3. banner 1440x780 1 915x423 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

معمولاً وقتی صحبت از فلسفه در میان می‌آید، ذهن مردم سمت سر و کله زدن با مفاهیم و سوالات انتزاعی سخت و پیچیده می‌رود که شاید در نگاه اول، کاربردی جز رساله نوشتن در فضای آکادمیک نداشته باشند. با این‌که بخش زیادی از فلسفه درباره‌ی پرداختن به همین مسائل است، ولی فلسفه یک جنبه‌ی دیگر هم دارد و آن هم تلاش برای بهبود زندگی انسان‌هاست. فلسفه‌ای که هدفش این باشد، معمولاً به‌شکلی ساده و قابل‌دسترس نوشته می‌شود، طوری‌که مردم عادی – یعنی کسانی که مطالعات آکادمیک در زمینه‌ی فلسفه ندارند – بتوانند نهایت استفاده را از این آثار ببرند.

در این مطلب قصدمان بر این است که تعدادی آثار فلسفی را که می‌توانند گذر زندگی را برایتان راحت‌تر کنند و برای فهمیدن‌شان نیاز به تحصیلات آکادمیک نداشته باشید معرفی کنیم. این کتاب‌ها به چند دسته تقسیم شده‌اند:

۱. بهترین کتاب‌های فلسفی به‌طور کلی

۲. بهترین کتاب‌های فلسفی با موضوع فلسفه‌ی رواقیون و فلسفه‌ی غرب

۳. بهترین کتاب‌های فلسفی درباره‌ی فلسفه‌ی شرق

۴. بهترین کتاب‌ها درباره‌ی فیلسوف‌های مهم

۵. بهترین کتاب‌های فلسفی درباره‌ی اخلاقیات

۶. بهترین کتاب‌های فلسفی برای بهبود بازدهی

۷. بهترین کتاب‌های فلسفی برای زندگی مدرن

با دنبال کردن این فهرست و کتاب‌های معرفی‌شده در آن، به احتمال زیاد کتاب فلسفی‌ای را که در این مقطع از زندگی‌تان به خواندنش نیاز دارید، پیدا خواهید کرد.

بهترین کتاب‌های فلسفی به‌طور کلی

1. Top General Philosophy Books 1 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

۱. «تاملات»، اثر مارکوس اورلیوس (Meditations, Marcus Aurelius)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«آنچه روی ذهن شما قدرت دارد خودتان هستید، نه اتفاقات بیرونی. این حقیقت را بپذیرید تا قدرت پیدا کنید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«تاملات» کلکسیونی از ۱۲ کتاب است که مارکوس اورلیوس، امپراتور رومی، نوشته است. مارکوس اورلیوس همیشه در حال نوشتن افکارش بود تا آموخته‌هایش در عرصه‌ی فلسفه‌ی رواقی (Stoic) را به یاد بسپرد. هدف نوشته‌های او عمدتاً یاددهی منطق، ایمان و خویشتن‌داری است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر به آرامش خاطر، انگیزه و حکمت روزانه نیاز دارید، تاملات یکی از بهترین کتاب‌هایی است که خواهید خواند. کسی نیست که از خواندن این کتاب سودی نبرد. توصیه‌های کتاب در جهان امروز، به‌اندازه‌ی ۲۰۰۰ سال پیش که مارکوس اورلیوس آن‌ها را نوشت، درست و کاربردی هستند و این کتاب هم در دوران سخت و هم در دوران راحتی به شما کمک خواهد کرد. تازه شاید الهام‌بخش‌تان باشد تا خودتان هم شروع به نوشتن افکارتان کنید!

نکات مهم کتاب

۱. «منطق» واقعی همیشه منطقی به نظر نمی‌رسد، ولی پشت وقوع هر اتفاقی دلیلی نهفته است.

۲. عمر کوتاه‌تر از آن است که آن را به غر زدن و شکایت کردن گذراند.

۳. تنها دردی که بابت آن عذاب می‌کشید، دردی است که خودتان برای خودتان به وجود بیاورید.

۲. «انسان در جستجوی معنا»، اثر ویکتور فرانکل (Man’s Search for Meaning, Victor Frankl)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«از انسان هر چیزی را می‌توان سلب کرد جز یک چیز؛ آن چیز آخرین آزادی بین آزادی‌های انسان است: انتخاب رفتار خود در یک موقعیت خاص؛ انتخاب راه خود.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

ویکتور فرانکل، نویسنده‌ی کتاب، یکی از بازماندگان هولوکاست است که در آن جزییات تجربیات وحشتناک خود را در اردوگاه‌های کار اجباری نازی‌ها تعریف می‌کند و در کنارش رویکرد روان‌شناسانه‌ی خود به مقوله‌ی معنادرمانی (Logotherapy) را شرح می‌دهد، رویکردی که به او کمک کرد زنده بماند؛ رویکردی که نشان می‌دهد که چطور می‌توانید – و ملزوم به این هستید – در زندگی خود معنا پیدا کنید.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

چاه‌ها و چاله‌های کمی هستند که این کتاب نتواند در بیرون آمدن ازشان به شما کمک کند. این کتاب علاوه بر این‌که الهام‌بخش شما می‌شود تا مفهوم معنا را بازنگری کنید و هرجا که می‌روید در آنجا معنا پیدا کنید، بلکه باعث می‌شود به کسانی که قبل از شما آمدند، حس احترامی فوق‌العاده حس کنید. این کتاب هم در سطحی شخصی و هم در سطحی تاریخی بسیار آگاهی‌بخش است و تقریباً هرکسی از خواندن آن سود خواهد برد.

نکات مهم کتاب

۱. گاهی تنها راه برای زنده ماندن، تسلیم شدن در برابر مرگ است.

۲. زندگی شما معنای خاص خود را دارد، و این به خودتان بستگی دارد تا پیدایش کنید.

۳. با استفاده از نیت‌های متناقض ترس‌های درونی خود را از بین ببرید.

۳. «روزنگار رواقی‌گری»، اثر رایان هالیدی (The Daily Stoic, Ryan Holiday)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«قوه‌ی ادراک خود را کنترل کنید؛ اعمال خود را در مسیر درست هدایت کنید؛ آنچه را که خارج از کنترل شماست، با کمال میل بپذیرید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«روزنگار رواقی‌گری» کلکسیونی از تاملات کوتاه و روزانه از فیلسوفان رواقی باستانی همچون سنکا (Seneca)، اپیکتتوس (Epictetus) و مارکوس اورلیوس است که به تناسب با تعداد روزهای سال، به ۳۶۶ قسمت تقسیم شده است. در این کتاب با توسل به سه اصل رواقی‌گری یعنی قوه‌ی ادراک، قوه‌ی عمل و قوه‌ی اختیار، درس‌هایی درباره‌ی آرامش، انعطاف‌پذیری و اراده داده شده است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر برایتان سخت است که کتاب‌های غیرداستانی را با ضرب‌آهنگی رضایت‌بخش بخوانید، این کتاب برای شما نوشته شده است. کتاب طوری طرح‌ریزی شده که هر روز فقط یک صفحه از آن را بخوانید. دیگر هرچقدر هم که زود حواس‌تان پرت شود، توان خواندن روزی یک صفحه را دارید. اگر این کتاب را بخوانید، درک کلی‌تان از رواقی‌گری بسیار بالا خواهد رفت و می‌توانید بسیاری از اصول آن را در زندگی‌تان اجرا کنید.

نکات مهم کتاب

 ۱. قوه‌ی ادراک به افکار، اعمال و در نهایت همه‌ی جنبه‌های زندگی‌تان هدف خواهد بخشید.

۲. اگر به جای تسلیم شدن در برابر خواسته‌ها و غریزه‌های لحظه‌ای، درباره‌ی کارهایی که انجام می‌دهیم آگاهانه تصمیم بگیریم، می‌توانیم مسیر زندگی‌مان را تغییر دهیم.

۳. اراده نیروی درونی ما برای استمرار ورزیدن است. حتی وقتی کل دنیا ما را ناامید کند، اراده می‌تواند به ما امید بخشد.

۴. «تاریخ فلسفه»، اثر ویل دورانت (The Story of Philosophy, Will Durant)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«تمدن با نظم آغاز می‌شود، با آزادی رشد پیدا می‌کند و با آشوب می‌میرد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«داستان فلسفه» خلاصه‌ای از زندگی فیلسوفان بزرگ غرب همچون افلاطون، سقراط و نیچه است و دیدگاه‌های آن‌ها پیرامون سیاست، مذهب، اخلاقیات، معنای زندگی و مسائل مهم دیگر را شرح می‌دهد.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر درباره‌ی ریشه‌ی فلسفه کنجکاو هستید، تاریخ فلسفه کتابی است که باید بخوانید. ویل دورانت و همسرش آریل جزو بزرگ‌ترین مورخان تمام دوران هستند و تخصص‌شان فشرده‌سازی تاریخ دنیاست. در این مورد خاص شاهد فشرده‌سازی تاریخ فلسفه در ۷۰۰ صفحه هستیم. اگر دنبال اثر کوتاه‌تری هستید، می‌توانید ابتدا به درس‌های تاریخ (The Lessons of History) از دورانت‌ها رجوع کنید و بعد برای مطالعه‌ی دقیق‌تر درباره‌ی مهم‌ترین فیلسوف‌های تاریخ سراغ این شاهکار بروید.

