاف سیاسی بسیار شدید است، اما هیچ سیاستمدار یا شخصیت برجسته‌ای پیدا نمی‌شود که رسماً و علناً با ایده‌های پدران بنیان‌گذار مخالفت کند. دلیلش این است که ایدئولوژی آن‌ها به بخشی جدانشدنی از فرهنگ ایالات متحده تبدیل شده است. با درگذشت پدران، آن‌ها به موجوداتی فراانسانی تبدیل شدند؛ آن‌ها به بت‌هایی تبدیل شدند که هرکس احساس گمراهی کرد، کافی‌ست به گذشته نگاه کند و از آن‌ها الگو بگیرد. سیاست‌های هر حزب به‌نوعی تفسیر اعضای آن از قانون اساسی آمریکاست. البته قصد من مقایسه کردن پدران بنیان‌گذار با نازی‌ها نیست، ولی منطقی که ذکر شد درباره‌ی هردویشان صدق می‌کند.

با فرض این‌که چند دهه پس از مرگ آدولف هیتلر همه‌چیز بر وفق مراد نازی‌ها پیش برود، حتی اگر رایش سوم فرو بپاشد، ممکن است شکاف عمیقی بین احزاب فاشیست و نازی ایجاد شود، اما نزد تمامی این احزاب هیتلر مقام بالای خود را حفظ خواهد کرد و به مرور زمان ایدئولوژی نازیسم نزد نسل‌هایی که دوران پیش از حکمرانی نازی‌ها را به خاطر ندارند عادی‌سازی خواهد شد. البته این ادعا بدین معنا نیست که کل دنیا به نازیسم گرایش پیدا می‌کند، ولی در مقایسه با دنیای ما، در شکل‌گیری آینده‌ی این دنیای موازی نازیسم نقش به‌مراتب بزرگ‌تری را ایفا خواهد کرد. مثلاً امروزه ایده‌های مارکس بین کمونیست‌ها به اشتراک و بحث گذاشته می‌شود، بنابراین در این دنیای موازی احتمالاً ایده‌ی مردم درباره‌ی فاشیسم تحت تاثیر شرایط زمانه شکل خواهد گرفت.

طی چند قرن آینده، دیدگاه مردم نسبت به جنگ جهانی دوم قابل پیش‌بینی نیست. در دنیای ما، تا چند قرن دیگر جنگ جهانی دوم همچنان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اتفاقات تاریخ بشر قلمداد خواهد شد. تغییرات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی که شکل‌دهنده‌ی دنیای مدرن بودند، همه از این اتفاق ریشه گرفتند. در قرن‌های آتی تاثیر این اتفاق هرچه بیشتر معلوم خواهد شد، چون تصمیمات ما در دنیای حاضر دنیای آیندگان‌مان را شکل خواهد داد.

جنگ جهانی دوم می‌توانست پایان‌دهنده‌ی فرهنگ‌های بسیاری باشد و در حالت فعلی‌اش هم بخش‌های زیادی از کره‌ی زمین را نابود کرد، ولی می‌توانست نتیجه‌ی بدتری داشته باشد. این جنگ ممکن است سرفصل جدیدی در تاریخ رقم بزند، سرفصلی که در آن نه نازی‌ها، بلکه کسانی که تحت تاثیر هیلتر هستند، نفوذی عمیق در سیاست جهانی و شکل‌گیری افکار عمومی پیدا کنند.

سناریوهایی در این مقاله مطرح شدند، مشتی نمونه‌ی خروار بودند و اگر آلمان در جنگ جهانی دوم پیروز می‌شد، خدا می‌داند در آینده چه پیش می‌آمد، اما فکر کردن درباره‌ی این مسائل به‌نوبه‌ی خود جالب است. امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد جنگ جهانی دوم و وقایع مربوط به آن را از زاویه‌ای جدید نگاه کنید.

انتشاریافته در:

مجله‌ی اینترنتی سفید

قسمت ۱

قسمت ۲

منبع

۳.۹/۵ - (۴۰ امتیاز)
437 پاسخ

دیدگاه ها غیر فعال است.

  1. شنبلیله گفته:

    به طرز عجیبی اون بازه زمانی مقاله تو لینک های اول بود، و الان کلا تو ده صفحه اول هم تو اون سرچی که بهم گفتی نیست دیگه. قاعدتا باید یه جا یه لینکی میبوده به این مطلب با همون انکر تسکت “آلمان نازی” که باعث اومدن اولیه مخاطب شده و بعد هم گوگل تاثیرش رو حس کرده و صفحه رو آورده بالا. چون یهو این بالا و پایین شدن دلیل دیگه ای نداره.
    جدا از اون، اینجا یه گنج بوده، و فرصت خوبی بود بیل بفروشی :))))

    • فربد آذسن گفته:

      با کامنت‌هایی که سر این مقاله دریافت کردم، همون بهتر که بازدیدها اومد پایین. :))

    • فربد آذسن گفته:

      من خیلی سعی کردم در برابر این تصمیم مقاومت کنم و بخش نظرات این صفحه رو باز بذارم، چون دوست ندارم راه صحبت کردن رو به کسی ببندم، ولی به خاطر کامنت‌های زیادی که تو این صفحه منتشر می‌شه و بحث‌هایی نامربوط به موضوع مقاله که دائم تکرار می‌شن، به طور موقت یا شاید هم برای همیشه بخش نظرات رو می‌بندم.

      از همه‌ی کسایی که می‌خوان اینجا کامنت بذارن و می‌بینن بخش نظرات بسته‌ست، پیشاپیش عذر می‌خوام. ولی احتمالاً حرفی که می‌خواید بزنید توی کامنت‌های زیری زده شده و جواب هم بهش داده شده.

  2. محمد گفته:

    یا تمام مقدسات چقدر اختلاف نظر!!!
    یا أیها المسلون إتحدوا إتحدوا (ای مسلمانان متحدشوید متحدشوید)
    داشتم به این فکر می کردم؛ اگه یه روز پیغمبر به دنیا برگرده و با این همه تشتت در امتش مواجه بشه چی میگه؟؟؟

  3. محمد گفته:

    سلام
    چندتا نکته قابل توجه: ۱- ذات آینده به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست و نمی توان با قطعیت گفت که مثلا همین یه دیقه دیگه چه اتفاقی خواهد افتاد لکن می توان احتمالاتی مطرح کرد.
    2- یکی از بدبختی های بشر و علی الخصوص بدبختی های مسلمین در ۲قرن گذشته نژادبازی است. نژادبازی های موجود در دنیا که توسط قدرت ها و حکومت های مختلف ترویج و تبلیغ می شوند ریشه علمی،ژنتیکی و تاریخی ندارند بلکه فقط ابزاری هستند برای استحمار مردم و دورکردنشان از دین. این که با توجه به مثلا آریایی بودن ما، اگر هیتلر پیروز می شد، ما سرنوشت بهتری داشتیم اشتباه بزرگ محاسباتی است زیرا با فرض آریایی بودن ایرانی ها و آلمانی ها (درش إن قلت وجود داره) تفاوت های زبانی، تاریخی، دینی و مذهبی آلمانی ها با ایرانی ها چیزی نبود که بشه به راحتی ازش عبور کرد و قطعا آلمان نازی ایران را یک خطر بزرگ ارزیابی کرده و به انهدام کاملش اقدام می کرد همان طور که امروزه همه جهان استکبار یعنی همان متفقین سعی در نابودی کامل ژنتیکی، فرهنگی، دینی، تاریخی و مذهبی ایران دارند و از هیچ تلاشی فروگذار نیستند. باید هرگونه نژادپرستی کنار گذاشته شده و دین اسلام و فرهنگ ایرانی جای گزینش شود. ایرانی ها باید بدانند که اولا همه آن ها آریایی نیستند و دوما اصل دین اسلام است وإلا به سرنوشتی بهتر از هیتلر و مردم آلمان دچار نخواهیم شد.
    3- اساسا تفکیک قدرت های استعماری و استکباری به دو دسته بهتر و بدتر، مثلا بگوییم آمریکا بهتر است یا آلمان نازی، یک جک خنده دار است. درست است که فاشیسم، کمونیسم و لیبرالیسم به عنوان سه ایدئولوژی اصلی درگیر در جنگ جهانی دوم، اختلافاتی باهم دیگر داشتند اما همگی آنها از ریشه واحد مسیحیت تحریف شده، نژادگرایی به شدت افراطی و اصالت هوس های انسانی، مشتق شده اند. تمام این ایدئولوژی های به ظاهر متضاد در واقع یک ریشه تاریخی، فلسفی و دینی دارند پس نباید به هیچ وجه در رفتار آنها با کشورهایی مثل ایران تفاوتی قائل شد. معتقدم بنابرفرض پیروزی آلمان در جنگ، ایران همان ایران مستعره بدبخت باقی می ماند. خیلی ساده؛ سگ زرد برادر شغال. مرگ بر تمام جهان استکبار چه آلمان چه شوروی و آمریکا.
    4- کاش به جای بحث بی فایده «اگر آلمان نازی پیروز میشد چی میشد؟» به جواب سؤال «نقش یهودیت و صهیونیسم در شکل گیری تاریخ دینی، اجتماعی و سیاسی اروپا چه بوده و چیست؟» پرداخته میشد. همین اول بحث بگم که برخلاف تبلیغات عظیم دستگاه شیطانی صهیونیسم جهانی مبنی بر این که اسلام گرایان یهودستیزند و می خواهند مثلا مثل هیتلر یهودی ها را بکشند (در این ماجرای کشتار یهودیان هم کلی إن قلت اساسی وجود داره)، ما نه یهودستیز هستیم و نه افراطی، اگر بنا بود یهودی ها از طرف اسلام گراها اون هم اسلام گراهای مدل امام خمینی قتل عام شوند بسم الله ۲۰۰۰۰نفر یهودی هم اکنون در ایران اسلامی با آرامش و آسایش کامل زندگی می کنند و هیچ مشکلی ندارند و کسی متعرضشان نمی شود در حالی که هر روز مردم مسلمان و مظلوم فلسطین توسط یهودی های افراطی و نژادپرست، مورد انواع و اقسام اقدامات ضدانسانی قرار می گیرند. پس کسی یهودی ستیز نیست بلکه می خوام بگم کور و کر نباشید و ببینید و بشنوید که یهودی ها از زمان باستان چه نفوذی در اروپا دارند و در اروپا چه کرده اند.
    5- پیشنهاد میکنم درباره جنگ جهانی اول و دوم مستند جالب و جنجالی «سردار هزاره دوم» را تماشا کنید.
    6- بیائید به جای جدا جدا دیدن طرف های درگیر در ۲ جنگ جهانی اول و دوم، هرکدام از آنها را قطعه ای از پازلی بزرگ تر ببینیم این گونه می توانیم از این دو جنگ تحلیل ارائه کنیم. اصولا دو جنگ جهانی، جنگ هایی ماسونی و طراحی شده از سوی لژهای فراماسونری بود که توسط بازی گران کوچک و درشت، دانسته یا ندانسته اجرا شد و هدف چیزی نبود جز تحقق آمال حزب شیطانی صهیونیسم. حاصل این جنگ ها برای مردم عادی باهر نژاد، قومیت و دینی هلاکت و نابودی و برای کسانی که قراراست بزودی نظم جهانی مدنظرشان را اجرا کنند، ثروت و قدرت و نفوذ و ساخت ساختارهای جدید جهانی است. این جریان توسط صهیونیست ها که عمدتا یهودی هستند اداره می شود و در این دنیایی که سیاه ترین روزگار خود را می گذراند، همه چیز و همه کس آسیب می بینند و نابود می شوند إلا صهیونسیت ها که قراراست فئودال های قلعه های کفر جدید، روی زمین باشند.
    کار خیلی خوب و دقیق برنامه ریزی شده و همه چیز در دنیا، باب میل اربابان زر و زور و تزویر پیش می رود. همه چیز واقعا همه چیز در فرایند دوجنگ عالی است؛ کشته شدن ۱۰ میلیون ایرانی مسلمان شیعه در ایران توسط دولت فخیمه انگلیس با قحطی ساختگی، فروپاشی امپراطوری اسلامی عثمانی، به وجود آمدن کشورهای جدید عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و عربستان سعودی، حمله شدید فرهنگی و رسانه ای به اسلام و جهان اسلام و رشد غرب گرایی در ممالک اسلامی، ضعیف شدن کاتولیک ها و قدرت یافتن پروتستان ها به ویژه در آمریکا، نابودی ساخت های کهنه مانع صهیونیسم در سرتاسر دنیا، تشکیل ساخت های جدید مدنظر صهیونیسم به ویژه در اروپا، ظهور قدرت پروتستانی-صهیونیستی آمریکا به عنوان لاش خور جنگ جهانی دوم، متولدشدن دلار به عنوان واحد پول جهانی و ذخیره ارزی، رشد خیره کننده بانک و بانک داری، ثروت کلان شرکت های اسلحه سازی صهیونیستی از فروش سلاح به تمام طرف های جنگ، ثروت کلان بانک های صهیونیستی از طریق دادن وام های کلان به کشورهای درگیر و غیردرگیر در جنگ، دروغ بزرگ هولوکاست که بهانه ای شد برای تشکیل کشور دروغین اسرائیل و هزاران مورددیگر که هر کدامشان می تواند موضوع صدها کتاب علمی باشد.
    جنگ های جهانی اول و دوم، جمگ هایی ماسونی بودند و هدفشان هم باب میل طراحانشان محقق شد. نکته این جاست که ما ایرانی ها و ما مسلمین در همه این طراحی های شوم، بدبخت و بی چاره ایم چون آنها این گونه می خواهند.
    7- اگر نگاهی به تاریخ پسا ۲ جنگ جهانی کنیم و علی الخصوص به دو کشور شوروی و آمریکا به عنوان دوبازمانده دقت کنیم متوجه خواهیم شد(گرچه آن دو به ظاهر بر سر و کلمه هم می کوبیدند و کار حتی به اعتقاد برخی نزدیک بود که به جنگ جهانی سوم کشیده شود)در قتل و غارت و چپاول و وحشی گری و البته از همه مهم تر خدمت رسانی به صهیونیسم جهانی از هیچ تلاشی فروگذار نیستند. شوروی و آمریکا از صبح تا شب به هم دیگه فحش می دادند اما سر به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی مسابقه بود، سر خدمت به ابرسرمایه دارهای یهودی مسابقه بود. شوروی و آمریکا خیلی واقعا با هم دیگه دشمن بودند بعد سر زدن انقلاب اسلامی ایران و کمک به صدام حسین اتفاق نظر کامل داشتند، چرا؟. این نشون میده کنترل این دوتا سگ هار دست کیه. کنترلشون دست صهیونیست هاست. اصولا از نظر عقلی با این فرض که شوروی و آمریکا باهم دشمن اند، وقتی انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و حکومت وابسته به آمریکا سقوط کرد، شوروی باید به دلایل استراتژیک و برای مقابله با آمریکا از ایران حمایت می کرد اما نه تنها از ایران حمایت نکرد بلکه بر اساس گزارشات ارتش که چندماه پیش از تجاوز صدام به خاک ایران تهیه شده بود، ارتش شوروی در مرزهایش با ایران حالت نظامی گرفته و احتمال حمله شوروی به خاک ایران وجود دارد همچنین در این گزارشات به تحرکات نظامی یک همسایه شرقی اشاره شده بود که همان عراق بود. سؤال: این هماهنگی عجیب و غریب میان دوابرقدرت شرق و غرب در برخی موضوعات مثل حمایت از صدام، دشمنی با ایران و حمایت از اسرائیل را چگونه می توان توجیه کرد؟ این گونه که دوابرقدرت نوکر یک ارباب اند پس در جایی که به ارباب آسیب نرسد می توانند هر غلطی بکنند ولی اگر مسئله ای حیاتی مثل ایران پیش آمد باید باهم کنار آمده و به ارباب خدمت گزاری کنند.
    چون امام خمینی سلام الله علیه می دانست دنیا میان صاحبان زر و زور و تزویر تقسیم شده و همه در خدمت شیطان هستند از همان اول سیاستشان را بر استقلال تام از همه قدرت ها بنا کردند؛ سیاست نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی و سیاست مرگ بر آمریکا و مرگ بر شوروی.
    و هنوز این نبرد مقدس ما علیه سازندگان دوجنگ خانمان سوز جهانی ادامه دارد…
    به امید روزگاری بدون جنگ و نادانی که همانا روزگار ظهور مهدی است.

    • H.Shar... گفته:

      سلام ,
      شما کلا معادلات رو عوض کردی .
      ایران سیاست ضد استعماری و استکباری داره قبول
      نه شرقی نه غربی قبول ولی اینها ممکن نیست , ما الان نه فناوری اتمی ( بمب ) داریم نه آدم میفرستیم فضا نه اقتصاد سالم و شفافی داریم نه میتونیم با موشک واشنگتن رو بزنیم و …. چیز های دیگه
      1 اگه ما بخوایم امام زمان رو یاری کنیم باید اول مقدماتی رو فراهم کنیم مثلا اگه امام زمان ۳۱۳ یار داشته باشه میاد. خب این یعنی باوجود اینکه مسئولان رده بالای بالای ما اینهمه از صاحب زمان طرفداری میکنن و…. باز ظهور نکرده .
      2خود مردم آدمای درست و حسابی برای ریاست جمهوری و … انتخاب نمیکنن که باعث مشکلات زیادی هست باید مقامات کشور با هم هماهنگ باشن نه اینکه روحانی و ظریف و اعضای دولت بگن مذاکره از اونطرف سپاه و ارتش و نیرو های مسلح و رهبر و… بگن ما به آمریکا اعتماد نداریم و …
      3بجای اینکه اینهمه پول برای آذربایجان به بهانه قره باغ بفرستید و کمیته امداد ۱ میلیون نفر از آذرباییجانی ها رو تحت پوشش خودش قرار بده و میلیارد ها دلار پول بیزبون کشور از خزانه خارج شه به بره تو جیب اعراب بهتره اول به مردم خودمون برسیم . الان خود عربا هم فلسطین رو کنار گذاشتن و با اسراییل عادی سازی کردن روابطشون رو ایران به تنهایی نمیتونه از پس اسراییل و رفیق شفیقش که آمریکا هست بر بیاد
      چین و روسیه شاید بتونن کمک کنن به ایران ولی فکر نمی کنم وارد جنگ مستقیم با آمریکا بشن چون میدونن که جنگ جهانی سوم یعنی پایان بشریت شاید بعد از جنگ جهانی سوم ۶ نفر زنده بمونن که اونها هم تو ایستگاه بین المللی فضایی هستن !!
      ماجرای مک فارلین و چیز های دیگه ای هم وجود داره که ثابت میکنه آمریکا در زمان جنگ به ایران هم سلاح داده حتی عملیات اوپرا و اوسیراک اسراییل و ایران هم هماهنگ شده بوده !
      درضمن اگه نه شرقی نه غربی سیاست هست چرا خلیج فارس برای ۲۵ سال به چینی ها اجاره داده شده ؟! اونا که اصلا نه خدا رو قبول دارن نه دین نه مذهب نه …. آمریکاییا حد اقل مثل ما دین دارن و وجه مشترکشم اعتقاد به خداست . از آمرریکا دفاع نمیکنم ولی باید بدونید سیاست ایران بعد از دوره صفویه کاملا غلط بوده ایران نیاز به روشنفکری و راستگرا و چپ گرا نداره . ایران برای آباد شدن و تبدیل شدن به ابر قدرت جهانی فقط یه چیز میخواد و اون هم یک فرد هست که عمل کنه
      اختلاس رو ریشه کن کنه
      کمک خارجی رو قطع کنه
      حقوق وزرا رو کاهش بده
      به تولید کمک کنه
      تو آموزش پرورش سرمایه گذاری کنه در حوزه فضایی و نظامی و بهداشتی تلاش های زیادی انجام بده و خیلی چیز های دیگه که واقعا برای این کامنت جا نداره که بگم .
      بحث نازی ها و ایران از طریق کامنت هایی مثل کامنت شما بهم گره میخوره که باعث میشه اسپم تولید شه و بعضی ها هم متاسفانه ترول وار پیام بدن . با تشکر از مدیر سایت که اینقدر تحمل و صبوری کرده که تا کامنت ها رو مسدود نکرده .

  4. H.Shar... گفته:

    آقای خیر و…
    من الان بررسی کردم این لینکی که آقای آر جی گذاشته بودن مربوط به ویکی پدیدیا ی تقلبی هست . گوشه سمت راست تصویر لینک ایشون رو خوب ببینید مشخص میشه .
    الان این ویکی پدیا ی تقلبی رو اینجا ببینید :
    http://prntscr.com/xde5vu
    این هم نسخه اصلیه ویکی پدیا دانش نامه آزاد هست :
    http://prntscr.com/xded4r
    عکس هارو ببینید و باهم مقایسه کنید . ممنون

  5. H.Shar... گفته:

    خیلی برام عجیبه تا همین دو سه ماه پیش این پست کمتر از ۶۰ تا کامنت داشت ولی اخیرا با سرعت زیادی تو اینترنت غوغا کرده انگار !!!!! با این کامنت من میشه ۳۹۴ نظر که ۶ تا فاصله داره تا ۴۰۰ کامنت .
    خب حالا این خوبه یا بد ؟! ( چه برای مدیر سایت چه برای سیاسیون اینترنتی )

    • فربد آذسن گفته:

      برای من بده. چون کامنت‌های این پست باعث دفن شدن کامنت‌های پست‌های دیگه می‌شن. خیلی برق‌آسا اینجا کامنت گذاشته می‌شه.

      • H.Shar... گفته:

        کامنت های این پست باعث دفن شدن کامنت های پستهای دیگه میشن ؟؟؟؟؟؟!!! خیلی عجیبه آخه این پست کجا پست های دیگه کجا!

          • H.Shar... گفته:

            آره . از اینکه به موضوع نازی ها ربطی ندارن خیلی ناراحت میشم .
            به مدیر سایت توصیه میکنم یه بخشی درست کنه مخصوص مناظره موافقین و مخالفین نظام . چون اونقدری که کامنت های این پست در مورد اینجور چیزاست در مورد نازی ها و موضوع اصلی نیست !

          • H.Shar... گفته:

            من فکر میکنم تو اون کامنتی که نوشتین آمریکا برای رهبری جهان مناسبه و… باعث واکنش افراد تندرو راستگرا شده و این مشکلات رو بوجود آورده !

        • adrien گفته:

          منظوره فربد دفن شدن کامنتای دیگه، توی بخش «آخرین نظرات» بود (پایین سایت) و چون‌که طرفدارای این‌قبیل مقالات زیاده، هر وقت یه بنده خدایی یه کامنتی چیزی می‌نویسه، باید منتظر به رگبار بستن بخش آخرین نظرات باشیم. :/

      • اوبر~آفه گفته:

        سوال اینه که چرا کل اینجارو nuke نمیکنی؟
        این کامنت سکشن از زیرشلواری لویس اسلوتین آلوده تره.

        • فربد آذسن گفته:

          این کامنت سکشن از زیرشلواری لویس اسلوتین آلوده تره.

          😂😂

          راستش کلاً از پاک کردن و Nuke کردن هیچی خوشم نمیاد و با ارزش‌هام در تناقضه، ولی اگه همین‌جور اسپم‌وار اینجا کامنت داده بشه شاید مجبور شم بخش کامنت‌ها رو ببندم.

  6. R.G گفته:

    بخدا همین الان رفتم تو نت حسن و جو کردم این جمالی که اسمش لعنتی هست کلا دروغ میگه سال ۲۰۱۹ چین بالاتر از آمریکا قرار گرفته با ۷ تریلیون دلار فاصله . تو ویکی پدیدیا هست . الان منبعش رو میفرستم

    • خیر گفته:

      به انگلیسی سرچ کن رفیق، لینکی که گذاشتی غلط بودن خودشو اثبات میکنه حالا من نمیدونم این اشتباه عمدی بوده یا تولید ناخالص ملی رو با قدرت خرید اشتباه کردن هرچند اولی محتمل تره چون خود جدول متناقض هست، اگه حساب کنید مجموع تولید ناخالص ملی کشور ها طبق این جدول چیزی حدود صد تریلیون دلار خواهد بود که بیشتر از هشتاد و هفت تریلیونی هست که تو خود جدول نوشته و علاوه بر اون طبق این جدول تولید ناخالص ملی چین بین ۲۰۱۸و ۲۰۱۹ یعنی در یک سال ۵۰ درصد رشد داشته، سیمپ!
      تولیدناخالص ملی حقیقی چین چیزی در حدود چهارده تریلیون دلاره. هر منبع معتبری که در دسترس تغییر عموم نباشه هم اینو تایید میکنه.

      • H.Shar... گفته:

        آقای خیر سلام من کلمه ای که گفتید رو جست و جو کردم و با لینک آقای آر جی مقایسه کردم .
        لیست آقای آر جی بر پایه نرخ تبدیل ارز بوده و شما فکر کنم بر پایه قدرت خریده .

        • خیر گفته:

          خیر. جی دی پی مخفف تولید ناخالص ملی هست به زبان انگلیسی. لینکی که ایشون دادن هم مربوط به هیچ چیز حقیقی نیست. تصور اینکه قدرت خرید چین کمتر از تولید ناخالص ملیش باشه مضحکه کشوری که به نیروی کار ارزانش مشهوره. و در صورتی که به دروغ بودن اون جدول هنوز ایمان نیاوردی کافیه زبان ویکی پدیات رو به انگلیسی تغییر بدی و اون صفحه رو با نسخه ی اصلیش مقایسه کنی.داده های نسخه ی فارسی به شکل ناشیانه ای دستکاری شدن به شکلی که جدول با خودش در تناقضه

      • خیر گفته:

        البته اصلاح میکنم. طبق این جدول تولید ناخالص ملی چین در دو سال دو و نیم برابر شده. این یه شوخی مسخرست که من متوجه نمیشم?

  7. nobody/در جواب آقای «در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره»/میخوام اینجور اسم گذاشتن رو امتحان کنم، جالبه. خلاصه... گفته:

    دقیقا چرا آمریکا دموکراسی نداره؟ مثلا ما خیلی دموکراسی داریم؟ اگه دموکراسی نداشت اغتشاشات کنگره خیلی خشن تر سرکوب میشدن. ویکی پدیا تو تعریف دموکراسی گفته:«وجود رقابت‌های انتخاباتی عادلانه، آزادی بیان، آزادی اندیشه سیاسی و مطبوعات آزاد از ارکان اساسی دموکراسی هستند که به مردم اجازه می‌دهند تا با آگاهی و اطلاعات بر حسب علاقه شخصی خود رأی بدهند.» اینها تمام چیز هایی هست که آمریکا داره و ایران فاقد اینهاست (اینکه دارم با ایران مقایسه میکنم به خاطر اینه که خودت همین کارو کردی)؛ خصوصا آزادی بیان، آزادی اندیشه سیاسی و مطبوعات آزاد. اینجا هرکس حرفی بزنه به جرم ارتباط به گروه های سلطنت طلب و جاسوسی دستگیر میشه. قتل های زنجیره ای که معررف حضورتون هست؟ بعدش هم که سوار دشمن شدن و گفتن کار آمریکا و اسرائیله. در ضمن تو آمریکا حضور کلی دولت خیلی کمرنگه.

    توان نظامی آمریکا از هر کشوری بالاتره. تو جنگ عراق و جنگ افغانستان تونستند دو تا کشور رو تا مرز فروپاشی ببرن و عراق و افغانستان همین الان داغونن. من کار آمریکا رو تایید نمیکنم، از لحاظ قدرت نظامی میگم.

    اقتصاد آمریکا بزرگترین عامل ابرقدرت بودن آمریکاعه (قدرت نظامی دلیل کوچکتریه.) چین به زحمت بتونه با آمریکا رقابت کنه. الان دلیل اقتصاد دنیا به آمریکا بستگی داره. ترامپ کرونا میگیره دلار پنج هزار تومان جا به جا میشه. الان همین گوگل که شما باهاش وارد این مقاله شدید ماله آمریکا. نکته مهم اینه که قدرت به جای اینکه دست دولت باشه بین چندین شرکت بزرگ و کوچیک تقسیم شده و همین عامل مهمی تو رفاه بیشتر مردم آمریکا (حتی در مقایسه با کشور های اروپایی).

    توان مقابله با کرونا… دقت کن که آمریکا ۳۲۸ میلیون جمعیت داره و ایران ۸۲ میلیون. مقایسه کن و میزان کشته ها رو بر اساس جمعیت بسنج.

    • در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

      اقتصاد آمریکا الان دومین اقتصاد بزرگه انگار از خبر ها دوری
      چین الان بزرگترین تولید ناخالص ملی رو داره

      • nobody/در جواب آقای «در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره»/میخوام اینجور اسم گذاشتن رو امتحان کنم، جالبه. خلاصه... گفته:

        خوبه خودت هم داری میگی دومین.
        در ضمن فاصله شون خیلی کمه.

        اما دلیل اصلی حرف این بود که چین تازه دو سه ساله که اقتصاد چین تونسته با اختلاف کم از آمریکا پیشی بگیره.

      • لعنتی گفته:

        لعنتی هیچ چیز بدتر از یه یارویی که گند میگه و بقیه بدون چک کردن گندشو قبول میکنن نیست
        تولید ناخلص ملی آمریکا هفت تریلیون دلار بیشتر از تولیدناخالص ملی چین هست اگه معنای هفت تریلیون رو نمیفهمی یعنی بیش از بیست برابر تولیدناخالص ملی ایران

        • H.Shar... گفته:

          سلام دوست عزیز , آقای R.J درست میگن الان چین اقتصاد اوله بهتره اول جست و جویی تو اینترنت بکنید بعد نظر بدین که خدایی ناکرده سوء تفاهمی پیش نیاد

          • خیر گفته:

            هیچ اهمیتی نداره سو تفاهمی پیش بیاد یا نه. همچین چیزی از بدیهیات هست و به نظر خودمم بحث کردن در موردش مضحکه. اما اگه اصرار دارید خیر. خودتون عبارت world GDP رو تو گوگل سرچ کنید، و پاسخی رو که خود گوگل میاره اینجا به اشتراک بزارید.

    • در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

      در ضمن با این حرف که شما زدی( کشته های کرونا )
      چین ۱ میلیارد جمعیت داره با ۳ هزار کشته

    • R.G گفته:

      کی گفته هرکی حرفی بزنه دستگیر میشه ؟؟؟
      نمونه بارزش زیبا کلام هست که مورد لطف رهبری قرار گرفته که تا الان سرشو نکردن زیر آب .

    • پاسخ به nobody/در جواب آقای «در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره»/میخوام اینجور اسم گذاشتن رو امتحان کنم، جالبه. خلاصه... گفته:

      لعنتی، به فاشیست ها حسودیم میشه، مجبور نبودن حرفشون رو به یه مشت بز، متجاوز، یونیکورن، فضایی تفهیم کنن.

  8. در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

    جناب پ کلا بحثو عوض کردی ، درضمن ما حکومت مردمسالاری دینی داریم یه چیز بین دمکراسی و تئو کراسی .
    امنیت اجتماعی و روانیمون هم خوبه . درضمن واکسیناسیون تعطیل نیست تا پایان امسال به کوری چشم دشمنان به خوبی پیش میره ، طبق نظریه ابن خلدون هم تا پایان سال ۲۰۳۰ دیگه ایالات متحده ای وجود نداره و مث شوروی تیکه پاره میشع . حالا باور نکن ۱۰ سال دیگه میبینی. دوست ندارم دیگه باهات بحث کنم ، جواب منطقی میخوام نه کینه و دشمنی که شما با این نظام داری.

