گفتگوی آزاد
این صفحه جایگزین پست ثابت در وبلاگ خواهد بود. نمایش تمامی نظرات
مغلطهی تبدیل جعلی (False Conversion) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۱۴)
عبارات جدیدی که باید باهاشان آشنا شوید: الگوی منطقی تیپ A: گزاره یا فرضیهای که در آن واژهی «همه» یا «هریک» به کار رفته باشد (مثلاً همهی Pها Q هستند). الگوی منطقی تیپ E: گزاره یا فرضیهای که در آن واژهی «هیچکدام» یا «هیچ» به کار رف…
مغلطهی انتساب جعلی (False Attribution) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۱۳)
تعریف: مغلطه انتساب جعلی موقعی اتفاق میافتد که شخصی به منبعی بیربط، فاقد صلاحیت، دارای تعصب یا جعلی توسل بجوید تا استدلالش را تقویت کند (استفادهی مدرن). در گذشته این مغلطه به مواردی اشاره داشت که در آن شخص تجربیات «مذهبی» و «روحانی» را به عا…
اتک آن تایتان چطور در پنج اپیزود اول مخاطب را جذب میکند
مدتی میشد به نظرم میرسید با هرکس که حرف میزنم بالاخره یک جایی از حرفش به انیمهی اتک آن تایتان (Attack on Titan) اشاره میکند. دوستی که میخواست ایدههای من را دربارهی داستانم نقد کند از اتک آن تایتان مثال آورد. دوست دیگری که میخواست دربارهی اوج شگفت…
مغلطهی توسل به مخالفت (Fallacy of Opposition) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۱۲)
تعریف: مغلطه توسل به مخالفت موقعی اتفاق میافتد که شخصی ادعا کند کسانی که با او مخالفاند در اشتباهاند یا قادر نیستند درست فکر کنند، صرفاً به خاطر اینکه در جبههی مخالف قرار دارند. معادل انگلیسی: Fallacy of Opposition الگوی منطقی: …
گیمدیزاین Super Mario Odyssey | جعبهابزار بازیسازان (۶۰)
چند سالی میشود که کانال یوتیوب جعبهابزار بازیسازان (Game Maker’s Toolkit) در ویدئوهایی کوتاه و آموزنده به بررسی و توصیف جنبههای مختلف بازیهای ویدئویی و مفاهیم مربوط به این حوزه میپردازد. من تصمیم گرفتم محتوای این ویدئوها را با کمی ت…
مغلطهی چهار عبارت (Fallacy of Four Terms) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۱۱)
تعریف: مغلطه چهار عبارت موقعی اتفاق میافتد که در یک قیاس منطقی مطلق چهار عبارت وجود داشته باشد، نه سهتا (به طور دقیقتر، چنین عبارتی اصلاً قیاس منطقی مطلق به حساب نمیآید!). اگر عبارت چنین شکلی داشته باشد اشتباه است. این مغلطه با مغلطهی دوپهل…
مغلطهی هریک و همه (Fallacy of Every and All) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۱۰)
تعریف: مغلطه هریک و همه موقعی اتفاق میافتد که در یک استدلال هم کمیت کلی و هم کمیت وجودی (همه، برخی، هیچیک، هریک) وجود داشته باشد و با عوض کردن چینششان معنیشان هم تغییر کند. این مغلطه یکی از دگرگونیهای دوپهلوگویی است. معادل انگلیسی: F…
مغلطهی تفکیک (Fallacy of Division) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۰۹)
تعریف: مغلطه تفکیک موقعی اتفاق میافتد که شخصی حقیقت داشتن چیزی دربارهی کل را به یک یا چند جزء از آن نسبت دهد. این مغلطه متضاد مغلطهی تفکیک (Fallacy of Division) است. معادل انگلیسی: Fallacy of Division معادلهای جایگزین: تفکیک جعلی، است…
مغلطهی ترکیب (Fallacy of Composition) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۰۸)
تعریف: مغلطه ترکیب موقعی اتفاق میافتد که شخصی حقیقت داشتن چیزی دربارهی جزئی از کل را به کل نسبت دهد. این مغلطه متضاد مغلطهی تفکیک (Fallacy of Division) است. معادل انگلیسی: Fallacy of Composition معادلهای جایگزین: مغلطهی استثنا، ا…
مغلطهی حد میانهی توزیعنشده (Fallacy of (the) Undistributed Middle) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۱۰۷)
تعریف: مغلطه حد میانهی توزیعنشده مغلطهای صوری و قیاس منطقی مطلقیست که در آن عبارت میانی، یا عبارتی که در نتیجهگیری یافت نمیشود، بین دو عبارت دیگر توزیع نشده است. معادل انگلیسی: Fallacy of (the) Undistributed Middle معادلهای جایگزین: تو…
آخرین دیدگاهها
(Ad Hominem – Abusive) | مغلطه به زبان آدمیزاد (۵)