نکات مهم کتاب

۱. فیلسوف‌های یونان باستان راه را برای توسعه‌ی فلسفه، علم و شکل‌های جدید حکومت بر جامعه هموار کردند.

۲. اسپینوزا (Spinoza) به بشر کمک کرد معانی مخفی در مذهب را کشف کند.

۳. ولتر (Voltaire) نقشی اساسی در انقلاب فرانسه و بهبود سیستم‌های سیاسی در سرتاسر دنیا داشت.

۵. «جمهور»، اثر افلاطون (The Republic, Plato)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«سنگین‌ترین مجازات برای سر باز زدن از حکومت کردن این است که شخصی نازل‌تر از خودتان، به شما حکومت خواهد کرد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«جمهور» یکی از مهم‌ترین آثار فلسفی و سیاسی در تاریخ است که افلاطون، یکی از نخستین فیلسوف‌ها و شاگرد سقراط، به شکل دیالوگ درباره‌ی عدالت و نظام‌های سیاسی آن را نوشته است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر به سیاست علاقه دارید، خواندن این کتاب واجب است. اگر به سیاست علاقه ندارید، خواندنش همچنان ارزشمند است، چون به شما نشان می‌دهد معنی مورد حاکمیت واقع شدن، شهروند خوب بودن و این جمله که «فیلسوف می‌تواند حاکم خوبی باشد، ولی لزوماً حاکم خوبی نخواهد بود» چیست.

نکات مهم کتاب

۱. عدالت را باید هم در سطحی فردی، و هم در سطحی جمعی اجرا کرد.

۲. هم شهرها و هم افراد را می‌توان به سه بخش جدا تقسیم کرد.

۳. فیلسوف‌هایی که سعی کنند به دیگران حکومت کنند با دشواری‌های زیادی مواجه خواهند شد و جز این هم انتظاری نمی‌توان داشت.

۶. «اندرزها»، اپیکتتوس (Discourses, Epictetus)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«آزادی چیست جز این‌که بتوانیم هرطور که دلمان می‌خواهد زندگی کنیم؟»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«اندرزها» مجموعه‌ای از سخنرانی‌های اپیکتتوس، فیلسوف یونان باستان است که یکی از شاگردانش آن‌ها را مکتوب کرده است. هدف این سخنرانی‌ها تلاش برای شرح دادن منطق دنیاست. اپیکتتوس می‌خواهد به ما یاد دهد که سختی‌ها، تغییرات و حوادث زندگی را که در ابتدا شبیه به مانع به نظر می‌رسند، ولی در نهایت ما را قوی‌تر خواهند کرد، با آغوش باز بپذیریم.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

برخلاف بقیه‌ی فیلسوفان باستانی، اپیکتتوس در خانواده‌ای ثروتمند به دنیا نیامد. او در ابتدا یک برده بود، ولی به‌لطف ایده‌ها و رفتارش، آزاد شد. او تا آخر عمرش صرفه‌جویانه زندگی کرد و برای همین است که در سخنرانی‌هایش عقل سلیم نقش پررنگی دارد: اگر دنبال برداشتی تازه از رواقی‌گری هستید که از زبان فردی با امتیازات اجتماعی بیان نشده، اندرزهای اپیکتتوس بهترین کتاب برای خواندن است.

نکات مهم کتاب

۱. اگر زندگی سختی نداشته باشد، ما نیاز به رشد یافتن و تکامل پیدا کردن را حس نمی‌کنیم.

۲. لازمه‌ی ساختن هر چیز بزرگی در زندگی زمان و تلاش است.

۳. اگر نمی‌توانید چیزی را کنترل کنید، سرش اضطراب نداشته باشید.

۷. «آخرین سخنرانی»، اثر رندی پوش (The Last Lecture, Randy Pausch)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«اگر می‌توانستم در حد سه کلمه نصیحتی بکنم، می‌گفتم: «حقیقت را بگو.» اگر می‌توانستم سه کلمه‌ی دیگر به آن اضافه کنم، می‌گفتم: «در هر موقعیتی.»»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«آخرین سخنرانی»، آخرین پیغام یک استاد دانشگاه پیش از مرگ در پیش رویش بر اثر سرطان در سن ۴۷ سالگی است. محتوای کتاب توصیه‌های پرمعنی درباره‌ی زندگی، جملات حکیمانه و تزریق حجم زیادی خوش‌بینی و امید برای بشریت است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

تصور کنید معلم یا استاد دانشگاه موردعلاقه‌یتان قرار است پیش از مرگش برای آخرین بار سخنرانی کند. آیا شما در آن شرکت نمی‌کردید؟ شاید رندی پوش استاد دانشگاه موردعلاقه‌یتان نباشد، ولی اگر به این کتاب فرصت دهید، شاید به استاد دانشگاه موردعلاقه‌یتان تبدیل شود. این کتاب پر از جملات الهام‌بخش، تجربیات ارزشمند و خاطراتی است که لبخند روی لب‌هایتان خواهد نشاند. البته رندی پیش از مرگش یک سخنرانی واقعی هم ارائه داد، ولی پیش از تماشای آن توصیه می‌شود که اول کتاب را بخوانید. کتاب حاوی جزییات بیشتری است و باعث می‌شود سخنرانی او قدرتمندتر به نظر برسد.

نکات مهم کتاب

۱. اگر هیچ‌گاه از جنگیدن برای رویاهایتان دست برندارید، در نهایت بعضی از آن‌ها به واقعیت تبدیل خواهند شد.

۲. رضایت واقعی از کمک به دیگران برای رسیدن به موفقیت حاصل خواهد شد.

۳. اغلب ارزشمندترین توصیه‌ها، ساده‌ترین‌شان هستند.

بهترین کتاب‌های فلسفی با موضوع فلسفه‌ی رواقیون و فلسفه‌ی غرب

2. Western Philosophy 1 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

۸.  «رساله‌های اخلاقی به لوسیلیوس»، اثر سنکای جوان (Letters from a Stoic, Seneca)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«اگر واقعاً می‌خواهید از شر چیزهایی که شما را آزار می‌دهند خلاص شوید، به جای رفتن به مکانی متفاوت، به فردی متفاوت تبدیل شوید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«رساله‌های اخلاقی به لوسیلیوس» یا «نامه‌هایی از یک رواقی» مجموعه‌ای از پیام‌های اخلاقی انگیزه‌بخش است که سنکا، فیلسوف رواقی رومی به دوستش لوسیلیوس فرستاد تا به او کمک کند احساساتش را کنترل کند، شخصی منضبط‌تر شود و زندگی‌اش را بهبود بخشد.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

در گذشته مفهومی به نام دوست مکاتبه‌ای (Pen Pal) وجود داشت. دوستان مکاتبه‌ای به‌طور مرتب برای هم نامه می‌نوشتند. این روزها به‌خاطر گسترش شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های اینترنتی این مفهوم دارد معنای خودش را از دست می‌دهد. اما به لطف این کتاب می‌توانید یک دوست مکاتبه‌ای داشته باشید. تازه آن هم نه هر دوستی، بلکه یکی از مشهورترین فیلسوف‌ها در تاریخ. اگر دنبال دوستی می‌گردید که برایتان نامه‌های انگیزه‌بخش بفرستد، این کتاب برای شماست.

نکات مهم کتاب

۱. هدف از کسب کردن حکمت این است که در هماهنگی کامل با طبیعت زندگی کنیم.

۲. مهم‌ترین داشته‌ی شما، ذهن‌تان است.

۳. انسان حکیم به دوست نیاز ندارد، ولی بنا بر انتخاب خودش دوست پیدا خواهد کرد.

۹. «تاملات در فلسفه‌ی اولی»، اثر رنه دکارت (Meditations on First Philosophy, Rene Descartes)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

« Dubium sapientiae initium- تردید ریشه‌ی حکمت است.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«تاملات در فلسفه‌ی اولی» یکی از مهم‌ترین آثار فلسفه‌ی غرب است که رنه دکارت آن را در سال ۱۶۴۱ نوشت. او در این کتاب ما را تشویق به این می‌کند که هر آن چه را امکان تردید در آن وجود دارد، رها کنیم و فقط بر پایه‌ی آن چیزهایی که می‌توانیم نسبت بهشان یقین داشته باشیم، با عقل و منطق پیشروی کنیم.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

آیا شما شخصی هستید که عقل و منطق حرف اول را در زندگی‌تان می‌زنند؟ در این صورت این کتاب فلسفی برای شما نوشته شده است. رویکرد دکارت پیرامون این‌که اول از چیزی که ۱۰۰ درصد مطمئن هستید شروع کنید و از آن نقطه استدلال خود را ادامه دهید، جالب‌توجه است. اگر دوست دارید مهارت‌های استدلال خود را بیازمایید و از این‌که کسی پیش‌فرض‌هایتان را به چالش بکشد نمی‌ترسید، این کتاب را بخوانید.