  9. در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

    ملاکتون چیه که به کشوری که نه دموکراسی داره، نه امنیت داره، نه توان نظامی داره، نه اقتصاد درست و درمونی داره، نه توان مقابله با کرونا رو داره میگید ابر قدرت؟
    ۵۰ میلیون بیکار و اغتشاشات کنگره بماند

      • در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

        اسم کاربری رو معمولا نمیخونید انگار ؟
        و اینکه من سوال داشتم حاشیه نرید لطفا و ایران دموکراسی داره امنیتم داره اقتصادشم اگه دست به دست هم بدیم درست میشه توان نظامیش هم درحد پاسخگویی به تجاوز نظامی ۷ کشور همسایمون هست خدا رو شکر .

        • در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

          تو کرونا هم که موج سوم رو پشت سر گذاشتیم و تلفاتمون هم دورقمیه ، ولی ابر قدرت فرا تصور جهان روزی هزار نفر تلفات میده بیشترین آمار رو هم داره.

          • پ گفته:

            ما تئوکراسی داریم که با دموکراسی خیلی فرق داره، یه سرچ تو نت بزنی بد نیست.
            امنیت هم فقط نظامی نیست، اقتصادی و روانی و عمومی هم هست که کلا تو مملکت تعطیله.
            اقتصادمون‌هم که ریشه‌ای خرابه میخوای بررسی‌ش کنی باید از الان بری تا صفویه.
            کشورای همسایه هم مشکلاتی مهمتر از ما دارن که اصلا به ما فکر نمیکنن.
            درباره کرونا هم که واکسیناسیون تعطیله، فعلا باید صبر کنیم.

            پس درمجموع وضع کشورما چندان فرقی با اون “آمریکای ذهنی شما” نداره.

          • R.G گفته:

            مستر پ شما هم خجالت بکش تو روز روشن دروغ میگی از شعور به دوره . واکسن کرونا تا ۲۲ بهمن طبق اولویت انجام میشه . واقعا متعجبم شما بخاطر آمریکا حاضرین دروغ های گنده ای بگین که اصلا قابل باور نیست . متاسفم براتون.

    • H.Shar... گفته:

      سلام دوست عزیز
      لفظ ابر قدرت برای اولین بار به دو کشور آمریکا و شوروی تو سال ۱۹۴۹ م همزمان با آغاز جنگ سرد به کار برده شد . شوروی رهبری بلوک شرق یا بلوک کمونیسم _ سوسیالیسم و آمریکا رهبری بلوک غرب یا کاپیتالیسم _ ایمپریالیسم رو بر عهده گرفتن .
      توی این دوره ی حدودا ۴۰ ساله جنگ سرد رقابت های شدید اتمی تسلیحاتی فضایی ورزشی و… به وجود اومد که موجب شد دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۹۰ شکوفا ترین عصر پیشرفت علمی _ نظامی و… بشر باشه .
      بعد از فرو پاشی شوروی و خرد شدن استخون های کمونیسم تو اروپای شرقی و حوزه آسیایه میانه دیگه بلوک شرقی در کار نبود و جهان تک قطبی شد الان هم آمریکا تنها مدعی ابرقدرت بودنه البته چین از نظر اقتصادی ۳ ماه پیش بزرگترین اقتصاد جهان شد اما هنوز آمریکا قدرتمند ترین ارتش جهان ( حد اقل از نظر تجهیزات) بالا ترین فناوری فضایی _ نانو _ فیزیک _ علمی _ و… رو داره پس تا وقتی یه کشور مثل چین یا روسیه نتونن به حد نزدیک آمریکا تو بقیه موارد برسن عملا رقیبی برای آمریکا وجود نداره . همچنان تمام افراد میگن ابر قدرت حتی خود رهبر انقلاب هم گفته ابرقدرت بودن آمریکا… خب دلیلی وجود نداره به هم توهین کنیم فقط کافیه منطقی همدیگه رو روشن کنیم دوستان . شاید ایران از بعضی جهات ضعیف باشه ولی من آرزو میکنم کشورم درحد فرهنگ و قدمت ۸۰۰۰ سالش تو دنیای امروز به جایگاهی که حقشه برسه . شب خوبی داشته باشید

      • nobody گفته:

        واقعا شما با چه حوصله ای اومدی جواب درست دادی به ایشون؟ بابا ولشون کن اینا این چیزا نمی‌فهمن.

        • در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

          مشخص شد کی داره ترول وار پیام میده

          • nobody گفته:

            من میتونم با استدلال بگم شما چرا دارید چرت و پرت میگید (هرچند جاش اینجا نیست)، ولی آیا شما استدلال منطقی دارید. به خدا که کامنت شما فاقد دلیل قابل قبولیه.

          • در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

            جناب عزیز من چرت و پرت نمیگم شما دارین بخاطر ایالات متحده میسوزی ، من نفهم هستم باشه شما که دانایی بگو وضعیت الان آمریکا چرا اینجوریه ؟ چرا ۲۵ هزار نفر واشنگتن رو کردن پادگان نظامی ؟

      • در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره گفته:

        ممنون ، ولی با این اوصاف آمریکا میتونیم بگیم ابر قدرتیش تموم شده ؟!

        • H.Shar... گفته:

          زمانی میگیم آمریکا دیگه ابر قدرت نیست که مثل شوروی رژیم آمریکا از هم به پاشه و به ۵۰ ایالت تقسیم بشه . بعد یکی از اون ۵۰ ایالت تعهدات آمریکا رو ادامه میده و شخصیت حقوقی آمریکا رو ادامه میده مثلا کالیفرنیا رو در نظر میگیرم . در اون صورت دیگه هیچ وقت به کالیفرنیا نمیگن ابر قدرت همونطور که به روسیه ابر قدرت گفته نمیشه .

  10. H.Shar... گفته:

    سلام .
    یه سوال داشتم دوست دارم جواب بدین .
    چرا هر کسی تو کامنتش از هیتلر طرفداری میکنه زیر کامنتش مینویسین ترول و الکی و جدی نمی گیرم و … ؟
    جدا چرا ؟؟؟؟ من خودم طرفدار هیتلر نیستما ولی این سواله تو ذهنم مونده . ممنون از همه

    • فربد آذسن گفته:

      خب شما کامنت‌ها رو دیدی؟ اینقدر بی‌مایه‌ن که حتی جای بحث باقی نمی‌ذارن. یه سری عملاً میان می‌گن «زنده‌باد پیشوا» و «مرگ بر یهودی‌ها» و از اینجور چیزا.

      من قبلاً با یه سری افراد سعی کردم وارد بحث بشم، ولی پشیمون شدم بعدش، به خاطر این‌که سطح گفتگو و استدلال خیلی پایین بود.

      کلاً نازیسم به خاطر تابوی بزرگی که حولش وجود داره، برای خیلی از اشخاصی که می‌خوان Edgy باشن (و خیلی‌هاشون هم نوجونن) شده یه سرپناه. من نمی‌گم استدلال قابل‌تامل در دفاع از نازیسم وجود نداره، ولی صرفاً کسی پای این پست مطرح‌اش نکرده.

    • ناشناس گفته:

      خداوکیلی شما این کامنت رو بخون که یه دوستی چند وقت پیش پای این پست گذاشته بود:

      “با سلام واقعا مقاله بسیار خوبی گذاشتین.
      ولی هیتلر با ایران جنگ نمیکرد.چون یک روز.هیتلر به فرماندهانش.دستور میده برن از سر هر نژادی بیاورن.میاورن و هیتلر به ژنرال هاش میگه سر کدوم یکی به ما شبیه هست.میگن.این سر.سر یک مرد ایرانی پیر.اهل تبریز بود.هیتلر به سردارانش گفت.مابه ایران حمله نمی کنیم و نخواهیم کرد.به خاطر همین چهار تا مهندس به تبریز میفرسته و اون چهار مهندس عمارت شهرداری رو میسازن که شبیه عقاب نازی هستش.پس به نظرم باید نازی ها پیروز میشدن”

      این کامنت رو من هنوز بعد مدتها یادم مونده فقط به خاطر ماهیت عجیبش
      هنوز که هنوزه نمی تونم باور کنم ترول نباشه
      واقعا وقتی استدلال ورزی در این حد میشه جطور میشه بحثو جدی گرفت؟!
      این فقط مشتی نمونه خروار کامنتای عجیب این پست هست

      • H.Shar... گفته:

        سلام ممنون ازتون ,
        بیشتر کامنتای طرفدار نازی اینجوری بودن ولی چند تا رو هم دیدم منطقی میگفتن مثل معین و مهیار

    • nobody گفته:

      شما کامنت آقا/خانم «در جواب ناشناس که گفته بود قدرت آمریکا فراتصوره» رو دیدی. خودت بیا ببین میتونی اینو جدی بگیری؟

      • H.Shar... گفته:

        این موضوع ربطی به نازیسم نداشت .
        یه چیز دیگه هم الان فهمیدم اینکه هر کسی از نظام فعلی ایران طرفداری میکنه شما به منزله طرفدار نازیسم اون رو میبینین . چرا آخه ؟

  11. venus گفته:

    پیشنهاد میکنم که سریال : the man in the high castle را ببینید.
    بسیار زیبا ، جامع و پرمحتواست و دقیقا دنیایی را نشان میدهد که نازی ها برنده جنگ شده اند
    البته ژانر علمی تخلیلی(فیزیک کوانتوم) هم هست تا حدودی
    فیلم پست فطرت های لعنتی هم ببینیدالبته اگر ندیدید

  12. امید گفته:

    دست از این نازی هراسی بر دارید . نازی ها به میزان بسیار زیادی در عمل و ایده های خودشون بر حق بودند . این ها هم گفتید فقط برداشت های فرضیه که از مراجع دشمن با نازی اقتباس شده که ۹۰ درصد منابع موجود تو دنیا هستن . من برای پیشوا احترام بسیار زیادی قایل هستم . وتمام اینها حرف دونیتز رو مکرر به یادم میندازه برحق بودن هیتلر رو زمان وتاریخ روشن میکنه . باز توی سایت و کتب محدود متعلق به نازی های سر بزنید خودتون خواهید فهمید

    • nobody گفته:

      واقعا شما در نظر نمیگیری که خود کتب و اسناد نازی ها هم ممکنه پر از تحریف باشن؟ این محتمل تر از اینه که آمریکا بیاد علیه نازی ها مدرک بسازه.

  13. محمد عظیمی گفته:

    هیتلر برای ایرانی ها احترام زیادی قائل بود مطمئنا اگه آلمان پیروز می شد.ایران و آلمان ابرقدرت های بین المللی می شدند.

  14. فاطمه گفته:

    عجب داستان قشنگی نوشتی یادم باشه بدم داداش کوچیکم بخونه چون عاشق داستان های تخیلیه …..مرد حسابی طبق چه اصولی برداشتی این داستان تخیلی و نوشتی و خنده دارتر اینکه یک عده هم حمایت کردن و گفتن آمریکا بهترین گزینه واسه رهبری دنیاست ….ببینم یک ذره حس وطن پرستی تو وجود امثال تو هست اصلا ؟؟؟ اگه بود که برنمیداشتی در مورد افراد وطن پرستی مثل هیتلر این مزخرفات و بنوسی که هرکاری که کرد فقط واسه ابرقدرتی کشور و مردمش بود …..بحث آریایی و این مزخرفات بهونه اس ….آلمانی ها چه جنگ و میبردن و چه میباختن در هردوصورت ربطی به ما نداشت ….میبردن که به نفعشون بود و شکست خوردن که شدن تحت سلطه ی یک ابرقدرت دیگه که با پروپاگاندا ذهنشونو شست و شو دادن ……..من ترجیح میدم اون فیلم هارو باور کنم تا تاریخ کتبی و جعلی رو …..چرچیل گفته بود ما کاری میکنیم که نسل جدید آلمان هرگز نتونن راه پدرانشونو ادامه بدن و همین کارو هم کردن …..هولوکاست یک دروغ آشکار و داستان تخیلی واسه مظلوم نمایی یهودی هاست که خیلی راحت تونستند سرزمینشونو تو خاورمیانه تشکیل بدن مردم دنیا و امثال تو یادشون باشه هر خونی که یهودی ها تو خاورمیانه میریزند شماهام دراون سهیم هستید چوم هرمزخرفی که گفتند و باور کردین …..و همیشه مزخرفات خنده دارشونم اینه که اگه رایش سوم پیروز جنگ بود فلان میشد و فلان و ما نجات دهنده ی دنیا از زنجیر نازی ها بودیم ….تاسف هم کمه واسه شماها که این چیزارو راحت باور میکنید ….واویلا آدم نمیدونه بخنده یا گریه کنه از ساده لوحی یک عده 😂😂😂😂

    • امیرعلی گفته:

      شما اول درست مقاله رو بخون، بعد بیا نظر بده.
      فربد نویسنده‌ی مقاله نیست که، مترجمشه. ://

      • امیرعلی گفته:

        بعد یه چیز دیگه، نویسنده‌ی مقاله (حالا هرکی که می‌خواد باشه (که فربد نیست)) مگه با شما صنمی داره یا پسرخالتونه که با این لحن باهاش حرف می‌زنین؟

        خواهشا مراعات کنین، اینجا جای گفتن کلماتی مثل مردحسابی نیست.

        • فربد آذسن گفته:

          مرسی از حمایت‌تون بچه‌ها. ولی در کل کامنت‌های این پست رو زیاد جدی نگیرید.

          • فربد آذسن گفته:

            واقعاً هروقت می‌بینم یکی اینجا کامنت داده پیش خودم می‌گم: Shit, here we go again. :)) این‌که یه مطلب توی گوگل رتبه‌ی بالایی بگیره اصلاً امتیاز مثبتی نیست. نتیجه‌ش می‌شه کامنت‌های این زیر.

        • محمد گفته:

          برادر حضرت استاد دکتر مردحسابی فربد و امیرعلی. توهین که نکردم إن شاءالله خدا وکیلی. حالا این فاطمه خانم شاید یکم مثلا تند رفته و گفته «مردحسابی». خوب مگه اشکالی داره. فحش نداده، توهین هم نکرده. فقط و فقط گفته «مردحسابی». آیا «مردحسابی» حرف بدی است؟. شما که اصولا انتقادپذیر هستید، پس چی شد!. خواهشا یکم صبر و تحملمون رو بالا ببریم.
          حالا جدا از این بحث «مردحسابی» که موافقم گفتنش خوب نبود، شما بیا اصل قضیه رو بچسب. به نظرم همه حرفاش حسابی بود و درست البته اگر با کمی آرامش نوشته میشد بهتر بود.

    • nobody گفته:

      شما که خدا رو شکر ساده لوح نیستید، میشه منابع‌تون رو توضیح بدید؟
      اسناد ساخته شده توسط جمهوری اسلامی؟

      • محمد گفته:

        عجب استدلالی آقای nobody. این که درباره خود شما هم صدق میکنه.
        میشه منابعتون رو توضیح بدید؟ اسناد ساخته شده توسط عرب های تکفیری، یهودی های صهیونیست و آمریکایی های پروتستان؟؟؟

      • محمد گفته:

        فکر کنم منظور ایشون از لفظ «ساده لوحی» باور کردن هر نظریه ای ست که توسط فاتحان دوجنگ جهانی بعد از پایانشان از طریق رسانه ها به خورد مردم داده شده، باشد.
        به هر حال باید بدانیم و در نظر بگیریم، غرض ورزی ها و اهداف سیاسی و مذهبی پشت این گونه نظریه ها را و یکی از این اهداف هم استثمار و استحمار ایران بوده و هست.

    • nobody گفته:

      در ضمن یادتون باشه که اصلا مقاله با هدف تطبیق واقعیات تاریخی با تخیلات نویسنده (که آذسن نیست) نوشته شده. اینکه شما اسکوئیدوار ها روحیه fan ندارید، به نویسنده ربطی نداره!

      • امیرعلی گفته:

        آخه خودشون همون اول گفتن، گفتن که برادرشون عاشق داستان‌های «تخیلی» هستش.
        بعد عجیبه خودشون اینقدر این مقاله رو جدی گرفتن. ://

      • محمد گفته:

        آقا ما با استانداردهای دوگانه شما چه کنیم؟؟؟؟؟
        از طرفی الفاظ «مردحسابی» و «ساده لوح» را توهین به خودتان حساب می کنید در صورتی که ایشون مستقیما کسی رو خطاب نکرده و از طرفی خودتون با لفظ زشت و زننده «اسکوئیدوارد» ایشون رو خطاب می کنید. واقعا زشت نیست؟. لطفا، حداقل به اصول خودتون پایبند باشید.
        بعدشم کی گفته ما روحیه Fan نداریم، لابد فقط خودتون آدم اید؟! هان.
        بازم بگم که قصد توهین ندارم. تهمت توهین نزنید.

    • amirh گفته:

      وطن پرستی افراطی چیزی است که تو وجود افراد بی هویت و بی خاصیت نهادینه شده،کسایی که از خودشون چیزی ندارن ترجیح میدن خودشون رو به یک کلنی بزرگتر به نام وطن بچسبونن

      • nobody گفته:

        مگه ما چیزی به اسم وطن پرستی غیر افراطی هم داریم؟
        آخر همشون ختم میشه به نژاد پرستی (آریایی ها خوبن، عربا بدن، عربا خوبن، یهودیا بدن و…)

      • محمد گفته:

        بیاید مسائل و موضوعات رو باهم قاطی نکنیم چون اون موقع خودمون هم قاطی می کنیم.
        وطن دوستی و داشتن هویت ملی یک نعمت الهی است و در وجود تک تک انسان هاست و یکی از نشانه های ایمان است، همان طور که پیامبر علیه السلام می فرماید: حب الوطن من الإیمان.
        وطن دوستی یک ارزش دینی، ملی و انسانی است. همه مردم دنیا ملت و وطنی دارند و خود را از ریشه و مبنایی می دانند. ملی گرایی هم چه افراطی و تخریبگر و چه درست و سازنده در تمام جهان وجود داشته و وجود دارد.
        وطن پرستی یه چیزه و وطن دوستی یه چیزه دیگه. کسی که وطن پرست یعنی وطن خودساخته و موردنظرش رو به عنوان خدا قبول داره و می پرسته در صورتی که وطن دوستی یعنی عشق ورزیدن به ملت و علاقه داشتن به سرزمین مادری در چهارچوب اعتقادات اصلی دیگر مثلا اسلام یا هر آیین دیگری، پس وطن پرستی با وطن دوستی کاملا متضاد است هرچند گاهی در ادبیات روزانه به جای هم به کار می روند.
        دوست عزیز ادبیات شما در این پیام به شدت تندوتیز و زننده است لطفا مراقب باشید به جمعیت کثیر ایرانی های وطن دوست توهین نکنید چون عواقبش در دنیا و آخرت را خواهید دید.
        از ارکان رکین تشکیل دهنده یک ایرانی، ملی گرایی معقول و وطن دوستی سازنده است که موجب وحدت و پیشرفت جامعه می شود و قطعا هرگونه تکفیر و سلفی گری با پوشش این پدیده پاک و زیبا مردود است. مگر نمی شود از چیزهای خوب استفاده بد کرد؟، خوب سوءاستفاده از وطن دوستی میشه وطن پرستی و افراطی گری.

  15. محمد گفته:

    آقا من خیلی تو این موضوع فکر کردم که مثلا اگر جای هیتلر بودم چکار میکردم که پیروز حتمی باشم و نتیجه این شد .
    آلمان و روس ها در قسمت هایی از جنگ بهم کمک کردند و حتی پیمان بستن که به هم حمله نکنند یعنی رابطه نه نظامی نه اتحادی حالا من موندم روس ها رو راضی میکردم و با هم متحد می‌شدیم به آمریکا حمله میکردیم آمریکا هیچ شانسی برای جنگ نداشت وقتی خیلی زود واشنگتن رو می‌گرفتیم با سقوط آمریکا دیگه دشمنی وجود نداشت روس ها متحد ما بودند آمریکا نابود شده بریتانیا دیگه حامی ای نداره جنگ با پیروزی به اتمام میرسید و من همه کشور ها رو مجبور به قرارداد پیروزی میکردم و همه کشور ها مثل ایالات متحده آلمان و روس ها میشدن .
    دیگه ببخشید خیلی دیکتاتوری نوشتم 😅

    • فربد آذسن گفته:

      تقریباً همه‌ی متخصصین متفق‌القولن آلمان نباید جنگ توی دو جبهه‌ی شرق و غرب رو شروع می‌کرد. اگه می‌خواست پیروز بشه، اول باید توی جبهه‌ی غرب به یه نتیجه‌ای می‌رسید و بعد می‌رفت سراغ شوروی.

      • محمد گفته:

        بله این یکی از عجایت و من واقعا نمی دونم کدوم نادانی این تصمیم رو در آلمان نازی گرفت و باعث به چخ رفتن آلمان شد اگه من بودم اصلا به روسیه با اون سرمای پدرسگ سوزش حمله نمی کردم

    • ناشناس گفته:

      فقط حیف که هیتلر زیادی تو ارتش دخالت میکرد وگرنه الان همین مقاله تبدیل شده بود به «اگر متفقین در جنگ جهانی دوم پیروز میشدند در چه دنیایی زندگی میکردیم؟»

      • اوبر_آفه گفته:

        خیر. به جاش یه مشت اوبرمنش چشم آبی که دامینیون کلونی های آسیای غربی رو روی اجساد بابابزرگ های ما بنا کرده بودن این بحث رو داشتن.

        • ناشناس گفته:

          واقعا چطوری این جوابا به ذهن بعضیا میرسه!!!!!!!!!! اگه من اینطوری میتونستم جواب بدم تا حالا بهترین وکیل دنیا میشدم!!!!!
          تورو خدا اینقدر تند رو نباش! واقعا موندم که مردم چرا راجع به پیشوا اینطوری فکر می کنن. به نظرت با اینکه هیتلر از تندروی های دینی متنفر بود بازم کاری میکرد که عربای وهابی تندرو رو آریایی ها مسلط بشن!؟
          یه ذره فکر کن. من نمیخوام بحث انقلابو وسط بکشم ولی اگه واقعا آلمان پیروز میشد الان زندگی ما خیلی بهتر بود.
          الان به قول خودت دامینیون کلونی های آسیای غربی رو روی اجساد بابابزرگ های ما بنا نشدن؟!
          شدن یا نشدن؟!
          حتی یه نگاه به تفکر هیتلر به اسلام تو نبرد من بندازی میفهمی که نظرش نسبت به وهابیت و تندروی های اسلامی عین مارکسیسم بود که از نظر من نفرت انگیز ترین تفکر سیاسی تو دنیاست.
          بعدشم تو از کجا میدونی که اصلا ممکنه که هیتلر تا ایران بیاد؟!
          اگه یه نگاه به تاریخ و انقلاب های دنیا بندازی میفهمی که بعد از خیلی از انقلاب ها (بعضی از وقت ها با فاصله) جنگ شده.
          انقلاب فرانسه جنگ های ناپلئونی، انقلاب روسیه جنگ های داخلی با روسیه سفید و استقلال طلبا و… . حتی همین ایرانم بعد از انقلاب جنگ شد ولی تموم این جنگا تموم شد آخرشم این دولتا جا افتادن. حالا از کجا معلوم که بعد از شکست شوروی بازم جنگ ادامه داشته باشه؟! شاید آمریکا و بریتانیا درخواست صلح میدادن و اصلا جنگ تا ایران و خاورمیانه نمیرسید.
          پس اینو هم در نظر بگیر که شاید واقعا آلمانی ها ایران رو یه کشور آریایی و ژرمن می دونستن. همونطوری که هست آقای اوبر-آفه.

        • محمد گفته:

          غلط اضافی می کردند، مگه ما می ذاشتیم. ضمنا چرا برخی این قدر اصرار دارند که چهره متفقین را بهتر و خوشگل تر از متحدین نشان دهند، به خدا آمریکا و انگلیس سال ها ما را استثمار و استحمار کردند، چه کشتارهای وحشتناکی که از پدران و مادران ما نکردند، همین الآن مگه آرزوی غرب نابودی ایران و بدبختی مردم نیست. به ولله آلمان ها بر ایران تسلط نیافتند که ببینیم چه می کنند. مگه انگلیس نبود که با قحطی وحشتناک از پیش برنامه ریزی ۱۰ میلیون ایرانی را به کام مرگ فرستاد. مگه از غرب چه آبی تا الآن برا ما گرم شده، چه آلمانیش، چه انگلیسیش. این ها از هر تیروقماشی که باشند ایران را بدبخت و زیردست می خواهند نه پیشرفته و مستقل.
          تا پیش از جمهوری اسلامی، نفت و تمام ثروت های زیرزمینی و روزمینی ایران برای آمریکا و انگلیس بوده و بدبختی های خارجی و داخلی برای ایران، بعد از جمهوری اسلامی هم که هنوز واداده های غرب زده رهایمان نمی کنند تا راحت زندگی کنیم و همان ایران بدبخت، زیردست، فقیر و ناامید را می خواهند، نه ایران مستقل، آزاد، بانشاط و همواره در حال پیشرفت و کامل شدن.
          حقیقت همینه؛ همیچکس برای ما تره خورد نمی کنه، ما باید رو پای خودمون وایسیم.

  16. مرگ بر آمریکا گفته:

    بابا آلمان نازی بود که تو کشور خودش بود بعضی جاها جنگ میکرد آمریکایی ها شروع کردند آمریکا خودش را در مساعل خصوصی جنگ آلمان و شوروی و خیلی هاااااااا

      • محمد گفته:

        amirhگفته: از اسمت بی طرفی هویداست.
        هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه.
        از خنده پاره شدم چون به طریق اولی همین حرف «از اسمت بی طرفی هویداست» پر از طرفداری از آمریکاست. غیر از اینه بگو.
        واقعا از استانداردهای دوگانه تون خسته میشه آدم. اگه طرفداری کردن کار بدی چرا خودتون از بعضی افراد، تفکرات و دولت ها طرفداری می کنید، بعضا طرفداری های شدید؟.
        حرف شما این نیست که طرفداری نکنید چون اصلا طرفداری نکردن ممکن نیست، شما میگید از هر چی ما می گیم طرفداری کنید و با هر کی ما می گیم دشمن باشید و این یک دیکتاتوری کامل.
        پس دیگه لطفا از دموکراسی نگید برا ما که گوشمون پره.

    • ناشناس گفته:

      خدا وکیلی اگر از آمریکا بد نمیگفتی بهت شک میکردم.
      من خودم نئو نازیم(با افتخار) ولی دلیل نمیشه همه چیزو بندازم گردن آمریکا. رزولت دنبال صلح بود چرچیل دنبال صلح بود حتی استالینم خیلی دلش جنگ نمیخواست. بعد آمریکا تو چی دخالت میکرد؟ میشه بگی؟
      کلاه خودتو قاضی کن! اون موقع آمریکا ابر قدرت بود که بخواد دخالت کنه؟ یا اصلا اون موقع چیزی به نام ابرقدرت بود که اینو میگی؟

      • محمد گفته:

        با حرفات مخالفم عزیز. آمریکا او زمان هم قدرت قابل توجهی داشت به همین دلیل تونست به عنوان لاش خور جنگ جهانی دوم و با زیرکی و البته به دلیل دوربودنش از محل اصلی جنگ، به یک ابرقدرت تبدیل بشه.
        علت اعلان جنگ آمریکا به ژاپن رو که هممون می دونیم اما واقعا چرا آمریکا با آلمان وارد جنگ شد؟ خوب معلومه چون آمریکا کرم جنگیدن و تسلط بر دنیا داره. آمریکا با کمک های آشکار خودش به جبهه متفقین که نوعی دهن کجی آشکار سیاسی، نظامی و امنیتی به آلمان بود کاری کرد تا آلمان مجبور به واکنش بشه و بعدش هم که….

  17. nobody گفته:

    چرا کامنتا دارن حذف میشن؟
    1: این خلاف دموکراسیه. در یک جامعه آزاد باید به هر نظری هر چه قدر هم نژاد پرستانه و مضحک باشه اجازه بیان بدیم.
    2: همون بهتر که پاک شدن. bullshit خالص!

    • فربد آذسن گفته:

      من مسئله‌ی اصلیم اسپم بودن کامنت‌ها بود. وگرنه من طرفدار آزادی بیان مطلقم.

        • فربد آذسن گفته:

          اسپم یعنی کامنت فاقد ارزش. کامنتی که چیزی به بحث اضافه نمی‌کنه و صرفاً باعث می‌شه کامنت بقیه دفن بشه.

          • فربد آذسن گفته:

            منم نگفتم نامربوط. صرفاً گفتم کامنت‌ها چیزی به بحث اضافه نمی‌کنه. تعدادشون هم خیلی زیاد و پشت سر هم بود. اگه مثلاً یکی دوتا بودن این کار رو نمی‌کردم. باعث شدن کامنت‌های بقیه تو بخش آخرین نظرات دفن بشه.

            این‌ها کامنت‌هایی بود که پاک کردم:

            ۱. باشه چه بهتر

            ۲. دقیقا

            ۳. ناسیونال

            ۴. اقای سدان به نظر شما من برای این که به نفع شما اعتراض بکنم باید ماشین شما رو اتش بزنم و شیشه های خونتونو بشکونم

            ۵. همه نژاد ها برابر اند جز یهودیان سگ صفت البته دور از جون شما

            ۶. دقیقا

            ۷. ما با ایمانمون می تونیم همان طور که قبلا در جنگ با دنیا پیروز شدیم پیروز بشویم
            مگر ندیدید که پس از گرفتن سربازان امریکایی چه جور خودشون خیس کردن اما اسیران ما چه جور با اقتدار
            اسارت کشیدن یک ذره ناسیونال باشید

            ۸. البته این رو در جواب اقای ناشناس گفتم

            ۹. در این زمینه باشما مخالفم زیرا یهودیان سگ صفت البته دور از جون شما .دارن تمام اعتقادات اقتصادها و تمام فرهنگ های دیگر را از بین می برند

            ۱۰. ای کاش

            ۱۱. به خودت و نژادت احترام بگذار انتر ناسیونالیست

            ۱۲. قطعا همین طوره فقط کمی مطالعه می خواهد

            ۱۳. شما واقعا مامورید

            ۱۴. اقای اذسن همیشه و همه جا و کور کورانه از کشورت و وطنت دفاع کن

            ۱۵. بله درسته

      • سدان گفته:

        مثل اینکه “آقای” سدان هم بخاطر اینکه گفته مردمی که دارن از گرسنگی تلف میشن باید حق اعتراض داشته باشن مورد حمله قرار گرفته و متهم شده به جرم نابخشودنی خس و خاشاک بودن :))) حیف از دست دادم بحث رو…

        • فربد آذسن گفته:

          آره در اشاره به همون کامنت بود. و خب خوشبختانه یا متاسفانه بحثی شکل نگرفت که از دست بدی. :))

        • محمد گفته:

          البته خس و خاشاک بودن فتنه گرهای وطن فروش که حرف پیشه تقریبا برا ۱۱ سال پیش، الآن فرار کرده اند رفتند آمریکا و با یک ارتقاء رتبه بسیار جالب به گوه خورهای ترامپ تبدیل شده اند. تبریک می گوئیم این فتح بزرگ رو به تمام خس و خاشاک های سابق و … امروز کاخ سفید. خجسته باد این پیروزی، خجسته باد…

        • محمد گفته:

          البته خطاب من به اراذل و اوباش فتنه گر و وطن فروش و پلشتی است که سال ۸۸ کشور را به آشوب کشیدند و خون بی گناهان را ریختند، نه هر کسی صرفا منتقد نظام است چون من خودم هم منتقد شدید نظام و دولت ها هستم.

    • پ گفته:

      عموما علاقه داشتن(تو این مورد چه ناسیونالیسم و چه پاتریوتیسم) به چیزی باعث ایجاد نفرت نسبت به بقیه نمیشه.
      ما میتونیم توی بعضی موارد کشوری رو از کشور دیگه برتر بدونیم. مثلا توی اقتصاد، تاریخ و …

      اگه منظورت از «کشور من بهتر از کشور توعه!» اینه که «من ایرانیم و تو نیستی so F you» خب خود پاتریوتیسم و ناسیونالیسم این حرفو نمیزنن.

  18. ههههههه گفته:

    نویسنده یه امریکایی یا اینگلیسی بوده که از رو … سوزی اومده نوشته

    معلومه که از کشور خودش حمایت میکنه مثل اینکه ما بگیم عراق زمان صدام خوب بود

  19. amir soprano گفته:

    «آمریکا وارد میدان می‌شود، مشتی قوی به چانه‌ی هیتلر می‌زند، اروپا را بمباران اتمی می‌کند و به داخل اقیانوس شیرجه می‌زند و به کشور خودش برمی‌گردد. پایان!» این تیکه انداختن به کاپیتان آمریکا نبود.

  20. مهدیB گفته:

    تفکرات ناسیونال سوسیالیست فراتر از این حرفهاست و شخصیت پیشوا و مسائل انسان دوستانه واقعی(البته نژادهای حیوان و پست منظورم نیست) که تنها راه نجات بشریت است را متأسفانه درک نکرده اید و بر اساس نظرات یهودی های پست و امپریالیست جهانخوار موضوع را بررسی کرده اید، به امید پیروزی همه نژادها و فرهنگهای برتر بر نژادها و فرهنگهای پست و یک نمونه از درستی تفکر و اعمال نازیسم اینکه همجنسگرایان،یهودیان،مذهبی های خرافی،مفتخوران،رباخواران،مفسدین اخلاقی و… را به اردوگاه های کار اجباری میفرستاد که بسیار بسیار کار درست،عاقلانه و انسانی بوده و هست و خواهد بود.

    • S گفته:

      باور کنین یا نه به نظر منم کار اشتباهی نبوده تقریبا
      اما روش اشتباه و افراطی رو براش انتخاب کرد
      اگه کارشو درست انجام می داد شاید بیشتر بدبختی های الان ما هم از ین می رفت

      • S گفته:

        البته یادم رفت بگم که این کار های افراطیش کار هایی مثل تبعیض نژادی و غیره بود که تویهمین مقاله هم بهش اشاره شده

    • محمد گفته:

      سخنت آمیخته ای ست از درست و نادرست، هم ایول الله داره هم خوشم نیومد.
      به نظرم اگه نژاد و نژادبازی رو از توش حذف کنی و به جاش دوگانه حق و باطل رو قرار بدی و هم چنین نخوای هیتلر رو از همه جنایت هاش تبرئه کنی، درست میشه.

  21. ناشناس گفته:

    خیلی به موضوع اصلی ربطی نداره،ولی الان اگه هر بازی آمریکایی رو بازی کنین،یه سر شخصیت های منفی به روسا میرسه.
    اما تو بازی هایی که راجع به جنگ جهانی ساخته شده،روسا(کمونیست ها) همه مثبتن.
    یعنی آمریکایی ها حاضرن تو بازی هاشون با روسا متحد بشن یعنی با دشمن های خونی شون متحد بشن تا آلمان رو بکوبن.
    ولی چرا؟…
    دلیلش اینه اگر حقیقت زیر پروپاگاندای نازی ستیز غرق نشه،مردم می بیننش و اوضاع بهم میریزه.طوری که شاید ایدئولوژی نازی حتی از کاپیتالیسم و دمو کراسی بیشتر بشه.
    هایل هیتلر

    • amir soprano گفته:

      دلیل اینکه روسا رو تو چیزهای مربوط به جنگ جهانی خوب نشون میدن، بخاطر اینه که روسا تو دوران جنگ جهانی دوم با آمریکا متحد بودن، اما بعدش به دلیل جنگ سرد (که الانم خیلی خفیف تر ادامه داره) همه چیز عوض شد (و اینو میشه تو کمیک های کاپیتان آمریکا دید؛ اوایل با نازی ها می جنگید و تو دهه ۷۰/۸۰/۶۰ هم با کمونیست ها).

      • ناشناس گفته:

        بابا تو کالاف دیوتی: جهان در جنگ،قشنگ وحشی گری روس ها رو نشون داد ولی همشون سوپر مثبت بودن.
        در ضمن از زمان لنین شوروی ها با آمریکایی ها بد بودن و یه ایدئولوژی ضد آمریکایی داشتن ولی از نازی ها بیشتر از روس ها میترسن چون روس ها تحجر دارن و هیچ وقت(به جز زمان اواسط شوری)نمی تونن جای آمریکایی ها رو بگیرن.ولی آلمانی ها بر عکس،آمریکایی ها مثل سگ از آلمانی ها میترسن.بعدشم آمریکا با روسها متحد نبود،متفقین در اصل ائتلاف اتحاد شوروی با کشور های اروپایی و آمریکایی ها بود.
        این ائتلافم از رو اجبار و ناچاری بود چون آلمان و کل اتحاد محور(حتی ایتالیا) از شوروی خطرناک تر بودن.به همین دلیل مجبور به اتحاد با شوروی اتحاد بر قرار کنن.
        هایل هیتلر

  22. ناشناس گفته:

    تاریخ جنگ را از برنده نخواه چون برنده ها تاریخ را می سازند!
    ناپلئون بناپارت
    جنگ جهانی دوم هم مثل پیشبینی امپراتور بوده.
    تمام اخبار،کتاب‏‏ های تاریخ و… راجع به جنگ جهانی تحت تاثیر پروپاگاندای انگلیسی و آمریکایی نوشته شده.
    نمونه اش همین هولوکاست.اصلا با چه آمار و ارقامی ثابت کردن که ۶میلیون یهودی در اروپا وجود داشته؟
    شما چند کتاب معتبر ضد هولوکاست دیدید؟
    میدونستید جمجمه ای که تو موزه مسکو وجود داره و میگن جمجمه ی هیتلره،جمجمه ی یه زن پنجاه ساله ی روس به نام ماریاست؟!
    الان تو کتاب های آمریکایی میگن هیتلر با زهر خود کشی کرده پس چرا رو جمجمه جای گلوله وجود داره؟
    یا مثلا چرا قبل از حمله ی هیتلر به لهستان جنازه سرباز های لهستانی جلوی پادگان های آلمان دیده شده؟
    پ.ن:منتظر جوابم

    • amir soprano گفته:

      حرف شما متینه، اما باید یادمون باشه چون تاریخ رو فاتحان مینویسند، هیچ مدرکی دال بر اینکه ۶ میلیون یهودی تو اروپا نبوده (کمتر/بیشتر) نیست و به همین دلیل هم ما نمیدونیم که چقدر از اخبار و کتب تاریخی تحت تاثیر پروپاگاندا بوده و چقدرش حقیقت داشته.
      Forever in ignorance

    • فربد آذسن گفته:

      طبق شواهد موجود هیتلر با ضرب گلوله به سرش خودکشی کرد و بعد مقامات نازی جدسش رو سوزوندن. اون جمجمه هم درسته که به شخص هیتلر تعلق نداره. ولی خب این دقیقاً چی رو ثابت می‌کنه؟

      درباره‌ی هولوکاست هم قبلاً بحث شده. کلاً این‌که آیا ۶ میلیون یهودی مردن یا ۱ میلیون یا ۵۰۰ هزار نفر، چیزی از بد بودن عمل کم نمی‌کنه.

      • ناشناس گفته:

        قضیه جمجمه اینو ثابت میکنه که متفقین دروغ گفتن.(حتی راجع به چیزی به این ناچیزی)
        پس وقتی راجع به این چیزا دروغ میگن میشه نتیجه گرفت راجع به چیزای دیگه هم دروغ میگن.
        راجع به کشته شده ها هم میشه اینو گفت که ممکنه از۵۰۰هزار نفر،۳۰۰هزار نفر مجرم بودن.
        اما ۶میلیون نفر کشته،یعنی ۱نفر از۲۰نفر.
        راجع به خود کشی هم الان تو کتابای آمریکایی میگن هیتلر با زهر خود کشی کرده.
        یه ذره راجع به این موضوع تحقیق کنین.

        • سدان گفته:

          هیچ کس منکر تحریف تاریخ نیس, اما این نوع منطق که در پیش گرفتین ” پس وقتی راجع به این چیزا دروغ میگن میشه نتیجه گرفت راجع به چیزای دیگه هم دروغ میگن” میتونه آدم رو به هرنتیجه ی درست و نادرستی برسونه. میشه اصلا به این نتیجه رسید که شخصی به اسم هیتلر وجود نداشته و متفقین دروغ گفتن که همچین شخصی وجود داشته تا خودشونو موجه نشون بدن. پس دروغ راجب جمجمه ی هیتلر چیز دیگه ای رو ثابت نمیکنه, فقط ثابت میکنه که جمجمه ای که تو موزه ی مسکو هست جمجه ی هیتلر نیس و نه هیچ چیز دیگه ای.

          ” راجع به کشته شده ها هم میشه اینو گفت که ممکنه از۵۰۰هزار نفر،۳۰۰هزار نفر مجرم بودن” این جمله اتون هم انقد از منطق به دوره که نمیدونم به کدوم قسمتش پاسخ بدم.

          a) این آمار رو خودتون جمع اوری کردید؟
          b) اینکه می گید ۳۰۰ هزار نفر مجرم بودن بر اساس کدوم شواهد تاریخیه؟
          c) اصلا در نظر بگیریم که ۳۰۰ هزار نفر مجرم بودن , ایا هر مجرمی و هرگونه جرمی باید با مرگ جواب داده بشه؟مثلا کسی که جرمش دزدی غذا هست باید بمیره؟‌
          d) اون ۲۰۰ هزار نفر دیگه چی؟ اونا هم مجرم بودن و شایسته ی مرگ؟
          e) کشتن ادما در هر شرایطی و به هرتعدادی عمل قبیحیه چه ۶ میلیون باشه, چه ۵۰۰ هزار نفر, چه به دست هیتلر باشه و چه به دست متفقین پس اینکه هیتلر به جای ۶ میلیون نفر ۵۰۰ هزار نفرو کشته باشه به این معنی نیست که باید بت ما بشه. این که صرفا از روی نفرت از متفقین و شرایط دنیای امروز بری طرفدار یه دیکتاتور بشی فک نکنم کاری باشه که ادمای منطقی انجام بدن.

          • ناشناس گفته:

            ۱-من که نمی گم هیتلر بت منه.اونم اشتباه کرده.یکی از همین اشتباه ها این بود که برای جرم های کوچیک مجازات های سنگین میداد.
            2-نمیشه گفت که متفقین همیشه دروغ میگفتن ولی در کل دروغ های زیادی گفتن.
            3-من که نگفتم قطعا ۳۰۰هزار نفر مجرمن.گفتم ممکنه.
            4- هر دولتی اشتباه میکنه.یعنی اون ۲۰۰ هزار نفر در حقشون ظلم شده منم راجع به این قضیه حرفی ندارم.(از نظر من شکست آلمان به دلیل همین گناه های هیتلر بود)
            5-البته که کشتن حتی یک انسان هم کار زشت و قبیحیه ولی از نظر سیاسی بین ۵۰۰هزار نفر و ۶ میلیون نفر خیلی فرق هست

      • محمد گفته:

        فقط یه سؤال: چرا از هولوکاست حقیقی کشتار ۱۰ میلیون نفر ایرانی با قحطی ساختگی متفقین حرفی در رسانه های دنیا شنیده نمیشه اما هر روز از دروغ کشتار ۶ میلیون یهودی در اروپا گفته میشه؟ معلومه چون بیشتر رسانه ها دست یهودی هاست و یک پروپاگاندای رسانه ای همه جا رو فراگرفته.
        این قضیه هولوکاست هم بزرگترین تأکید می کنم بزرگترین دروغی ست که از اول تاریخ بشر تا به امروز گفته شده.
        کل جمعیت یهودی های اروپا، پیش از جنگ جهانی دوم ۵میلیون و ۴۰۰هزار نفر بوده، چطور ممکنه از جمعیت ۵میلیون و ۴۰۰هزار نفره، ۶میلیون نفر رو کشت؟!!!. تازه مگه چند نفر از این جمعیت ۵میلیون و ۴۰۰هزار نفره آن زمان در اروپا ماندند و نتوانستند فرار کنند؟
        چند نفرشان داخل در مرزهای آلمان نازی زندگی نمی کردند و اصلا دست هیتلر به این ها نمی رسید؟ ۲/۵میلیون نفر. چندنفرشان به کشورهای دیگر به خصوص آمریکا مهاجرت کردند؟ ۲میلیون یهودی توسط دولت آمریکا از اروپا به آمریکا مهاجرت کردند. و چند نفرشان زنده ماندند؟ ۱میلیون نفر یهودی پس از پایان جنگ جهانی در اروپا زنده ماندند و نمردند(داخل در گسترده ترین حالت رایش سوم).
        إن شاءالله ریاضی که بلد هستید. یک جمع و تفریق ساده است. اگه به عدد منفی رسیدید تعجب نکنید، این ها خدای کار رسانه ای اند. مظلوم نمایی می کنند تا مردم را خر کنند، تا من و تو را خر کنند، تا ما را به استثمار بگیرند و ما نباید گول رسانه های صهیونیستی را بخوریم.

        • فربد آذسن گفته:

          مشکل اینجاست که شما فکر می‌کنی چون من دارم می‌گم هولوکاست اتفاق افتاده، طرفدار چشم‌وگوش‌بسته‌ی انگلستان و آمریکا و اسرائیل و… هستم.

          من کاملاً به این واقفم‌ام که بریتانیا جنایت‌های زیادی کرده تو دوره‌ی استعمارگریش و قحطی‌های عمدی‌ای که راه می‌انداخته نمونه‌ی بارز نسل‌کشیه. خصوصاً قحطی ایران که من خودم هم از پوشش رسانه‌ای و پژوش‌های تاریخی کمی که درباره‌ش شده شاکی‌ام.

          از طرف دیگه بارها هم اشاره کردم که همیشه این احتمال رو در نظر گرفتم که ممکنه رقم کشته‌های هولوکاست کمتر از ۶ میلیون باشه. کلاً در زمینه‌ی تعداد کشته‌های یه حادثه‌ی بزرگ همیشه باید خواه ناخواه یه رقمی رو تخمین زد، خصوصاً در گذشته که به‌اندازه‌ی الان داده‌های آماری درباره‌ی جمعیت کشورها وجود نداشت.

          من حرف نهاییم اینه که استفاده‌ی سیاسی اسراییل از مبحث هولوکاست نباید ما رو ترغیب به این کنه که بخوایم صحت یه ماجرای تاریخی رو زیر سوال ببریم (که راستش رقم کشته‌هاش هم چیزی از پلید بودن ذات ماجرا کم نمی‌کنه). این‌که شما مدارک بی‌شمار در زمینه‌ی یهودستیزی شدید آلمان نازی رو نادیده می‌گیری و به بازی رسانه‌ای رسانه‌های صهیونیست تقلیلش می‌دی، نشون می‌ده که دیدگاه ایدئولوژیک داری نسبت به ماجرا و با دیدگاه ایدئولوژیک هم نمی‌شه بحث کرد. مثلاً من الان هرچی لینک درباره‌ی این بدم که جمعیت یهودی‌های اروپا قبل از جنگ جهانی دوم ۹.۵ میلیون نفر بوده و نه ۵.۴، میای می‌گی دروغه و کار رسانه‌ی صهیونیسته و… یعنی کلاً روایت خودت رو ساختی و حاضر نیستی احتمال‌های دیگه رو هم در نظر بگیری.

  23. amir soprano گفته:

    چرا احساس میکنم این مطلب رو جرج اورول نوشته؟
    تقسیم دنیا به سه ابر قدرت: شوروی، آلمان نازی، ایالات متحده آمریکا
    از بین رفتن مذهب و جا افتادن ایدئولوژی حزب به جای مذهب
    افراط نسل جوان به خاطر اینکه از بچگی تو کتب درسی عشق به حزب توصیه شده
    فرد گرایی یک ضد ارزش به حساب میاد (این خودش بزرگترین ترس منه وگرنه بقیه این اتفاقات انقدر ترسناک نیستند).
    ولی در کل خیلی مطلب هیجان انگیز و «نغمه ی یخ و آتشی» بود (منظورم از بعد سیاسیشه).

    • فربد آذسن گفته:

      احتمالش هست که Alternate History Pub تحت تاثیر جورج اورول باشه، چون یکی از ویدئوهای پرطرفدارش هم درباره‌ی اوروله.

  24. sn گفته:

    انقدر کامنت اسپم زیاده که نگو راستی یه سوال اگه آلمان پیروز جنگ بود عقیدش درمورد ایران و آریایی های ایرانی چیبود؟؟؟؟؟؟

    • amir soprano گفته:

      از اونجایی که نازی ها استاد پروپاگاندا بودند، نمیشه خیلی مطمئن بود (منظورم مساله ش نسبت به مسلمون هاست)، اما بعید میدونم مثبت باشه. تمام دنیا ما رو به عنوان نژاد عرب میشناسم و میشناختند (و درست هم میگن) و هیتلر هم از این موضوع مستثنی نبود.

      • sn گفته:

        حرفتون در مورد نازی قبول اما از کجا میدونید مارو عرب حساب می کرد؟؟؟ اجداد ایرانی ها آریایی بودن درسته که تغییرات ژنتیکی(در اثر حمله های متجاوز ها به ایران) بوجود اومده ولی مگه الان المانی همه نژاد زرمن خالصو داشتن؟؟؟؟؟

      • فربد آذسن گفته:

        هیتلر رابطه‌ش با مسلمون‌ها بد نبود، چون مسلمون‌ها از کشورهای استعمارگر ضربه خورده بودن و آلمان نازی احساس می‌کرد با بهره‌برداری از نفرتشون نسبت به این قدرت‌ها (خصوصاً انگلیس) می‌تونه از کمکشون استفاده کنه. ولی خب توی اون دوره‌ی زمانی از حیات آلمان نازی واقعاً نمی‌شه فهمید آیا این نظر مثبت صرفاً از روی فایده‌گرایی بود یا ریشه‌ی عمیق ایدئولوژیک داشت.

    • فربد آذسن گفته:

      نظرشون مثبت بود. رضاشاه به خاطر علاقه‌ش به آلمان نازی برکنار شد.

      شاید توی کتاب‌های تاریخ پرتره‌ی امضاشده‌ای که هیتلر برای رضاشاه فرستاده بود رو دیده باشی:

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/Signed_Photograph_of_Adolf_Hitler_and_His_Best_Wishes_for_Reza_Shah_Pahlavi_-_Sahebgharanie_Palace_-_Niavaran_Palace.JPG

      • amir soprano گفته:

        خودت هم توی کامنت بالای گفتی این نظر مثبت به خاطر رویکرد فایده گرایانه بوده و ما رو ژرمن حساب نمیکرده (به درستی).

      • حمید گفته:

        اگر رضا شاه مثل هیتلر ناسینال بود چرا داشت فرهنگ خود را به امیکایی ها وا می گذاشت
        منتظر جوابم

        • nobody گفته:

          داداش داری کجا سیر میکنی؟
          رضا شاه کی داشت فرهنگ خودش رو آمریکایی ها وا میداد؟ رضا شاه رو برکنار کردن چون دیدن براشون خطرناکه همچین فردی که طرف هیتلر و مخالف متفقین باشه، یکی از مهم ترین نقاط استراتژیک برای آذوقه رسانی رو در اختیار داشته باشه.

        • فربد آذسن گفته:

          رضاشاه کی فرهنگ رو به آمریکا وا داشت؟ منظورت احتمالاً یا آلمان نازیه یا انگلیس. اون محمدرضا بود که با آمریکا مراوده‌ی فرهنگی زیاد داشت.

          رضاشاه از اون لحاظ ناسیونالیست حساب می‌شه که می‌خواست ایران رو ببره به سمت عناصر فرهنگی بومی‌اش، نه عناصر فرهنگی اسلامی و کلاً یه هویت ایرانی قوی در کنار هویت مذهی ایجاد کنه. این‌که تحت‌تاثیر قدرت‌های خارجی بود به‌خاطر این بود که در دوران استعمار به قدرت رسید و به‌خاطر استعمار نمی‌تونست به طور کامل مستقل باشه.

  25. امیر حسین گفته:

    سلام آقای خراسانی عزیز ایشون ینفر دیگه بودند و خواستار پایان بحث هستند و خوب شما از این به بعد اگر کاری داشتید به تلگرام من بیاید کینه و دشمنی نسبت به آمریکا و اسرائیل و شاه و پدرش و روشنفکران و تعصب و ناآگاهی نسبت اعتراضات و حکومت ها و اینکه ترور های هسته ای را که ساختگی اند و کار حکومت و اسناد موجود اند و پرچم ایران باید ترکیبی از شیر و خورشید و الله باشد و ما مردم همه کشور ها در یک سطحیم و فرقی با هم نداریم و ما سربازان کوروش کشورمان را آزاد خواهیم کرد

    • م.خراسانی گفته:

      سلام :
      مگه الان تو اشغال نظامیم که میگی آزاد کنیم .
      خب آزاد کنید . اگر توان محاربه دارید دریغ نکنیید ۴۰ ساله میگید آزاد کو آزاد ؟؟؟؟ من منتظر به حقیقت پیوستن جملتون خواهم ماند . درضمن هیچ دولتی دیونه نیست که بیاد دانشمندای خودشو ترور کنه این دیگه میشه تهمت و دروغ .

  26. A.A.R گفته:

    عجب پستی شد:))
    درسته که کلی اسپم داره ولی بعضی کامنت های درباره نازی ها و هولوکاست جالبن مثل کامنت های کاربر مهیار که اطلاعات جالبی به آدم میده.
    دوستان هم میتونن به این پست سر نزنن. پاک کردن کامنت ها یجورایی توهینه به کسانی هست که کامنت جالب گذاشتن.

  27. amir soprano گفته:

    من هی به پست «زامبی ها…» گیر میدم که چقدر کامنت هاش اسپم خالصه، حالا تو هم انگار معادلش رو تو سایتت داری!

    • سدان گفته:

      اتفاقا یه سری کامنتا جالبن و طرز فکر قشرای متفاوت از جامعه رو نشون میدن. ولی این وسط یکی دو نفر اسپم تولید میکنن :))

      • فربد آذسن گفته:

        منم به همین دلیل کامنت‌های پست رو نمی‌بندم. بعضی از کامنتا واقعاً برام جالبن.

  28. امیرعلی قبادی گفته:

    اقای اذسن نمیخواید کامنت گذاشتن زیر این پست رو مسدود کنید؟؟!
    تعداد کامنت های زیر این پست ۲۲۶ تاست که فکر کنم ۲۰۰ تاش اسپم ِخالصه.
    اکثر اوقات که میام به بخش کامنت ها یه سری بزنم همش با کامنت های اسپم زیر این پست مواجه میشم.
    لطاف رسیدگی کنین.

    • amir soprano گفته:

      برادر از رو کامنت های من اسکی نرو! من لایسنس کلمه «اسپم خالص» رو خریدم، حالا اینکه دیرتر نظر دادم یا زودتر مشکل شماست!

      پ.ن: جناب قبادی (به عنوان یکی از پای ثابت های کامنت های سایت در کنار «سدان») نیستین تو کامنت ها، چه خبر؟

      • امیرعلی قبادی گفته:

        😂😂
        اصلا حواسم نبود شما لایسنس اسپم خالص رو داری.
        والا اره چند وقت درگیرِ کار و اینا بودم.
        بعدشم هر بار میام تو سایت میبینم اکثر کامنت ها برای این پسته.
        از خودت چه خبر؟ با کتاب های گیمن داری چیکار میکنی؟
        راستی مدرسه ای هستی یا نه؟

        • amir soprano گفته:

          اگه از من میپرسی چه خبر بهتره یه نگاه به کامنت های پست های سایت بندازی، بیشترشون مال منن!
          بنده متاسفانه به کتاب دسترسی ندارم و فقط در دو صورت میتونم یه کتاب رو بخونم، یا ترجمه اینترنتی (یا اسکن ترجمه های قدیمی) و یا نمایشگاه کتاب و امسال هم که برگذار نشد و دستمون موند تو پوست گردو! چند بار سعی کردم m is for magic رو بخونم و با هر داستانی که می خوندم، میزان تهوع ام از این مجموعه داستان کوتاه بیشتر میشد.

          • امیرعلی قبادی گفته:

            اها. حالا برو کتاب های دیگه ی گیمنو بخون.
            و راستی در رابطه با پس بعدیت هم باید بگم:
            بله😁اتفاقا همین الان داشتم دقت میکردم به این نکته.

  29. ناشناس گفته:

    آقایون التماس میکنم راجع به موضوع بی ربط انقلاب و ضد‏انقلاب صحبت نکنین!
    آقای آذسن تروخدا نزارید این قضیه کش پیدا کنه!!!!!

    • م.خراسانی گفته:

      ای بابا چرا بحثو تموم کردی ؟؟؟ من کی اسم ضد انقلاب آوردم ؟؟؟؟؟

      حرفای شما کاملا اشتباهه نمونه بارزش که میگی آمریکا حمله تروریستی نکرده اینو برای یه بچه کلاس اول هم بگی قبول نمیکنه …

      در ثانی داریم با هم تعامل میکنیم تا یه سری افکار اشتباه رو ازهمدیگه دور کنیم خب شما حرفایی زدی که من با بعضیا موافق و با بعضیا هم مخالف بودم اینکه دیگه جدل و مشاجره نداره !

      با دلیل و استدلال کامل حرفهای من رو زیر سوال ببرید لطفا
      بحث انقلاب و … هم نکنید

      • ناشناس گفته:

        بابا بنده با شما نبودم ولی التماس میکنم!به خدا قسم خود من از این دولت متنفرم ولی تو بحثی که راجع به جنگ جهانیه دخالت نمی کنم.
        التماس میکنم بیخیال این قضیه شید.

  30. ناشناس گفته:

    سلام آقای خراسانی ببینید من گفتم تغیرات در مذهب نه تغییر مذهب و بعدشم بمب هسته هزارات بار بدتر است و اعتراضات ۸۸ و … به حق بودند و نه فتنه و نه کار آمریکا کودتا ۲۸ مرداد نبرد بین دو فرد طرفدار مدرن کردن ایران بود و ضربه ای بر ایران نزد جز دموکراسی که شاه خیلی دیر متاسفانه آن را خیلی دیر به برگرداند و ایران هیچ وقت در زمان شاه نوکر آمریکا نبوده ولی حالا شده نوکر روسیه و چین و اگر کشوری و گروهی قراره به پایان کارش برسد این روسیه و چین هستند و تندروهای مذهبی ایران که با هم مهد دیکتاتوری و … تشکیل دادند و نه آمریکا و بهتره شما کمی از این ندانم کاری ها بیرون بیاید و درباره شبه نظامی هم کاملا نظرتون اشتباه و باید روشنفکران واقعی سر کار بیایند مانند آقای زیبا کلام و … و دوستی با اسرائیل منافاتی با دین ندارد
    وآمریکا حمله تروریستی نکرده

    • م.خراسانی گفته:

      ایها ناس شما با حرف این فرد موافقید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
      آیا آتیش زدن ماشین مردم . حمله به مغازه ها و سوپرمارکت ها . آتش زدن خیابان ها و از همه بد تر آتش زدن پرچم مقدس جمهوری اسلامی با آرم الله اعتراض به حقی هست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      شما یا واقعا از اخبار و احوالات نا آگاهید یا خودتون رو به ندونی زدید
      اگه اعتراضات به حق بودن چرا مردم اومدن تو خیابونا و خواستار پایان آشوبگری ها بودن ؟؟؟؟؟؟
      برادر من تو رو خدا با من شوخی نکن من الان دیگه ۶۰ سالمه موهام رو تو آسیاب سفید نکردم که من اندازه عمر شما فقط در مورد رژیم شاه و شوروی و جنگ سرد و آمریکا و آلمان نازی و جنگ های جهانی مطالعه کردم . الان هم نمیخوام فخر بفروشم . شما فکر کردین من یه بچه ام میخواید برام توضیح بدید که چی به چیه . من ۲۰ سال تو دوره پهلوی زندگی کردم . به پیر به پیغمبر البته پیر و پیغمبر که اشتباهه فکر نکنم شما قبول داشته باشی …. ببینم وقتی رییس جمهور سه کشور ( شوروی و آمریکا و انگلیس ) بدون اطلاع شاه ایران وارد این خاک میشن تو سفارت شوروی کنفرانس تهران رو برگزار میکنن و تا وقتی که استالین تو مسکو از هواپیما پیاده نشده شاه نمیدونه ماجرا چیه این یعنی چی ؟؟؟؟ دقیقا این یعنی چی ؟؟؟؟؟؟
      ببینید میدونم الان خودتم ته دلت و در واقعیت میدونی رژیم برحق کدومه و کی راست میگه و کی دروغ اما متاسفانه تحت تاثیر امثال مسیح علی نژاد و بی بی سی قرار گرفتین و دیگه من راهی برای برگردوندن شما نمی بینم . ایران اگه نوکر آمریکا نبوده زمان شاه چرا اجازه نداشته رابطه صمیمی دیپلماتیک با کشور های بلوک شرق برپا کنه ؟
      نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
      ما نوکر چین و روسیه نیستیم چون ما زمانی سرور این جهان بودیم و بر ۳ قاره حکومت کردیم و از پاک ترین مردمان بعد از پیامبر و ائمه هستیم . قسم به خدایی که کمک کرد رژیم شاه نابود بشه اگه هرکسی و هر دولتی بخواد مردم ایران رو زیر بار زور و ظلم و نوکری ببره منهدمش میکنم مثل شاه که ما رو زیر بار زور آمریکا فرستاد و پدر خائنش هم که هیچ قدرتی نداشت و با یه نهیب از انگلیس از ایران تبعید شد .
      اسراییل هر غلطی دلش میخواد بکنه کودکان و زنان رو بکشه قرآن رو نعوذ بالله زیر پا بگذاره و از همه بد تر ایران و مردمش رو به بمب اتم تهدید کنه بعد باید هیچ مقاومتی نشان نداد …. ما تجربه از روحانی روشنفکر داریم. اگر قرار باشد آدم روشنفکر بشه رییس این کشور باید فاتحه کل اسلام را خواند چرا ؟
      چون الان قدرتمند ترین کشور اسلامی که آمریکا توش نفوذ هم نداره ماییم و بزرگترین یگان موشکی غرب آسیا و نواحی شرقی اروپا ( جز روسیه ) و شمال آفریقا در اختیار ماست یعنی عملا اگر ایران با اسراییل سازش کنه یعنی نعوذبالله گور بابای اسلام و قرآن و دین و پیامبر .
      شما چجور مسلمانی هستید که به قرآن عمل نمی کنید ؟؟؟؟؟ قرآن میگه ما با اهل کتاب دوستیم تا زمانی که بر ما تیغ نکشن . چشمات رو باز کن و ببین که اسراییل هر روز داره بچه مسلمان ها رو میکشه و به قتل میرسونه . پاراگراف دوم دیدگاهت داره میگه خدا نکنه آمریکا فرو بپاشه این جمهوری اسلامی و چین و روسیه هست که باید نابود شن . بخدا قسم من از این حاکمیت دفاع نکرده و نخواهم کرد اما خدا جای عدالت نشسته وظیفه هر ایرانی هست که به تهمت های آمریکایی ها پاسخ بده . یه سوال دارم جدا از این حرفام آقای آذسن تو و شرافتت تورا به جان عزیزت قسمت میدم بدون توجه به جناح و … جوابمو بدی

      (( آیا شهید کردن قاسم سلیمانی و شهدای هسته ای ترور نبود )) ؟؟؟؟؟؟ اگر پاسخ بدید ممنون میشم

      • سدان گفته:

        آقای میم خراسانی ما با حرف شما موافق نیستیم نه حرف ناشناس. سرتونو مثل کبک کردین تو برف و نمیخواین با حقیقت مواجهه بشین و دارید با توهمات خودتون زندگی می کنید. من چندین ماهه پیاماتونو می خونم اما انقد حرفاتون خنده دار هست که حتی نمیخوام باهاتون بحثی داشته باشم. در توهمات خودتون بمونید.