نکات مهم کتاب

۱. حواس پنج‌گانه‌ی شما همیشه حقیقت را به شما نمی‌گویند.

۲. این حقیقت که قادر به فکر کردن هستید، وجود داشتن شما را اثبات می‌کند.

۳. در دنیا سه سطح از حقیقت وجود دارد.

۱۰. «در باب عمر فانی‌»، اثر سنکا (On the Shortness of Life, Seneca)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«وقتی پای حفظ ملک و املاک شخصی در میان است، انسان‌ها بسیار خسیس می‌شوند، ولی به‌محض این‌که فرصت وقت تلف کردن پیش می‌آید، انسان‌ها دست‌ودلباز می‌شوند، در حالی‌که این تنها داشته‌ای است که باید در قبالش خساست به خرج داد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«در باب عمر فانی» یک شاهکار ۲۰ صفحه‌ای ۲۰۰۰ ساله است که سنکا، فیلسوف رواقی و آموزگار امپراتورهای روم آن را نوشته است. موضوع رساله وقتی است که در اختیار داریم. در آن سنکا توضیح می‌دهد که چطور از وقت خود استفاده کنیم تا عمری طولانی و رضایت‌بخش داشته باشیم.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

میلیون‌ها سخنرانی، کتاب و نقل‌قول با موضوع «کوتاهی عمر» در دنیا وجود دارد. ولی راستش را بخواهید، هیچ‌کس به‌خوبی سنکا درباره‌ی این موضوع حرف نزده است. وقتی در حال خواندن نوشته‌ی او هستید، بی‌اختیار حس می‌کنید که باید زیر بیشتر جملات آن خط بکشید. این کتاب فوق‌العاده است و احتمالاً تنها اثری است که لازم است درباره‌ی بازدهی بخوانید.

نکات مهم کتاب

۱. رفتن دنبال راحتی، عیاشی و به جا گذاشتن میراثی از خود باعث می‌شود زندگی طولانی، کوتاه به نظر برسد.

۲. ممکن است کل زندگی‌تان سرتان شلوغ باشد، بدون این‌که حتی یک کار معنادار انجام داده باشید. پس حواس‌تان را جمع کنید.

۳. قابلیت شما برای تامل درباره‌ی زندگی و لذت بردن از آن هیچ‌گاه از بین نمی‌رود.

۱۱. «فلسفه‌ای برای زندگی»، اثر ویلیام بی. اروین (A Guide to the Good Life, William B. Irvine)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«آسان‌ترین راه برای رسیدن به خوشحالی این است که یاد بگیریم چگونه خواستار چیزهایی باشیم که همین حالایش داریم.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

فلسفه‌ای برای زندگی راهنمایی برای کسانی است که می‌خواهند فلسفه‌ی رواقی‌گری را در پیش بگیرند. این کتاب توضیح می‌دهد که چرا این فلسفه‌ی باستانی در دنیای امروز هم کارآمد است، معنای اصلی رواقی‌گری چیست و چگونه می‌توان اصول قدرتمند آن را در زندگی خود به کار برد.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر دنبال مقدمه‌ای کلی برای رواقی‌گری هستید، این کتاب را بخوانید. در این کتاب به ظهور و سقوط تاریخی این مکتب فکری، مهم‌ترین مفاهیم مربوط به آن و همچنین بهترین توصیه‌های رواقی‌گرایانه پرداخته شده است. این روزها رواقی‌گری محبوبیتی جدید کسب کرده و این کتاب به‌عنوان بررسی کلی آن بسیار جوابگوست.

نکات مهم کتاب

۱. دو ارزش اصلی رواقی‌گری فضیلت و آرامش هستند.

۲. یاد بگیرید چطور خواستار آن چیزی باشید که همین حالایش دارید.

۳. وقتی چیزی خارج از کنترل‌تان است، بلافاصله آن را بپذیرید و روی آن چیزی که با توجه به امکانات فعلی در اختیار شماست تمرکز کنید.

۱۲. «چگونه یک رواقی باشیم»، اثر ماسیمو پیلیوچی (How to be a Stoic, Massimo Pigliucci)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«بهتر است درد را به‌شکلی شرافت‌مندانه تحمل کرد تا این‌که شادی را به‌شکلی شرم‌آور تجربه کرد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

چگونه یک رواقی باشیم راهنمایی کاربردی برای به کار گیری فلسفه‌ی باستانی رواقی‌گری در زندگی مدرن است و در آن به ایده‌های فیلسوف‌هایی چون سقراط، اپیکتتوس و کاتوی کوچک (Cato the Younger) پرداخته شده. هدف کتاب تقویت سه اصل رواقی‌گری در فرد است: خواستار، عمل و پذیرش.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر دنبال کتابی عمیق‌تر درباره‌ی رواقی‌گری و کاربردهای آن در زندگی هستید، به این کتاب رجوع کنید. مثل بسیاری از کتاب‌های دیگر با موضوع مشابه، این کتاب هم ایده‌هایش را به سه قسمت تقسیم می‌کند و در هرکدام به یکی از اصول رواقی‌گری می‌پردازد، بنابراین اگر دنبال توصیه در حوزه‌ای خاص هستید، می‌توانید بقیه‌ی بخش‌های کتاب را نادیده بگیرید و مستقیماً به بخشی رجوع کنید که در لحظه به محتوایش نیاز دارید.

نکات مهم کتاب

۱. مفهوم «موهبت‌های ارجح» (Preferred indifferents) به شما کمک می‌کند بدون افتادن در دام تندرویی، مطابق با اخلاقیات خود زندگی کنید.

۲. در فلسفه‌ی رواقی‌گری، فضیلت والاترین موهبت است و از چهار ارزش تشکیل شده است.

۳. می‌توان سه نوع دوستی داشت: دوستی مفید، دوستی لذت‌بخش و دوستی خوب. دوستی خوب مهم‌ترین نوع دوستی است.

۱۳. «چگونه مانند یک امپراتور رومی بیندیشیم»، اثر دونالد رابرتسون (How to Think Like a Roman Emperor, Donald Robertson)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«به‌عبارت دیگر، آنچه اهمیت دارد، نه احساسات ما، بلکه واکنش ما به آن احساسات است.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«چگونه مانند یک امپراتور رومی بیندیشیم» داستان زندگی مارکوس اورلیوس، امپراتور رومی مشهور را با درس‌هایی از روان‌شناسی مدرن ترکیب می‌کند تا به شما کمک کند از لحاظ احساسی مقاوم‌تر شوید و به نیروی لازم برای پشت‌سر گذاشتن چالش‌برانگیزترین شرایط نیز دست پیدا کنید.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر ترجیح می‌دهید درس‌های زندگی را از راه داستان یاد بگیرید، این کتاب برای شما عالی است. رابرتسون ایده‌ی پشت رواقی‌گری را آهسته و پیوسته و به‌موازات زندگی مارکوس اورلیوس شرح می‌دهد و در این میان بینش‌هایی از روان‌شناسی مدرن را نیز تعریف می‌کند. نتیجه‌ی حاصل‌شده کتابی بسیار خوش‌خوان است که بینش‌هایی بسیار عالی درباره‌ی زندگی فراهم می‌کند، بدون این‌که شبیه به یک کتاب غیرداستانی عادی به نظر برسد.

نکات مهم کتاب

۱. ما از طبیعت آمده‌ایم و در نهایت به آن برخواهیم گشت. برای همین منطق حکم می‌کند که هماهنگ با آن زندگی کنیم.

۲. زندگی یعنی بهبود دائمی. برای همین باید هر روز روی فضیلت‌های خود کار کنیم.

۳. رواقی‌گرایان می‌دانند که نگرانی درباره‌ی چیزی که از کنترل ما خارج است فایده ندارد، برای همین بهتر است با عوامل غیرقابل‌کنترل رابطه‌ی صلح‌آمیز داشته باشیم.