        • م.خراسانی گفته:

          آقا یا شایدم خانم سدان
          تا حالا من به شما توهین کردم ؟ یا حرف بدی به شما زدم ؟؟؟ لطفا احترام خوتون رو نگه دارید توهمات چیه ؟؟؟؟؟ طبق گفته خودم داریم تعامل میکنیم تا آخر سر همدیگه رو تو مسیر افکار و عقاید درستی قرار بدیم .
          اصلا ما در توهمات و جاهل شما که دانایی بگو
          حقیقت چیه ؟ بگو ماهم از جهل بیرون بیایم .
          درضمن اگر نمیخوای با کسی بحثی داشته باشی حدود اخلاقی رو رعایت کن . اگه اینا همش توهمه چرا همشونو خوندی ؟؟

          • سدان گفته:

            حقیقت اینه که مردم دارن از گرسنگی می میرن و تو مشکلات غرق هستن ولی شما میخواین چشاتونو رو حقیقت ببندین و بگین ایران الان تو اوج قدرتشه و فلان موشک و پهبادو داره. اینکه هرکی هر اعتراضی میکنه و از شرایط ناراضی هست دست نشانده ی دشمنه یا دشمن شست و شوی مغزیش داده. شما همون اول با ادبیات تهدید اومدید سراغ این سایت و حالا از حدود اخلاقی حرف میزنید. من به خاطر احترامی که به آقای آذسن دارم نمیخوام قسمت نظرات این صفحه رو به دعوا بکشونم ولی بدونید که حرفایی که شما میزنید دیگه خریداری نداره. می تونید بیان کنید ولی به قول خودتون “راهی برای برگردون ماها نیس” :))

          • م.خراسانی گفته:

            سدان عزیز من تو کامنت های قبلیم هم اشاره کردم
            مشکلات مردم بخاطر فساد اقتصادیه نه تحریم
            درضمن من از آقای آذسن هم عذر خواهی کردم
            ایران قدرت نظامی خوبی داره درحدی که اگه یه آدم روانی مثل صدام اگه خواست دوباره بهش حمله کنه بتونه از خودش دفاع کنه
            شما هم اگه به فکر مردم هستید بیاید با مناظره هاتون مسائل رو حل و فصل کنید مثل زیبا کلام . اعتراض و هرج و مرج هیچ چیزی رو درست نمیکنه . خریدار داشتن حرف های من هم مهم نیست چون در حال حاضر مشکلات مردم باید اولویت اول همه جناحین کشور باشه . من مشکلات مردم رو از راه تولید ملی و اقتصاد مقاومتی میبینم شما تو بازار آزاد و اقتصاد جهانی و دموکراسی این روشها باید خیلی دقیق بررسی بشه تا ببینم کدوم روش بهتره بعد اونو اجرایی کنیم .
            مشکلات مردم و کشور با حرف زدن و کامنت گذاشتن حل نمی شه بلکه با عمل .
            من به کسی حرف بدی نزدم که شما بخواید اینجا رو به دعوا بکشونید اصلا شما حق ندارید تو یه صفحه عمومی سر مسائل جزئی و بی ربط دعوا راه بندازید .

      • امیرعلی قبادی گفته:

        #ناشناس:
        دوست عزیز من خودم میخوام هر چه زود تر این بحث تموم بشه. به دلایلی که توی کامنتم هم گفتم. ولی همونطور که الان گفتم شما دارین بحث میکنین. بحث کردن لزوما چیز بدی نیست. بحث کردن چیز بدی نیست به شرطی که از موانع و حد و مرزش نگذره. به شرطی که توش فحش و بد و بیراه و بی احترامی به دیگران نباشه. (منظور از دیگران طرفین بحث هستش) ولی وقتی که یکی از طرفین فحش و بد و بیراه میگه در ابتدا اون یکی حق داره پاسخشو بده و بعدش با جمله ای مثل دیگه نمیخوام با بحث با شما ادامه بدم بحثو ببنده و بره پی زندگیش.
        این حرفی که شما میزنی (بیخیال شید) صرفا بعد از اون فحش و ناسزا گفتنا کاربرد داره نه الان. سپاس.

        • امیرعلی قبادی گفته:

          ویرایش:
          یا اینکه میتونید بگید دیگه دلیلی برای بحث با شما نمیبینم.
          پ.ن:راستی اقای اذسن یه قابلیت ویرایش کامنت هم اگه میشه به کامنتا اضافه کنید.
          سپاس

      • ناشناس گفته:

        هرچیه المان نازی پیروز میشود به نفعه اریایی ها بود چون مارو به درست یا غلط برتر میدوستن

  31. ناشناس گفته:

    آقای آذسن اگر میشه راجع به کمونیسم لنین و کمونیسم مارکس یه مقاله بزارید.کمونیسم خودش یه فاجعه ی بزرگه

    • M.M.T گفته:

      سلام .
      بنظرت یکم اشتباه نمی کنی ؟
      کمونیسم خیلی. هم مفیده ( البته نه بی خداییش ) آرمانش هم برابری و عدالت اجتماعی بوده . لنین واقعا یه کمونیست عالی بود و در تلاش بود تا وضع مردمو بهتر کنه که عمرش قد نداد . این استالین بود که کمونیستا رو بد نام کرد . پس اگه دقت کنی …
      چنانچه که دیکتاتور های کمونیست روی کار نمی اومدن الان سوسیالیسم و کمونیسم هم مثل نظام کاپیتالیسم و ایمپریالیسم توی جهان طرفدارای زیادی داشت .

      • ناشناس گفته:

        ببین اصلا به وجود اومدن کمونیسم درست حسابی غیر ممکنه،چون هیچ آدمی نمیتونه برابری واقعی بین خودش و دیگران رو بپذیره. خود شما میتونید قبول کنید که یه شاغل بیکار با یه کارگر معدن به یه اندازه حقوق دریافت کنن یا کوپن خانواده ده نفره با یک خانواده دو نفره برابر باشه.

        • م.خراسانی گفته:

          مگه برابری انسان ها بر اساس شغل و رنگ و نژاد و خانوادس ؟؟؟؟؟؟
          همه با هم برابر هستن بجز کسانی که ایمان قوی تری دارن اینو خود قرآن میگه .
          درضمن در مورد این آمریکا هم ادامه صحبت ندادید

          • پ گفته:

            من درمورد کمونیسم خیلی اطلاعات ندارم
            ولی به نظرم این برابری با اون برابری فرق داره
            اینجا منظور درآمده
            بین کسی که هشت ساعت کار میکنه با کسی که چهار ساعت کار میکنه باید تفاوتی باشه

        • م.خراسانی گفته:

          این بود حقوق بشر و دموکراسی که گفتید ؟؟؟؟!!!
          بنظر من این بیشتر شبیه حقوق تبعیض نژادیه که خود آمریکا هم در گیرشه ((((حقوق بشر _ آمریکایی ))))))

  32. ناشناس گفته:

    مقاله ی خوبی بود ولی می شه یه چیزایی اضافه کرد
    1-متفقین دروغ گفتن
    بعید نیست چون هیچ منبع اطلاعاتی نازیایی هلوکاست رو نقد نکرده
    2-راجع به آلمان زیاده روی کرده باشن
    این احتمالش بیشتره چون همه ی متفقین دروغگو نبودن ولی با آلمان دشمن بودن
    3-متفقین راست گفتن
    این احتمالش خیلی کمه چون اگه نازی ها اینقدر وحشی بودن تو وین برای شخص هیتلر خوشامدگویی ترتیب نمی دادن

  33. ناشناس گفته:

    سلام آقای خراسانی عزیز ببخشید چند روز مشکلی داشتم نتوستم بیام خوب باید بگم که شما و مشکل اصلی که دارید دشمنی و داشتن کینه از آمریکا و اسرائیل است ژاپن که بمب هسته ای خورد تمام دشمنی هاشو کنار گذاشت ولی مگر آمریکا با ما چکار کرده که چنین رفتار هایی داریم و باید یاد بگیریم از ژاپنی ها که دشمنی ها را برای ایجاد صلح کنار بگذاریم و منظور من قدرت کلی نبود و خدا با عظمت است و هیچ شکی در آن نیست منظور من قدرت کشوری بود که آمریکا بسیار از روسیه و چین و … جلوتره و به تنهایی میتواند تمام اروپا و روسیه را تصرف کند میخوام نهایت قدرت آمریکا رو بهت نشون بدم ما جنگ هشت ساله با عراق کردیم و لی آمریکا در طی یک ماه ارتش نیرومند عراق را نابود کرد این تازه قدرت چندین سال قبلشون است و باید بگم که با برای تغییر در این حکومت که امید بسیار کمی در آن است باید تمام نیروهای تندرو حاکمیت کنار گذاشته بشوند و روشنفکران جای آن ها را بگیرند و در این صورت میتوان با فساد مبارزه کرد تمام نیروهای تندرو در سپاه و نیروهای های مسلح باید کنار گذاشته بشوند و جای آن هارا نیروهای طرفدار دموکراسی بگیرند دشمنی با کشور های آمریکا و اسرائیل باید کنار گذاشته بشود و تمام گروه های شبه نظامی در منطقه باید منحل بشوند تبلیغ ایدلوژی نادرست حکومت باید کنار گذاشته بشود و با شیوه جدیدی جایگزین بشود آزادی حد اکثر در کشور و آزادی زندانیان سیاسی و تغییرات در مذهب و حذف مطالب ساختگی آن باید در راس کار قرار بگیرد و … در صورت انجام این کار ها نیازی برای انقلاب برای تغییر این حکومت نخواهد بود

    • م.خراسانی گفته:

      سلام و درود .
      جدیدا تحول اساسی در خودم ایجاد کردم .
      اما شماهم دیگه داری میشی اصلاح طلب تند رو
      1- دوستی با اسراییل :
      ببینید الان تمام مشکلات ما بخاطر اسراییله تاحالا باخودتون فکر کردید چرا هند و پاکستان و کره شمالی بمب اتم دارن و آمریکا هم مخالفت خاصی نداره ولی رو برنامه هسته ای ما غیرتی میشه ؟؟؟؟
      خب بخاطر اینکه ما هر روز داریم تل آوو رو تهدید به نابودی میکنیم . ببینید حتی اگه خود آمریکا هم همسایمون بود از موشکا میترسید چون تعداد کل موشکهای ایران بیشتر از ۵۰ هزار تا هست و هر سال هم اضافه میشه . آمریکا میدونه اگه بهمون حمله نظامی کنه حتی اگه شده خودمون هم نابود بشیم ۵۰ هزار تا موشک رو رو سرشون خالی میکنیم . حالا چه برسه به اینکه بمب اتم داشته باشیم . ما میتونیم با حفظ تمام نیرو های تندرو و گروه های شبه نظامی هم اقتصادمون قوی بشه و هم دارای بمب اتم بشیم اما کافیه فقط یه کار بکنیم . اسراییل رو به رسمیت بشناسیم همین ! الان خود عربا فلسطین رو کنار گذاشتن حالا ما ایرانیا داریم بخاطر یه سری عرب پاپتی جاهل تو ایران زجر میکشیم . من با دوستی با اسراییل موافق نیستم چون اونا به اسلام توهین کردن و شایسته نیست ماهم به قرآن عمل نکنیم که میگه به کسانی که به مسلمانان تجاوز میکند باید جنگید . ولی میگم فقط دست از تهدیدات برداریم حتی سفیر هم قبول نکنیما فقط باید از تهدید دست برداریم . اونوقت همه چی درست میشه .
      2-آمریکا با ما چکار کرده ؟؟؟؟
      کاملا با این حرفتون مخالفم خیلی اشتباه دارین میکنین تو این موضوع .. ایکاش بمب اتم میزد
      تمام اسناد کودتای ۲۸ مرداد . جنگ تحمیلی . حملات تروریستی و اعتراضات ۷۸ و ۸۸ و ۹۶ که فتنه بودن
      موجوده که باعث و بانی اینا آمریکا بوده اونوقت میگی چیکار کرده ؟؟؟؟؟؟؟ واقعا باعث تاسفه . جدید ترین نمونه کارای آمریکا ترور ژنرال دوستاره رسمی ما بوده اونوقت ….. .
      3- منظورت از تغییر مذهب چیه ؟؟؟؟ مگه شیعه مذهب بدیه ؟؟ شما احیانا کردستانی هستی ؟؟؟؟
      4- نیروهای شبه نظامی برای دفاع از کشور خودشون اقدام میکنن شما داری حرف زور میگی انتظار داری حزب الله لبنان رو دو دستی تقدیم اسراییل کنه ؟؟؟؟؟ ذ
      5- دفاع ۸ ساله ما بخاطر این بود که هر روز آمریکا به عراق سلاح میداد وگرنه ۱ ساله بغداد رو تسخیر کرده
      بودیم .
      6-آقای روحانی روشنفکر نیست ؟؟؟؟؟ مگه اصلاح طلب نیست ؟ با اجازه اگه تند رو ها بیان روکار فساد ریشه کن میشه
      و در پایان :
      شما کاملا داری مخالف قرآن حرف میزنی باور کن خود ترامپ هم اینجوری از مملکت ما انتقاد نمیکنه
      امید آمریکا به امثال شماس اونجوری که دارین سکولار دموکراسی رو ترویج میکنین پسر محمد رضا پهلوی هم نمیکنه تورو خدا از این ندانم کاریا بیاید بیرون . زمان محمد رضا خوب بود که نمیتونستیم یه لیوان آب بدون اجازه آمریکا بخوریم ؟؟؟؟ از حرفام ناراحت نشید ولی عملا دارید وطن فروشی میکنید.
      مطمئن باشید مطمئن باشید آمریکا دورانش تموم میشه . شاید الان بخندین ولی خیالتون راحت باشه به آمریکا دل نبندین .
      مردم ایران هم خدا رو شکر مثل همیشه دارن صبوری میکنن . نمونش راهپیمایی ۲۲ بهمن و روز قدس بوده . درضمن تمام ۸۰ میلیون نفر هم با حرفای شما موافق نیستن .
      به هرحال تو جنگ جهانی سوم همه چی مشخص میشه و اینکه وقتی صاحب زمان ظهور کنه خود آمریکا هم به زانو در میاد و وای به اون روزی که بعضی از مسلمانان شرمنده پسر زهرا بشن .
      یا علی

  34. امیر حسین گفته:

    سلام آقای خراسانی با حرف های شما کاملا مخالفم اگر میتوانستید در پیام رسان با هم در این باره این موارد بحث میکردیم برایتان توضیح میدادم که چرا دارید اشتباه می کنید موفق باشید

  35. م.خراسانی گفته:

    آمریکا اگه توانش رو داشت طبق گفته خودش باید ۵۱ نقطه رو از مناطق فرهنگی مون رو میزد .
    اونهایی که میگن این سیاست ضد تنش آمریکاس باید بدونن آمریکا اگه میخواست تنش نباشه ژنرال ۲ ستاره ایران رو هدف قرار نمیداد حتی جرات مقابله رو در رو هم نداشتن و فقط ترور کردن .

  36. ناشناس گفته:

    سلام آقای خراسانی در جواب باید بگم که متحدان آمریکا به هیچ وجه پشت آن را خالی نمی کنند و جلسه شورای امنیت هم بازی دادن ایران بود برای اینکه بیشتر پول هایش را خرج اسلحه کند و آمریکا بتواند مکانیزم ماشه را فعال کند و این رو باید بگم آمریکا به راحتی از پس روسیه و چین و متحدان آن در ضورت جنگ بر می آید قدرت نظامی آمریکا بسیار فراتر از چیزی است که ما تصور کنیم و روسیه و چین مشکلی نیستند برای این کشور مسئله مهم خسارات بسیار زیاد بر هر دو طرف است و وقتی شبه جزیره کره به راحتی در یک شب

    • م.خراسانی گفته:

      آمریکا از برجام خارج شده و اصلا برجام ربطی بهش نداره انگار شما وزیر خارجه ترامپ هستی اینقدر ازشون دفاع میکنی ! ایران بیشتر پولهاشون خرج اسلحه نمیکنه فقط سامانه پدافندی و جت احتمالا بخره چون تمرکز بر روی بومی سازی بوده . بعدشم حتی اگه هرچی پول داریم هم خرج کنیم میتونیم مهندسی معکوس داشته باشیم و بازهم پیشرفت کنیم . شما یه چیزی رو هم درست نمیگی تنها قدرتی که فرا تر از چیزی که ما تصور میکنیم خدا هست نه یه عده آمریکایی . طبق پیشگویی یه مصری که من تو مجلات خوندم در جنگ جهانی سوم ۲۵۰۰۰ کیلومتر مربع به مساحت ایران اضافه میشه . آمریکا هم خلع سلاح هسته ای خواهد شد و…
      هیچ حکومتی نمیتونه تا ابد باقی بمانه این نظام هم با ظهور موعود به نحوی تغییر شکل خواهد داد
      امپراطوری هخامنشی با اون عظمتش ۲۰۰ سال تونست پابرجا باشه . تاکید میکنم اگر آمریکا با روسیه و چین در بیوفته طبیعتا ایران هم واکنش نشون میده که این یعنی نیروهای شبه نظامی وابسته به ایران مثل حزب الله و حماس و انصارالله و… هم به نحوی با آمریکا مقابله میکنن شاید نتونن مستقیما بجنگن ولی مثلما
      پایگاهای آمریکا در منطقه رو با راکت و … نابود میکنن اگه دقت کنی میبینی که آمریکا از چند طرف تحت فشار قرار میگیره
      1بمب های اتم روسیه چین و کره شمالی
      2شبه نظامی های وابسته به سپاه ایران و به خطر افتادن جان سربازان آمریکایی در منطقه
      3 امکان بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران و افزایش قیمت بی سابقه نفت ( روسیه همسایه چین هست و میتونه نفت رو از خط مستقیم مرزی به چین صادر کنه )
      4به خطر افتادن اسراییل و عربستان سعودی
      5 هدف قرار گرفتن پایگاه های نفت عربستان و امارات
      6یکی دیگه از مزایای جنگ برای ما ایرانی ها اینه که با توجه به تجربه هشت ساله جنگ فرماندهان روسی و چینی با توجه به اینکه خودشون جنگ های زیادی کردن ازماهم استفاده کنن و این هم یعنی انتقال فناوری و تجربه از روسیه و چین به ایران
      7-همونطور که گفتید خسارات زیاد بر آمریکا مثل نابودی واشنگتن و نیویورک
      آمریکا حتی اگه پیشرفته ترین سامانه های پدافدی رو داشته باشه ولی روسیه و چین روی هم رفته بیش از ۱۴هزار کلاهک هسته ای دارن . کیفیت خیلی مهمه ولی با کمیت زیاد هم میشه رقابت کرد

  37. ناشناس گفته:

    راستی آقای آذسن لطفا این نظر های بیخود و نا مربوط به بحث روپاک کنین. تا وقتی آدم های انقلابی همه جا سرک میکشن هیچ جا نمیشه آرامش داشت

    • م.خراسانی گفته:

      بله آقای آذسن ایشون راست میگن اینا رو پاک کنید ….
      اگه این انقلاب نبود وضعیت امروز ما مثل ژاپنیا , کره ای ها یا آلمانها بود امثال این آدم ها دوست دارن توسط سربازای آمریکایی ناموسشون غارت بشه و اهمیتی به قدمت چند هزار ساله ایران هم نمی دن …
      به جای اینکه بیان منطقی از انقلاب و مسئولان انتقاد کننن ( قانون اساسی تضمین کرده ) هرچی فحش و بد وبیراه به مسئولای نظام میدن بعد فرار میکنن میرن کانادا … شما الان مشکلت چیه که اینجوری حرف میزنی ؟
      نمیتونستی دقیقا بگی مقصودت چیه ؟ الان شما آرامش ندارید ؟ …………..
      من صرفا انقلابی نیستم یه ایرانی ام شما به عنوان یه ایرانی و یه طرفدار سکولار دموکراسی میخواید که کشورتون زیر سلطه آمریکا باشه ؟؟؟ لطفا پاسخ بدید
      ما میخوایم کشورمون ایران رو تبدیل به کشوری کنیم که نیاز به خارجی ها نداشته باشه قبول دارم مشکلات زیادی هم در این را پیش رومون هست مثل فساد و تحریم و…. اما من مطمئنم که در آینده ای نزدیک ماهم مثل چین و آمریکا و… پیشرفت خواهیم کرد . و اینم بگم ( توهین نباشه ) امثال شما که اینقدر بد وبیراه به مردم میگید از خود آمریکا و تحریم ها برای این مملکت بد تر هستید …. خدا شر منافقین رواز سرهمه کم کنه ………………………………………………………………………………..
      آقای آذسن ما قبلا باهم بحث داشتیم من ازتون عذر خواهی هم کردم و دوباره از آقای امیر حسین هم تشکر میکنم که ((اپوزسیونی خوب)) هستن بنظر من داشتن آدمهایی مثل امیرحسین شریفی برای این مملکت واجبه چون میان اگه نقدی باشه نقد میکنن و اصلا هم پرخاش نمیکنن برای اصلاح اشتباهات نیاز به نقد کردن داریم ولی نه از راه توهین به دیگران . دوباره از آقای آذسن هم عذر میخوام با اینکه بحث تموم شده ولی انگار بعضی دست بردار نیستن

      • امیر حسین گفته:

        سلام آقای خراسانی عزیز خیلی ممنون از لطفتون از نظر من با تغییرات بنیادین در خود همین حکومت میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد ولی متاسفانه تغییری در رفتار حاکمیت دیده نشده ولی هنوز امیدی برای تغییرات در من وجود دارد ولی در بسیاری از مردم این کشور تغییرات اساسی در حکومت دیگر فایده ای ندارد و از امید داشتن به تغییرات اساسی در این حکومت نا امید شده و عبور کرده اند و واقعا هم بهشون حق میدم و من هم ممکن به آن ها بپوندم و این گروه که اکثریت مردم کشورمان را تشکیل میدهند قصد انقلاب و زیر رو کردن کل حکومت را دارند من و چندین نفر از مردم و آشنایان چندین بار در سال در حال نوشتن نامه و انتقاد از عملکرد مسئولین به هرکسی که نزدیکی به سران حکومت دارد کرده ایم ولی نتیجه ای ندیدیم ولی باز هم تلاشمون را میکنیم و در مورد اینکه گفتید آلمان و ژاپن و … زیر چکمه سربازان متفقین قرار گرفتند چی بود بهتر است کمی به عقب تر برگردیم به سیاست های این کشور ها که باعث شروع و شکست و اشغال کشورشان شد هیتلر اگر سیاست های مسالمت آمیز دنبال میکرد و جنگ را شروع نمیکرد آیا کشورش در نتیجه شکستش به تصرف متفقین در می آمد این امری طبیعی است که آمریکا کشور های متحدین را برای سرنگونی حکومت های آن ها که دشمنان خود هستند اشغال کنند مانند ما که برای تنبیه عراق و سرنگونی حکومت ستمگر آن که بسیاری از مردم ما را کشته بود و خسارات بسیار زیادی بر کشورمان وارد ساخته بود به آن حمله کردیم و این حق ما بود که متجاوز را به سزای اعمالش برسانیم و با تصرف این کشور خطر را برای همیشه از کشورمان دور کنیم که به دلایل مختلف موفق به این کار نشدیم حال آمریکا و متفقین اگر حکومت دشمن و کشور های آن ها را تصرف نمیکردند امکان داشت دوباره دست به جنگ دیگری بزنند و باید بگم که کشور ما قبل انقلاب دست آمریکایی که نبود این حرف اشتباهی است و هیچ کدام از مردم مخالف این حکومت در کشورمان که گفتید دوست ندارند که کشور به دست آمریکا بیفتد و قصد تغییر این حکومت بدون دخالت خارجی ها را دارند و ورود سربازی از کشور های دیگر و این تهمتی از سوی طرفداران حکومت است که مخالفین خود را … و یکی از مواردی است که من به مسئولان انتقاد کرده ام که چرا چنین چیز هایی را برای مخالفین خود میسازید و بله قانون اساسی تضمین کرده ولی بیشتر شبیه به قانونی دکوری بدون عمل شده انتقاد از مسئولین و کسانی هستند به خاطر انتقادی کوچک به مسئولان بسیار عالی رتبه و یا کمترین رده در حکومت به زندان رفته اند حکوما سابق نیاز به بر طرف کردن مشکلات خود بود انقلاب هم نیاز نبود از نظر و حکومت فعلی هم با برطرف کردن مشکلات نیازی به انقلاب ندارد مگر اینکه تن به تغییرات ندهد
        و من هم از حکومت پهلوی تمجید میکنم و هم منتقد آن هستم و درباره انقلاب که حکومت شاه را سرنگون کرد و حکومت حاصل از آن هم همینطور و درباره آمریکا و شوروی و آلمان نازی و کمونیسم و … هم همینطور موفق باشید

        • م.خراسانی گفته:

          آقای امیرحسین همونطور که قبلا گفتم هر حکومتی یه ضعفی داره … اصلا امکان نداره یه کشور بدون نقص به فعالیت های خودش ادامه بده .
          من تضمین میکنم و همینجا هم قول میدم دولت بعدی جناح راست باشه تمام مشکلات حل میشه … میدونم با دولت اصول گرا تحریم ها بیشتر هم میشه ولی مطمئنم دیگه فسادی وجود نداره و یا اگه باشه خیلی کم هست . و دیگه مردم آزار نمی بینن این رو با اطمینان میگم چون شخصیت های اصول گرا محبوبیت خاصی در کشور های غیر اسلامی ندارن در نتیجه آقازاده هاشونرونمیفرستن آمریکا یا اروپا .
          روحانی از خودش مشکل اساسی با اروپایی ها داره اونوقت دخترش داره تو وین اتریش زندگی میکنه . یا همین نوبخت از اینجا میگه مرگ بر آمریکا از اون طرف دختر و پسرش تو آمریکان این خجالت از خودش نمیکشه ؟؟؟؟؟؟.
          شاید الان بگید چرا نظام و مسئولان عالی رتبه اینا رو برکنار نمیکنن ؟
          تمام اعتبار وقدرت اینها از رای مردم هست یعنی حسن روحانی با رای مستقیم ۵۰ میلیون آدم انتخاب شده و بر کناریش یعنی ۵۰ میلیون نفر غلط کردن این خودش باعث هرج و مرج و آشوبه وزارت اطلاعات هم زیر نظر اصلاح طلب هاس ( رفورمیستا) این یعنی عملا دولت = فساد
          انشا الله وضعیتمون حتما خوب میشه اینو قانون اساسی که نه بلکه قرآن تضمین میکنه
          خدا کار های زشت رو مخفی نگه نمیداره . از این بحث بگذریم من بر خلاف شما یه اعتقاد دارم :
          شما میگین اگه جنگ طلب باشیم بلایی که سر آلمان وژاپن اومد سر ماهم میاد
          اما بنظرتون بهتر نیست ماهم تلاش کنیم تا فناوری ساخت بمب اتم رو ((تکمیل)) کنیم ؟
          الان کره شمالی بمب اتم داره برای همین آمریکا واقعا اونجا نمیتونه هیچ غلطی بکنه
          همونطور که میدونین جنگ دو کشور دارای سلاح اتمی ممنوعه و امکانپذیر نیست برای اینکه هم دیگه و کل سیاره زمین رونابود میکنن .بنظر من ما باید بمب اتم رو بسازیم و توانایی هدف قرار دادن واشنگتن و… رو هم داشته باشیم . اون موقع میتونم با خیال راحت بودجه نظامی کشور رو کم کنیم و بجاش به وزارت اطلاعات وقوه قضاییه اهمیت بدیم چون بمب اتم یک بازدارنده واقعیه (زمان جنگ سرد بخاطر بمب اتم درگیری نظامی رخ نداد) …….. اینجوری اقتصاد کشور باز سازی و ترمیم میشه و بجای تانک و… کارخونه ساخته میشه . نظرتون رو بفرمایید

          • امیر حسین گفته:

            سلام آقای خراسانی عزیز این مطالب که گفتید به نظر من دارای ایراداتی هستند از نظر من ما چیزی به اسم جناح راست و چپ نداریم و … تازه اگر جناح راست که سابقه بسیار بدتر از جناح دیگر دارند سر کار بیایند وضع به مراتب بدتر خواهد شد و در واقع اینکه میگم جناحی در کشور نداریم یعنی در واقع فقط یک طایفه تقسیم شده روبرو خودمو.ن داریم که با کمک هم حکومت سابق را سرگون کردند و گروه های کمونیست و … در همون اوایل از صحنه خارج کردند و در سال های اول انقلاب از هم جدا شدند ولی دارای هدف مشترک هستند و آن هم فقط در بقای نظام و مصلحت آن و نه مصلحت کشور وتنها فکرشان پر کردن جیب خودشان است تنها در این تفاوت که گروهی دیگری در ظاهر خودش را طرفدار مردم میگیرد ولی گروه دیگر بدون ظاهر نمایی کش.ر و مردم را غارت میکند و همین ها هم مانند گروه دیگر آقازاده هاشون رو به خارج میفرستند و این خوب نیست که گفتید دین وعده داده وضع ما بهتر میشه و من این سوال رو از شما میپرسم که کجای دین میتوانید دفاع از این حکومت چیزی را پیدا کنید من تحقیق کردم و بالعکس بر خلاف آن پیدا کردم و نامه ای انتقادی هم به مسئولین نوشتم که چرا چنین چیز هایی رو به مردم میگید که متاسفانه راه خودشون را ادامه دادند و باز هم میگم مشکل فساد همه گیر در همه ارگان های حکومت و تا زمانی که حکومت تن به تغییرات اساسی ندهد مشکلات کشور حل نخواهد شد حتی اگر آقای زیبا کلام که بسیار فردی روشن فکر هم هستند سر کار بیایند بدون همکاری دیگر ارکان حکومت با ایشان هیچ کاری از دستشان بر نمی آید گروه های تندرو به طور کلی به هیچ عنوان برای اداره کشور خوب نیستند و وضعیت را بسیار بدتر میکنند و ما هم سابقه بسیار بد آن ها را دیده ایم و دیگر تکرار نخواهیم کرد و در مورد کره شمالی باید بگم که علت حمله آمریکا به این کشور به این دلیل نیست به دلیل متحدان آن یعنی روسیه و چین است که با حمله به این کشور جنگ جهانی سوم را آغاز میکنند و حمله به جزیره کره و تصرف آن برای آمریکا مثل آب خوردن میماند به راحتی در حتی یک شب سقوط میکند آن هم به روش استفاده از چندین هزار چتر باز و از کار انداختن پدافند هوایی و ارتباطات در این کشور و بمباران سریع تمام مواضع نظامی در این کشور و ادامه اسقرار چندین هزار چتر باز و نابودی باقی مانده نیروهای نظامی ولی خوب اگر این کشور تصرف بشود حمله روسیه و چین آغاز خواهد شد و با خسارات بسیار زیاد بر تمام کشور ها جنگ به نفع آمریکا و متحدان پایان می یابد ولی آمریکا به هیچ عنوان نمی خواهد با چنین هزینه ای پیروز بشود و تنها راه ممکن شورش خود مردم این کشور بر علیه حکومت کمونیستی خود است ولی در مورد ایران این کشور ها به هیچ عنوان خودشان را درگیر نخواهند کرد و چرا میگید هزینه نظامی را کم کنیم و به جیب وزارت اطلاعات و … بریزیم باید آن را خرج نیازمدان کنیم و همین وزارت خانه هاو … گفتید بودجه بسیار کلانی دارند و تازه باید از بودجه آن ها بسیار کم بشود و به مردم نیازمند اختصاص داد در مورد اختصاص بودجه که بسیاری از آن به جاهای نا مناسب داده می شود باید رسیدگی بشود و من به شما قول میدم آمریکا به هیچ عنوان از بمب هسته برای ایران استفاده نخواهد کرد و در زمانی دیگر دلیل آن را برایتان میگم و ساخت بمب هسته میشه بگین به چه معناست اگر ما بسازیم یعنی ما چنان انسان های بر رحم و … هستیم که جان غیر نظامی برایمان مهم نیست و برای هر هدفی حاظریم دست به هر جنایتی بزنیم حتی اگر کشوری بمب هسته ای به کشور دیگری زد آن کشور اگر عواطف انسانی دارد حق ندارد بر علیه کشور دیگری آن را استفاده کند این سلاح که مختص فقط نابودی اهداف نظامی نیست افراد بی گناه غیر نظامی را هم دچار میکند و برای قرن ها فحش و نفرین مردم آن کشور گریبانمان را خواهد گرفت ساخت آن درست نیست همین واشنگتن که شما میگید باید در صورت اقدام آن ها با بمب هسته ای زده بشود مردم آن اکثرا از استفاده از آن بیزارند و آمریکا اگر در ژاپن آن را استفاده کرد تا سال ها بعد مقامات آمریکایی و حتی تا به امروز از این اقدام ترومن شرم دارن نسبت به مردم این کشور و سعی بسیاری در بهبود وضعیت اقتصادی این کشور برای جبران کارشان کردند و به عهد بستند که به هیچ عنوان از آن استفاده نکنند و کشور های دارای بمب هسته ای هم چنین عهدی را بستند به جز کشور های کمونیستی که به دلیل خشونت بسیار زیاد در حاکمان این کشور ها ممکن است از آن استفاده کنند و بر عکس باید بیشتر بر روی ساخت تجهیزات نظامی مانند تانک و … کار کنیم در حد دفاع و پاسخ به متجاوز و نه بیشتر مانند آلمان که برای فقح کل اروپا تجهیزات تولید می کرد موفق باشید