۱۴. «هنر تبدیل موانع به فرصت‌های طلایی»، اثر رایان هالیدی (The Obstacle is the Way, Ryan Holiday)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

بدون وجود ما، خوب یا بد بی‌معنی است؛ فقط قوه‌ی ادراک وجود دارد. اول حادثه اتفاق می‌افتد و بعد ما درباره‌ی آن داستانی برای خود تعریف می‌کنیم تا معنایش را بفهمیم.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«هنر تبدیل موانع به فرصت‌های طلایی» یا «مانع یک راه است» به شما کمک می‌کند با وقار و استقامت سختی‌های زندگی را پشت‌سر بگذارید. این کتاب پر از درس‌هایی است که از زندگی قهرمانان باستانی، رییس‌جمهورهای سابق، بازیگران مدرن و ورزشکاران موفق برگرفته شده است. این کتاب نشان می‌دهد آن‌ها چطور موفق شدند با قدرت ادراک، عمل و اراده سختی‌های زندگی‌شان را به موفقیت تبدیل کنند.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر برایتان سوال است: «رواقی‌گری عالی است، ولی این روزها به چه کار من می‌آید؟» این کتاب، و کتاب‌های دیگر رایان هالیدی، نقطه‌ی شروع خوبی برای مطالعه هستند. رایان یکی از چهره‌های مهم بود که به رواقی‌گری روحی تازه دمید. او این کار را از راه مثال آوردن از زندگی رهبران مدرن، ورزشکاران و سلبریتی‌هایی که نماینده‌ی آرمان‌های رواقی‌گری هستند انجام می‌دهد. او سه‌گانه‌ای درباره‌ی رواقی‌گری نوشته که این عنوان اولین‌شان است. بعد از خواندن آن سراغ «ایگو دشمن است» (Ego is the Enemy) و «سکون کلید است» (Stillness is the Key) بروید.

نکات مهم کتاب

۱. تصور کنید دوست خود هستید و دارید به خود مشورت ارائه می‌دهید تا دیدی عینی نسبت به همه چیز داشته باشید.

۲. موانع بزرگ ضعف‌های بزرگ دارند. این ضعف‌ها را شناسایی کنید و از آن‌ها علیه این موانع استفاده کنید.

۳. به اراده‌ی خود توسل بجویید تا آنچه را که نمی‌توانید تغییر دهید بپذیرید و آنچه را که قابل‌تغییر است، مطابق میل خود تغییر دهید.

بهترین کتاب‌های فلسفی درباره‌ی فلسفه‌ی شرق

3. Eastern Philosophy 1 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

۱۵. «بهگود گیتا»، اثر ویاسه (The Bhagavad Gita, Vyasa)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«بهتر است سرنوشت خود را با نقص و کمبود زندگی کنید، تا این‌که تقلیدی بی‌نقص از زندگی شخصی دیگر را زندگی کنید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«بهگود گیتا» مهم‌ترین متن عرفانی هندوییسم است و سرشار از حکمت‌هایی درباره‌ی زندگی و هدفمندی و همچنین توصیه‌های تاثیرگذاری درباره‌ی بافضیلت زیستن در عین حفظ اصالت است، بدون تسلیم شدن در برابر وسوسه‌های زندگی یا غرق شدن در رویاهای اشخاص دیگر.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

برای استفاده بردن از حکمت هندوییسم، لازم نیست حتماً هندو باشید. فلسفه موقعی جواب می‌دهد که چند دیدگاه مختلف را در کنار هم قرار دهید و ازشان میانگین بگیرید. درک کامل «گیتا» برای کسانی که با فرهنگ هند آشنایی ندارند سخت است، ولی همچنان می‌توان از آن بینش‌هایی مفید استخراج کرد.

نکات مهم کتاب

۱. زندگی کردن مطابق با سرنوشت خود باعث ایجاد آرامش می‌شود، در حالی‌که زندگی کردن برخلاف سرنوشت باعث ایجاد عذاب و حس ناامنی می‌شود.

۲. به‌جای این‌که دائماً منتظر چیزی باشید، در سفر خود معنا بجویید، نه مقصد.

۳. مراقبه (مدیتیشن) می‌تواند به شما کمک کند به افکار خود مسلط شوید و تمرکز خود را بازیابید.

۱۶. «هنر جنگ»، اثر سان تزو (The Art of War, Sun Tzu)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«جنگجویان پیروز اول در جنگ پیروز می‌شوند و بعد به میدان مبارزه می‌روند، در حالی‌که جنگجویان شکست‌خورده اول به جنگ می‌روند و بعد تلاش می‌کنند پیروز شوند.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

هنر جنگ یکی از مهم‌ترین متون با موضوع استراتژی نظامی و جنگاوری است و حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد در چین باستان نوشته شد. این روزها این کتاب الهام‌بخش بیزنس‌من‌ها، ورزشکاران و البته ژنرال‌های جنگی شده است که می‌خواهند رقبا و حریفان خود را با رعایت اصول درست شکست دهند.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر دنبال رویکردی به‌شدت کنش‌محور نسبت به فلسفه هستید، این کتاب برای شماست. درست است که موضوع اصلی کتاب جنگ است، ولی تعالیم آن را می‌توان به حوزه‌ی تجارت، کار و زندگی نیز تعمیم داد. اگر به‌شکلی استعاری استراتژی‌های سان تزو را در جلسه‌ی کاری بعدی خود به کار ببرید، شاید نتیجه‌ی حاصل‌شده بهتر از آن چیزی باشد که انتظار دارید. همچنین ممکن است در این راه رفتارهای شرافت‌مندانه‌ای را اتخاذ کنید، چون در حالت ایده‌ال، مسیر یک سرباز قرار است سرشار از فضیلت باشد و این کتاب قرار است به شما کمک کند در این مسیر گام بردارید.

نکات مهم کتاب

۱. فقط وارد مبارزاتی شوید که می‌دانید در آن‌ها پیروز خواهید شد.

۲. رقبای خود را گول بزنید تا کاری را که می‌خواهید انجام دهند.

۳. طوری تیم‌تان را رهبری کنید که انگار در حال رهبری یک نفر هستید.

۱۷.  «دائو د جینگ»، اثر لائو تزو (The Tao Te Ching, Lao Tzu)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«اگر متوجه شوید که همه‌چیز تغییر می‌کند، دیگر به هیچ چیز چنگ نخواهید زد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«دائو ده جینگ» مجموعه‌ای از ۸۱ فصل کوتاه و عمیق است که در آن لائو تزو، نویسنده‌ی کتاب، توضیح می‌دهد که چطور می‌توان هماهنگ با «دائو» زندگی کرد. دائو، که «راه» ترجمه شده، تفسیری چینی از نیروی عرفانی‌ای است که به زندگی در کائنات جریان می‌بخشد. این کتاب حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد نوشته شده، ولی در دنیای امروز هم کاربردی است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

فلسفه‌ی غرب بیشتر روی مفهوم خود و تعامل با جهان بیرون سر و کار دارد، ولی فلسفه‌ی شرق عمدتاً ایده‌ی هماهنگی و بخشی از جهان بودن را ترویج می‌کند. کمتر کتابی به‌اندازه‌ی «دائو ده جینگ» تجلی این رویکرد فلسفه‌ی شرق است. غیر از این حجم کتاب بسیار کم است و می‌توان آن را در مدتی کوتاه خواند، ولی در همین مدت کوتاه تعداد زیادی درس زندگی مهم یاد خواهید گرفت.

نکات مهم کتاب

۱. هر آن‌چه زمان حال به ارمغان می‌آورد، با آغوش باز بپذیرید. خود را کاملاً تسلیم واقعیت بکنید.

۲. به ایرادها و کمبودهای خود واقف باشید، چون شاید بزرگ‌ترین سرچشمه‌ی قدرت‌تان همین ایرادها و کمبودها باشد.

۳. خود را به جریان زندگی بسپرید تا هماهنگ با دائو زندگی کنید.

۱۸. «کتاب شادی»، اثر دالایی لاما و دزموند توتو (The Book of Joy, Dalai Lama & Desmond Tutu)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«هرچه زمان بیشتری را صرف فکر کردن درباره‌ی خودتان بکنید، عذاب بیشتری تجربه خواهید کرد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«کتاب شادی» حاصل یک ملاقات هفت‌روزه بین دالایی لاما و دزموند توتو، دو تن از تاثیرگذارترین رهبران روحانی جهان است که در آن به یکی از مهم‌ترین سوالات زندگی پرداختند: با وجود عذاب، چگونه به شادی دست پیدا کنیم؟

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

وقتی دو رهبر شناخته‌شده با شهرت جهانی با هم صحبت می‌کنند، ارزش این را دارد به حرف‌هایشان توجه کنید. وقتی این دو در حال بحث کردن درباره‌ی مدیریت عذاب به‌عنوان یکی از مهارت‌های زندگی هستند (چون عذاب اجتناب‌ناپذیر است)، بهتر است به حرف‌هایشان گوش کنید. اگر دنبال این هستید در زندگی خود شادی بیشتری کسب کنید، این کتاب توصیه می‌شود.

نکات مهم کتاب

۱. زندگی بدون عذاب وجود ندارد.

۲. با توجه به این‌که نمی‌توانیم عذاب را کنترل کنیم، باید واکنش خود را به آن مدیریت کنیم.

۳. مهربانی کردن و غمگین بودن به ما کمک می‌کنند شدت واکنش‌های افراطی و دردسرساز خود به عذاب را کاهش دهیم.

بهترین کتاب‌ها درباره‌ی فیلسوف‌های مهم

4. Plato and Aristotle 1 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

۱۹. «جان‌های رواقی»، اثر رایان هالیدی (Lives of the Stoics, Ryan Holiday)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«بهترین تعریف از یک رواقی از این قرار است: این‌که متعلقاتی داشته باشید، ولی آن‌ها را نخواهید؛ این‌که لذت ببرید، بدون این‌که نیاز [به لذت بردن] داشته باشید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«جان‌های رواقی» یک بررسی عمیق از تجربیات و باورهای تعدادی از نخستین فیلسوف‌های رواقی‌گری است که در حال اجرای عملی چهار فضیلت اصلی رواقی‌گری یعنی شجاعت، میانه‌روی، عدالت و حکمت بودند.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر سوار قطار رواقی‌گری شده‌اید، ولی می‌خواهید درباره‌ی زندگی مهم‌ترین فیلسوف‌های رواقی اطلاعات بیشتری کسب کنید، این کتاب برای شماست. فراتر از مهم‌ترین ایده‌های رواقی‌گری، تعداد زیادی خاطره و جزییات جالب درباره‌ی زندگی اپیکتتوس، سنکا، مارکوس اورلیوس و… نیز در کتاب بیان شده است. اگر از کتاب‌های بیوگرافی خوشتان می‌آید، از این کتاب لذت خواهید برد.

نکات مهم کتاب

۱. رواقی‌گری نتیجه‌ی سختی کشیدن شدید است.

۲. همه‌ی کسانی که در ابتدا پیروی مکتب رواقی‌گری بودند، نتوانستند در سطح استانداردهای آن ظاهر شوند.

۳. مارکوس اورلیوس یک امپراتور رومی بود که به‌لطف توسل به رواقی‌گری، موفق شد با ترحم و فروتنی حکم‌فرمایی کند.

۲۰. «افلاطون در گوگل‌پلکس»، اثر ربکا گلدشتاین (Plato at the Googleplex, Rebecca Goldstein)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«اگر ابزار خود را درک نکنیم، این خطر وجود دارد که به ابزار ابزارهایمان تبدیل شویم.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«افلاطون در گوگل‌پلکس» این سوال را از ما می‌پرسد: اگر فیلسوف‌های باستانی همچون افلاطون اکنون زنده بودند و دنیای مدرن را از نزدیک می‌دیدند – مثل ساختمان مرکزی گوگل – چه اتفاقی می‌افتاد؟ اگر این اتفاق بیفتد، درباره‌ی اهمیت فلسفه برای دنیای متمدن و به‌شدت فناوری‌محور ما چه نتیجه‌گیری‌ای می‌توان کرد؟

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

آیا شک دارید در جهان مدرن برای فلسفه جایی باقی مانده باشد؟ اگر چنین طرز فکری دارید، این کتاب می‌تواند نظرتان را عوض کند. اگر افلاطون این روزها تور سخنرانی راه می‌انداخت، به ما چه می‌گفت؟ این کتاب جنبه‌ی مفرح یک رمان را با بینش یک کتاب تاریخی ترکیب می‌کند و نتیجه‌ی حاصل‌شده تجربه‌ای به یاد ماندنی است که شبیه کتاب‌های غیرداستانی دیگر نیست.

نکات مهم کتاب

۱. گوگل می‌تواند بیشتر سوال‌ها را جواب دهد، ولی نه همه‌یشان را.

۲. امکان ندارد دو نفر عین هم باشند و سیستم آموزشی نیز نباید با این پیش‌فرض با انسان‌ها رفتار کند.

۳. افلاطون تعریفی از عشق ارائه داد که شامل همه‌ی ارتباطات انسانی می‌شود.

۲۱. «صبحانه با سقراط»، اثر رابرت رولند اسمیت (Breakfast with Socrates, Robert Rowland Smith)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«تا موقعی‌که آزادی اشتباه بودن را نداشته باشید، به آزادی درست بودن دست پیدا نخواهید کرد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«صبحانه با سقراط» شما را به صرف یک روز عادی در کنار ذهن‌های خارق‌العاده دعوت می‌کند و هرکدام از ساعت‌های روز و فعالیت‌های مربوط به آن را به ایده‌های اصلی یکی از فیلسوف‌های بزرگ تاریخ همچون دکارت، نیچه و سقراط ربط می‌دهد.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر دنبال یک کتاب آسان‌خوان و بسیار کاربردی می‌گردید که فلسفه را به شما معرفی کند، «صبحانه با سقراط» برای شماست. از ساعت صبحانه خوردن تا ساعت کار تا ساعت خواب در شب، این کتاب زمینه‌ای فلسفی برای موقعیت‌های روزمره می‌چیند. سپس با حکمت یکی از فیلسوفان بزرگ تاریخ به این زمینه‌سازی غنا می‌بخشد. ایده‌ی پشت این کتاب واقعاً عالی است!

نکات مهم کتاب

۱. هدف فلسفه این نیست که شما را گیج کند؛ هدف آن این است که به شما کمک کند تصمیمات عاقلانه بگیرید.

۲. روتین صبحگاهی شما صحنه‌ی نبرد بین ایگوهاست.

۳. یکی از راه‌های موثر برای پی بردن به این‌که خوشبخت هستید یا نه، پاسخ به این سوال است: اگر دوباره متولد شوید، حاضرید همین زندگی را بار دیگر تکرار کنید؟

بهترین کتاب‌های فلسفی درباره‌ی اخلاقیات

5. Ethics 1 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

۲۲. «اخلاق نیکوماخوسی»، اثر ارسطو (The Nicomachean Ethics, Aristotle)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«هرکس که از تنهایی لذت ببرد، یا حیوانی وحشی است، یا یک خدا.»  

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

اخلاقیات نیکوماخوسی یکی از متون مهم تاریخی است که در آن تاملات مفصل ارسطو درباره‌ی مسائل مهم وجودی پیرامون شادی، اخلاقیات، دوستی، دانش، لذت، فضیلت و حتی مدیریت جامعه جمع‌آوری شده است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

این کتاب مخصوص خوره‌های فلسفه است. حتی فهمیدن ترجمه‌های مدرن آن نیز همیشه کار راحتی نیست و اغلب لازم است که جمله‌ها را چند بار بخوانید تا معنی‌شان را متوجه شوید. با این حال، خواندن اصل متون کلاسیک لذتی دارد که در خواندن خلاصه و تفسیر از آن‌ها نیست. اگر می‌خواهید ادعا کنید که ارسطو را خوانده‌اید، این کتاب را تهیه کنید.

نکات مهم کتاب

۱. به جای این‌که دنبال شادی گذرا و عادی باشید، سعی کنید به شادمانی یا یودایمونیا (Eudaimonia) دست پیدا کنید که به معنی دارا بودن یک روان خرسند، سالم و شاد و غنی است.

۲. برای رسیدن به فضیلت، باید یک عمر تلاش کرد.

۳. سعی کنید بزرگوار باشید؛ یعنی کسی که کارهای بزرگ و شرافت‌مندانه انجام می‌دهد.

۲۳. «شهریار»، اثر نیکولو ماکیاولی (The Prince, Niccolo Machiavelli)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«همه ظاهرتان را می‌بینند؛ کمتر کسی خود واقعی‌تان را تجربه می‌کند.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«شهریار» یک رساله‌ی سیاسی است که در قرن ۱۶ نوشته شده و به‌خاطر ترویج و حتی تشویق رفتار پلید بین حاکمان سیاسی در راستای حفظ قدرت خود مشهور شده است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

این کتاب معادل یک تابلوی هشدار بزرگ است. اگر آن را بخوانید، متوجه می‌شوید که انسان‌هایی که در راس قدرت هستند، چگونه می‌توانند به‌راحتی از قدرت خود سوءاستفاده کنند. در این صورت احتمال این‌که در آینده قربانی دسیسه‌چینی‌های قدرت‌طلبانه شوید، کمتر می‌شود. البته فکر نکنید این کتاب یک دستورالعمل است، چون شما را وارد مسیری تاریک می‌کند. ولی اگر نسبت به هضم محتویات آن احتیاط به خرج دهید، خواهید دید که بسیار آگاهی‌بخش است.

نکات مهم کتاب

۱. ممکن است فتح یک کشور آسان، ولی حکومت بر آن سخت باشد (و برعکس). بازار اقتصادی نیز از همین قاعده پیروی می‌کند.

۲. اگر یک کشور واقعاً می‌خواهد از خود دفاع کند، باید ارتش خود را داشته باشد، نه یک سری مزدور استخدام‌شده. این بیانیه درباره‌ی تجارت نیز صادق است.