          • م.خراسانی گفته:

            آقای امیر حسین منظور من رو کاملا درک نکردید :
            1_ بودجه بیشتر برای وزارت اطلاعات و قوه قضاییه برای مقابله با فساد بود یعنی اگه فسادی نباشه دیگه هیچ فقیری هم نیست
            2- بمب اتم برای بازدارندگی نه استفاده هر کشوری که از بمب اتم استفاده کنه کشورها ی جهان ازش پارکینگ میسازن
            3-آمریکا میتونه کره شمالی رو درعرض کمتر از ۳ روز تسخیر کنه اما تو این ۷۲ ساعت خودش ضربات سختی رومتحمل میشه همونطور که میدونید پیونگ یانگ قادره با موشک واشنگتن روهدف قرار بده . حتی اگه من هم رییس کره شمالی بودم با خودم میگفتم : من که چه بخوام چه نخوام شکست میخورم پس بزار حداقل انسان های دیگه ای روهم با خودم نابود کنم ( هرکسی باشه اینکارو میکنه چه برسه به کمونیستا)
            4-اگه سناریو شما که تقریبا محال به نظر میاد رو فاکتور بگیریم ایران باید به تجیز نیروی هوایی و دریایی خود بپردازه و چون توانایی ساخت جنگنده خیلی پیشرفته نداریم باید از روسیه خرید کنیم که این با توجه به شکست آمریکا در شواری امنیت امکان پذیره
            5 آمریکا واقعا از پس روسیه و چین بدون کمک متحدانش بر نمیاد واین یک مبالغه بزرگه غربی ها هم از آمریکا حمایت نخواهند کرد چون دیگه واقعا اعلام بی طرفی میکنن و از جنگ خسته شدند همونطور که اواخر دهه ۸۰ که ایران در آستانه شروع حمله آمریکا قرار داشت این اروپایی ها بودند که رای دولت آمریکا رو زدن چون از جنگ و خسارات اقتصادی اون به جهان میترسیدن ( جنگ عراق (خلیج فارس))
            ما شیعه هستیم ومنتظر ظهور موعود خودمون هستیم و آمریکا هم که نشانه های فراماسونری زیادی داره که منتظر ظهور موعود خودشون ( دجال ) هستن پس مطمئنا یه روزی چه بخوایم چه نخوایم باهم میجنگیم . اگه به ستاره های مهر آمریکا دقت کنید این ستاره ها که بهم وصل بشه شکل ستاره صهیونیسم میشه که هیچ ربطی هم به حضرت داود و … نداره . توضیحات در مورد فراموسون ها در وبلاگ آقای رائفی پور هست و بجز این تاریخ هم اینو اثبات میکنه ( اینها همون جن هایی هستن که خدا اینهارو برای سلیمان نبی فرستاد تا معبدشو بسازه بعد از اتمام ساخت هم این جن ها به زندان انتقال داده شدن تا زمانی که بخت النصر به اسراییل حمله کرد و معبد روویران کرد وماجرا های بعد از اون که کوروش بزرگ اونها رو نجات میده و…

    • فربد آذسن گفته:

      راستش من با نظر پاک کردن میونه‌ی خوبی ندارم و فقط در مواردی که از کنترل خارج بشه انجامش می‌دم.

  38. امیر حسین گفته:

    سلام آقای آذسن عزیز از شما درخواست دارم در آخر این مطلب این جمله رو بنویسید
    دیکتاتور ها بدون سرباز هیج اند این خدمتگزاران آن ها هستند که فرامین آن ها را اجرا میکنند اگر این ها گوش به فرمان اربابانشان ندهند که دیگر هیچ دیکتاتوری توان انجام هیچ کاری را نداشت مشکل اصلی دیکتاتور ها نیستند مشکل طرفداران او هستند
    برای مثال هیتلر که دستور حمله به لهستان را داد فرماندهان او و سربازات به جای گوش دادن امتناع میکردن و او را از تصمیم اشتباهی که کرده آگاه میکردن دیگر جنگی به وجود نمی آمد و یا در انقلاب روسیه که سربازان طرف مردم را گرفتند و حکومت را سرنگون کردند فقط با گوش ندادن به حرف های اشتباه فرماندهان خود به امید روزی که آزادی و دموکراسی تمام کشور ها را بگیرد و هیچ دیکتاتوری بر کشوری حاکم نباشد

    • م.خراسانی گفته:

      آقا امیر حسین من منتظر پاسخ سوالم به اقتصاد روسیه هستم … امکان تلگرام هم موقتا ندارم

      • امیر حسین گفته:

        سلام خوب باید بگم که پول منابع عظیم گاز و نفت روسیه تو جیب سرمایه داران و حاکمان این کشور شده و در زمان قبل انقلاب تمام در آمد کشور در دستان این طبقه بود و در زمان شوروی کمی مردم از آن بهره مند شدند ولی در اواخل شوروی سهم مردم این کشور کمتر شد و بعد از فروپاشی و در زمن روسیه جدید که دوباره سرمایه داری قانونی شد وضع به مراتب بدتر شد ریشه فقر این کشور به سال ها حکومت تزاری و شوروی و حکومت زمان حال آن بر میگردد

  39. علی گفته:

    ممنون بابت مقاله خیلی دوست دارم بیشتر راجب هیلتر بدونم کی اندازه اون تمامیت خواه بوده

    • فربد آذسن گفته:

      بین راست‌گراهایی که به قدرت رسیدن هیچ‌کس به اندازه‌ی هیتلر تمامیت‌خواه نبوده. ولی بین چپ‌گراها کلاً هر دیکتاتور کمونیستی (استالین، مائو، پول پوت و…) از لحاظ اقتدارگرا بودن با هیتلر قابل‌مقایسه‌ست.

  40. امیر حسین گفته:

    سلام تعداد کامنت های منتشر شده در این سایت به یه روز انقدر افزایش یافته بر خلاف روند سابق که چند روز یک کامنت فرستاده میشد به یکباره چندین کامنت آن هم به نظر من از یک نفر آن هم از نوع دفاع از حکومت رایش سوم در سایت نوشته شده اقوامی از من که در حال حاظر زنده نیستند و در آلمان نازی زندگی میکردند کار هایی که گفته میشه نازی ها انجام دادند را اکثرا را تایید کردند اونوقت چه معنایی داره افرادی که در آن سال ها نبودند و تحت تاثیر افکار ضد یهودی و ضد غربی حکومت ایران قرار گرفتند بیان و چنین حرف هایی را بزنند هیتلر را از بعضی جهات در قبل از جنگ میتوان تحسین کرد ولی بعد از جنگ خود او حکومت نازی هیچ جایی برای تمجید از آن ها وجود ندارد موفق باشید

  41. ناشناس گفته:

    این وبلاگ کاملا نازی ستیزه. تنها منبع هولو کاست منابع خبری متفقینه و هیچ منبع نازیایی نبود که اینو انکارکنه. بعدشم مگه شما آریایی نیستید؟اگر آریایی هستید دربرابر حملات رسانه های متفقین از پیشوا دفاع کنید با تشکر هایل هیتلر

    • amir soprano گفته:

      what????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????///

    • م.خراسانی گفته:

      با سلام . دوست عزیز باید در جواب بهتون بگم :
      _بله ما آریایی هستیم و از اصالتی کاملا آریایی برخورداریم
      اما اگه دقت کنید آریایی به معنی نجیب و شریف هست
      به جرئت میتونم بگم خدا یک هزارم اونچه در ذاتش هست رو به ما آریایی ها منتقل کرده تا از پاک ترین انسانها ( بعد از معصومین ) بر روی زمین باشیم ….. حالا یه کم فکر کنید یه آریایی که انسان پاکی هست
      میاد با زور و ستم به مردم کشور ها و ملت های دیگه برتری نژادی ایجاد کنه ؟؟؟؟؟؟؟ این اصلا تو ذات ما نیست که نژاد پرست باشیم برای ما همه برابر و برادر هستن . آریایی ها انسان هایی پاک هستن که هیچ وقت نمیان آدمهای دیگه روبخاطر عقاید یا رفتار هاشون مورد آزار و اذیت قرار بدن . هیتلر هم صرفا با این آریایی بازی هاش فقط ما رو سرخورده کرد …. همین

      • amir soprano گفته:

        دوست عزیز به آریایی بودن یا نبودن ربطی نداره، آدم ها اخلاق مختلفی دارن. ما آریایی خوب داریم، بد هم داریم. وگرنه همه که از نسل آدم و حوا هستیم.

        • م.خراسانی گفته:

          پس الان دیگه میشه گفت هیتلر آریایی بدی بود
          بد که چه عرض کنم باید توسط دادگاه جنایت علیه بشریت محاکمه میشد

  42. م.خراسانی گفته:

    سلام .
    آقای آذسن انگار اینجافعالیت ندارید ؟؟؟؟
    اگه امکان داره برای خوانندگان این مقاله توضیحاتتون رو بفرمایید تا دچار شبه نشن . با سپاس

    • فربد آذسن گفته:

      فعالیت دارم و کامنتا رو هم می‌خونم. صرفاً حرف جدیدی برای گفتن ندارم.

    • امیرعلی قبادی گفته:

      منم به شدت موافقم باهاتون. هر چند وقت یک بار یهو میبینم همه ی کامنت های این سایت مربوط به این پسته. اونم کامنت های نسبتا بی ربط. از اقای اذسن تقاضا دارم امکان کامنت گذاشتن رو زیر این پست وردارن.
      خسته نباشید.

      • فربد آذسن گفته:

        آخه بعضی از کامنت‌هایی که گذاشته می‌شه برام جالبه. مثلاً همین کامنتی که مهیار کپی پیست کرده بود. در آینده به کارم میاد.

    • MAHYAR گفته:

      دوست عزیز شاید این کامنتهایی خیلی به این موضوع مربوطه بی ربط محسوب شوند . ولی هر کدام از نظر ها شبهات شاخه های مختلف این پست رو تشکیل میدن یعنی اگه همینطور این موضوع شاخه به شاخه کنیم تمام نظر کم کم ربط خودشونو به موضوع مربوطه نشان میدن . همین پست ها و بعضی کامنتهای مفید میتونند به علم و آگاهی هر یک از افراد در خصوص آلمان نازی اضافه کنه و منحل کردن این پست یعنی بی توجهی و بی احترامی به کامنتهایی مفید شاید خیلی به این موضوع ربط نداشته باشند اما به شفاف سازی موضوع کمکی هرچند کم می کند . موفق باشید

  43. MAHYAR گفته:

    بزرگترین دروغ تاریخ ; هولوکاست
    ( قسمت اول )

    ۱- چه مدرکی وجود دارد که نازی‌های آلمان، شش میلیون یهودی را به قتل رساندند؟

    مدرکی وجود ندارد و آن چه که در دست است شهادت بازماندگان جنگ است که کاملا ضد و نقیض هستند و تعداد کمی از آنها شاهد انتشار گاز و خفگی یهودی‌ها بوده‌اند.

    هیچ گونه مدرک معتبر و قاطعی در این خصوص وجود ندارد و «صابون انسانی» ، «حباب چراغ ساخته شده از پوست بدن»، سوخته‌های اجساد انسان و هم چنین آمار جمعیت شناختی معتبری دال بر کشته شدن یهودیان توسط نازی‌ها در دست نیست. ۲- چه مدرکی وجود دارد که شش میلیون یهودی توسط نازی‌ها کشته نشده‌اند؟

    مدارک قانونی، دموکراتیک، تحلیلی و قیاسی بسیاری موجود است که غیرممکن بودن چنین امری را نشان می‌دهد. شش میلیون، رقمی کاملا مبالغه آمیز است.

    ۳- آیا مدرک مکتوبی از «سیمون ویسنتال» مبنی بر فقدان اردوگاه‌های مرگ در خاک آلمان موجود است؟

    بله. شکارچی معروف آلمان در تاریخ ۲۴ ژانویه ۱۹۹۳ به صورت مکتوب بر این امر شهادت داد و اظهار داشت: «خفه کردن یهودی‌ها با گاز تنها در لهستان صورت گرفته است.»

    ۴- در حالی که اردوگاه «داچائو» در آلمان بوده و حتی ویسنتال آنرا اردوگاه مرگ نمی‌داند، پس چرا سربازان کهنه کار آمریکایی معتقدند که آن اردوگاه مرگ بوده است؟

    پس از این که متحدان، «داچائو» را تصرف کردند، بسیاری از آنها وارد اردوگاه شده و از اتاقی موسوم به «اتاق گاز» بازدید کردند. اما رسانه‌های جمعی آن را به اشتباه، اردوگاهی که در آن گازهای خفه کننده انتشار می‌یافت، معرفی کردند.

    ۵- اردوگاه «آشوتیز» چطور؟ آیا مدرکی مبنی بر استفاده از اتاق‌های گاز در این محل برای کشتار مردم موجود است؟

    نه! در «آشوتیز» پس از این که توسط نیروهای اتحاد جماهیر شوروی تصرف شد، تغییراتی ایجاد شد و یک اتاق به گونه‌ای بازسازی شد که مانند یک اتاق گاز به نظر برسد. فرد لوچتر، یک کارشناس آمریکایی طراحی و ساخت اتاق گاز، پس از بررسی این اردوگاه در آلمان گفت: «به هیچ وجه نمی‌توان ادعا کرد از این تاسیسات برای کشتار دسته جمعی استفاده شده است.»

    ۶ – اگر آشوتیز اردوگاه مرگ نبوده، پس هدف اصلی آن چه بوده است؟

    این محل بخشی از یک اردوگاه‌ کار بزرگ بوده که در آن سوخت مصنوعی تولید می‌شده و از زندانیان آن به عنوان نیروی کار استفاده می‌شده است.

    ۷ – چه کسی نخستین اردوگاه کار را احداث کرد؟

    در جریان جنگ Boer ، (۱۹۰۲ – ۱۸۹۹ )، انگلیس این اردوگاه‌ها را برای نگهداری زنان و کودکان آفریقایی در جنوب آفریقا احداث کرد. حدود ۳۰ هزار نفر در این اردوگاه‌ها که همانند اردوگاه‌های کار آلمان در جنگ جهانی دوم بود، کشته شدند .

    ۸ – تفاوت اردوگاه‌های کار آلمان با اردوگاه‌های آمریکا که آمریکایی‌های ژاپنی تبار در جریان جنگ جهانی دوم در آن به سر بردند، چیست؟

    یکی از از تفاوت‌های مهم آن این است که در شرایطی که آلمان افراد را بر اساس تهدیدهای امنیتی که برای کشور به همراه داشتند در این اردوگاه زندانی می‌کرد، روزولت، رییس جمهوری وقت آمریکا، افراد را تنها بر اساس نژاد در این مکان‌ها نگه می‌داشت.

    ۹- چرا دولت آلمان یهودها را در این اردوگاه نگه می‌داشت؟

    به دلیل آینکه آلمان، یهودها را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌دانست ( یهودها با اکثریت قاطع در سرنگونی کمونیسم حضور داشتند). البته تمام افرادی که امنیت ملی آلمان را تهدید می کردند- نه تنها یهودیان- در معرض دستگیری قرار داشتند.

    ۱۰ – یهودیان سراسر جهان در سال ۱۹۳۳ چه اقدامات خصمانه‌ای علیه آلمان به عمل آوردند؟

    در مارس ۱۹۳۳، سازمان‌های بین‌المللی یهود خواستار تحریم‌ بین‌المللی کالاهای ساخت آلمان شدند.

    ۱۱- آیا یهودیها علیه آلمان اعلام جنگ کردند؟

    بله. روزنامه‌های سراسر جهان این خبر را منتشر کردند. به عنوان مثال در شماره ۲۴ مارس ۱۹۳۳ روزنامه اکسپرس چاپ لندن، آمده بود: «یهود علیه آلمان اعلان جنگ داد.»

    ۱۳ – آیا این خبر قبل از آغاز داستان‌های «اردوگاه‌های مرگ» بود؟

    بله. این موضوع به سال‌های قبل از آغاز این داستان‌ها ( ۱۹۴۲ – ۱۹۴۱) باز می‌گردد.

    ۱۳ – کدام کشور بمباران گسترده غیرنظامیان را آغاز کرد؟

    انگلیس در حمله به فرایبورگ در ۱۰ فوریه ۱۹۴۰.

    ۱۴ – چند اتاق گاز برای کشتن مردم در اردوگاه آشوتیز در نظر گرفته شده بود؟

    هیچ.

    ۱۵ – چه تعداد یهودی در مناطقی که در زمان جنگ به تصرف آلمان درآمد، زندگی می‌کردند؟

    کمتر از شش میلیون.

    ۱۶ – اگر یهودیان اروپا توسط نیروهای آلمان نازی نابود نشدند، پس چه بر سر آنها آمد؟

    قبل از جنگ میلیون‌ها یهود در اروپا زندگی می‌کردند. حدود یک میلیون و نیم یهودی در جریان جنگ به دلایل گوناگون مردند و بقیه به فلسطین، آمریکا و سایر کشورها مهاجرت کردند. با اینحال پس از جنگ هنوز تعداد بسیاری یهودی در اروپا باقی ماندند.

    ۱۷ – چه تعداد یهودی به اتحاد جماهیر شوروی فرار کردند و یا به این اتحاد منتقل شدند ؟

    بیش از دو میلیون یهودی فرار کردند و یا توسط اتحاد جماهیر شوروی در سال‌ها‌ی ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ نگهداری شدند و از این رو هیچگاه تحت کنترل آلمان نبودند.

    ۱۸ – چه تعداد یهودی پیش از وقوع جنگ از اروپا مهاجرت کردند؟

    شاید یک میلیون تن(به غیر از افرادی که به شوروی گریختند)

    ۱۹ – اگر آشوتیز اردوگاه مرگ نبوده، پس چرا فرمانده «رودولف هس» این امر را تصدیق کرد؟

    وی بنا به تایید یکی از بازپرسان وی، تحت شکنجه پلیس نظامی بریتانیا قرار داشت.

    ۲۰ – آیا مدرکی دال بر سیاست آمریکا، انگلیس و شوروی برای شکنجه زندانیان آلمانی برای گرفتن اعتراف و استفاده از آنها در دادگاه‌های نورنبرگ و سایر نقاط جهان موجود است؟

    بله از شکنجه برای ایجاد مدارک جعلی در محاکمه‌های معروف نورنبورگ و سایر دادگاه‌های جنایات جنگی پس از جنگ استفاده شد.

    ۲۱ – امروزه داستان «همه سوزی» چه نفعی برای یهودیان دارد؟

    این امر آنها را به عنوان یک گروه از انتقاد مبری می‌دارد و به عنوان مذهبی مادی، پیوندی عاطفی میان یهودیان و رهبران آنها ایجاد می‌کند. این داستان همچنین به عنوان ابزاری قدرتمند در مبارزات تامین بودجه و توجیه حمایت‌های آمریکا از آنها به کار می‌رود.

    ۲۲ – اسراییل از این جریان چه سودی می‌برد؟

    این داستان، توجیهی است برای میلیارد‌ها دلاری که آلمان به عنوان خسارت به اسراییل و سایر بازماندگان این یهودیان پرداخت.همچنین لابی صهیونیسم برای دیکته منافع اسراییل در سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه و نیز اختصاص میلیاردها دلار کمک سالانه به این کشور از این جریان بهره می‌برد.

    ۲۳ – روحانیون مسیحی چگونه از این جریان استفاده می‌کنند؟

    داستان همه سوزی برای توجیه تصور عهد عتیق از یهود به عنوان مردمی مقدس و شکنجه شده بیان می‌شود.

    ۲۴ – سود این جریان برای کمونیست‌ها چیست؟

    این ماجرا افکار عمومی را از جنگ افروزی‌های شوروی و جنایات این کشور قبل از جنگ جهانی دوم، در جریان آن و پس از آن منحرف کرد.

    ۲۵ – انگلیس از این واقعه چه سودی می‌برد؟

    نفع این کشور نیز مانند اتحاد جماهیر شوروی است.

    ۲۶ ـ آیا مدرکی وجود دارد که نشان دهد هیتلر دستور نابودی یهودیان اروپا را صادر کرد؟

    خیر.

    ۲۷ – چه نوع گازی در اردوگاه‌های اجباری زمان جنگ در آلمان به کار می‌رفت؟

    گاز هیدوروسیانیک تهیه شده از «زایکون B» که یک آفت کش تجارتی است و به طور گسترده‌ای در سراسر اروپا مورد استفاده قرار می‌گرفت.

    ۲۸ – «زایکون B» به چه منظوری تولید شد؟

    این ماده حشره کشی بود که برای ضدعفونی لباس و ساختمان و از بین بردن شپش و سایر حشرات به کار می‌رفت.

    ۲۹ – آیا این محصول برای قتل عام عمومی مناسب بود؟

    نه. اگر نازی‌ها قصد قتل‌عام عمومی داشتند، محصولات موثرتری موجود بود. زایکون عامل ضدعفونی کننده ضعیفی است.

    ۳۰- پس از آلوده کردن یک منطقه با «زایکون B» چقدر طول می‌کشد آن محل را تهویه کرد؟

    به طور عادی حدود ۲۰ ساعت که فرآیندی بسیار پیچیده و خطرناک است. باید از ماسک‌های ضد گاز استفاده کرد و پرسنل آموزش دیده در این عملیات شرکت کنند.

    ۳۱ – هاس، فرمانده آوشوتیز گفته که این افراد ۱۰ دقیقه پس از مرگ قربانیان برای انتقال اجساد آنها وارد اتاق گاز می‌شوند .در این باره چه نظری دارید؟

    نمی‌توان توضیحی داد؛ چرا که اگر آنها چنین کاری کرده باشند، بدون شک به سرنوشت قربانیان دچار شده‌اند.

    ۳۲- هاس در اعترافات خود گفته بود این پرسنل در هنگام خارج کردن اجساد از اتاق‌های گاز سیگار می‌کشیدند. آیا گاز هیدروسیانیک قابل انفجار نیست؟

    چرا. اعترافات هاس کاملا اشتباه است .

    ۳۳- نازی‌ها دقیقا از چه روشی برای نابودی یهودیان استفاده می‌کردند؟

    بر اساس داستان‌های موجود این روش‌ها عبارتند از: پرتاب مخازن گاز به اتاق‌های شلوغ از طریق سقف، عبور گاز از طریق سردوشی حمام، اتاق‌های بخار و ماشین‌های شوک برقی. گفته می‌شود میلیون‌ها تن با این روش‌ها کشته شده‌اند.

    ۳۴ – چگونه قربانیان این قتل‌عام از این برنامه بی‌اطلاع بودند؟

    این موضوع نمی‌توانسته محرمانه بماند. خبر این قتل‌عام همزمان با تبلیغات جنایات جنگی انتشار یافت.

    ۳۵ – اگر یهودیان از چنین سرنوشتی آگاه بودند، چرا بدون هیچگونه مقاومتی با آلمان‌ها همراه شدند؟

    آنها مقاومتی نکردند؛ چرا که معتقدند دلیلی برای کشتن آنها وجود ندارد.

    ۳۶- حدودا چه تعداد یهودی در اردوگاه‌های اجباری مردند؟

    بر اساس آمار قابل قبول، بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن.

    ۳۷ – این افراد چگونه مردند؟

    عمدتا از اپیدمی تیفوس که اروپای جنگ زده را نابود کرد، گرسنگی و فقدان مراقبت‌های پزشکی در ماه‌های پایانی جنگ و هنگامیکه که تمام جاده‌ها و راه‌های ارتباطاتی توسط متحدان بمباران شده بودند.

    ۳۸ – تیفوس چیست؟

    این بیماری هنگامی شیوع پیدا می‌کند که تعداد زیادی از افراد در شرایط غیربهداشتی دور هم جمع می‌شوند. این بیماری توسط شپش که در مو و لباس تجمع می‌کند، انتقال می‌یابد. شاید اگر آلمان‌ها زایکون B بیشتری به کار می‌بردند، یهودیان بیشتری زنده می‌ماندند.

    ۳۹ – تفاوت کشته شدن شش میلیون یهود و یا ۳۰۰ هزار تن در جریان جنگ جهانی دوم چیست؟

    ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر.

    منبع وبلاگ neo nazi

    • H.Shar... گفته:

      بیخود از آلمان دفاع نکن ….
      اونا این کارو کردن ولی از طرفی دست هیتلر درد نکنه ای کاش نسل یهودی ها رو منقرض میکرد امروز همشون شدن موی دماغ ایرانیا

  44. MAHYAR گفته:

    هیتلر در بسیاری از سخنرانی ها و کتاب نبرد که به انجیل نازی ها هم معروف است اعلام داشته که دلیل اغازجنگ جهانی دوم و حمله به لهستان پایان دادن به ننگ تجزیه المان در قرارداد ورسای ۱۹۱۸ و غرامتی بود که المان به سایر کشور ها پرداخته است . از جمله مفاد این قرار داد دادن سرزمین هایى از آلمان به لهستان بود و چون آلمانی ها، وطن پرست و میهن پرست بودند این امر برایشان بسیار گران مى آمد. بدین سبب به دستور هیتلر در سپیده دم اول سپتامبر ۱۹۳۹ ارتش آلمان از مرز لهستان عبور کرد و از شمال و جنوب و مغرب به سوى ورشو پیش راندند. این قرار داد تحقیری بزرگ برای ملت المان به حسابمی امد و هیتلر قصد از نابودی این ننگ و سود جویی کشور های دیگر داشت .اشتهای استعماری قدرت‌های بزرگ سرمایه‌داری و رقابت‌هایشان هم در این زمان به شدت تقویت شده بودند. بعد از اعلام جنگ المان به لهستان روسیه یا بهتر است بگوییم شوروی سابق خود را درگیر جنگ و حمله المان به لهستان را محکوم کرد . و خود که تشنه ی قدرت و زمین خواری بود خود را درگیر این جنگ کرد تا جنگ جهانی دوم که قرار بود بر بین دو کشور المان و لهستان حکم فرما شود به جنگ جهانی دوم بدل شد بعد شرو ع این جنگ هیتلر به قانع کردن انگلستان برای جنگ با شوروی روی اورد ولی چرچیل و انگلیس قانع نشدند و سرانجام روابط سیاسی اندو به بمباران لندن به طول انجامید . هیتلر سعی داشت که دست صلح به طرف چرچیل دراز کند اما انگلیس خام کشور های قدرتمندی چون شوروی شد که با المان اعلان جنگ دهد پس از ان هیتلر که نسبت به انگلستان جواب رد شنید به متحدین ضعیف تری روی اورد در ان شرایط انتخاب مسلم هیتلر ایتالیا با نخست وزیری بنیتر موسولینی بود زیرا در ایتالیا همچون المان که نازیسم بر ان حکم فرما بود در ایتالیا نیز فاشیست یکی از هم ریشه های نازیسم رواج داشت ولی ایتالیا سلاح های جنگ جهانی اول را در دست داشت پس نمیتوانست کمک چندانی به المان و هیتلر کند این ضعیفی ارتش در حدی بود که گاهی اوقات مردم بومی با تیروکمان ارتش ایتالیا راشکست میدادند ما المان که تکنولوژی سلاحی برتر در ان زمان را داشت متحدینی چون :

    اتحاد محور عبارت بودند از: آلمان، ایتالیا و ژاپن.

    “معاهده سه جانبه” اتحاد کشورهای آلمان، ایتالیا و ژاپن را به وجود آورد.
    کشورهای اسلواکی، مجارستان و رومانی در نوامبر ۱۹۴۰ و کشور بلغارستان در مارس ۱۹۴۱ به این کشورها پیوستند
    متفقین عبارت بودند از: استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، چین، چکسلواکی، دانمارک، استونی، فرانسه، یونان، هند، لتونی، لیتوانی، مالتا، هلند، نیوزیلند، نروژ، لهستان، آفریقای جنوبی، ایالات متحده آمریکا، انگستان، شوروی سابق، یوگسلاوی سابق و تعداد دیگری از کشورها.
    در یازدهم دسامبر ۱۹۴۱ المان بر علیه امریکا اعلام جنگ کرد دلیل این کار دخالت امریکا در جنگ بود این کشور مرموز و جنگ طلب که بی طرفی خود را اعلام کرده بود به شوروی و متفقین تجهیزات جنگی اعطا میکرد و همچنین حمله به بندرگاه پرل ژاپن باعث شده بود که چهار روزبعد هیتلر به امریکا اعلام جنگ دهد که بسیاری از تاریخ دانان بر این باورند که پیوستن امریکا به جنگ جهانی دوم کمکی بود که از سوی خداوند برای چرچیل امده بود و در غیر این صورت ممکن بود المان و هیتلر برنده ی این نبرد باشد .

    زمان میگذشت و روز به روز خبر از پیشروی هیتلر در اروپا و اسیا بود

    هیتلر که باور داشت ایرانیان نیزاریایی و برادر المان ها هستند قصد داشت با کمک ایران خاورمیانه را تصرکنند و روسیه را شکست دهند از این سو جاسوسانی را در ایران فرستاد ولی وقتی این اتفاق در برابر شوروی و انگلیس اشکار شد اندو کشور همین موضوع را بهانه حمله به ایران و تصاحب منابع ان بودند هرچند اگر هیتلر هیچ گاه جاسوس و سربازی به ایران نمیفرستاد شوروی و بریتانیا به بهانه ای به ایران و پرشیا سرزمین دوست داشتی هیتلر حمله ور میشدند موضوع جنگ طلبی این دوکشور در بسیاری از سخنرانی های هیترل بیان شده است .