۳. اگر می‌خواهید تجارت راه بیندازید، باید به استخدام مشاوران خود توجه ویژه نشان دهید و بدانید که چه موقع به توصیه‌هایشان گوش کنید.

۲۴. «اخلاق ابهام»، اثر سیمون دوبوار (The Ethics of Ambiguity, Simone de Beauvoir)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«دلیل سخت بودن زندگی برای ما این است که تمام فکر و ذکرمان گول زدن مرگ است.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«اخلاق ابهام» فلسفه‌ی اگزیستانسیالیستی را در زمینه‌ی جهان پس از جنگ جهانی دوم شرح می‌دهد و به ما نشان می‌دهد که چطور می‌توانیم با پذیرفتن پوچی زندگی و بهره‌برداری از بی‌هدف بودن آن، به جای درمانده بودن، خلاق باشیم.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

فلسفه، مثل بسیاری از حوزه‌های دیگر در عرصه‌ی کتاب‌نویسی، از لحاظ تاریخی تحت سلطه‌ی مردان بوده است. در این کتاب زاویه‌ی دید یک زن را تجربه می‌کنیم، آن هم در زمینه‌ی اگزیستانسیالیسم که یکی از مهم‌ترین و شاید کارآمدترین حوزه‌های فلسفی برای ما باشد. اگر دنبال درآمدی بر اگزیستانسیالیسم هستید یا می‌خواهید درباره‌ی دیدگاه‌های یکی از بهترین فیلسوف‌های زن تاریخ اطلاعات کسب کنید، این کتاب برای شماست.

نکات مهم کتاب

۱. شما از آنچه فکر می‌کنید آزادتر هستید، و باید از آن نهایت استفاده را ببرید.

۲. دیدگاه کاملاً بی‌طرفانه وجود ندارد.

۳. آرمان‌های انتزاعی به‌اندازه‌ی مردم واقعی اهمیت ندارند، ولی حکومت‌ها همیشه در این زمینه دچار سوءتفاهم می‌شوند.

۲۵. «فرشتگان بهتر ذات ما»، اثر استیون پینکر (The Better Angels of Our Nature, Steven Pinker)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«وقتی انسان متوجه کاهش آمار خشونت می‌شود، دنیا در نظرش متفاوت به نظر می‌رسد. شدت معصومانه به نظر رسیدن گذشته و شوم به نظر رسیدن حال کمتر می‌شود.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«فرشتگان بهتر ذات ما» ثابت می‌کند که ما در صلح‌آمیزترین دوران تاریخ بشر زندگی می‌کنیم و چند تغییر مهم تاریخی را شرح می‌دهد که باعث شدند آمار جرم و جنایت در دنیا پایین بیاید. همچنین کتاب توضیح می‌دهد که چه عواملی برای ما انگیزه فراهم می‌کنند تا رفتاری خشونت‌آمیز از خود نشان دهیم و توضیح می‌دهد که چرا انگیزه‌ی ذاتی ما برای حفظ صلح و آرامش به‌مراتب از این عوامل انگیزه‌بخش برای ایجاد خشونت قوی‌تر هستند.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

این روزها خیلی راحت می‌توان غرق در افسردگی شد. کافی است نگاهی به اخبار بیندازید. ولی با وجود تمام اخبار بد، اگر از دیدی تاریخی به دنیا نگاه کنید، می‌بینید که علمکرد بشریت بهتر از هر زمان دیگری است. اگر دنبال امید، خوش‌بینی و ایمان به بشریت هستید، این کتاب برای شماست.

نکات مهم کتاب

۱. ایدئولوژی‌ها همیشه با نیتی خوب شروع می‌شوند، ولی طولی نمی‌کشد که به اجبار به ترویج خشونت روی می‌آورند.

۲. اثر فلین (The Flynn Effect) قابلیت بشریت برای استدلال کردن را به‌مرور افزایش می‌دهد و باعث می‌شود رفتار خشونت‌آمیزمان به‌مرور کاهش یابد. (توضیح مترجم: اثر فلین نامی است که به افزایش قابل‌توجه و مداوم امتیازات آزمون هوش در بسیاری از مناطق جهان داده‌اند.)

۳. به‌لطف اختراع دستگاه چاپ، فلسفه‌ی انسان‌دوستانه با سرعت و وسعت بیشتری گسترش پیدا کرد و به همین خاطر خشونت را در سرتاسر جهان کاهش داد.

بهترین کتاب‌های فلسفی برای بهبود بازدهی

6. Productivity 1 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

۲۶. «اصل‌گرایی»، اثر گرگ مک‌کیون (Essentialism, Greg McKeown)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«به یاد داشته باشید که اگر خودتان به زندگی‌تان ارجحیت ندهید، یک نفر دیگر این کار را انجام خواهد داد.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«اصل‌گرایی» به شما راهی جدید و بهتر را برای نگاه کردن به مفهوم بازدهی (Productivity) نشان می‌دهد. کتاب به شما اجازه می‌دهد تا با رویکردی بسیار گزینشی تمام چیزهایی را که در زندگی‌تان ضروری هستند مشخص کنید و بعد همه‌ی چیزهای دیگر را در کمال بی‌رحمی حذف کنید.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

بیشتر کتاب‌هایی که موضوع‌شان بازدهی است، صرفاً کلکسیونی از یک سری توصیه‌ی مبتنی بر عقل سلیم هستند. این کتاب یک فلسفه‌ی همه‌جانبه را پیرامون این‌که چطور باید در انجام کارها بازدهی داشت – چه در محیط کار، چه در منزل –  توسعه می‌دهد. دلیل تازه به نظر رسیدن کتاب همین است. همچنین این کتاب نشان می‌دهد اگر فلسفه را از محدوده‌ی آکادمیک و استاندارد خود خارج کنیم، چگونه به نظر خواهد رسید.

نکات مهم کتاب

۱. پرهیز از کار انجام دادن و تلاش برای انجام دادن همه‌ی کارها هردو نشانه‌ی درماندگی اکتسابی هستند.

۲. با قانون ۹۰ درصد به ویراستار زندگی خود تبدیل شوید.

۳. همیشه برای خود فرجه‌ای ۵۰ درصدی تعیین کنید.

۲۷. «کار عمیق»، اثر کال نیوپورت (Deep Work, Cal Newport)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«اگر تولید نکنید، به رونق دست پیدا نمی‌کنید؛ مهم نیست که چقدر بامهارت و بااستعداد باشید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«کار عمیق» بیان می‌کند که ما توانایی خود را برای تمرکز عمیق و غرق کردن خود در کارهای پیچیده از دست داده‌ایم. هدف کتاب این است که به ما کمک کند دوباره به این مهارت دست پیدا کنیم و با تکیه بر چهار قانون ساده توجه خود را بهتر از هر زمان دیگری مدیریت کنیم.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید تمرکز کنید و حواس‌تان دائماً پرت می‌شود، این کتاب را بخوانید. این کتاب جزو معدود آثار مرتبط با بازدهی است که یک جهان‌بینی منسجم را ارائه می‌کند و برای همین هم جزو بهترین‌هاست.

نکات مهم کتاب

۱. برای کار عمیق چهار استراتژی وجود دارد که لازمه‌ی همه‌یشان برخورداری از نیت است.

۲. مراقبه‌ی سازنده می‌تواند بهتان کمک کند عمیق‌تر کار کنید، حتی وقتی که در حال استراحت کردن هستید.

۳. هر روز در یک ساعت یکسان کار خود را شروع نکنید.

۲۸. «قدرت درگیری کامل»، اثر جیم لوئر و تونی شوارتز (The Power of Full Engagement, Jom Loehr & Tony Schwartz)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«ما آن جنبه‌هایی از زندگی‌مان را که تغذیه کنیم رشد می‌دهیم – با انرژی و درگیر شدن – و آن جنبه‌هایی را که از این سوخت محروم کنیم در نطفه خفه می‌کنیم. زندگی شما آن چیزی است که موافقیت می‌کنید در آن شرکت کنید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«قدرت درگیری کامل» به شما نشان می‌دهد چطور تنها چیزی را که ارزش مدیریت کردن دارد مدیریت کنید: انرژی‌تان. راهکار کتاب آموزش دادن این است که چطور بین چهار نوع انرژی توازن برقرار کنید، محدودیت‌های خود را بپذیرید و زندگی‌ای هدفمند داشته باشید.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

آیا برایتان سخت است بین جنبه‌های مختلف زندگی‌تان که نیازمند زمان و انرژی هستند تعادل برقرار کنید؟ در این صورت این کتاب برای شما نوشته شده. این کتاب لزوماً فلسفی نیست، ولی الگویی ارائه می‌کند که می‌توانید از آن در کل زندگی‌تان استفاده کنید. غیر از این، ایده‌ی مدیریت انرژی جالب است و ارزش آشنا شدن را دارد.