    تا اینجا شاهد مدارکی بودید که شوروی و دیگر کشور ها جنگ طلبی عظیم خود را در جهان اغاز کردند و با عث جان دادن حتی تعداد زیادی ایرانی ها شد

    این ها شواهدی مبنی بر صلح طلبی هیتلر بود که اظهار داشت با حمله به هند و افریقا و دیگر کشور های مستعمره فرانسه و انگلیس انها راملی خواهد کرد که همین جنگ جهانی دوم نیز باعث ان بود جنگی که هیتلر بدون هیچ خودخواهی انرا شروع کرد درست است که هیتلر اذعان داشت که نژاد اریایی نژاد برتر است اما وی هرگز قصد در نابودی دیگر نژاد ها نداشت و این دیگر کشور ها بودند که به جنگ با المان دامن زدند .
    اما فیلم ها و مستندات و دروغ هایی که در رسانه ها شاهد ان هستیم فراتر از دروغ اند رسانه و اینترنت جاییست که کسی از جنایات امریکا و شوروی در جنگ جهانی دوم حرفی نمیزند ازتجاوز به ۳ ملیون زن المانی بیگناه پس از سقوط نازی ها برای نابود کردن روحیه سربازان که توسط کشورهای فرانسه / امریکا / شوروی و انگلیس حرفی نمیزنند
    از حمله به نقاط غیر نظامی و کشتار زنجیره ای المانی ها و لهستانی ها حرفی نمیزنند
    فقط از دروغی به اسم هلوکاست که شواهد و منابع کافی برای رد کردن ان را قبلا در وبلاگ گذاشتیم حرف میزنند از کشتار ۶ ملیون یهود کثیف که در ان زمان ۶ ملیون یهود در هیچ جا از جهان وجود هم نداشت . منبع neo nazi

  45. ناشناس گفته:

    چرا فکر نمیکنین شاید آمریکایی ها دروغ گفته باشن و نازی ها اونقدر بد نباشن.اونا راجع به اینجا هم همینو میگن.

  46. امیرمهدی گفته:

    به نظر من اگر اوضاع هم بر وفق مراد رایش پیش میرفت.به هر حال نابود میشد.چون حکومتی که پایه هاش روی خون و خونریزی مردم بی گناه بنا شده باشه. خیلی زود فرو می پاشه.فرض بگیریم که رایش هم پیروز میشد در جنگ.تا کی می تونه به نسل کشی و هولوکاست و خونریزی ادامه بده؟اصلا گیرم که تا ابد الابدین رایش موفق و پیروز باشه.خدا رو میخواد چی کار کنه؟خدا رو هم میخواد شکست بده؟از خشم خدا که نمیتونه در بره.برا نازی و کومونیست و فاشیت که فرقی نمیکنه همگی انسانن و یک روزی هم میمیرن.اون دنیا جواب میلیون ها نفری که بی گناه.به حق و ناحق کشته چی بده؟اون بر نگاه نمیکنن که طرف نازی یا کومونیست یا هر چیز دیگه.به کارایی که کرده نگاه می کنن.من از اینجا به بعد دنیای موازی را کاری ندارم.ولی لعن و نفرین کسایی که ورماخت و اس اس و ارتش هیتلر به ناحق کشتنشون.تجاوز کردن و… اون دنیا هیچ تاثیر خوبی نداره و یقه شونو میگیره.و مطلب دیگه اینکه نژاد پرستی اصلا معنی نداره.همه انسانیم و افریده خدا و خدا هم هیچ فرقی بینمون نگذاشته.اصل مطلب اینه که انسان باشیم و حق کسی رو نخوریم.

    • امیر حسین گفته:

      سلام دوست عزیز درسته من خودم میدونم این حرف اشتباه ولی تا حدودی بهش باور دارم اینکه اگر از ابتدای بشریت هیچ جنگی وحود نداشت انقدر جمعیت زیاد شده بود که جایی برای خورد و خوراک و نیاز های اولیه هیچ کسی نمانده بود جنگ یک خصلت ذاتی انسان هاست و ضروری است که برای ادامه بقای خود دیگران را از بین ببرند امروز با وحود جنگ های گذشته بسیار زیاد در تاریخ بشر جمعیت بسیار زیادی به وجود آمده و نیاز است برای کنترل آن جنگ جهانی سوم شکل بگیرد و جمعیت کاهش چشمگیری پیدا کند میدونم خیلی دردناک ولی چاره ای نیست برای ادامه بقای انسان به صورت در رفاه و آسایش برای همه این گزینه ضروری است مثلا کشور روسیه رو در نظر بگیر در اوایل شکلگیری با حمله مغول میلیون ها نفر مردم آن کشور مردند و میلیون ها نفر دیگر در دوران تزاری و باز هم میلیون ها نفر در دوران انقلاب و جنگ داخلی و جنگ جهانی دوم و به بعد روسیه کشوری است فقیر با سرزمین های سرد و همین امروز به زور نیاز مردم خودش رو تامین میکند خوب اگر این جنگ ها در این کشور نشده بود چندین برابر امروز جمعیت داشتند و حکومت آن هم به طبع نمیتوانست با علم امروزی از پس این جمعیت بر بیاید چون سرمایه های طبیعی کافی برای پذیرش این جمعیت ندارد این تلگرام من اگر کسی نظری درباره کامنت های من تو این سایت داشت میتونه به این آیپی پیام بدهد
      amirhosseinsharifi300@

      • م.خراسانی گفته:

        ببینم مگه روسیه دومین میدان گازی بزرگ جهانو نداره ؟؟؟؟
        تازه الان روسیه مگه جزو گروه ۸ نیست ؟؟؟؟؟؟

  47. H.Shar... گفته:

    سلام فربد .
    اگه میشه مقاله هایی در مورد شوروی و … رو هم اینجا بذار آخه شوروی خودش یه تراژدی بزرگه …
    امیر حسین و خراسانی هم هر کدوم یه جور از شوروی تعریف کردن اگه یه مقاله بذاری ممنون میشم

  48. امیر حسین گفته:

    سلام آقای خراسانی عزیز من نوشته های شمارو به دقت خوندم به نظر من چیزی که شما باید در نظر داشته باشید ریشه های این نظام که داره مردم رو به این روز میندازه و باید سوزانده بشوند من گفتم که بهترین کار مد نظر من نابودی فساد است و اگر نظام تن به آن نداد باید به سراغ انقلاب رفت من از نویسنده سایت بسیار عذرخواهی میکنم به خاطر بحث غیر مربوط درباره موضوع سایت ولی میخواستم بگم که شما بهتره خودتان را کمی از حکومت جدا و خودتان را جای اپوزسیون بگذارید و مطالب ضد حکومت را برسی کنید اگر توانستید قانع بشوید و توجیهی بسیار منطقی برای این حکومت پیدا کردید از حالت اپوزسیون خود خارج شده و به عقاید گذشته خود بازگردید ولی اگر نتوانستید که دیگه معلومه در همین قسمت بمانید و ایرادات سیستم را برطرف کنید و اگر فایده ای در این کار نمیبینید و هیچ همکاری از سوی نظام را مشاهده نمیکنید راهکار های انقلابی را مد نظر خودتان بگیرید من خودم همین کار را کردم عقاید گذشته را کنار گذاشتم و خودم را جای اپوزسیون گذاشتم توجیهی و برای کار های حکومت پیدا نکردم و در حال حاظر در تلاش برای برطرف کردن ایرادات سیستم هستم و اگر همکاری نبینم راهکار انقلاب و شورش را مد نظر خود خواهم گرفت موفق باشید

    • م.خراسانی گفته:

      آقای آذسن یه چیزی یادم رفت بگم
      واقعا بهتون یه عذر خواهی بدهکارم چون رفتارم خیلی تند و زننده بود واقعا متاسفم.
      ولی قبول داشته باشید شما هم خیلی جبهه گیری میکردین به هر حال متاسفم .

        • م.خراسانی گفته:

          خب لطف کنید اگه خواستید مواضع دیگران رو نقد کنید مثل آقای امیرحسین منطقی تر باشید تا مشاجره ای پیش نیاد

  49. امیر حسین گفته:

    سلام دوست عزیز خوب خدا خیرت بدد من هم همین رو گفتم که مشکلات ربطی به تحریم نداره حتی اگر تحریم ها هم برداشته بشه هیچ مشکلی حل نمیشه چون مشکل خود نظام حاکم و میدونه اگر تحریم ها برداشته بشه هیچی حل نمیشه و مردم میفهمن ریشه مشکلات رو هیچ مذاکره ای نمیکنند مگر به زور و فشار و فساد هم تمام ارگان هارو گرفته از کوچکترین اداره دولتی گرفته تا همه ارکان های حکومت انتخاب گورباچف هم بهترین گزینه برای شوروی بود ایشان فردی بسیار مناسب برای شوروی بودند با پایان دادن به جنگ سرد و کاهش بسیار زیاد هزینه های نظامی و استفاده از آن در توسعه اقتصاد کشور و مبارزه با فساد و آزادی دادن به مردم و احزاب اگر ایشان میتوانستند کار های خودشان را انجام دهند و آن کودتا انجام نمیشد الان شوروی میتوانست مانند چین یک کشور با پوسته کمونیستی ولی اقتصاد لیبرال و بازار آزاد باشد و قلمرو پهناور خودش را حفظ کند و بنده هم اعتقادی به این ندارم که ما ایرانیها از همه باهوش تریم همه مردم دنیا دارای هوش یکسانی هستند و فرقی با هم ندارند خدا هممون رو هدایت کنه و همچنین اقوامی از من اهل شوروی و آلمان نازی بودند و من بیشتر اطلاعاتی که درباره شوروی و آلمان دارم رو از آن ها پرسیدم و چون در آن دوران زندگی کرده اند اکثرا را تایید کردند که واقعا چنین چیز هایی وجود داشته اند ایران امروز چند راه برای پایان دادن به این وضعیت به وجود آمده دارد یا چنان عزمی برای مبارزه ایجاد بشود که فساد به پایین ترین حد خود و یا حتی نابود بشود و برای این کار لازم است که چون فساد همه گیر شده این گزینه تا حدود بسیار زیادی غیر ممکن ولی چیزی که من بیشتر ترجیهش میدم ولی راهکار بعد هم انقلاب و شورش و از این چیز ها که در صورت درست نشدن وضعیت این اتفاق خواهد افتاد شما پی به حقایق بسیاری درباره این حکومت خواهید برد

    • امیر حسین گفته:

      این خدا هممون رو هدایت کنه رو میخواستم آخر جمله بگم اشباهی اومد اینجا بله در آخر میخواستم بگم خدا هممون رو هدایت کنه واقعا تو بد زمونه ای داریم زندگی میکنیم طبق پیشبینی یکی از دانشمندان زمانی میاد که هیچ جا روی زمین قابل سکونت نیست

    • م.خراسانی گفته:

      درود بر شما .
      از اینکه منطقی حرف میزنی ممنونم ؛
      هر حکومتی یه ضعفی داره دیگه منتهی ضعف ما خیلی بیشتر از بقیه کشورهاس چون اگه انتخابمون درست بود فساد مالی هم ۶۰ درصد کمتر بود اوایل انقلاب جلسات دولتی که برگزار میشد رومیز مسئولا فقط یه بطری آب بود ولی اگه یه جست و جو تو اینترنت بزنید عکس جلسات دولتی امروز رو بالا میاره رو این میز اینقدر میوه و غذا و .. هست که واقعا نمیشه روش کاغذ دولتی گذاشت .
      اگه بخوایم فساد رو از این کشور ببریم بیرون باید اول از همه رییس جمهور رو بیرون کنیم . متاسفانه الان قوه قضاییه که مسئول مبارزه با فساده تو بدنه خودش هم فساد زیادی هست مثل آقای طبری …
      ماهم امیدواریم بعد از دوره اصلاحات همه چیز درست بشه . در مورد روابط با آمریکا هم باید بگم :
      روابط ایران و آمریکا هیچ وقت درست نمیشه چون ما ۴۰ ساله که پرچمشوآتیش میزنیم و … طبیعتا دولت آمریکا از این وضع متنفره حتی اگه با هم به توافق هم برسیم دنبال راهی برای ضربه زدن به ما میگردن .
      ولی تو نظراتتون یه چیزی بود که باعث تاسف بنده شد اینکه گفتین : ما هیچی نداریم و ادعا میکنیم
      همونطور که میدونین ایران و نیروهای مسلح از زمان انقلاب اصل اول و اساسی شون دفاعی بودنه یعنی اینکه ما اصلا نباید ادعا داشته باشیم و یا به کشوری حمله کنیم اگه این قانون وجود نداشت الان ارتش موظف بود عراق و بحرین و امارات و افغانستان و ترکمنستان و اردن و لبنان و ترکیه و کشورهایی که قبلا در محدوده شاهنشاهی ایران ( ساسانی ) رو تسخیر کنه چون واقعا اینا مال ایران هستن و دولت های ایران باعث آبادی این کشور ها شدن . فکر کنم سخنرانی های فرماندهان ارتش و … رو شنیده باشین تاحالا شده اونا بگن ما به فلان جا نیروی نظامی میفرستیم ؟
      اگه آمریکا سردار سلیمانی رو ترور نمیکرد سپاه هم با موشک عین الاسد رونمیزد . خب اگه آمریکا باز هم پاسخ میداد به ضرر خودش بود چون اون جنگ رو شروع کرده بود . ما داریم ما ادوات نظامی داریم ما یه چیزی داریم که آمریکا هم با اون عظمتش نداره ما مردم رو داریم _ تاریخ ثابت میکنه که مردم ایران در دفاع از حریم کشورشون خیلی قوی هستن و اینم بگم به قول امام خمینی : تا زمانی که ملت پشت این مملکت ایستاده است هیچ ابر قدرتی با هیچ سیاستی نمیتواند پایه های این مملکت را حتی بلرزاند .
      به امید روزهایی که هیچ فسادی در این سرزمین نباشد.

  50. ناشناس گفته:

    عالی بود سایت خوبی دارید مقاله های بیشتری درباره آلمان نازی بزارید ممنون

  51. امیر حسین گفته:

    سلام دوستان به نظر من درسته که هیتلر کار های بسیاری جهت توسعه و پیشرفت آلمان انجام داد ولی در آخر همه ی این کار هارو به باد داد و در طی جنگ آلمان تبدیل به ویرانه ای شد که اگر کمک های آمریکا نبود حتی تا امروز هم نمیتوانستن خرابی های جنگ رو درست کنند یهودی ستیزی و برتری گرایی نژاد آلمانی بر دیگر نژاد ها که به خوبی در در بر خورد خود با مردم سرزمین های اشغال شده این رفتار های خودشان را نشان دادند و دشمنی و خصومت با انگلستان و فرانسه که سر منشا و بیشتر به خاطر مصیبت های وارد شده به آلمان بعد از جنگ جهانی اول برمیگردد که به هر حال قبل از شروع جنگ جدید توانستند قرارداد ظالمانه ورسای را از بین ببرند و به حقوق از دست رفته خود برسند با این حال زیاده روی کردند و به همسایگان خود حمله کردند البته اگر لهستان آن قسمتی آن ها میخواستند را اگر به آن ها میداد شاید جنگ شروع نمیشد و سرکوب وحشیانه مخالفان از نواقص این حکومت بودند

    • فربد آذسن گفته:

      دقیقاً. تا قبل از شروع جنگ جهانی دوم مواقعی که آلمان نازی زیرآبی رفته بود و حقوق بشر رو نقض کرده بود، شدت عملش از کشورهای هم‌دوره‌ی خودش شدیدتر نبود. ولی بعد از جنگ جهانی دوم دیگه اینقدر زیاده‌روی کرد که به‌سختی می‌شه ازش دفاع کرد.

      • امیر حسین گفته:

        و همچنین میخواستم به کاربرانی که حرف از قدرت ایران میزنند بگم که که خوب انقدر که شما فکر میکنید قوی نیستیم و یه جور قدرت نمایی و بزرگ نمایی بسیار زیاد از حد است آلمان که این همه ادعا داشت واقعا قدرتمند بود و آخر سر دیدیم که چطور شکست خورد حالا ما که ادعا قدرت داریم ولی هیچی نداریم و همش داریم کشور های دیگه رو تهدید میکنیم و این رو بگم اگر ما جایی رو زدیم ولی تاحالا باهامون کاری نداشتن نشونه ضعف اونا نیست نشونه صبر و تحمل آمریکا و کشور های دیگست که بر اساس سیاست هایشان تا حد ممکن از جنگ وتنش دوری میکنند بیایید کمی واقع بین باشیم و از جنگ متنفر باشیم نه اینکه تهدید کنیم و بحث جنگ رو پیش بکشیم اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی که با جنگ نابود نشد اینهمه نفوذ در بسیاری از کشور ها داشت ولی چی شد بر خلاف قدرت نظامی که داشتند در اقتصاد یک کشور با سیستم فاسد و ناتوان از اداره جمعیت و برطرف کردن نیاز های آن ها بود آخر سر هم فروپاشید رفت رسید پی کارش شما هم بخواین به این کار هاتون ادامه بدین دچار همین سرنوشت میشید

        • فربد آذسن گفته:

          من واقعاً فاز کسایی رو که در راستای حمایت از حکومت از جنگ طرفداری می‌کنن درک نمی‌کنم. الان شرایط بدی که توش هستیم، با شرایط بدی که در صورت وقوع جنگ درگیرش خواهیم شد حتی قابل‌مقایسه نیست. درک این موضوع حساب دودوتا چهارتاست.

          • امیر حسین گفته:

            بله درسته به طور دقیق بخوایم پیشبینی کنیم در صورت جنگ همون اول بار ایران میتونه مناطق مختلفی از خاورمیانه رو بزنه و یا حتی نواحی شرقی اروپا و خیلی سریع هم این کار رو میکنه چون میدونه که فعلا میتونه بزنه و بعد روز های دیگه بسختی میتونه حتی نیروهاشو از منطقه ای به منطقه دیگه تکون بده مثل ژاپن که سریع هرچی داشت سر آمریکا همون روز های اول خالی کرد به امید اینکه برتری دریایی به دست بگیره و آمریکا حاظر به مذاکره رودرو بشه ولی قدرت اقتصادی آمریکا رو در نظر نگرفته بود که توانست خیلی زود ناو ها و کشتی و ادوات جنگی از دست رفته رو بسازه در روز های بعد آمریکا با بمب های مغناطیسی تمام ارتباطات و رادار و برق و هرچی وسیله الکتریکی و از این چیزاهاش رو از کار میندازه جوری که دیگه هیچ سربازی نمیتونه با فرمانده و … ارتباط برقرار کنه و حالاست که دیگه نه پدافندی کار میکنه و نه هیچ سیستم ضد هوایی و هواپیماهای آمریکا و متحدان تا میتونن روی مواضع نظامی ایران بمب میریزن و مطمنئن باشید از بمب اتم به هیچ وجه استفاده نمیکنن و حتی نیروی نظامی که بخوان به ایران بفرستن روسیه و چین هم پشت ایران رو خالی میکنن و هیچ دخالتی نمیکنن نیروی های نظامی ایران به زودی بر اثر بمباران های هوایی از متلاشی می شوند و در این صورت یا نیروهای نظامی و یا مردم علیه حاکمیت و پایان دادن به جنگ به خیابان ها میریزند یا حکومت تن به صلح می دهد و خواسته دولت های پیروز جنگ را انجام می دهد مانند پایان دادن به سیاست های ماجراجویانه خود در منطقه خوب اگر صلح هم اتفاق بیفتد باز هم به دلیل درد و رنج متحمل شده به خاطر رفتار حکومت بر مردم شورش به راه خواهد افتاد حال بهتر نیست که مقامات ایران به جای رسیدن به این روز همین امروز دست از کار ها و رفتار خود نسبت به بقیه کشور ها بردارن و دست از غارت منابع این کشور بردارن و فکری به حال اقتصاد بحران زده این کشور بکنند

        • م.خراسانی گفته:

          جماهیر شوروی , اینکه میگی اقتصادش ضعیف بود و … و آخر هم فروپاشید قبول دارم کاملا هم درست میگی . اما اینو هم در نظر بگیر شوروی ۷۰ سال عمر کرد از این ۷۰ سال ۶۴ سال رو هر جوری بود حتی با اینکه با آمریکا قطع رابطه کرده بود تونست بگذرونه ولی وقتی گورباچف روی کار اومد امتیازات زیادی داد تا با آمریکا به توافق برسه آخرش هم توافق کردن ولی چی شد ؟ دیدی که بعد از ارتباط با آمریکا از هم پاشید . پس اینو در نظر بگیر که ترامپ هم گفته بود باید ایران رو شوروی سازی کنیم . خواهش میکنم هموطنان عزیز همونطور که شما رهبری حضرت آقا رو قبول ندارید و فکر میکنید اگه این نظام نباشه همه چی درست میشه بدونید اگه پای آمریکا به ایران برسه هم گل و بلبل نمیشه . توروخدا از جاهلیت بیاید بیرون .

          • فربد آذسن گفته:

            م. خراسانی، من ازت درخواست کردم اینجا پیام نذاری. من علاقه‌ای به بحث کردن باهات ندارم و نظرات پیاپی و ترول‌وارت هم باعث دفن شدن نظر بقیه می‌شن. الان هم داری حرفای قدیمی‌تو تکرار می‌کنی. شما و امثال شما زندگی رو به قدر کافی باری من و امثال من تلخ کردید. بذارید این گوشه‌ی کوچیک از اینترنت در آسایش باشیم.

            کامنت‌های بعدیتو پاک می‌کنم.

          • امیر حسین گفته:

            سلام دوست عزیز خوب باید بگم برداشت شما از این مسئله کاملا اشتباه اتحاد جماهیر شوروی چرا فروپاشید آیا بدلیل توافق با آمریکا بوده از نظر شما یا چیز دیگه ای به نظر من شما علت را اشتباه فهمیدی توافق با آمریکا و پایان جنگ سرد باعث شد که رهبران شوروی سابق دیگه نتوانند مانند گذشته مشکلات اقتصادی کشور را به گردن جنگ سرد و از این چیزا ها بندازن و بهانه ای هم از این قبیل برای آن ها در جهت توجیه وضع فلاکت بار حاصل سال ها سلطه کمونیسم نمانده بود و مردم به خوبی دریافت بودند که این حاکمان کشورشان هستند که این وضع را این همه سال برایشان درست کرده اند این شد که مردم در صدد به پایان دادن سلطه حزب کمونیست بر کشورشان بر آمدند و با پشتیبانی از یلتسین دموکراسی خواه و طرفدار بازار آزاد در جریان شکست دادن کودتای کمونیست ها سلطه کمونیسم را پایان دادند اگر چه هنوز نتوانستند به آزادی کامل برسند و راه بسیاری در جهت رسیدن به آن دارند توافق ایران و آمریکا هم همینطور است و حاکمان ایران به خوبی این را میدانند که با توافق با آمریکا هیچ مشکل اقتصادی درست نخواهد شد چون مشکل اصلی خود آن ها هستند و باعث این اقتصاد شده اند و دیگه نمیتونند مشکلات را مثل شوروی به گردن تحریم ها و … بندازند و در واقع حکم مرگ خودشان را با توافق با آمریکا رقم خواهند زد پس به هیچ عنوان دست به چنین کاری نخواهند زد مگر به زور و فشار و همچنین گورباچف در صدد بود که تنها پوسته ای کمونیستی برای شوروی بمونه و در درون کشوری سرمایه دار و دارای دموکراسی مانند آمریکا و … بسازه و میتونست با این کار شوروی را از سقوط حتمی نجات دهد ولی کودتای کمونیست های متعصب تمام زحمات او را جهت نجات دادن شوروی از سقوط حتمی از بین برد و نه توافق با آمریکا که شما میگی باعث فروپاشی شد و همچنین من هم نگفتم که با حمله آمریکا همه چی گل و بلبل میشه گفتم که بهترین راه حل برای حل این مشکل پایان دادن سیاست های ماجراجویانه در منطقه و دزدی ها و غارت منابع این کشور و رسیدگی با تمام توان به فساد و مشکلات اقتصادی کشور است و اگر حکومت هم کاری در جهت بهبود وضع کشور نکند اونوقت مردم با ریختن با خیابان ها دست به کار خواهند شد

          • م.خراسانی گفته:

            فربد خان فقط اینو پاک نکن بقیه مانعی ندارد ممنون .
            آقا امیر حسین عزیز همونطور که میدونین امور اقتصادی کشور دست دولت و رییس جمهوره دست رهبر و سپاه و ارتش و اطلاعات نیست که …
            رییس جمهور این کشور فقط میخوره و میخوابه و به فکر مردم نیست , حالا شما ها چرا رهبر و … رو مقصر میدونین ؟؟؟ مگه غیر از اینه که خود مردم رییس جمهور رو به طور مستقیم انتخاب میکنن ؟؟ خب اینی که انتخاب کردین میگه من نمیتونم بجز مذاکره کاری برای این کشورانجام بدم . بنظرتون ای تقصیر من یا رهبری یا سپاهه ؟؟؟؟
            رییس جمهور شوروی توسط حزب کمونیست انتخاب میشد و هر مشکلی که پیش می اومد مقصر اصلی حزب بود که انتخاب اشتباه کرده بود
            ولی الان که اوضاع بده فکر میکنی کار تحریمه ؟ نه این فکر اشتباهه همه ی بد بختیا بخاطر دزدی های کشوره اگه مسئولان ما مثل چینی ها دزدی نکنن راحت میتونیم ابر قدرت اقتصادی بشیم چون ضریب هوشی ایرانیا رتبه ۵ جهانه .
            چرا باید تو یه کشور اسلامیکه عدالت علی حرف اول رو توش باید بزنه بعضی مردم باید زیر خط فهم باشن ولی رییس جمهور باید خونه ۶ یا ۷ طبقه داشته باشه اونم چند تا ؟
            این انتخاب خود مردم بود یادتون رفته ؟ سال ۹۶ رای ۸۰ درصدتون حسن روحانی بوده خب این هم نتیجه کارشه دیگه .
            شما به دزدی ها اشاره کردی خیلی ازت ممنونم ولی اگه رهبر این رییس جمهور روعزل کنه همه ی اصلاح طلبا شورش میکنن و کشور مثل شوروی در آستانه فروپاشی و تجزیه قرار میگیره بهترین کار اینکه تا سال ۱۴۰۰ مردم عزیز و صبورمون تحمل داشته باشن و تو انتخابات دیگه کسی از حزب اصلاح طلب انتخاب نکنن .
            انشاء الله همیشه موفق باشید

  52. H.Shar... گفته:

    ای کاش ماهم یذره فقط یذره مثل غربی ها و شرقی ها شعور و اخلاق داشتیم …
    اینهمه جر و بحث میکنیم و به هم تهمت میزنیم از اونور میگیم مردم ایران تاریخ و تمدن دارن واقعا متاسفم

  53. آرمان صفا گفته:

    فربد جان من چند روزیه مطالب سایتت رو یکی یکی می خونم و بسیار هم دارم لذت می برم.
    مخصوصا اون بخش طبقه بندی مغالطات که به نظرم از واجبات بود. هر باری یکی دو تاش رو مرور می کنم. جای تقدیر داره.

    ضمن اینکه خودِ “اگر” یک جور مغالطه محسوب میشه و قطعیتی توش نیست. نکته ی ساده ای که خیلی از دوستان متوجه نیستند هدف مقاله هست. هدف این مقاله (از نظر من) دو تا چیزه: مرور یک دوره تاریخی و مهمتر از اون، درک نازیسم که برای یک شخص علاقه مند به تاریخ خیلی می تونه مثمر ثمر واقع شه. مثل یک جزوه درسیِ مختصر و مفیده
    و البته دلیل این اسپم های بیهوده در بخش نظرات کج فهمیه
    موفق باشی

    • فربد آذسن گفته:

      چه عجب یه کامنت منطقی و حساب‌شده توی نظرات این پست دیدیم.

      دقیقاً هدف مقاله همینی بود که خودت گفتی و توی خود متن هم ذکر شده. کلاً اگه این موضوع اینقدر حساس نبود، با چنین واکنش‌هایی روبرو نمی شدیم.

      بابت حسن نظرت نسبت به مطالب سایت هم ممنونم.

  54. نا شناس گفته:

    این ایرانی هایی که فکر می کنند اگه هیتلر پاش به ایران می رسید گل و بلبل می شد بدونند که سخت در اشتباهند اون روس ها و صرب هارو مادون انسان می خواند چون رقیبهای اصلیش بودند و خیلی قدرتمند بودند و نژاد اسلاو نژاد قدرتمندی بود اگر قومی برای هیتلر خطرناک باشد آنرا مادون انسان می خواند ایران هم اگر نفت نداشت بدترین نژاد تلقی می شد

    • فربد آذسن گفته:

      آره، نکته‌ی مهمی که طرفدارای نازیسم در نظر نمی‌گیرن اینه که طبقه‌بندی نژادی آلمان تا حد زیادی ریشه تو سیاست داشت، نه حقایق تغییرناپذیر. توی شرایط متفاوت این طبقه‌بندی می‌تونست عوض بشه.

  55. H.Shar... گفته:

    هوووو
    حوصله دارین اینهمه جر و بحث میکنین ؟؟؟؟
    چرا سر یه چیز بی مورد اینهمه فعالیت و حرف زدن به هم ؟؟!

  56. A.A.R گفته:

    فرضیه جالبی بود در کل وبلاگ خوبی دارین.
    به حرف های یک مشت ترول هم اهمیت نده اینها چند تا نوجوون هستند که دنبال توجه ان حالا یه جا میان اینجا یچیز میگن میرن اینستا یچیز دیگه میگن من مطمئنم بیشترشون ۱۵سال هم ندارن دیگه چه برسه اطلاعاتی باشن!
    فقط مشکل این مولتی ها اینه که با ساختن اکانت های فیک و فحش دادن به این اون تو اینستا ایرانی هارو هم بدنام میکنن.

    • فربد آذسن گفته:

      آره، می‌دونم. طبق اون چیزی که گفتم، از دیشب تا حالا هرچی کامنت گذاشتن پاک کردم. اگه ادامه بدن IPشون رو بن می‌کنم.

    • فربد آذسن گفته:

      از این ورا پویا جون.

      اگه قراره کارم تموم شه، ترجیح می‌دم خودت تمومش کنی.

      • I گفته:

        قشنگ معلومه فربد ترسیدی. هم یهودی هستی, هم امریگایی, هم ضد انقلاب و تازه عضو فراماسونام هستی. الان سوال اصلی اینه که کی قراره فیلتر بشی و نه اینکه ایا فیلتر خواهی شد یا نه. 🙂 بی شوخی چیکار میخوای بکنی فیلتر بشی یا هر جور دیگه یه مشکلی برات بجود بیاد. بهش فکر کردی?

  57. مهرداد گفته:

    ممنونبخاطر مطالب خوبتون .
    ولی هر کسی یه عقیده داره الان شما هرکاری بکنی آقای م.خراسانی حرف خودشو میزنه پس بهتره هیچی نگین به قول قدیما جواب ابلهان خاموشیست

    • فربد آذسن گفته:

      دوستان ایشون م. خراسانیه که با IP خودش، ولی با یه اسم متفاوت اومده داره از آب گل‌آلود ماهی می‌گیره. اون وقت میاد ادعا می‌کنه من جاسوسم.

      دفعه‌ی بعد لااقل با VPN بیا اینقدر راحت لو نری.

  58. Arshia گفته:

    فربد تو عجب حوصله ای داری میشینی این اراجیف رو میخونی و جواب میدی!
    Don’t feed the troll

  59. امیر(س.ج.ا) گفته:

    آقای فربد آذسن ما آماده ایم همه جانبه.اسم اصلیتون خیلی بهتون میاد تا این اسم.روز خوش

  60. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    این فقط نفوذ خود فرمانده سپاه قدس بود.دیگه خودتون اطلاعات سپاه قدسو ببینین چیه دیگه

    • فربد آذسن گفته:

      دوتا سوال:

      ۱. (س.ج.ا.) توی اسم شما مخفف چیه؟

      ۲. این مقاله رو از کجا پیدا کردید؟ از جستجو توی نت یا این‌که لینکشو جایی پیدا کردین؟

      • م.خراسانی گفته:

        ایشون احتمالا که نه قطعا همکار بنده هستن و نیازی به لینک ندارن چون اطلاعات ایران ۱۰۰ برابر قویتر از سازمان سیا هست

        • فربد آذسن گفته:

          ۱. CIA مسئول رسیدگی به مسائل امنیتی خارج از کشوره. شما باید یا خودتو با FBI مقایسه می‌کردی یا NSA.

          ۲. شما و همکارتون چرا دارین وقتتونو توی بخش نظرات یه مقاله‌ی گمانه‌زن درباره‌ی آلمان نازی تلف می‌کنید؟ آیا نباید جاهای مهم‌تری رو رصد کنید؟

          ۳. دلیل این‌که این سوالو پرسیدم این بود که طی چند هفته‌ی اخیر تعداد بازدیدها و نظرات روی این مطلب به طور تصاعدی زیاد شده. می‌خواستم ببینم ریشه‌ش به کجا برمی‌گرده، چون به بیشتر کسایی که کامنت گذاشتن می‌خوره کاربر معمولی باشن.