نکات مهم کتاب

۱. انرژی خود را مدیریت کنید، نه وقت‌تان را.

۲. پیگیر تمام سرچشمه‌های انرژی در زندگی خود باشید.

۳. محدودیت‌های خود را بپذیرید.

بهترین کتاب‌های فلسفی برای زندگی مدرن

7. Modern Living 1 - ۳۶ کتاب فلسفی که هدف‌شان راحت‌تر کردن گذر زندگی است

۲۹. «اصول»، اثر ری دالیو (Principles, Ray Dalio)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«خوشحال‌ترین انسان‌ها کسانی هستند که ابتدا ذات خود را کشف می‌کنند و بعد زندگی خود را با آن سازگار می‌کنند.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«اصول» حاوی تعدادی قانون درباره‌ی زندگی و کار است که ری دالیو، سرمایه‌گذار میلیاردری که مدیرعامل بزرگ‌ترین صندوق پوشش ریسک دنیاست، در طی ۴۰ سال سابقه‌ی کارش در عرصه‌ی اقتصاد به آن‌ها پی برده است.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

این کتاب ترکیبی از بیوگرافی، توصیه‌نامه‌ی شغلی و دستورالعمل فلسفی است. دالیو هرچه را در چنته داشته در این کتاب گنجانده است و این کاملاً مشخص است. این کتاب چیزهای زیادی برای عرضه دارد و حتی اگر طرفدار پر و پا قرص فلسفه نباشید، از تجربیات گسترده‌ای که دالیو در زندگی‌اش کسب کرده، بهره‌ی زیادی خواهید برد. همچنین این کتاب بسیار تاثیرگذار است، بنابراین اگر به جنبه‌ی احساسی کتاب‌ها اهمیت می‌دهید، این کتاب راضی‌تان خواهد کرد.

نکات مهم کتاب

۱. برخورداری از یک سری اصول، سلاحی قدرتمند برای مبارزه با تفکرات مشکل‌زا است.

۲. صداقت و شفافیت رادیکال دوتا از مهم‌ترین ایده‌های ری دالیو هستند.

۳. بیزنس‌های عالی با تکیه بر اصول، محیط‌هایی را به وجود می‌آورند که در آن‌ها بهترین ایده‌ها پیروز می‌شوند.

۳۰. «دوازده قانون زندگی»، اثر جوردن پیترسون (۱۲ Rules for Life, Jordan Peterson)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«اشکال ندارد اگر فکر کنیم معنی زندگی در خوشحالی نهفته است، ولی اگر خوشحال نباشیم چه اتفاقی می‌افتد؟ خوشحالی یک اتفاق مقطعی عالی است. وقتی وجود دارد، با کمال سپاسگزاری آن را بپذیرید. ولی باید در نظر داشته باشید که حسی گذرا و پیش‌بینی‌ناپذیر است.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«دوازده قانون زندگی» یک کتاب خودیاری داستان‌محور، سخت‌گیرانه و در عین حال سرگرم‌کننده برای جوانان است که در آن یک سری قانون ساده برای کمک کردن به ما تشریح داده شده است؛ قوانینی چون: منضبط‌تر باشید، رفتار بهتری داشته باشید، با شرافت عمل کنید و در عین لذت بردن از زندگی، میانه‌رو باشید.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

چه از جوردن پیترسون خوشتان بیاید، چه نیاید، نمی‌توان کتمان کرد که او بلد است چطور از واژه‌ها استفاده کند. در این کتاب، او از لحن آرام و متقاعدکننده‌ی خود استفاده می‌کند تا یک سری توصیه‌ی مهم درباره‌ی زندگی به جوانان عرضه کند. توصیه‌ها منطقی به نظر می‌رسند و داستان‌های تعریف‌شده در کتاب نیز الهام‌بخش هستند.

نکات مهم کتاب

۱. قبل از این‌که به کثیف بودن خیابان اشاره کنید، جلوی در خانه‌ی خود را جارو بزنید.

۲. با خودتان مثل کودکی که مسئولیتش به شما سپرده شده رفتار کنید.

۳. کاری را که معنادار است انجام دهید، نه کاری که راحت است.

۳۱. «مینیمالیسم»، اثر جاشوا فیلدز میلبورن و رایان نیکودموس (Minimalism, Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«نیازی نیست خود را به یک زندگی متوسط راضی نگه دارید، صرفاً چون اطرافیان‌تان این کار را انجام دادند.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«مینیمالیسم» درآمدی آموزنده بر فلسفه‌ی کم‌خواهی است. همچنین کتاب شرح می‌دهد که دو جوان که به رویای آمریکایی دست پیدا کرده بودند، چطور تعلقاتی را که به دست آورده بودند و افسردگی‌ای را که این متعلقات با خود به همراه آوردند، رها کردند.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

مینیمالیسم یکی از معدود کتاب‌های فلسفی مدرن است که از استقلال فکری برخوردار است و صرفاً به همین دلیل ارزش خوانده شدن دارد. ولی غیر از این، این کتاب می‌تواند شما را خوشحال‌تر کند. کمتر اهمیت دادن به متعلقات مادی راهی فوق‌العاده برای باز کردن جا برای چیزهایی است که واقعاً در زندگی مهم هستند و این کتاب این رویکرد به زندگی را به‌خوبی شرح می‌دهد.

نکات مهم کتاب

۱. صاف کردن بدهی در درجه‌ی اول اهمیت قرار دارد. همه‌ی بدهی‌های خود را پرداخت کنید تا واقعاً احساس آزادی کنید.

۲. با استفاده از روش TARA آدم‌های دیگر در زندگی‌تان را راحت‌تر بپذیرید.

۳. هویت شما شغل شما نیست. اجازه ندهید کارتان شما را تعریف کند.

۳۲. «مینیمالیسم دیجیتال»، اثر کال نیوپورت (Digital Minimalism, Cal Newport)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«وقتی را که در دنیای آنلاین صرف می‌کنید، روی تعدادی فعالیت که با دقت گزینش و بهینه‌سازی شده‌اند و در راستای چیزهایی هستند که برایشان ارزش قائلید بگذارید و بقیه‌ی چیزها را با خیال راحت از دست بدهید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«مینیمالیسم دیجیتال» به ما نشان می‌دهد که وقتی پای تکنولوژی در میان است، خط قرمز خود را کجا تعیین کنیم، چگونه به‌شکلی صحیح خود را از ابزار دیجیتال دور نگه داریم و چرا این کارها رمز داشتن زندگی‌ای شاد و متمرکز در جهانی شلوغ و پرسروصداست.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

ما در مقایسه با ۲۰ سال قبل تکنولوژی‌های به‌مراتب بیشتری داریم، ولی هیچ‌کس فلسفه را به‌روزرسانی نکرد تا به ما کمک کند با این حقیقت بهتر کنار بیاییم؛ تا این‌که کل نیوپورت دست‌به‌کار شد و این کتاب را نوشت. اگر برایتان سخت است مرز بین واقعیت و صفحه‌ی گوشی‌تان را تشخیص دهید، این کتاب یک سری راهنمایی و تاکتیک کارآمد در راستای این کار در اختیارتان قرار می‌دهد و همچنین یک سری استدلال قوی پیرامون این مطرح می‌کند که چرا مهم است وقت کمتری را صرف گشت‌وگذار در جهان آنلاین کنیم.

نکات مهم کتاب

۱. مینیمالیسم دیجیتال بر پایه‌ی سه اصل بنا شده: شلوغی هزینه‌بردار است، بهینه‌سازی حیاتی است و مصرف عامدانه‌ی محتوا لذت‌بخش است.

۲. از قبل یک سری برنامه‌ی استراحت برای خود بچینید تا به لذت درونی و تفکرات عمیق دست پیدا کنید.

۳. راهکارهای برق‌آسا و «هک زندگی» (Life Hack) شاید انگیزه‌بخش شکل‌گیری عادت‌های سالم و جدید باشند، ولی نمی‌توانند تغییرات دائمی را در شما شکل دهند.

۳۳. «کایزن»، اثر سارا هاروی (Kaizen, Sarah Harvey)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«تغییر مُسری است و وقتی در یک زمینه‌ی خاص موفقیت حاصل شود، شما انگیزه پیدا می‌کنید تا تکنیک‌هایی یکسان را در جنبه‌های دیگر زندگی‌تان به کار ببرید.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«کایزن» یک فلسفه‌ی ژاپنی با محوریت «بهبود دائمی» است. این فلسفه عموماً در بیزنس به کار می‌رود، ولی برای رشد شخصی نیز کارآمد است و مسیری برای بهبود فردی پیش روی ما قرار می‌دهد که باعث ایجاد فشار و استرس نمی‌شود و صرفاً بر پایه‌ی گام‌های کوچک و روزانه برای پیشرفت بنا شده که به‌مرور روی هم جمع می‌شوند و به پیشرفت معنادار منجر می‌شوند.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر فکر کردن به تمام تغییرات مثبتی که باید در زندگی خود اعمال کنید، شما را به زانو درمی‌آورد، این کتاب را بخوانید. این کتاب به ما اجازه می‌دهد سرعت زندگی‌مان را کاهش دهیم، به هر روز از زندگی‌مان توجه ویژه نشان دهیم و در عین حال نسبت به وضعیت کلی خود احساس بهتری داشته باشیم. وقتی روزانه زندگی خود را کمی بهبود دهید، همه‌چیز خوب به نظر می‌رسد. زندگی کردن بر پایه‌ی این فلسفه واقعاً باعث آرامش خاطر است!