          • م.خراسانی گفته:

            اگه یکم دقت کنی نفوذ سیا خیلی بیشتر از اف بی ای و… هستش برا همین گفتم سیا . درضمن مسئله مهمتر از این مگه پیدا میشه ؟؟؟؟؟ یه ضد انقلاب میاد فرشته بازی برا امریکا در میاره پیدات میکنیم .

          • فربد آذسن گفته:

            آره، اگه بخوایم از قدرت صرف صحبت کنیم،‌ سیا نفوذش بیشتره. ولی خب پیدا کردن کسی مثل من بر عهده‌ی FBIیا NSA می‌بود. از این لحاظ گفتم. هرچند هیچ‌کدوم از این سازمانا به خودشون زحمت پیدا کردن یکی مثل منو نمی‌دن.

            اگه منظورت از فرشته‌بازی برای آمریکا این کامنته:

            منم به این اعتقاد دارم که آمریکا، با وجود تمام مشکلاتش، بهترین گزینه برای رهبری دنیاست، صرفاً به خاطر این‌که به خاطر بزرگ بودنش و آزادی نسبیش گندکاری‌هاش راحت‌تر فاش می‌شه و به گوش مردم دنیا می‌رسه. از طرف دیگه نظام تمامیت‌خواه هم به‌سختی می‌تونه توش شکل بگیره، چون نهاد‌های قدرت زیادی توش وجود داره و اینا دائماً با هم در حال بده و بستونن و نمی‌تونن هه طور کامل به هم غلبه کنن و قدرت متمرکز ایجاد کنن. مثلاً اگه چین تبدیل به ابرقدرت بشه، دنیا تبدیل می‌شه به اون چیزی که حزب کمونیست چین می‌خوا و داخل چین هم نیرویی وجود نداره که این خواسته رو تعدیل کنه.

            که به نظر دچار سوءتفاهم شدی. من آمریکا رو فرشته‌سازی نمی‌کنم. من مشکلات خودمو با آمریکا دارم. صرفاً دارم می‌گم از بزرگ‌ترین رقیبش یعنی چین گزینه‌ی بهتری برای رهبری جهانه، صرفاً چون سیستمش طوری طراحی شده که برای برآورده کردن خواسته‌های گروه‌های مختلف (من‌جمله ایران) بهینه‌تره.

            یه کشوری مثل چین، اگه به جایگاه آمریکا برسه، دنیا رو از همه لحاظ بدتر می‌کنه. چون به دموکراسی و حقوق بشر معتقد نیست.

            شاید شما به خاطر اتحاد فعلی چین با ایران از چین طرفداری کنی، ولی در کنارش باید به این قضیه واقف باشی که چین، یه کشور کمونیست اتئیست، از لحاظ ایدئولوژیک هیچ سنخیتی با حکومت فعلی ایران نداره و اتحاد این دو کشور صرفاً بر پایه‌ی منافع مشترکه.

            «فرشته‌سازی» بعدی هم لابد این بود که گفتم آمریکا بزرگ‌ترین قدرت نظامی و اقتصادی تو دنیاست. الان این بیانیه طرفداری من از آمریکاست، یا صرفاً بیان یه حقیقت خشک که با آمار و ارقام قابل‌اثباته؟

          • م.خراسانی گفته:

            ایشون ضد انقلاب و با ملیت آمریایی _صهیونیستی تماما یهودی هستن که اومدن ظاهر دین یهود رو خوب جلوه بدن . البته بهتره بگم فراماسون هستن و شغلشون هم گول زدن افراد ساده لوحه

          • فربد آذسن گفته:

            تا اومدم شما رو جدی بگیرم، یه چیزی گفتی که کلاً خرابش کرد.

          • م.خراسانی گفته:

            اقا امیر این ضد انقلابو به مرکز تهران گزارش دادم شما هم لطفا گزارش کنید امار بگیرن

          • فربد آذسن گفته:

            آره، حتماً برو گزارش بده. به اینم اشاره کن که یه فراماسون با ملیت صهیونیستی-آمریکایی (lmao) رو کشف هویت کردی.

        • سدان گفته:

          شماها اصلا متن مقاله رو خوندین یا همینجوری الله بختکی اومدین کامنتای بی معنی و بی ربط و بعضی وقت ها واقعا خنده دار بدین؟ الان یعنی شما آقایون ( م. خراسانی و امیر) میخواین با این کامنتاتون اثبات کنید که هیتلر ادم خوبی بوده و شماها طرفدار نازیسم هستید؟ به نظرم بیشتر با این کارتون منطقتونو زیر سوال میبرید و نشون میدن که حتی یه سطر از مقاله ای که ترجمه شده رو نخوندین. شماها حتی متوجه نشدین این مقاله ترجمه شده و می خواد چی بگه… وقتی هم جواب منطقی نمیتونین بدین به ادبیات تهدید متوسل میشید. خنده داره :))

          • م.خراسانی گفته:

            آقای … ما کاری با نازی ها نداریم وظیفمون اینه منافقین رو گزارش کنیم

          • فربد آذسن گفته:

            شما که گزارش‌تو کردی. می‌شه دیگه کامنت نذاری؟ اگه ادامه بدی، مجبور می‌شم برخلاف میلم IP banت کنم یا حداقل کامنت‌هاتو پاک کنم. چون کامنت‌هات حالت اسپم پیدا کرده .

  61. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    ابوبکر بغدادی در یکی از خطبه‌های نماز جمعه گفته بود: ما اگر سردار سلیمانی را دستگیر کنیم مانند خلبان اردنی آن را در آتش خواهیم سوزاند و گفته می‌شود جواب سردار سلیمانی در واکنش به این موضوع بدین شره است:

    ” آقای بغدادی! زمانی که این حرف را می زدی بنده روبروی شما در صف سوم، بین جمعیت نشسته بودم! “

  62. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    سازمان ادارای پنتاگون از ۷ لایه حفاظتی تشکیل شده است که از این میان، ۴ لایه به طور خاص مربوط به کنترل ارتباطات با شخص وزیر دفاع یا رییس پنتاگون میباشد که کمی بعد از نامه اوباما نامه‌ای از تمام این لایه های امنیتی ، اطلاعاتی و حفاطتی عبور کرده و مستقیم ، روی میز کار وزیر دفاع یعنی لئون پانتا قرار میگیرد.

    ظاهر ساده نامه که هیچ آرمی از سازمان های مرتبط با پنتاگون در آن به چشم نمیخورد توجه وزیر را جلب کرده و وی آن را از روی میز برمیدارد … با باز کردن نامه و خواندن آن عرق سردی بر چهره پانتا مینشیند !

    یک نامه با سربرگ رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران … نامه حاوی عبارتی بود که قطعا برای رییس پنتاگون با آن عظمت حفاظتی باورکردنی نبود !

    ” اگر لازم باشد از این هم نزدیک تر خواهیم شد ”

    امضا : قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس جمهوری اسلامی ایران

  63. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    این یعنی نهایت نفوذ وقتی جت شخصی پتراءوس میشینه زمین و پیاده میشه این مسیج میره براش

  64. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    سندو مدرکشم این نفوذ هایی هستش که میگم براتون:یک اس ام اس برای ژنرال پترائوس آمریکایی

    ژنرال پترائوس مدیرکنونی سازمان سیا داستانی را از زمانی بازگو می‌کند که یک ژنرال ۴ ستاره در عراق بود. اوایل سال ۲۰۰۸ زمانی که مجادله بین گروه شبه نظامی شیعه از یک طرف و ارتش آمریکا و عراق از طرف دیگر شعله ور بود، به پترائوس یک تلفن داده شد که در آن یک اسم ام اس از سردار ایرانی بود.

    این مسیج از فرمانده سپاه قدس، قاسم سلیمانی آمده بود، و توسط یکی از رهبران عراقی منتقل شده بود، در آن پیغام نوشته شده بود؛ :

    ژنرال پترائوس! شما باید مرا بشناسی، من قاسم سلیمانی هستم، کسی که سیاست های ایران را در عراق، لبنان، غزه و افغانستان تدوین می‌کند و صد البته سفیر ایران در بغداد نیز عضو سپاه قدس است و کسی که جایگزین او می‌شود نیز عضو سپاه قدس است.

  65. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    ایران از نظر قدرت دریایی این همه قویه.از نظر نیروی زمینی هم اینو بدونین فقط سپاه قدس تاکید میکنم فقط سپاه قدس نه کل سپاه و حالا ارتش هم که جای خود داره .فقط سپاه قدس میتونه جلوی امریکا وایسته.و اینایی که میگم همش با سندو مدرکه

  66. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    الان ایران قایق های کوچکو مجهز و تندرویی داره.معروفن به زنبور سرخ.هر یدونش یه ناورو میتونه منفجر کنه.رانندش باسرعت سریع میرونه سمت ناو بعد یه اهرم دارن که فرمونو قفل میکنه .بعد تو ۱۰ متری ناو خودشو از قایق پرت میکنه بیرون قایق مستقیم میخوره به انبار باروت ناو ناو اینجوری میره هوا.انقدرم سریعن هیچ هدفی نمیتونه روشون قفل کنه چه برسه بخوان بزننش

  67. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    خلاصه کلام آمریکا اگه میتونست تا الان ایرانو زده بود.نمیدونم چرا فکر میکنید میتونه و نزده.برادر من چشم منو شما سیاه یه عاشق چشو ابرومون شدن؟؟؟؟بابا چرا نمیخوای قبول کنی نمیتونه بزنه برادر من.ما الان ازدر داریم تو هر ثانیه ۱۰۰ متر میره که هیچ کس این اژدرو نداره تازه بعد ما روسیه داره که اونم با ۸۰ تا بر ثانیه هستش.و این اژدر مختص به ناو و زیر دریایی هستش تازه میتونه ۱۰۰ متر زیر اب حرکت کنه که موشک مشابهش که روسیه داره با ۴۰ متر میتونه زیر اب حرکت کنه.یعنی این ناو های امریکایی که میانو تو خلیج فارس جولان میدن هر کدوم با یه اژدر نابود میشن.تا بخن بجمبن جت بلند کنن اماده شن سلح کنن توی ۱۰ ثانیه اونم از فاصله ۱۰۰ متری مورد اثبت قرار میگیرن.و چون قسمت پایین ناو منبع مواد منفجرس ناو با همه چیزش میره هوا

  68. امیر(س.ج.ا.) گفته:

    من به شما دوستان قول میدم جنگ احتمالی در راه جنگ با سلاح اتمی نخواهد بود.که اگر هم باشد باز هم ایران دست بالا را دارد.و جنگ با سلاح های پیش پا افتاده و یا اصطلاحن سلاح های انفرادی یا نیمه اتوماتیک هم نخواهد بود.یعنی دیگه جنگ طوری نیست که با کلاشینکوف و ژ۳ جنگ جلوبره.اگه همین الانشم دقت کنید ما داخل جنگیم.نمیدونم چرا خیلیا جنگو توی توپو تفنگ میبینن.جنگ نرم هم راحت تره و هم بازدهی بالاتری داره و ما الان درگیرش هستیم

  69. امیر گفته:

    سلام.من به عنوان یه اصول گرا نظرم اینه که سرنوشت اسراعیل و امثال اون اعم از امریکا بسته به پلک های سید علی اشاره کنه با خاک یکسانشون میکنیم.بعدم برادر من ۴۰ سال میگن میزنیمتون پس کو چرا نمیزنن؟؟؟
    ده برادر من حتما یه چی داری دیگه.من نمیتونم از اسرار نظام به عنوان یه نظامی چیزی بگم ولی ایران بسیار قویه

  70. I گفته:

    فربد قبلا اینجور کامنتای بی ارزش و حتی تا حدی توهین امیز تو سایتت خیلی کم منتشر میشد. اونقدری که بعضی از ایرانیان از نازی ها طرفداری میکنند حزب دموکرات ملی آلمان هم نمیکنه.

    • فربد آذسن گفته:

      برای خودمم خیلی عجیبه. نمی‌دونستم طرفداری بی‌قید‌وشرط از نازیسم این همه تو ایران رواج داره.

    • فربد آذسن گفته:

      عزیز من می‌دونم ایران موشک داره. ولی خب که چی؟ فکر می‌کنی آمریکا موشک نداره؟

      کلاً از در اشتباه داری وارد می‌شی.

  71. م.خراسانی گفته:

    داداش به امید خدا پایان روحانی پایان اصلاح طلباس اونموقع مغزت ایران آباد و بدون دزدی و پارتی بازی رو میبینه اینهمه بد بختی اقتصادی فقط بخاطر دزدی های سرانه نه بخاطر تحریم ها اگه ما نفت صادر نکنیم تنگه هرمز هم نمیکنه در نتیجه هر بشکه نفت میشه ۳۰۰ دلار یا بیشتر و خودت میدونی که به ضرر کیه

  72. م.خراسانی گفته:

    به هر حال همونطور که گفتی باهم بحث نداریم ولی عقایدتو عوض کن داداش چون اگه مسلمون باشی قرآن اشاره کرده که حق و باطل چی هستن اونوقت تو میای اسلام رو با نازیسم مقایسه میکنی ؟؟!

  73. م.خراسانی گفته:

    خود اسراییل و آمریکا و اتحادیه اروپا هم قبول دارن ما R017 ( شهاب ۶ ) رو با برد ۲۴۰۰۰ کیلومتر داریم اونوقت شما میگی خیال پردازی خخخخخخخخ

  74. م.خراسانی گفته:

    نظر وطن فروشایی مثل شما مهم نیست فقط ما ایرانیا باید در عمل بهتون ثابت کنیم که بلایی که سر صدام اوردیم میتونیم سر ترامپ هم بیاریم

  75. م.خراسانی گفته:

    امریکا فرشتس خخخخخخخخخخخخ برا تو اره خودتم منافقی عزیز .
    حیف اجازه ندارم راز ها رو بگم انشاءالله تا ۳ سال اینده مشخص میشه من خیال پردازم یا تو وطن فروش

    • فربد آذسن گفته:

      منظورم این بود که آمریکا فرشته نیست. بد منظورمو متوجه شدی.

      کلاً داری حرفامو بد متوجه می‌شی.

      با این واکنش‌های اغراق‌آمیز بحثو کسل‌کننده کردی و ادامه دادنش بی‌فایده‌ست.

  76. م.خراسانی گفته:

    این دلیل نمیشه که ما بیایم تمام سلاح هایی رو که داریم رو نمایی کنیم . تا حالا فکر کردی چرا آمریکا وارد جنگ مستقیم با ما نمیشه ؟؟؟/مگه خودت نمیگی امریکا ابر قدرت امریکا جنگ تمام عیار و ….
    یه نکته میگم یادتون نره :
    آمریکا و هیچ کشور دیگه ای نمیتونه به کشوری که دارای بمب اتم ۶۰ مگا تنی هست حمله کنه پس خیال جنگ مستقیم رو از سرت بیرون کن

    • فربد آذسن گفته:

      من خودم نظرم اینه که جنگ مسقتیم نمی‌شه، چون ضررش برای آمریکا زیاده. ولی خب برای ایران زیادتر. نمی‌دونم چرا گفتی «خیال جنگ مستقیم رو از سرت بیرون کن.» من اصلاً همچین خیالی ندارم.

      • م.خراسانی گفته:

        مرنجان .
        لطفا پرت و پلا در مورد آمریکا و اسراییل نگین . آقای فربد شرط میبندم خودت الان کالیفرنیا هستی اونموقع میای این اراجیف رو تحویل مردم میدی /// به قول بزرگی ما آمریکا را زیر پا میگذاریم … فقط صبر کن و ببین ارتش و سپاه ایران چه قدرتی دارن مخفی کاری ها فقط به خاطر منافقینه وگرنه ماهم میگیم چه بمب هایی داریم و چه زیر دریایی هایی و موشک ….

        • فربد آذسن گفته:

          با هم بحثی نداریم. موضع‌مون درباره‌ی خصومت با آمریکا از پایه‌واساس با هم فرق می‌کنه. شما به‌عنوان یه نکته‌ی مثبت می‌بینیش. من نه. نه به خاطر این‌که به نظرم آمریکا فرشته‌ست. بلکه به خاطر این‌که تاوانی که برای این خصومت داریم می‌دیم خیلی سنگینه.

          فقط جا داره بگم که من ساکن تهرانم، نه کالیفرنیا.

          شما هم دفعه‌ی بعد که داشتی درباره‌ی نابودی آمریکا خیال‌پردازی می‌کردی، به این فکر کن که این آمال و آرزوها چی به سر این کشور و مردمش و اقتصادش آورده. آلمان نازی هم کلی بمب و زیردریایی و موشک داشت و کلی هم باهاشون مانور داد، ولی وقتی ارتش سرخ داشت توی برلین جولان می‌داد، بعید می‌دونم هیچ آلمانی‌ای بهشون حس مثبت داشت.

          • فربد آذسن گفته:

            با عرض شرمندگی مجبور شدم بیشتر کامنت‌هات رو پاک کنم، چون اسپم بودن. لطفاً اینجوری رگباری کامنت نده.

            من هم از آمریکا دفاع نکردم. صرفاً دارم می‌گم بابت خصومت ایران با آمریکا تاوان سختی پرداخت کردیم. این حرفی که می‌زنم در اوج وطن‌دوستی می‌زنم، چون دارم آثارش رو روزانه روی مردم می‌بینم.

  77. مهرداد گفته:

    درضمن آمریکا فقط بزرگترین نیروی دریایی جهان رو داراست
    ایران خودمون رو هم دست کم نگیر همه اینا از ترامپ هم سیاست مدار ترن وگرنه ایران که کلا با دو بلوک شرق و غرب رابطه نداره و تنهاس چجوری موشک بالستیک پرتاب میکنه واسه امریکا که به قول شما ابر قدرت و رهبر جهانه ؟؟؟؟
    مسلما عقل سلیم میگه که نباید موشک بندازی مگه اینکه خودتم در حد دشمنت قدرت داشته باشی
    امریکا بخواد یه موشک بندازه اول میرن مسکو موافقت پوتین رو بگیرن همونطور که ترومن تو جنگ جهانی دوم اول از استالین اجازه گرفت و ۲ تا زد تو خاک ژاپن

    • فربد آذسن گفته:

      ایران یه سری اهرم فشار علیه آمریکا داره (مثلاً بستن تنگه‌ی هرمز و فلج کردن اقتصاد نفتی خودش و جهان). همچنین جغرافیای ایران کار حمله‌ی مستقیم برای آمریکا رو سخت می‌کنه. ولی مسئله اینجاست که در صورت بروز جنگ مستقیم بین ایران و آمریکا، آسیب واردشده به ایران خیلی بیشتر از آسیب واردشده به آمریکاست. این تصور «بیایید حال قدرت‌های بزرگ جهان رو به قیمت نابودی خودمون بگیریم» تو ذهن بعضی از ایرانیا جا افتاده و نباید بهش بال و پر داد.

      ترومن هم از استالین «اجازه» نگرفت. صرفاً بهش گفت ما یه سلاح خیلی قوی داریم (مستقیم اشاره نکرد بمب اتمه) و استالین هم گفت امیدواره علیه ژاپن به‌درستی ازش استفاده کنن.

      https://www.washingtonpost.com/news/retropolis/wp/2018/07/17/he-is-honest-but-smart-as-hell-when-truman-met-stalin/

  78. مهرداد گفته:

    راستی خودتونو اینقدر درگیر نازی ها و کمونیست ها و ایمپریالیست ها نکنید چون نه آلمان نازی به دردمون خورد نه شوروی کمونیستی و نه آمریکای امپریالیستی

    • فربد آذسن گفته:

      در حال حاضر آمریکا از لحاظ تجهیزات نظامی قوی‌ترین ارتش رو داره و توی یه جنگ تمام‌عیار (تاکید می‌کنم: جنگ تمام‌عیار) هیچ کشوری شانسی در مقابلش نداره. تولید ناخالص داخلی یا GDPش هم با فاصله‌ی زیاد از همه‌ی کشورها بیشتره.

      یه نکته‌ی دیگه هم که باید مدنظر داشته باشیم اینه که آمریکا یه کشور تنها نیست. همه‌ی کشورهای عضو ناتو متحدشن. بنابراین اگه روسیه و چین و ایران با هم متحد بشن، آمریکا هم می‌تونه با کلی کشور دیگه متحد بشه.

      با این حال، این حرفا بی‌فایده‌ست. چون توی یه جنگ تمام عیار دنیای درست درمونی به جا نمی‌مونه که قدرت‌های بزرگ بخوان ازش سود ببرن. جنگ دنیای فعلی یه جنگ اقتصادیه (Trade War) و مهره‌های اصلیش هم چین و آمریکان. چین این فرصت رو داره تا چند دهه‌ی دیگه از آمریکا جلو بزنه، ولی مسلماً این اتفاق خوبی برای دنیا نیست.

      ایران هم بعد از انقلاب کلاً با بلوک شرق و غرب اعلام دشمنی کرد. برای همین طبیعیه که در مقطع فعلی هیچ جناحی به نفع ایران نباشه. ولی با این حال قبل از انقلاب ایران به‌عنوان یه نیمچه Puppet-state آمریکا وضع نسبتاً خوبی داشت.

      • مهرداد گفته:

        داداش درست میگی کلی متحد داره ولی اگه تو نت یه جست و جو بزنی بنویس جنگ جهانی سوم کسی که پیشگویی کرده کرونا به وجود میاد این جنگ رو هم پیش بینی کرده . امریکا خیلی متحداش زیادن تقریبا تمام اروپا و بخش شمالی افریقا و بلوک غرب اسیا ولی باید بدونی که ابر قدرت نظامی جهان روسیس بمب اتم جدیدشون میتونه کل خاک انگلیسو نابود کنه

        • فربد آذسن گفته:

          بمب اتم معیار کاملی برای سنجیدن قدرت نظامی یک کشور نیست. چون هر کشوری ازش استفاده کنه (خصوصاً علیه آمریکا و متحدین درجه‌یکش) حکم مرگ خودشو امضا کرده. بمب اتم صرفاً یه حکم ضمانته برای این‌که کشور دیگه‌ای نتونه بهت زور بگه. احتمال استفاده شدنش کمه.

      • I گفته:

        سلام فربد. حرفتو قبول دارم ولی تا الان به این فکر نکردی که زندگی در یه دنیای پس از یه جنگ تمام عیار شاید یه دنیای به مراتب جالب تر و هیجان انگیز تر از زندگی خودمون باشه. من چند روزیه شروع به خوندم دوباره ۲۰۳۳ کردم وایندفعه میخوام تمومش بکنم. زندگی در دنیایی که در کتاب مترو ۲۰۳۳ به تصویر کشیده شده به نظر من یه هیجان خاص خودشو داره. تصور بکن تو یه دنیای پر از زامبی زندگی میکنی. چقدر زندگی جالب و هیجان انگیز و خطرناک میشه? من نمیدونم ولی شاید حتی لذتشم از این زندگی الانمون بیشتر باشه. اکثر ماها از ۸ صبح تا ۵یا۶ بعد از ظهر مشغول کاریم تو بعضی کشور ها مثل زاپن که حتی بیشتر. به نظر چند از این افراد از زندگیشون راضی هستند یا زندگیشون جذابیت و هیجان خاصی براشون داره? زندگیمون در اکثر مواقع ملال اوره.

        • فربد آذسن گفته:

          سلام پیام. به نظرم نظرت یکم خامه. جنگ مدرن اون حالت ماجراجویانه‌ای که فکرشو می‌کنی نداره. اتفاقاً‌ جنگ از صلح خیلی خسته‌کننده‌تره. عمده‌ی جنگ مدرن صرف منتظر موندن و نقشه ریختن و انجام کارهای تدارکاتی می‌شه. درگیری مستقیم به‌ندرت اتفاق می‌افته و وقتی هم بیفته، آدم اصلاً نمی‌دونه کی به کیه و چی شد که زخمی/کشته شد.

          زندگی بعد از جنگ هم توی سختی بیشتر و جون کندن بیشتر خلاصه می‌شه. کلاً اگه تو دنیای پس از جنگ زنده بمونی، احتمالاً حرفتو پس می‌گیری و آرزوی همین زندگی ملال‌آور فعلی رو می‌کنی.

        • amir soprano گفته:

          ما تجهیزات پزشکی نداریم، مجبوریم برای زنده موندن سوسک/موش بخوریم، هر بچه ای که به دنیا میاد تو دستش اسلحه میزارن، هر لحظه ممکنه پدرها/همسرها/فرزند ها به ضرب گلوله یا از گرسنگی کشته بشن، سرگرمی اعم از تلویزیون، کتاب و یا اینترنت نداریم (دردناک ترین بخش قضیه!) یه سری از هیولاهای رادیواکتیو هم هر لحظه ممکنه ما رو تیکه پاره کنن؛ وای چقدر هیجان انگیز!
          درمورد زامبی ها گفتی. خیلی از فیلم ها و رمان ها درموردش اغراق کردن و زندگی بعد از شیوع زامبی اصلا به اون هیجان انگیزی نیست. به قول مکس بروکس:«تو فیلم های زامبی مردم با یه اتفاق هیجان انگیز مثل گاز گرفته شدن گردن میمیرن، تو دنیای واقعی اگه زامبی بیاد، مردم بخاطر کمبود آب شیرین میمیرن.»

  79. مهرداد گفته:

    آمریکا رهبر جهانه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!
    دوست عزیز مطالعات استراتژی نظامی اقتصادی و دیپلماتیک نشون میده اگه ایران روسیه چین و ژاپن اتحادیه ای مثل شوروی تشکیل بدن البته نظامش سوسیالیسم و کمونیسم نباشه میتونن از هر نظر آمریکا رو شکست بدن منتهی چون به عقل مسئولان نمیرسه ومتاسفانه افراد نا آگاهی از آمریکا یک ابرقدرت و رهبر جهان یاد میکنن که کاملا برعکس امریکا یک قدرت پوشالیه

  80. فربد آذسن گفته:

    راستی حق با معین بود. ظاهراً نازی‌ها بومی‌های آمریکا رو «آریایی افتخاری» خطاب کرده بودن و هیتلر یه بار گفته بود اگه آمریکا رو تسخیر کنه، سرزمین‌های غصب‌شده‌ی بومی‌ها رو بهشون برمی‌گردونه.

    https://www.thevintagenews.com/2016/09/15/nazis-considered-sioux-extension-native-americans-aryans-2/

  81. امیر گفته:

    حقیقتش به نظر حتی سقوط نازیسم خیلی به حمله به شوروی هم برنمی‌گرده بلکه بیشتر به خاطر تاکتیک‌های غلط نظامی در بزنگاه.
    مثلاً به جای رفتن دنبال تانک‌های بزرگ و بزرگتر تیپ تایگر که ساختشون پنج برابر از نمونه‌های قدیمی بیشتر زمان میبرد قبلی ها رو ارتقا میدادن یا اینکه وقتی بالکان رو مثل آب خوردن گرفتن به جای تعقیب روس‌ها تا استالینگراد سر لشگر میچرخوند سمت چاه های نفت قفقاز و باکو. اونوقت تکلیف جبهه شرق با تمرکز نیرو روی سرچشمه نفت مشخص میشد. سرزمین پهناور از این لحاظ برای شوروی مزیت و لحاظ تمرکز بر نفت یه ضعف بود.
    در ضمن سیستم اقتصادی هیتلر تو سال ۱۹۳۳ تقریبا اقتصاد آلمان رو نجات داد و از باتلاق رکود خارج کرد. این کارنامه موفقی بود چون بر خلاف نظام اقتصادی قبلش متکی بر اعتبار طلا نبود.
    کلا فکر میکنم هیتلر نظام اقتصادی خوبی میتونست بسازه اما اما خلأ قدرت به شدت نابودش میکرد چون ساختارش دیکتاتوری نظامی ها بود و همه میدونیم دیکتاتوری نظامی قطعا دوام نمیاره

    • فربد آذسن گفته:

      درسته، تاکتیک‌های نظامی غلط نازی‌ها یکی از دلایل شکست‌شون بود، ولی آرای عمومی اینه که شکست نازی‌ها موقعی حتمی شد که اون همه منابع انسانی رو توی استالینگراد هدر کردن. اگه به خاطر استالینگراد نبود، شاید جنگ بیشتر ادامه پیدا می‌کرد یا به شکست مطلق نازی‌ها ختم نمی‌شد.

  82. امیر گفته:

    در مورد عدم دستیابی آلمان به بمب اتم اشتباه می‌کنی. تقریبا از دهه ۳۰ تئوری ساخت بمب اتم برای انگلیس و آلمان و آمریکا و حتی شوروی مشخص بود و خیلی ربطی به تیم اپنهایمر نداشت. آلمان دو مقطع تلاش کردن آب سنگین مورد نیاز بمب اتم رو به دست بیارن و به مرکز آلمان برسونن. هدف بمب هم اول مسکو (جبهه شرق) و بعد لندن و واشنگتن بود. اما هربار مقاومت نروژ جلوشون رو گرفت. بار اول که رسما شانسی بود کشف این داستان.
    یه موردهایی تو این لینک فارسی هست:
    https://www.google.com/amp/s/www.mehrnews.com/amp/3654776/
    عملیات دوم به تلمارک معروف شد اما عملیات اول رو نمی‌دونم. یه کشتی آلمانی بود که غرق شد و البته داستان به سال ۱۹۴۰ برمیگرده. یعنی خیلی جلوتر از بقیه… از این لحاظ آلمان نازی از بیخ گوش دنیا گذشت.

    • فربد آذسن گفته:

      اگه تئوری ساختن بمب اتم از دهه‌ی ۳۰ برای همه، من‌جمله شوروی مشخص بود، پس قضیه‌ی جاسوسی شوروی برای کشف تکنولوژی ساخت بمب اتم توی دهه‌ی ۱۹۴۰ چی بود؟‌ سر این قضیه یه عده جاسوس محاکمه و حتی اعدام شدن (مثل جولیوس و اتل گرینبرگ).

      توی این سایت نوشته بریتانیا تازه از سال ۱۹۴۱ تصمیم گرفت پژوهش برای ساخت بمب اتم رو شروع کنه:‌

      Despite being an ally during World War II, the Soviet Union launched an all-out espionage effort to uncover the military and defense secrets of the United States and Britain in the 1940s. Within days of Britain’s highly classified decision in 1941 to begin research on building an atomic bomb, an informant in the British civil service notified the Soviets. As the top-secret plan to build the bomb, called the Manhattan Project, took shape in the United States, the Soviet spy ring got wind of it before the FBI knew of the secret program’s existence. Barely four years after the United States dropped two atomic bombs on Japan in August 1945, the Soviet Union detonated its own in August 1949, much sooner that expected.

  83. علیرضا گفته:

    کمتر چرت و پرت بنویسید!
    اولا تکنولوژی که آلمان نازی داشت یک قرن جلو تر از بقیه ملل بود
    دوم لشکر ۱۳ وافن اس اس نازی ها مسلمان بودن
    سوم آلمان نازی اگر پیروز شده بود رنج ملت دنیا کمتر از الان بود

  84. معین گفته:

    با سلام من واقعا نمیدونم کی این خزعبلات رو نوشته و پست کرده. آنچنان دونه به دونه نوشته انگار قشنگ دیده اون دنیای موازی رو!!!! دوست عزیزی که این مطلب رو نوشتی شما کاملا تحت تاثیر پروپاگاندای یهود جهانی قرار گرفتی، همه ی این چرت و پرتا رو یهودیان متعصب برای دور کردن‌مردم از ایدئولوژی کبیر نازیسم ساختن، الان هفتاد ساله که به سر مردم جهان یاد دادن که هولوکاست فلان بوده و کلی یهودی کشته شده و الکی مظلوم نمائی میکنن درحالی که هیچ مدرک دقیقی برای اثبات دروغ هولوکاست وجود نداره، جنایات نیرو های محور در مقایسه با متفقین اصلا قابل قیاس نیست!!! جنایاتی که متفقین در طول جنگ انجام دادن بشرت بدتره منتهی چون این ها برنده ی جنگ جهانی شدن هیچکس جرئت اعتراض ازشون رو نداره، از یه ژنرال آمریکایی مصاحبه کردن میگفت اگه کشور من میباخت در این جنگ مطمئنم من رو به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه میکردن، تا این حد خودشون میدونن، هیتلر کسی بود که در برابر غول دو سر صهیونیسم و کمونیسم ایستاد و نظم فراماسونی جهانی رو برملا کرد در زمان به قدرت رسیدن هیتلر تمام لژ های نحس ماسونی تعطیل شدن در آلمان، در مورد دین که دیگه کاملا چرت گفتی، قشنگ با کمونیست ها اشتباه گرفتی!!!نازی ها دیدگاه مثبت تری نسبت به دین و خدا نسبت به غربی ها داشتن و حرفاتون هیچ سندی نداره، در مورد بریتانیا سوگولی آلمان که دیگه واقعا آدم باید خندید بریتانیا بزرگترین دشمن آلمان بوده و هیچوقت به بهترین متحدش تبدیل نمیشده، هفتاد ساله که یهودیان جهان (صهیونیسم) داره میکوبه رو سر نازی ها چرا؟ چون وحشت داشتن از اینکه اونا رسواشون کنن. یهودیان در حال کنترل جهانند و با گسترش دارو های هورمونی و موارد بیولوژیکی در حال تزریق مرگ‌خاموش بر مردم کره زمین هستند بدون اینکه کسی بتونه جلوشون رو بگیره، تک تک حرفاتون تحت تاثیر پروپاگاندای عظیم صهیونیسته به گونه ای که خودم‌شک میکنم نکنه خودتونم یه یهودی متعصب باشید!!!! یه کلام از حرفاتون هم راست نیست با این مقاله ها اذهان عمومی رو منحرف نکنید غرب ب اندازه کافی تخریب میکنه نازی هارو….. در آخر شمارو با سخن تامل برانگیز جوزف گوبلز کبیر تنها میگذارم “اگر یهودیان در جنگ جهانی دوم پیروز شوند، بشریت در تاریکی ابدی فرو خواهد رفت و به وضعیتی بدوی و ملال انگیز دچار خواهد شد، یهودیان مظهر آن نیروی ویرانگری هستند که در این سال‌های وحشتناک، رهبری نظامی دشمن را در نبردی علیه همه‌ی آن چیزهایی که ما شاهد زیبایی، اصالت و باارزش بودنشان هستیم، بر عهده داشته است؛ فقط به این علت است که یهودیان از ما تنفر دارند.”

    • فربد آذسن گفته:

      سلام.

      ۱. نمی‌دونم تعریفت از مدرک دقیق چیه، ولی هولوکاست پرجزئیات‌ترین نسل‌کشی ثبت‌شده تو تاریخه. تعداد عکسا و مدارک و نقل‌قول‌های مرتبط باهاش انکارناپذیره.

      تو این لینکا مدارک محکمه‌پسند آورده شدن:‌

      https://www.theatlantic.com/photo/2011/10/world-war-ii-the-holocaust/100170/

      https://www.ushmm.org/antisemitism/holocaust-denial-and-distortion/evidence-documentation-holocaust

      ۲. درباره‌ی مشکل هیتلر با مسیحیت این صفحه‌ی ویکی‌پدیا رو بخون و منابعش رو چک کن:‌

      https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_views_of_Adolf_Hitler

      ۳. توی مقاله ذکر شده که آلمانی‌ها نسبت به نژاد انگلیسی دید مثبت داشتن، نه حکومت بریتانیا. دلیلش هم اینه که انگلیسی‌ها از لحاظ نژادی ژرمانیک هستن. پایه‌ی فرضیه‌ی متحد شدن با انگلستان شکست و انحلال کامل حکومت بریتانیاست. مثلاً اگه آلمان نازی انگلستان رو فتح می‌کرد، به کمک افرادی مثل اوزوالد موزلی (Oswald Mosley) و حزب فاشسیت‌های بریتانیا (British Union of Fascists) و امثالهم نازی‌ها می‌تونستن یه حکومت دست‌نشونده توی انگلستان ایجاد کنن.

      ۴. مدرکی پیدا نکردم که نشون بده گسترش داروهای هورمونی و مواد بیولوژیکی کار یهودی‌هاست.

      ۵. آیا دنیایی که لان توش زندگی می‌کنیم بدویه؟ با وجود تمام مشکلات بشر تا حالا اینقدر تو رفاه نبوده. به سخنرانی‌های استیون پینکر (Steven Pinker) رجوعت می‌دم که با آمار و ارقام ثابت می‌کنه عصر حاضر بهترین دوران برای زندگی کردن تو تاریخ بشریته.

      • معین گفته:

        اولا همین هولوکاست رو هزاران تاریخدان یهودی ( تکرار میکنم یهودی) بهش اعتقاد نداشتن و با هزاران‌مدرک و دلیل ردش کردن، حالا اون ک تاریخدانان غیر یهودی ای ک رد‌کردن این دروغ رو جای خود،حتی یه پیرزن درباره هولوکاست حرف هایی زده و اون رو با واقعیت جور ندونسته زندانیش کردن!!!!! کوچیک ترین حرفر هرکسی درمورد هولوواست بزنه فورا زندانی و شکنجه میشه چرا؟ چون منافع صهیونیسم در خطره مگه نمیگن دموکراسیع؟ این چه جور دموکراسی ایه دیگه؟ ثانیا هیتلر اگر ب دین اعتقاد نداشت تو کتاب و سخنانش حرف از خدا و دین نمیزد اون غربه که کلا دین رو مانع پیشرفت میدونسته ثالثا نزدیک بودن نژاد بریتانیا با آلمان دلیل بر علاقه ی آلمانیا به اونا نمیشه بلکه برعکس انگلیس و آلمان همیشه در هر عرصه ای رقابت دارن با هم و زیاد هم باهم جور نیستن، حتی هیتلر از سرخپوستای امریکا حمایت میکرده و اونا رو مالک سرزمین امریکا میدونسته من نمیدونم این چرتا رو از نجات دراوردی خامسا کلا الان همه این وسایل بیولوژیکی بوش از اسرائیل و یهود میاد سادسا تو مگه اون دنیا ک اونا پیروز بشن رو دیدی که میگی الان بهترین دنیاییه ک توش زندگی میکنیم؟ دنیایی که یخودیان خواهان بی بند و باری جنسی و همجنسگرایی و اخلاط نژادی هستن هیچ دنیای خوبی نیست واقعا من ک نمیتونم قانعت کنم امیدوارم خودت هدایت بشی. به امید نابودی تک تک کشورای متفق

        • فربد آذسن گفته:

          من به این واقفم که جنبش صهیونیسم و سران اسرائیل از هولوکاست سوءاستفاده کردن، و این احتمال رو هم در نظر می‌گیرم که تعداد کشته‌های هولوکاست ممکنه کمتر از ۶ میلیون نفر باشه (چون بعداً کاشف به عمل اومد که تعداد کشته‌های بمباران درسدن بسیار کمتر از حدی بود که فکر می‌کردیم باشه)، ولی هیچ‌کدوم از این موارد باعث نمی‌شن هولوکاست اتفاق نیفتاده باشه. فکر کنم تو حتی اون لینکایی رو که برات فرستادم بازشون نکردی.

          اون قسمتی که توی مقاله درباره‌ی نگرش نازی‌ها به مذهب و خدا صحبت شده رو دقیق نخوندی. اونجا نگفته نازی‌ها با خدا و مذهب مخالفت علنی داشتن، بلکه صرفاً نسبت بهش سرد بودن و سعی داشتن به مرور زمان نازیسم و آریانیسم رو تو دل مردم جا بندازن. از هیملر چندتا نقل‌قول علیه مسیحیت موجوده. غیر از اونی که تو مقاله اشاره شده، اینم یکی دیگه:

          “We will have to deal with Christianity in a tougher way than hitherto. We must settle accounts with this Christianity, this greatest of plagues that could have happened to us in our history, which has weakened us in every conflict. If our generation does not do it then it would I think drag on for a long time. We must overcome it within ourselves. Today at Heydrich’s funeral I intentionally expressed in my oration from my deepest conviction a belief in God, a belief in fate, in the ancient one as I called him – that is the old Germanic word: Wralda.

          http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/Reading/Germany/himmler.religion.htm

          درباره‌ی طرفداری هیتلر از سرخ‌پوست‌های آمریکا منبعی داری؟

          • معین گفته:

            بله نگاهی ننداختم و نمیندازم چون هر جایی رو که نگاه میکنم‌مدارکی از هولوکاست و به اصطلاح اثباتش میذارن که خسته شدم اما نمیتونن کوچیک ترین نقدی علیه هولوکاست رو بشنون و فورا صفحه اینترنت رو میبندن،این که میگن نازی ها ضد دین بودن از پروپاگاندای روزولت بوده من اخیرا تحقیق کردم متوجه شدم روزولت سعی در ضد دین جلوه نشون دادن هیتلر بوده، کما اینکه اگه هم‌ انتقاداتی که به مسیحیت اگه داشته بودن ( هرچند این به هیچ وجه به معنی مخالفت کامل اونها با مسیحیت نبوده) به معنای مخالفت کامل با خدا نیست، میدونید که خدا اصطلاح خیلی گسترده تری نسبت به مسیحیته و هرکس که از مسیحیت انتقاد کنه دلیل بر بی دین بودن اون نیست، آخوند های مسلمان و خاخام های یهودی از مسیحیت انتقاد میکنن آیا یعنی اینا ضد خدا هستن؟ هیچ مدرک شفافی مبنی بر ضد دین بودن نازی ها نبوده، جالبه بدونی وقتی نازی ها به شوروی حمله کردن هر کجا رو که ازش تصرف میکردن کلیسا هاش باز میشدن و کشیش هاش یه جورایی آرزو داشتن نازی ها بر کمونیست ها غلبه کنن، اون ایدئولوژی ای که از بیخ و بن با دین و خدا مخالف بوده ایدئولوژی دست نشانده ی یهود تحت نام “کمونیسم” هست، هیتلر در یکی از سخنرانی هاش گفته من از سمت خدا انتخاب شدم برای مبارزه با یهود، آیا کسی که بی دین باشه چنین چیزی میگه؟ در مورد بحث دومتم باید بگم که من دقیقا نمیتونم سایت دقیقی رو بهت معرفی کنم که بهت ثابت بشه حامی سرخپوستای آمریکا بوده یا نه چون خودتم بهتر میدونهی کوچیک ترین چیزی که به نفع نازی ها باشه فورا جمع میشه ( مگه اینکه در سایت هایی با دامنه ی IR خلاف این باشه) اما فقط اینو بهت میگم که منبعم موثقه و هیتلر هم بار ها گفته که آمریکا سرزمین اجدادی سرخپوستاست و اونایی که سرزمینشون رو ازشون غضب کردن باید پسش بدن و همچنین نازی ها کمک تسلیحاتی به آخرین گروه های بازمانده از سرخپوست های شورشی کمک تسلیحاتی و سیاسی میکردن سرکرده گروهش یادم رفته کیه اسمش بعدا اگه پیدا کردم اسمش رو بهت میگم، هیتلر همچنین با هندیا هم علی انگلستان یه سری کمکایی رو داده و همچنین ب فلسطینی ها علیه یهودیا هشدار داده و کمک تسلیحاتی داده 🛑 آلمان یا هیتلر هرگز نژاد ستیز نبودند.

            دروغی که گفته شد؛ در المپیک ۱۹۳۶، زمانی که #جسی_اونز، ورزشکار سیاهپوست در یکی از مسابقات پیروز شد، هیتلر از دست دادن با او خود داری کرد، چون او سیاهپوست بود؛

            او یهودیان را در اردوگاه های کار اجباری قرار می داد، و اثبات می شود که او نژاد ستیز است.

            🛑 اکنون حقیقت؛

            یکی از سرخپوستان قبیله تسوکی، به نام الکساندر جفرسون، در کتابی خود به نام “خط سرخ اسیر، خط سرخ آزاد” ، اشاره کرد که در کشور خودش، او شهروندی درجه دو محسوب می شد، در طول جنگ، او به اردوگاه اسرا در آلمان منتقل شد؛ جایی که او برای اولین بار در طول زندگی اش ، با سربازان سفید برابر بود. زمانی که به آمریکا برگشت و از کشتی پیاده شد، با این اعلان مواجه شد که،” سفید ها به راست، غیر سفید ها سمت چپ!”

            تاریخدان و جامعه شناس #سیاه_پوست مشهور، #دو_بویس، در ۱۹۳۶ از آلمان نازی بازدید کرد؛او اشاره کرد که از طرف دانشگاه های آلمانی استقبال خوبی دریافت کرده؛ همچنین اشاره کرد: در آلمان نازی، هیچ نشانه ای از نژاد ستیزی و نفرت به سیاهان مشاهده نمی شود.”

            #جسی_اونز تعریف می کرد که:

            #هیتلر به من بی محلی نکرد، بلکه این #روزولت بود که مرا تحویل نگرفت! او حتی به من تبریک هم نگفت!” در عوض هیتلر به اونز قاب #عکس_یادگاری از خودش هدیه داد. اونز هیچگاه به کاخ سفید دعوت نشد، با اینکه دیگر ورزشکاران دعوت شدند.

            آلمان ها هرگز #نژاد_ستیز نبودند؛اونز اجازه داشت تا در همان هتل هایی که سفید ها قرار داشتند اقامت کند؛ در حالی که همان زمان در بسیاری از نقاط ایالات متحده، سیاه پوستان در مکان هایی #جداگانه اقامت می کردند.

            دلیل این که هیتلر با #اونز دست نداد، این بود که در ۲ آگوست هیتلر شخصا از #مسابقات بازدید کرد و از ورزشکار آلمانی، هانس وولکه، اولین ورزشکار آلمانی که بعد ار المپیک ۱۸۹۶ مدال طلا گرفت، تقدیر کرد. در باقی روز، او ورزشکاران آلمانی و غیر آلمانی را به دفتر خودش دعوت کرد.

            روز بعد، ۳ آگوست، دبیر کمیته بین المللی المپیک، #بولیت_لوتور، به هیتلر تذکر داد که او با دعوت ورزشکاران به دفتر شخصی خودش، قوانین کمیته را نقض کرده است.

            #اونز درباره دست ندادن هیتلر با او گفته بود که:

            هیتلر بارها از استادیوم بیرون می رفت و دوباره بر می گشت؛”در زمان تقسیم جوایز دوی صد متر او در استادیوم نبود؛در همان زمان او از کنار دفتر خودش رد شد، او مرا تشویق کرد، و من نیز به او احترام گذاشتم.

            🔰 منابع:

            Schaap, Jeremy (2007). Triumph: The untold story of Jesse Owens and Hitler’s Olympics. New York: Mifflin Harcourt.

            Owens Weighs his pro offers – The Baltimore Sun, August 18, 1936.

          • فربد آذسن گفته:

            تو می‌تونی بگی هولوکاست بزرگنمایی شده، یا غیرقابل‌اجتناب بود، یا توی اون دوره‌ی زمانی نسل‌کشی نژادی اتفاق پذیرفته‌شده‌ای بود، یا اصلاً بگی یهودی‌ها حقشون بود؛ این‌ها همه بیانه‌های قابل‌بحثی‌ان، ولی این‌که بگی کلاً اتفاق نیفتاده باعث می‌شه نظرت از اعتبار ساقط بشه. چون نشون می‌ده با حقایق تاریخی کاری نداری و صرفاً می‌خوای بحث ایدئولوژیک کنی.

            کلاً‌ یه بحثی هست که باید در نظرش داشته باشیم. اونم اینه که رفتار و نظرات نازی‌ها قبل از شروع جنگ و بعد از شروع جنگ با هم فرق داشت. مثلاً‌ با این‌که نازی‌ها از یهودی‌ها بدشون میومد، ولی تا قبل از صدور فرمان راه‌حل نهایی (Final Solution) تو سال ۱۹۴۱ قصد جون‌شو نداشتن و صرفاً می‌خواستن یهودیا تو آلمان قدرت و نفوذی نداشته باشن یا کلاً تو آلمان نباشن. به مرور زمان و با تک افتادن آلمان توی صحنه‌ی بین‌المللی، فشار درونی توی آلمان نازی بیشتر شد و برای همین به تصمیمات تندتری و شدیدتری رو آوردن.

            اگه این موضوع رو در نظر داشته باشیم که جنگ و عدم وجود متحد آلمان نازی رو به سمت افراط سوق داد، شاید بشه گفت مقاله‌ی بالا داره آلمان نازی رو بد جلوه می‌ده. چون تا قبل از شروع جنگ آلمان نازی یه کشور نسبتاً عادی بود و افکار و ایدئولوژی‌ای که ترویج می‌داد، با توجه به استانداردهای زمانه چندان عجیب نبود. مثلاً‌ همون‌طور که عده‌ای خاطرنشون کردن، نژادپرستی آمریکایی‌ها علیه سیاه‌پوست‌ها شدیدتر از نژادپرستی آلمانی‌ها علیه یهودی‌ها بود و این ماجرای جسی اونز هم که مثال زدی درسته. در واقع یه سیاه‌پوست دیگه هست به اسم Hans Massaquoi که توی آلمان نازی بزرگ شد و با این‌که با دختر یکی از افسرهای SS رابطه برقرار کرد، صرفاً بهش پشت‌دستی زدن، در حالی که اگه تو آمریکا می‌گرفتنش، احتمالاً lynchش می‌کردن. به طور کلی نازی‌ها سیاه‌پوست‌ها رو به چشم تهدید آن‌چنانی نمی‌دیدن و کاری به کارشون نداشتن.

            از طرف دیگه آلمان نازی طبعاً کشوری نبود که بخواد تا ابدالدهر جنگو ادامه بده،‌ و مسلماً اگه به پیروزی می‌رسید، بالاخره یه نظم جهانی تو دنیا برقرار می‌کرد. ولی مسئله اینجاست که جنگ اتفاق افتاد. و توی جریان جنگ آلمان نازی و شخص هیتلر کارایی کردن و حرفایی زدن که باعث می‌شه چهره‌ی تاریکی پیدا کنن. این مقاله هم با در نظر داشتن اتفاقاتی که توی جنگ افتاد نوشته شده. مثلاً همین Nero Decree رو برو سرچ کن. یا مثلاً دستور با خاک یکسان کردن پاریس و برج ایفل پس از این‌که هیتلر فهمید آلمان پاریس رو از دست می‌ده، دستوری که خوشبختانه ازش سرپیچی شد (البته بعضیا هم می‌گن سرپیچی یا اطاعت از دستور بی‌معنی بود، چون آلمان منابع کافی برای تخریب پاریس رو نداشت، حالا بگذریم). هیتلر شاید یه زمانی افکار و آرمان‌های والا داشت، ولی آخرای جنگ قشنگ به آدم بده‌‌ی داستان تبدیل شده بود و از همه طرف نابودی بی‌دلیل و بی‌فایده برای آلمان و کشورهای دیگه به ارمغان می‌آورد. اگه بخوایم از هیتلر به خاطر کارای خوبش برای آلمان قهرمان‌سازی کنیم، صرفاً باید یک عالمه گندکاری توی جنگ رو نادیده بگیریم.

            در کل به نظرم از بعضی لحاظ نازیسم قابل درک یا حتی قابل دفاعه (مثل مخالفت‌شون با کمونیسم؛ به نظر من شوروی از همه لحاظ از آلمان نازی بدتر بود)، ولی راهی که برای رسیدن به اهداف‌شون انتخاب کردن بیش از حد مخرب بود.

  85. رضا گفته:

    با سلام خدمت دوستان من مطالب اراۓه شده را خواندم
    این مطالب که ضما می گید با توجه به سیاست ها و برنامه های المان نازی و هیتلر و نازیسم نوشته شدن نه تنها درست نیستن بلکه تناقضات زیادی با اصل ماجرا ها و اتفاقات دارند.
    نویسنده محترم وب سایت شما بیشتر از جانب عقاید ضد نازیسم حرف زدید و اگه بخواید فواید این نوع مکتب رو بشمارید قطعا بیشتر از مضراتش برای جان خواهد بود
    و اینکه بیشتر مطالب اراۓه شده در اینجا عکسشون به اثبات تاریخی و تجربی رسیدن
    مثل کنترل فرانسه یا لهستان و اکراین که به بهترین شکل در زمان نازی ها صورت میگرفت
    در ضمن هیتلز خودش یک کاتولیک بوده و اعمال و سخنرانی های اون این رو اثبات می کنن
    و اینکه نازی ها اصلا با کاتولیک ها و اسلاو ها مشکل نداشتند وحتی در زمان حکومت آلمان نازی ۲۵۰۰تا کلیسای جدید ساخته شد و نازی ها استالین رو بخاتر اینکه خدا ندانم گرایی را در شوروی گسترش داده بود محکوم میکردند.
    البته مطالب نوشته شده توسط شما تناقض های اشکارای زیادی دارند
    بنده وقت و فرصت کافی جهت نام بردن این تناقضات ندارم.
    در ضمن تاریخ را فاتحان مینویسند. و تلاش برای ساختن بهشت در زمین جهنم به بار می اورد.

    هیتلر چون شکست خورد فاتحان نبرد توی تاریخ کلا بر علیه اون نوشتند برای مثال قضیه ی هولوکاست کاملا دروغ بوده و این موضوع رو همه میدونن.

    • فربد آذسن گفته:

      سلام. چندتا نکته:‌

      این مقاله رو من ننوشتم. صرفاً ترجمه‌ش کردم. به نظرم نویسنده برای نظراتش دلایل کافی آورده.

      به نظرم مشکل شما، و خیلی از طرفدارای نازیسم که پای این پست توی سایت خودم و تو سفید نظر گذاشتن، اینه که فکر می‌کنن پیام مقاله اینه که بگیم متفقین خوب بودن یا الان دنیا گلستونه. پیام این مقاله اینه که اگه نازیسم به قطب قدرت اروپا تبدیل می‌شد، از هیچ لحاظ تو دنیای بهتری زندگی نمی‌کردیم. الان مثلاً شما می‌گی رفتار نازی‌ها با کشورهایی که اشغال کرده بودن خیلی خوب بود (که البته ادعای قابل بحثیه، ولی خب بگذریم). خب اصلاً یه کشور چه حقی داره که بره یه کشور دیگه رو اشغال کنه که بخواد با ساکنینش خوب رفتار کنه یا نه؟

      خیلیا در دفاع از نازیسم می‌گن نازی‌ها شروع‌کننده‌ی درگیری نبودن و همیشه بقیه‌ی کشورا بودن که بهشون کرم می‌ریختن. خب شما اگه یه کشوری درست کنی که تقریباً با کل دنیا درگیره، حتی در صورت برخورداری از حقانیت اخلاقی، آیا واقعاً می‌شه قطب مثبتی تو دنیا در نظر گرفتت؟ مثلاً الان من نوعی می‌دونم که تقریباً تمام کشورای قدرتمند دنیا فاسدن. ولی اگه برای از بین بردن این فساد یه جنگی راه بندازم که در عرض چند سال ‌ده‌ها میلیون نفر کشته و زخمی بده، آیا واقعاً کمکی به حل مشکل کردم؟ کلاً سیاست و دیپلماسی برای این وجود داره که یهو به خاطر آرمان‌گرایی چند نفر آدم میلیون‌ها نفر به فلاکت کشیده نشن.

      حالا شاید شما بگی هیتلر آدم خوبی بود و می‌خواست دنیا رو به جای بهتری تبدیل کنه. ولی برو اینو به سربازای آلمانی بگو که تو استالینگراد از گشنگی و تشنگی خودشونو می‌انداختن جلوی تیر سربازای شوروی.

      در آخر اگه می‌بینی توی مقاله تناقضی وجود داره، به خاطر اینه که ایدئولوژی نازیسم خودش پر از تناقضه. و باید باشه. چون هیچ ایدئولوژی‌ای نمی‌تونه بعد از پیاده شدن توی دنیای واقعی و درگیر شدن با پیچیدگی‌هاش انسجامشو حفظ کنه.

  86. محمدرضا گفته:

    با سلام واقعا مقاله بسیار خوبی گذاشتین.
    ولی هیتلر با ایران جنگ نمیکرد.چون یک روز.هیتلر به فرماندهانش.دستور میده برن از سر هر نژادی بیاورن.میاورن و هیتلر به ژنرال هاش میگه سر کدوم یکی به ما شبیه هست.میگن.این سر.سر یک مرد ایرانی پیر.اهل تبریز بود.هیتلر به سردارانش گفت.مابه ایران حمله نمی کنیم و نخواهیم کرد.به خاطر همین چهار تا مهندس به تبریز میفرسته و اون چهار مهندس عمارت شهرداری رو میسازن که شبیه عقاب نازی هستش.پس به نظرم باید نازی ها پیروز میشدن.

    • مهدی پورنصیر گفته:

      اکثر دوستان حالا یه چیزی شنیدن که مثلا هیلتر چون نژاد آریایی بود و ایرانی ها هم آریایی بودن پس دنیا برای ما با هیتلر گلستان میشد.مثل این دوستمون که جمجمه مرد تبریزی که مثال زد .
      ولی اگه فقط یه بار نبرد من رو بخونن متوجه میشن که سرنوشت ما هم بهتر از اسلاوها و یهودی ها نمیشد.
      به نظر من هم پیش بینی شما تا حدود بسیار زیادی درسته. به طور مثال همون لیستی که نازی های برای کشتار نخبه های لهستان تهیه کرده بودند عینا در مورد بریتانیا هم تهیه شده بود و در صورت پیروزی اجرا میشد.
      دنیا الانشم هم جای خوبی نیست ولی اگه نظم نوینی که الان آمریکا و متحداش از اون حمایت میکنن نبود چین و روسیه دنیا رو میخوردن و به نظر من دنیای تحت لوای آمریکا قطعا جای بهتری برای زندگیه

      • فربد آذسن گفته:

        منم به این اعتقاد دارم که آمریکا، با وجود تمام مشکلاتش، بهترین گزینه برای رهبری دنیاست، صرفاً به خاطر این‌که به خاطر بزرگ بودنش و آزادی نسبیش گندکاری‌هاش راحت‌تر فاش می‌شه و به گوش مردم دنیا می‌رسه. از طرف دیگه نظام تمامیت‌خواه هم به‌سختی می‌تونه توش شکل بگیره، چون نهاد‌های قدرت زیادی توش وجود داره و اینا دائماً با هم در حال بده و بستونن و نمی‌تونن هه طور کامل به هم غلبه کنن و قدرت متمرکز ایجاد کنن. مثلاً اگه چین تبدیل به ابرقدرت بشه، دنیا تبدیل می‌شه به اون چیزی که حزب کمونیست چین می‌خوا و داخل چین هم نیرویی وجود نداره که این خواسته رو تعدیل کنه.

        • امیر(س.ج.ا.) گفته:

          و اما شما. به نظرم مساحت یه کشور نمیتونه نشون دهنده رهبری بر جهان باشه .وگرنه اندونزی پر تراکم ترین کشور دنیاس.و جمعیتش اندازه روسیس.باید دید کدوم کشور لیاقتشو داره.ترامپ؟؟؟؟؟واقعا چی فکر میکنید؟
          و اما من به شما قول میدم چین طی سال های آینده بزرگترین قدرت روز زمین میشه اون هم از همه جانب.چون اقتصادش خوبه و نیروی انسانی بالایی داره و تازه نظامیشم قویه و قدرت هایی مثل ایران و روسیه پشتش واستادن.

  87. محسن گفته:

    ترجیح میدادم آلمان نازی پیروز میشد و به قول هیتلر صهیونیست این قوم بی ریشه بین المللی رو از بین می‌برد و البته باید این رو در نظر گرفت که مطمئنا آلمان ها این همه جنگ رو ادامه نمیدادن، چون نیروی انسانی مطمئنا باقی نمیموند

    • فربد آذسن گفته:

      راستش اگه مسئله‌ی نیروی انسانی مطرح بود، هیتلر اول ترتیب جبهه‌ی غرب رو می‌داد و بعد دستور حمله به شوروی رو صادر می‌کرد. ایده‌ی درگیر شدن با دو جبهه‌ی شرق و غرب، اونم بدون متحد درست‌حسابی، و همچنین جنبه‌های نظامی Hitler’s ِYouth نشون می‌ده که نازی‌ها این احتمالو داده بودن که اگه بخوان دنیا رو اونجور که می‌خوان تغییر بدن باید به جنگیدن عادت کنن.

    • سَدان گفته:

      به نظرت بهتر نیست اگه با چیزی مخالفی علت مخالفتتو بگی؟ چون با فحش دادن فقط نشون میدی که یا تعصب جلو چشماتو گرفته یا اطلاعاتت به اندازه کافی نیست تا دلیل منطقی برای مخالفتت بیاری.با این کار فقط خودتو زیر سوال میبری.

  88. ناصر گفته:

    این طوری که پیشگویی کردی نستراداموس هم نمی تونست پیشگویی که ! این چرت و پرت ها چیه ؟!!! مثلا حالا که متفقین پیروز شدند با این دنیای پر از کثافتی که درست کردند خوب شده !!!!!!!!

    • فربد آذسن گفته:

      توی خود مطلب هم اشاره شده. منشاء این پیش‌گویی‌ها عمدتاً سیاست‌ها و برنامه‌هاییه که خود نازی‌ها در صورت رسیدن به پیروزی قصد داشتن پیاده کنن. یعنی هدف مقاله نه لزوماً‌ گمانه‌زنی و پیش‌بینی درباره‌ی آینده، بلکه فراهم کردن بستری برای آشنایی بیشتر با ایده‌های نازیسمه.

      توی هیچ جای مقاله هم اشاره نشده که دنیای الان گلستونه یا متفقین جنایتی مرتکب نشدن. ولی خب یک سری مزایا (مثل اینترنت آزاد) توی دنیای تحت سلطه‌ی نازی‌ها (یا هر ایدئولوژی تمامیت‌خواه دیگه‌ای) قابل‌تصور نیست. AlternateHistoryPub وقتی میاد چنین ادعایی می‌کنه انصافاً نمی‌شه به سیاه‌نمایی نازی‌ها متهمش کرد.

      حالا اگه به مشکلات به مقاله به صورت موردی اشاره کنی، دقیق‌تر می‌تونیم بحث کنیم.

      • مهرداد گفته:

        سلام.
        به صورت کاملا منطقی بخوام بگم :
        شماها چرا خودتونو دیونه بحث نازی ها ,کمونیست ها و غربی ها کردین ؟؟؟؟
        نه آمریکا برامون خوب بود نه شوروی نه آلمان نازی درضمن اینم بگم امریکا بره خودشو جمع کنه حالا چه برسه به اینکه شما میگی رهبری جهان !!!!!!!!!!!!!!!!
        آمریکا ۲ میلیارد کاههک هسته ای جنگی هم داشته باشه با وجود ایران روسیه و چین هیچی نیست