نکات مهم کتاب

۱. کایزن یک فلسفه‌ی ژاپنی با محوریت رشد آهسته و پیوسته است. برای شروع، باید عادت‌های خود را مورد بازبینی قرار دهید.

۲. بهترین راه برای رسیدن به یک هدف بزرگ این است که با چنان گام کوچکی کار خود را شروع کنید که در ابتدا به‌زحمت متوجه هیچ‌گونه تغییری شوید.

۳. برای دنبال کردن مسیر پیشرفت خود، به‌طور دائم عادت‌های خود را مورد بازبینی قرار دهید.

۳۴. «هنر رندانه‌ی به هیچ گرفتن»، اثر مارک منسون (The Subtle Art of Not Giving a F**k, Mark Manson)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«هویت شما بر پایه‌ی آنچه که حاضرید برایش تقلا کنید، تعیین می‌شود.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«هنر رندانه‌ی به هیچ گرفتن» خط بطلانی بر روان‌شناسی مثبت‌اندیشانه می‌کشد و به جایش رویکردی روراست و رواقی‌گرایانه برای زندگی کردن پیش روی شما قرار می‌دهد که در آن شاید همیشه خوشحال نباشید، ولی زندگی‌تان همیشه معنادار خواهد بود و فقط بر پایه‌ی آنچه که برایتان اهمیت دارد پیش خواهد رفت.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

آیا از دعوت دیگران به مثبت‌اندیش بودن و لبخند زدن خسته شده‌اید؟ اگر اینطور است، این کتاب برای شماست. منسون موفق شده نیهیلیسم یا پوچ‌انگاری – فلسفه‌ای را که بیان می‌کند هیچ‌چیز اهمیت ندارد و عموماً باعث افسردگی آدم‌ها می‌شود – را به جهان‌بینی‌ای معنادار تبدیل کند: در این جهان‌بینی، چیزهای بسیار کمی اهمیت دارند، ولی این چیزهای کم خیلی خیلی زیاد اهمیت دارند. این کتاب بسیار پرفروش سرشار از طنز و توصیه‌های منطقی است.

نکات مهم کتاب

۱. ارزش‌هایی که نتوانید کنترل کنید، ارزش‌های بدی برای دنبال کردن هستند.

۲. هیچ‌وقت به این باور نداشته باشید که چیزی را با قاطعیت می‌دانید؛ این طرز فکر مانع از پیشرفت شما می‌شود.

۳. تلاش برای به جا گذاشتن میراثی از خود ممکن است زندگی‌تان را خراب کند.

۳۵. «نیروی حال»، اثر اکهارت تول (The Power of Now, Eckhart Tolle)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«زمان اصلاً ارزشمند نیست، چون یک خیال واهی است. آنچه که فکر می‌کنید ارزشمند است نه مفهوم زمان، بلکه نقطه‌ای خارج از محور زمان است: لحظه‌ی حال. حال حقیقتاً ارزشمند است. هرچه بیشتر روی زمان تمرکز کنید – چه گذشته و چه آینده – هرچه بیشتر حال را – که ارزشمندترین چیز در دنیاست – از دست می‌دهید.

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«نیروی حال» به شما نشان می‌دهد هر دقیقه‌ای که صرف نگرانی درباره‌ی آینده یا پشیمانی درباره‌ی گذشته می‌کنید، دقیقه‌ای هدرشده است، چون تنها جایی که واقعاً می‌توانید در آن زندگی کنید، لحظه‌ی حال است. برای همین این کتاب یک سری استراتژی کاربردی ارائه می‌کند که با دنبال کردن آن‌ها می‌توانید هر دقیقه را همان لحظه که اتفاق می‌افتد زندگی کنید و همیشه در زمان حال به‌طور صد در صد حاضر باشید.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر حس می‌کنید واقعیت دائمآً شما را ناامید می‌کند، شاید وقت کافی روی آن صرف نمی‌کنید. اگر دائماً درباره‌ی گذشته یا آینده فکر کنیم، معلوم است که غمگین می‌شویم! این کتاب این مشکل را حل می‌کند. اگر نسبت به مفهوم ذهن‌آگاهی (Mindfulness) بدبین هستید یا همیشه احساس خستگی می‌کنید، شاید این کتاب شما را با دیدگاه جدیدی که به آن نیاز دارید آشنا کند.

نکات مهم کتاب

۱. زندگی متشکل از یک سری لحظه‌ی حال است.

۲. همه‌ی رنج‌ها ناشی از مقاومت در برابر چیزهایی هستند که نمی‌توانید تغییر دهید.

۳. شما می‌توانید با نظاره بر ذهن‌تان و پرهیز از قضاوت افکارتان، خود را از درد و رنج رها کنید.

۳۶. «تسلی‌بخش‌های فلسفه»، اثر آلن دوباتن (The Consolations of Philosophy, Alain de Botton)

نقل‌قول موردعلاقه از کتاب

«هرکس از شخصیتی که یک سال پیش داشت خجالت‌زده نباشد، احتمالاً به‌قدر کافی در حال رشد و یادگیری نیست.»

خلاصه‌ی کتاب در یک پاراگراف

«تسلی‌بخش‌های فلسفه» یک کتاب نیمه‌فلسفی/نیمه خودیاری است که با تکیه بر حکمت فیلسوف‌های کلاسیک، سعی دارد به خواننده کمک کند لحظات سخت زندگی را با آرامش و حکمت پشت‌سر بگذارد.

چرا باید کتاب را بخوانیم؟

اگر در حال سختی کشیدن در زندگی هستید و دنبال راهنمایی می‌گردید، «تسلی‌بخش‌های فلسفه» دیدگاهی جدید و کارآمد برایتان فراهم می‌کند. این کتاب با استفاده از نظریات شش فیلسوف کلاسیک (سنکا، اپیکوروس، میشل دو مونتنی، نیچه، شوپنهاور و سقراط)، به مشکلات رایج بشریت همچون نامحبوب بودن، بی‌پولی و دلشکستگی می‌پردازد و پیرامون کنار آمدن با آن‌ها توصیه‌هایی ارائه می‌کند. این کتاب بسیار درگیرکننده، آسان‌خوان و قابل‌دسترس است و هم برای دوست‌داران فلسفه و هم خوانندگان عام جذاب است.

نکات مهم کتاب

۱. حتی در دوران سخت زندگی نیز می‌توانیم به کمک آموخته‌های فلسفی به آرامش و حکمت دست پیدا کنیم.

۲. فیلسوف‌های بزرگ نیز با بسیاری از مشکلات و نگرانی‌های روزمره‌ی ما دست‌وپنجه نرم کردند و بینش آن‌ها می‌تواند به ما کمک کند چالش‌های پیش رویمان را پشت‌سر بگذاریم.

۳. با تعمق درباره‌ی تجربیات جهان‌شمول انسان‌ها و حکمت کسانی که قبل از ما زیستند، می‌توانیم هدف و معنای عمیق‌تری در زندگی خود پیدا کنیم.

منبع: Four Minute Books

انتشار یافته در:

مجله‌ی اینترنتی دیجی‌کالا

۴.۲/۵ - (۵ امتیاز)
4 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. Kiarash گفته:

    سلام. کتاب The Subtle Art of Not Giving a F**k, Mark Manson زرد محسوب نمیشه؟ از اون کتاب های عوام فریبان که نویسندشون زیاد درست نمیگه

    پاسخ
    • فربد آذسن گفته:

      سلام.

      راستش خودم کتاب رو نخوندم، ولی با توجه به چیزی که ازش می‌دونم، اینطور به نظر نمی‌رسه.

      یه ویدئو ازش نویسنده‌ش دیدم که توش می‌گه همه‌ی کتاب‌های فلسفی مدرن چرتن، چون صرفاً دارن حرف فیلسوف‌های قدیمی رو تکرار می‌کنن، ولی از یه نظر قابل‌دفاعن: این‌که اون حرف‌ها رو در یه قالب جدید و مورد پسند مخاطب معاصر ارائه می‌دن. کتاب خودش هم عملاً داره چنین کاری انجام می‌ده. شاید اسمش زرد به نظر برسه، ولی کلاً پیامش همون پیام فیلسوف‌های رواقیه.

      پاسخ